Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Osvobodí se Vrchlabí ze spárů Pána temnot?

20. 11. 2009

Druhá nejvyšší domácí soutěž nabídne svůj program opět v sobotu. Paradoxně největší šlágr dvaadvacátého kola mezi Olomoucí a Chomutovem se odehraje až 6. prosince, tudíž volná pozice pro zápas dne může připadnout někomu jinému. Tento status připadne střetnutí mezi Ústím a Chrudimí. Hosté už tři zápasy venku bodovali a brousí si zuby i na aktuálního vládce ligy, podaří se jim zrealizovat přání?

 

Program sobotního kola:

(1.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (9.) HC Chrudim (17:00)

Série deseti vítězství v řadě je už velkým trnem v očích soupeřů. Ústečtí však potvrzují, že jejich výsledky nejsou dílem náhody, ale pečlivou taktickou hrou okořeněnou góly. Na domácím ledě ještě Lvi neprohráli a klopýtnutí se nečeká ani o víkendu. Na druhou stranu nic netrvá věčně a Chrudim zajisté udělá vše proto, aby favoritovi zkomplikovala cestu k bodům.

Letošní vzájemný zápas: 5:3

Forma celků: mimořádná - velmi dobrá

Tip: 1

 

(11.) HC Havířov Panthers - (15.) Sportovní klub Kadaň (17:00)

Zdá se, že už v Havířově našli cestu k úspěchům. Tým se drží na slušném výkonnostním stupni. Jasným důkazem je zisk dvanácti bodů z posledních šesti utkání. Doma navíc mužstvo vyhrálo už tři zápasy za sebou a na úspěch bude chtít navázat i v sobotu. Kadaň zatím pomyslnou trasu hledá, avšak středeční výhra nad Benátkami by mohla být paprskem naděje. Čeká ji těžký zápas s nejasnou prognózou.

Letošní vzájemný zápas: 3:4sn

Forma celků: velmi dobrá - dobrá

Tip: 1

 

(10.) HC Benátky nad Jizerou - (8.) SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)

Poměrně zajímavý duel, který může být sledován z mnoha úhlů. Oba soupeře dělí v tabulce čtyřbodový rozdíl, nicméně právě domácí jsou paradoxně na svém ledě málo nebezpeční. Dvanáct bodů z deseti zápasů není dobrým odrazovým můstkem. Problémy doma si však benátečtí vynahrazují stabilním ziskem z venku. Naproti tomu Třebíč z vlastního stánku vytěžila šedesátiprocentní poměr všech získaných bodů. Status mírnějšího favorita i proto připadá hostům, ale rozhodnutí musí potvrdit i ve hře.

Letošní vzájemný zápas: 4:3sn

Forma celků: dobrá - průměrná

Tip: 1

 

(14.) Salith Šumperk - (4.) HC VCES Hradec Králové (17:00)

Východočeši by s ohledem na postavení v tabulce mohli být favorité, nicméně pěti zápasová vítězná série Draků právě na jejich zimním stadionu pohled na věc poměrně mění. V dračím doupěti neuspěli celky jako Olomouc, Znojmo či Jihlava, což svědčí o zásadním faktu. Hradec sice venku nemá nějaké výkyvy formy, ale musí si přiznat, že rozhodně ho nečeká pohodový výlet pro tři body.

Letošní vzájemný zápas: 3:5

Forma celků: průměrná - průměrná

Tip: 1

 

(6.) HC Dukla Jihlava - (16.) HC Berounští Medvědi (17:30)

Dukla proti Vrchlabí utnula třízápasovou bídu, během které vydolovala jediný bod z Šumperku. Po Berounu se v pondělí střetne ještě s Olomoucí, kdy tak na čas ukončí domácí zápasovou šňůru. Po nečekaném klopýtnutí s Benátkami si jeden z nejslavnějších klubů československé historie pošramotil o další kaňku jinak slušnou bilanci z vlastního ledu. Beroun by se rád odlepil ode dna, ale nepříliš dobrá produktivita jim příliš šancí nedává. Jihlava by s ohledem na sílu ofenzivy neměla bodovou ztrátu připustit. Skupina okolo krále kanadského bodování Bakuse by měla potvrdit tuto prognózu.

Letošní vzájemný zápas: 1:3

Forma celků: průměrná - špatná

Tip: 1

 

(13.) Hockey Club Tábor - (5.) Orli Znojmo (18:00)

Výkony táborských Kohoutů upadly do temnoty. Mužstvo prohrálo i v Chrudimi, což znamenalo třetí zápas bez bodu a propad tabulkou. Vyrovnanost bodových kont soupeřů je natolik těsná, že další prohra by mohla znamenat pád až na samotné dno. Znojmo je venku spíše poloviční, ale s ohledem na poslední neúspěchy domácích může cítit šanci na výhru.

Letošní vzájemný zápas: 2:3

Forma celků: špatná - dobrá

Tip: 10

 

(12.) HC Vrchlabí - (7.) HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Marné hledání východu z bludiště utrpení, tak taková je aktuální situace domácího klubu. Vrchlabí už šest zápasů v řadě čeká na vítězství a tím pádem i na klíč k bráně světla. Úsilí může opět otupit soupeř. Rebelovům se poměrně daří a vidina úspěchu s možností postupu do elitní pětky soutěže je více než lákavou nabídkou. O pocit beznaděje domácích rozhodně nemůže být řeč. Tým dokáže zabojovat, jen k tomu potřebuje náznak štastné chvilky. Přijde už dnes osvobození od Pána temnot?

Letošní vzájemný zápas: 4:0

Forma celků: špatná - velmi dobrá

Tip: 10

 

Zbývající utkání 22. kola HC Olomouc - KLH Chomutov se odehraje 6. prosince od 17 hodin.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář