Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lehtonen má opět zdravotní potíže

19. 10. 2007

ObrazekHokejisté Atlanty Thrashers sice v nočním zápase dokázali přerušit šestizápasovou sérii bez vítězství, ale budou muset na čas oželet služby své gólmanské jedničky. Třiadvacetiletý Fin odstoupil z utkání s new Yorkem Rangers už  po dvanácti minutách. Reprezentačnímu brankáři Suomi se obnovily potíže s třísly.

 

 

V nejbližších dnech čeká talentovaného brankáře vyšetření magnetickou rezonancí, která by měla blíže určit rozsah svalových problémů. Není tedy zatím jisté jak dlouho bude svému klubu chybět. Thrashers v každém případě budou muset z farmy povolat jednoho náhradního gólmana po čas doby než se Lehtonen vrátí. V úvahu připadá někdo z dua Pavelec - Brathwaite.

 

"Určite nám bude určitou dobu chybět. Nikdo nemá rád, kdyžse zraní jejich brankář. Jediným naším štěstím je, že máme náhradníky, kteří by se ho měli dokázat nahradit," reagoval Don Waddell, dočasný trenér Atlanty. Lehtonena pochválil i jeho náhradník Hedberg: "Měl vynikající nástup do zápasu, pochytal několik těžkých střel soupeře. I díky němu jsme se dostali do vedení, no potom se stalo tohle. Všichni jsme viděli jeho velké zklamání," uvedl švédský brankář, který se stane dočasnou jedničkou týmu.

 

Lehtonen nemá tyto svalové potíže poprvé. V předloňské sezóně se stejnými problémy odchytal pouze 38 utkání. Během přípravy na minulou sezónu tréninkem svaly posiloval a to také mělo tížený efekt. Dokázal odchytat 68 zápasů a vydatnou měrou pomohl svému týmu k prvenství v divizi.

 

Zdroj: SITA, foto: Getty Images (Jim Isaac), edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář