Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství světa

Příspěvky

Ktorá krajina je hokejovým kráľom MS?

8. 6. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

led03.jpgMožno ste si už položili otázku, ktorá krajina je tou najúspešnejšou v histórii ľadového hokeja? Mnohých hneď napadne Kanada. Kolíska ľadového hokeja, krajina kde sa každý rok stretávajú tí najlepší hokejisti na svete v NHL. Starší z nás si spomenú na bývalý Sovietsky zväz, ktorý po desiatky rokov dominoval svetovému hokeju.

 

Přehled vítězů MS

29. 5. 2009

| Rubrika: Mistrovství světa

 

MS 2009: Rusko po boji porazilo USA

9. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 14. hrací den: Semifinálové měření sil mezi Ruskem a Amerikou přineslo zajímavé drama. Zámořský celek se ujal ve čtvrté minutě druhé třetiny vedení, které držel osm minut než přišlo vyrovnání z hole Kovalčuka. Tentýž hráč měl prsty i ve druhé trefě Rusů, kterou zařídil Frolov. Ameriku vrátil do hry Okposo. Tvrdý direkt nasadil svému soupeři Gorovikov, jenž využil v poslední minutě početní výhodu. I přes velký tlak se už americký výběr vyrovnání nedočkal. Rusko -USA 3:2 (0:0, 2:2, 1:0).

 

MS 2009: Kanada po roce opět ve finále

8. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 14. hrací den: Přemožitelé českého týmu si o medaili sice zahrají, ale čeká je jen utkání o bronz. Rozhodl o tom dnešní zápas v němž severský tým podlehl Kanadě. Tre kronor se z gólu radovali až ve třetí třetině, což bylo pozdě. Kanadě stačilo udržení náskoku, které si svěřenci trenéra Ruffa vytvořili v polovině zápasu. Kanada - Švédsko 3:1 (1:0, 2:0, 0:1).

 

MS 2009: Černá můra jménem Švédsko pokračuje

7. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 13. hrací den: Čtvrtfinále to je konečná meta naší hokejové reprezentace v rámci letošního světového šampionátu. Svěřenci trenéra Růžičky opět nepřekročili švédský stín smůly. V bojovném zápase, jenž byl až příliš kouskovaný řadou vyloučení, se z výhry radovali hráči Tre Kronor. Výsledek byl ale pro naše barvy až příliš krutý. Švédsko - Česká republika 3:1 (0:0, 2:0, 1:1).

 

MS 2009: Překvapení se nekonalo, mezi nejlepší čtyři celky jde Kanada

7. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 13. hrací den: Pokud někdo čekal, že kanadský výběr lotyšskou družinu přejede na celé čáře, tak se možná nestačil divit. Kanada si dokázala vytvořit náskok, ale nejspíš se všechno neukazovalo v tak dobrém světle, jak si nejspíš hráči představovali. Výhra se však realitou stala. Kanada - Lotyšsko 4:2 (0:0, 3:1, 1:1).

 

MS 2009: Bělorusové značně potrápili Rusko

6. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 12. hrací den: Bitva se vším všudy, tak lze charakterizovat střetnutí mezi Ruskem a reprezentací Běloruska. Sborná měla s aktivním soupeřem značné problémy. Po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný 3:3, což rozhodně hrálo do karet spíše papírově slabšímu celku. Rozhodl čtvrtý gól, který vznikl po celkem nenápadné akci Kovalčuka. Rusko - Bělorusko 4:3 (0:0, 3:3, 1:0).

 

MS 2009: Program čtvrtfinále

4. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 11. hrací den: Poslední zápasy v osmifinálových skupinách určily dvojice týmů pro čtvrtfinále. Největší pozornost bude poutat souboj českých hokejistů s týmem Švédska. Zajímavá bitva bude rovněž měření sil mezi USA a Finskem. Rusko se utká s Běloruskem a Kanadu čeká Lotyšsko. - rozpis v příspěvku.

 

MS 2009: Finové udolali Kanadu až v nájezdech

4. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 11. hrací den: I kdyby Finové porazili Kanadu v normální hrací době, tak stejně by se na první místo ve skupině nemohli posunout,což trošku kazilo případné prognózy. Střetnutí se pro ně vyvíjelo dobře. Po osmi minutách se Suomi dostali do dvoubrankového vedení, když Rolosona překonali Pihlman a Salmela. Kanada se vrátila do hry během nabídnutých přesilových her. Právě tři z nich dokázala využít. Střetnutí dospělo až do samostatných nájezdů. Výhru severského týmu zařídil Hyvönen. Kanada - Finsko 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0).

 

MS 2009: Švýcaři překvapivě porazili Ameriku, ale i tak pro ně turnaj skončil

4. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 11. hrací den: Domácí Švýcarsko se s turnajem rozloučilo hořkou výhrou. Paradoxně úspěch jim na postup mezi nejlepších osm týmů nestačil. Američané dvakrát doháněli brankovou ztrátu, a dokonce se ujali díky druhé trefě Hainseyho vedení, avšak radost jim vydržela deset minut. Vyrovnání zajistil Plüss a účet dokonal v úvodu prodložení Wick. USA - Švýcarsko 3:4 po prodl. (0:1, 3:1, 0:1 - 0:1).