Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladá Boleslav vyhrála i počtvrté a postupuje do baráže

31. 3. 2008

ObrazekPouhé čtyři zápasy finálové série stačily mladoboleslavskému celku na to, aby si zajistil vstupneku do barážových bojů o nejvyšší domácí soutěž. Chomutov ani v dalším domácím utkání nenašel taktiku na vítězné tažení hostů, nicméně bojoval co mu síly stačily. Střetnutí rozhodla Sýkorova branka v závěrečné třetině.

 

 

Nejspíš snad jen skalní a optimističtí příznivci vítězného celku očekávali, že jejich tým svého soupeře udolá v tak krátkém čase.  Do utkání vstoupili lépe domácí hnáni vydatnou fanouškovskou podporou z tribun. V osmnácté minutě využil přihrávku Heinische výborně postavený Jíra a rázem poprvé svítilo červené světlo - 1:0. Radost však za nedlouho vystřídal nespokojený povzdech, neboť po vyloučení Charouska se za pouhých devět sekund prosadil dorážkou Gombár - 1:1.

 

Chomutov musel bojovat v každém okamžiku, neboť úspěch v utkání byl věcí nutnou. Aktivita byla čitelná, ale nejspíš nervozita svazovala ruky jinak úspěšného celku přesilových her.  Početní výhody mohly být důležitým schodkem pro toužebnou výhru. Bohužel domácím se v nich vůbec nevedlo. V polovině zápasu jim sice vrátil vedení Gálik, ale to byl poslední pozitivní okamžik chomutovských. Motor Mladé Boleslavi se pomalu, ale jistě začal rozjíždět a další početní výhodu využil důrazný Šindel. Přemožitel Olomouce se mohl do zápasu vrátit rovněž v přesilové hře, ale čtyřminutový trest hostujícího Lukáče využít nedokázali. Šindelář odolal jak šanci Kostourka, tak i Jeslínka.

 

Třetí dvacetiminutovka vystupňovala vznikající drama. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale klíčový okamžik přišel v 50. minutě. Sýkora využil pádu Podolky a střelou do odkryté branky zaznamenal snad nejdůležitější gól své kariéry. Domácím se vymstila vlastní nedisciplinovanost, neboť díky ní se nemohli dostat do potřebného tlaku. Fauly Ťupy s Bombicem přihráli do herní pohody hostů potřebný klid. V čase 58:31si zcela očekávaně vzali chomutovští oddechový čas a zahájili hru o šesti mužích v poli bez brankáře. V poslední minutě si vytvořili obrovský tlak, ale puk za záda Šindeláře se jim dostat nepodařilo. Sekundy uplynuly jako voda a jeden tábor oslavoval vítěznou misi a druhý smutnil. Tak to při klíčových zápasech chodí. Mladá Boleslav si výhrou zajistila účast v boji o extraligu, kde v braáži vyzve tým Ústí nad Labem.

 

KLH Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Jíra (Heinisch), 30. Gálik (Boušek) – 20. Gombár (Král, Nouza), 34. Šindel (Handlovský), 50. Sýkora (Šebesta). Rozhodčí: Kubeš, Jebavý – Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 7000. Konečný stav série 0:4.

 

KLH Chomutov: Podolka – Trefný, Révay, Všetečka, Chatrnúch, Ťupa, Bombic, Kloz, M. Mazanec – Polanský, Kostourek, Jíra – Mikšovic, Šíp, Boušek – Hašek, Charousek, Jeslínek – Polodna, Heinisch, Gálik.

 

BK Mladá Boleslav: Šindelář – Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Kolafa, D. Mazanec, Mocek, Schnabel – Nouza, Král, Gombár – Gajovský, Boháč, Šebesta – Mikulík, Šindel, Eiselt – Rumpel, Sýkora, Handlovský.

 

Zdroj: klubové weby Foto: Jaroslav Houštecký

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář