Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuchyňa pověsil brusle na hřebík

19. 3. 2008

ObrazekPo Bedřichu Ščerbanovi přišla Jihlava o dalšího pilíře obranných řad. V osmatřiceti letech se rozhodl zanechat aktivní činnosti Petr Kuchyňa. Od hokeje však neodchází úplně, neboť přijal nabídku trenéra mládeže.

 

 

 

Samotné rozhodování bývalého reprezentanta, zda-li pokračovat nebo ukončit kariéru nebylo zcela jednoduché. "Už jsem o tom přemýšlel dřív, přeci jenom nejsem nejmladší a zdraví mám jenom jedno, ale ještě rok bych klidně vydržel,“ uvedl Kuchyňa. Rozhodnutí urychlila nabídka jeho bývalého spoluhráče Ščerbana, který rovněž zanechal aktivního hraní a nyní je jednatelem klubu. „Asi bych ještě někde pár zápasů odehrál, ale taková nabídka, jakou jsem dostal od Bédi, už by se nemusela opakovat. Já chci v Jihlavě zůstat,“ uvedl účastník MS 1995.

 

V letošní sezóně Kuchyňa odehrál jednačtyřicet zápasů s bilancí čtyř branek a sedmi asistencí. Během své kariéry vyzkoušel i zámořské angažmá v AHL, kde bojoval na farmě New Jersey o šanci nakouknout do nejslavnější hokejové ligy. Štěstí mu však nepřálo. Zahrál si ve Finsku, Rakousku a kromě dvou našich nejvyšších soutěží působil i na Slovensku. Je držitelem bronzové medaile z MS juniorů z roku 1990 a o rok později se s Duklou radoval ze zisku mistrovského titulu. Nesmlouvavý obránce již vlastní trenérskou licenci B a za dva roky by si rád oprávnění zvýšil a licenci A.

 

Zdroj: hcdukla.cz, foto: hcdukla.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář