Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí fiasko Olomouce, Ústečtí Lvi v přestřelce udolali Chomutov

9. 1. 2010

ObrazekOsmatřicáté kolo druhé nejvyšší domácí soutěže přineslo mnoho zajímavého. Nervy drásající šlágr dne o severočeského krále překvapivě zastínilo výsledkem utkání mezi Olomoucí a Šumperkem. Nečekaná blamáž Hanáků, kterým nestačilo poklidné třígólové vedení, skončila ostudným debaklem.

 

 

Lepší pozvánka, než na střetnutí prvního týmu tabulky s druhým, ani nemohla být. Souboj Ústeckých Lvů s Chomutovem byl ostře sledovaný a pozornost se vyplatila. Jedenáct branek, výborný hokej a drama do posledních sekund, to vše bylo pro fanoušky toužebnou sladkou odměnou. Hosté potvrdili, že s novými posilami můžou být aktuálnímu lídru soutěže více než vyrovnaným soupeřem.

 

Do samotného utkání vstoupili lépe právě hráči Chomutova, které poslal do vedení po sedmi minutách hry povedenou ranou Grof - 0:1. Zanedlouho mohl být náskok hostů ještě výraznější, ale v klíčový okamžik se Dudovi nepodařilo dostat puk na lépe postaveného Krafta. Ústecké vrátil do hry Šagát, který potrestal vyloučení Všetečky - 1:1.  Asistenci si připsal i gólman Salfický. Za necelých devadesát sekund se domácí radovali podruhé, když nastřelený pokus Romana Pšurného si k překvapení všech našel cestu až za záda nejistého Závorky - 2:1. Ten vzápětí odjel na střídačku a jeho místo zastoupil Hanuljak. Nepříjemné chvíle mu brzy připravil Janků, ale puk lovil ze své sítě až posledních sekundách první třetiny, kdy ho prostřelil Přeučil - 3:1.

 

Prostřední dějství začalo lépe pro Chomutov. Po jednačtyřiceti sekundách snížil Duda - 3:2. Hosté opět ožili a situaci jim navíc ulehčil Přeučil, který tvrdě fauloval a navíc si vysloužil za nadbytečná slova osobní trest. Obrovskou příležitost v oslabení zahodil v samostatném úniku Mikulík a pak ještě více mohl litovat, když Jeslínkova "nestřela" skóre utkání srovnala - 3:3. Domácí bojovali a situace jim nahrávaly. Hanuljak dostatečně neztlumil jednu ze střel a dobře pozičně postavený Hanzl už si dokázal se situací poradit - 4:3. V pětatřicáté minutě už opět Lvi vedli o dva góly. Salfického pas nadmíru dobře zužitkoval Pojkar - 5:3.

 

Bitva o každý centimetr ledu pokračovala i ve třetí třetině. V devětačtyřicáté minutě Heřman zařídil šestou domácí radost a zdálo se být rozhodnuto. Avšak vize to byla předčasná. Chomutov opět přepnul na vyšší otáčky a za necelých pět minut snížil Hájek - 6:4. Po nešťastném vyloučení domácího Skleničky bylo jisté, že drama bude gradovat, a tak se také stalo. Početní výhodu zúročil Mikšovic a atmosféra ve Zlatopramen aréně zhoustla - 6:5. Hostující trenéři v poslední minutě utkání odvolali z branky Hanuljaka a poslali do pole šestého hráče. Vzrůstávající tlak utnul až Salfický, který vynikajícím zákrokem v poslední chvíli zamenil šesté pohromě od Dudy. Výborný zápas se šťastným koncem pro domácí výběr byl tedy završený.

 

Větší rozčarování snad olomoučtí fanoušci ani zažít nemohli. Po pátečtí zprávě o překvapivém přestupu olomouckého kata Hyláka právě na Hanou se zdálo, že šumperský komplex bude v poklidu zažehnán. Myšlenku podporovala i první třetina samotného derby. Po pěti minutách zúročil stoupající tlak domácích povedeným švihem Davídek - 1:0. Za pouhých jednaosmdesát sekund později svítilo červené světlo za Danečkovými zády podruhé, když svou individuální akci přesně zakončil Čuřík - 2:0. Další gól na hokejce měl Ministr, ale výsledkem jeho střely byla pouze znějící tyč. Po trefě Venkrbce, který dobře zapracoval okolo brankoviště vedli Olomoučané už 3:0 a každý na stadionu už nejspíš myslel na drtivý průběh. Ukázalo se, že zbytečně. V závěru dostal ještě čtyřminutový trest za vysokou hůl Bartoň a domácí šli do oslabení.

 

Draci vstoupili do druhé třetiny jako vyměnění. Jejich početní výhodu navíc zdvojnásobil Mikšan, ale tu zanedlouho odmítl Mihalík, který vyfasoval trest za zbytečné seknutí brankáře Žigárdyho. Šumperští se dostali do pásma a závar dokázali i využít, konkrétně nejlépe zapracoval Orsava - 3:1. Za čtyři minuty později Mihalík odčinil své vyloučení nejlepším možným způsobem a po jeho střele byli už hosté doslova na koni - 3:2. Orsava v další příležitosti na olomouckého gólmana nevyzrál, ale Meluzín už ano - 3:3. Otřesené domácí mohl probudit Kucharczyk, ale Danečka zachránila opět dobře postavená konstrukce branky. V jednatřicáté minutě na sebe opět upozornil mistr světa z roku 1996 Meluzín, který pohodlně blafákem převážil brankovou výhodu na stranu hostů - 3:4. V sedmatřicáté minutě se podtrhlo při pokusu Zbořila odvrácené štěstí, když potřetí v zápase zvonila tyč. Nervozita stoupala a bylo jisté, že třetí třetina přinese rozhodnutí.

 

Už v úvodu zasadil Žigárdymu další direkt Janečka - 3:5. Novotný za dalších šest minut navýšil suverenitu Draků. Jeho přesná střela od modré navíc prakticky potrestala vyloučení Mikela - 3:6. Dokonalé fiasko zakončil svým druhým gólem v utkání Janečka - 3:7. Když posléze nezužitkovali své příležitosti Davídek s Ministrem, tak bylo překvapení na jedné straně a naprostá blamáž na té druhé zrealizována. Šumperk tedy potvrdil, že i bez gólmana Hyláka umí na Moru vyslat záhadné kouzlo, které je už potřetí v sezoně dovedlo k vítězství.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY 38. KOLA:

HC Rebel Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky: 14. Voj. Němec (Ondráček, A. Jelínek), 23. Jebavý (Třetina) - 11. Bursík (Balázs, Bauer), 40. Hlubuček (Domin), 51. Bursík (Ťupa, Balázs).

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov 6:5 (3:1, 2:2, 1:2)

Branky: 10. Šagát (Salfický), 12. R. Pšurný (Mikulík), 20. Přeučil (Dragoun), 29. Hanzl (Sklenička), 35. Pojkar (Salfický), 49. Heřman (Šagát) - 7. Grof (Skladaný, Hruška), 21. Duda (Bombic), 27. Jeslínek (Bombic), 54. Hájek (Hašek, Mikšovic), 60. Mikšovic (Hašek).

 

HC Havířov Panthers - HC VCES Hradec Králové 0:5 (kontumováno)

 

HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč (3:0, 1:0, 0:0)

Branky: 3. Drábek (Weiss, Skořepa), 10. Bulíř (Skalický), 18. Pavlů (Weiss), 33. Pabiška (Loskot, Mrkvička).

 

HC Olomouc - Salith Šumperk 3:7 (3:0,0:4, 0:3)

Branky: 5. Davídek (Černý, Ministr), 6. Čuřík (Korhoň), 13. Venkrbec (Tomajko, Korhoň) - 23. Orsava (Hulva, Zukal), 27. Mihalík, 29. Meluzín, 31. Meluzín (Švaňhal, Zukal), 41. Janečka, 49. Novotný (Moravec), 55. Janečka.

 

HC Berounští Medvědi - HC Vrchlabí 4:5sn (1:2, 1:2, 2:0 - 0:0)

Branky: 15. Nedvěd (Karpov), 27. Diviš (Vojta), 46. Vlček (Diviš), 60. Vlček (Vojta) - 1. Rusnák (Filip), 2. Čaloun (Zíma), 24. Bendik (Gengel, Klimt), 26. Gajovský (Čaloun, Vála), rozhodující nájezd Gajovský.

 

HC Dukla Jihlava - Hockey Club Tábor 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky: 2. Staněk (Mareš) - 18. Kocar (Šperger, Kudrna), 33. Červený.

 

HC Chrudim - Orli Znojmo 1:5 (0:2, 0:0, 1:3)

Branky: 44. Blažek (Radil) - 12. Hradecký (David, Štrach), 19. Meidl (Havlík, Kubica), 54. Meidl (Kubica, Hořava), 19. Beroun (Hradecký), 60. Protivný (Štach, Hradecký).

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář