Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pittsburgh je na nohou, oslavy pokračují

13. 6. 2009

ObrazekVideo: Hokejová horečka v Pittsburghu nabrala maximální možnou úroveň. Tisíce lidí fandili svému oblíbenému týmu doma u obrazovek, zaplněny byly místní bary a nechyběla ani tradiční projekční plátna. Po zaznění závěrečné sirény sedmého finálového zápasu mohly vypuknout mohutné oslavy. Fanoušci zaplnili ulice,  kde rozpoutali své vítězné chorály.

 

 

V pohotovosti musela být i policie, která se rozvášněné skupiny slavící triumf snažila držet v místech, na kterých by nebyla omezována doprava.  Město oceli zažívá radostné chvíle triumfu svých hokejistů.  Je to už dlouhých sedmnáct let, kdy mužstvo v čele s famózním Mariem Lemieuxem dokázalo vybojovat slavný pohár Lorda Stanleyho. Primát to byl ještě výraznější, neboť se jednalo obhájení trofeje. Nyní se píše novodobá zlatá éra Tučňáků.

 

Atmosféru večerních oslav zachytili i redaktoři deník Post Gazette - video. Vítězství přineslo klubu i několik dalších pomyslných třešniček na dortu. Penguins přepsali historii NHL v několika faktech. Stali se po sedmatřiceti letech prvním týmem, který dokázal vyhrát rozhodující finálové utkání na ledě soupeře. Sidney Crosby se stal nejmladším kapitánem, který zvedl nad hlavu Stanley Cup. Jevgenij Malkin napodobil Maria Lemieuxe a zcela po zásluze převzal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. Ruský forvard vyhrál se šestatřiceti body produktivitu.

 

Video - Malkin převzal Conn Smythe Trophy:

 

 

 

Video - Další sestřih ze zápasu:

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář