Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: A je to tady! Češi změří síly s ruskou ničivou mašinou, uhlídají Malkina?

13. 5. 2012

PREVIEW: Největší adept na zisk zlatých medailí? Při současných výkonech jednoznačně tým Ruska. Sborná má po pěti zápasech stoprocentní úspěšnost, navíc si výkonnostní status navýšila po sedmigólovém triumfu nad silným Švédskem. Dnes odpoledne se pokusí gólostroj v čele s nezastavitelným Malkinem utlumit Češi.

Trenér Alois Hadamczik avizoval, že v pozici prvního gólmana nastoupí Jakub Kovář. Zástupce extraligových Českých Budějovic na šampionátu zatím předvádí jisté výkony a má velkou šanci dochytat turnaj právě jako brankářská jednička.

Český tým po nepříliš přesvědčivé hře ukázal v posledních dvou zápasech určité zlepšení. Páteční triumf 6:0 nad Itálií zajisté alespoň částečně zvedl potřebné sebevědomí. Do týmu se zapracovaly dvě nové tváře. Martin Erat a Jakub Krejčík, kteří jako poslední doplnili soupisku. Erat se v utkání zaskvěl brankou a asistencí.

Rusové vstoupí do zápasu jako favorité. Věří jim také sázkové kanceláře, které na jejich výhru vypsaly v průměru kurz 1,70. Čechům mají co vracet. V nejdůležitějších soubojích od roku 2011 vyhráli Rusové z osmi střetnutí jen dvě. V živé paměti zůstávají česká vítězství 7:4 v souboji o bronz na loňském šampionátu či památný finálový triumf 2:1 z předloňského MS.

Sbornou ke zlatému cíli táhne Jevgenij Malkin. Hvězdný forvard, který letos v NHL ovládl produktivitu, se prezentuje skvělými výkony. V pěti dosud odehraných zápasech zaznamenal šest gólů a stejný počet asistencí a s přehledem vládne kanadskému bodování šampionátu.

Trenér ruského národního týmu Zinatulja Biljaletdinov se bude muset v dnešním zápase s Českou republikou obejít bez služeb dvou obránců. Dmitrij Kalinin a Alexej Jemelin byli disciplinární komisí šampionátu dodatečně potrestáni jednozápasovou stopkou za fauly na švédského forvarda Johana Franzéna.

V české sestavě by výraznější změny neměly nastat. Otazník visí pouze nad startem obránce Ondřeje Němce, který dle informací, jenž poskytla médiím naše výprava, má teploty.

Utkání začíná v 16:15 a můžete ho sledovat živě - ZDE popř. v online výsledkové sekci - ZDE

Poslední vzájemné zápasy Ruska s Českou republikou na MS:

MS 2011 - zápas o bronz: ČR - Rusko 7:4
MS 2010 - finále: Rusko - ČR 1:2
MS 2008 - základní skupina: ČR - Rusko 4:5 po prodl.
MS 2007 - čtvrtfinále: Rusko - ČR 4:0
MS 2006 - čtvrtfinále: Rusko - ČR 3:4 po prodl.

 

Předpokládané sestavy:

Česká republika: Jak.Kovář - Blaťák, Nakládal, Němec, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Krejčík - Michálek, Plekanec, Erat - Tenkrát, Krejčí, Hemský - Frolík, Nedvěd, Průcha - Koukal, Novotný, Petružálek - Kašpar.

Rusko: Barulin - Nikulin, Birjukov, Denisov, Medveděv, Nikitin, Rjasenskij - Malkin, Popov, Pěrežogin - Dacjuk, Kuljomin, Kuzněcov - Těreščenko, Širokov, Žerděv - Svitov, Kokarev, Ketov.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář