Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fantastický zvrat Olomouce

20. 10. 2007

ObrazekV tomto utkání šlo prakticky o druhé průběžné místo skupiny. Oba celky se několik kol předháněli o výsadní pozici a už podle dosavadních výsledků bylo jasné, že se potkají silné celky s nejvyššími ambicemi. Olomoučtí rozhodně chtěli bodovou ztrátu z Jihlavy a zároveň svému soupeři oplatit porážku z minulého měření sil,které se uskutečnilo na ledě Sarezy.

 

 

HC Olomouc - HC Sareza Ostrava 4:3p (0:2, 0:1, 3:0 - 1:0)

V tomto utkání šlo prakticky o druhé průběžné místo skupiny. Mora však dlouho nebyla v koncovce efektivní. Už v úvodní minutě si domácí vypracovali dva náznaky šancí. Křížovu ránu tečoval do ochranné sítě Ministr. Stejně tak skončila střela Meidla, kterou Masný vytěsnil. Hosté se připomněli Gelačákem, jehož projektil těsně minul hornírůžek olomoucké svatyně. Mora byla aktivnější, Ministr a posléze i kříž a Žajgla vyzkoušeli rozpohybovanost ostravského gólmana. O úvodní gól se postaral Gelačák, který využil nepozornost a nedůslednost obrany. Ostrava po brance se více stáhla do obranného pásma, a tím domácím značně znepřístupnila přechod. V osmnácté minutě měl Masný co dělat, aby zneškodnil pokusy Janečky a Vyrůbalíka. Sareza nasadila druhý úder minutu před koncem první dvacetiminutovky. Olomouc ostřelovala Msného, ale z protiútoku kapitulovala. Sochorek našel Glasu a ten se nemýlil - 0:2.

 

Tlak Ostravy pokračoval i v druhé třetině. V dalších slibných šancích se ocitli Boháč, Šebesta i Sochorek, ale neposlušný puk trefit přesně nedokázali. V pětatřicáté minutě zaznamenal Boháč třetí gól a to už bylo s Morou hodně zlé. Masný mohl posléze děkovat paní štěstěně, když zlikvidoval tvrdý projektil Bouze. Nejspíš málokdo věřil, že se pokleslá, ale snaživá Olomouc dokáže vrátit do zápasu.

 

Poslední desetimintovku si určitě Sareza za rámeček nedá. Krátce po padesáté minutě potěší všechny pěkná souhra mezi Bouzem a přesně zakončujícím Ministrem - 1:3. Za pouhých jednatřicet sekund lovil Masný puk ze své branky podruhé! Zbořil se dostal do sólového úniku a povedenou střelou do víka rozbouřil domácí stadion - 2:3.  Sareza byla evidentně v šoku, trenér okamžitě využil možnosti oddechového času. Olomouc posílena příznivnějším vývojem a nadále tlačila do obranného pásma hostů. Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe. Čuřík si dojel pro puk za bránu a posléze se vydal před gólmana a ukázkově trefil horní růžek - 3:3! Fanoušci bouřili radostí, Mora vstala z mrtvých. Po krátké ale vynucené pauze, při níž musel být upraven led, se utkání v normální hrací době dohrálo trošku hekticky. Byly k vidění tvrdé zákroky a také rozhodčí proto vylučoval. Hosté doplatili na zbytečné vyloučení v závěru zápasu. Početní výhodu pak v prodloužení využil svým druhým gólem Ministr, který úspěšně doklepl vyražený puk po střele Kříže - 4:3. Olomouci se povedl fantastický obrat a obhájil druhou příčku ve skupině.

Branky: 51. Ministr (Bouz), 51. Zbořil, 53. Čuřík, 61. Ministr (Kříž) - 8. Gelačák (Sochorek), 19. Glas (Sochorek), 35. Boháč (Tesařík, Holík)

Olomouc: Žigárdy - Knebl, Ministr, Smejkal, Bouz, Brančík, Rak, Paška, Ondrušek, Zbořil, Kříž, Vyrůbalík, Janečka, Janáček, Zapletal, Bartoň, Čuřík, Meidl, Bordowski, Žajgla

Sareza: Masný  - Ovšák, Palík, Šebesta, Boháč, Hubáček, Rimmel, Vnenk, Sikora, Najdek, Řípa, Tesařík, Holík, Gelačák, Sochorek, Červenka, Buček, Novák, Grygar, Glas

 

Zdroj: klubové weby, foto: hc-olomouc.cz, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář