Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ústečtí Lvi korunu krále ligy nepustili

29. 10. 2008

Ústečtí Lvi nadále vládnou druhé nejvyšší domácí soutěži. Tým si z ledu bojovné Chrudimi odvezl výhru, a tak si uchránil první místo v tabulce. Moravské derby vyznělo zcela podle předpokladů pro Kometu. Havířovským hokejistům se podařilo ukončit nepříjemnou sérii neúspěchů. Třebíč se zvedá zápas od zápasu, nyní to odnesla Jihlava.

 

 

HC Havířov Panthers - HC Berounští Medvědi 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Domácím vyšlo přesně to, co dnes potřebovali. Pošlapanou sebedůvěru zvedl musžtvu už ve třetí minutě Piecha, kterému se povedlo během přesilové hry tečovat střelu Evana. Když se ve čtrnácté minutě dokázal prosadit Daneček, tak bylo jasné, že Panteři se vrací do správných kolejí. Třetí a zároveň poslední úptavu skóre zařídil během druhé třetiny Zeliska. Na čistém kontě domácích měl nemalou zásluhu gólman Čech, jenž se několikrát blýskl vynikajícím zákrokem. Své o tom může povědět například Vlček.

Branky: 3. Piecha (Sikora, Evan), 14. Daneček (Zeliska, Haas), 34. Zeliska (Seman).

 

HC Chrudim - HC Slovan Ústečtí Lvi 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Atraktivní duel přinesl řadu zajímavostí. Už samotná první branka byla z kategorie málo vídaných. V šesté minutě se totiž po nahození na branku překvapivě prosadil Klobouček. Gól hosty nabudil a za čtyři minuty později zužitkoval chybu obránců Šagát a překonal brankáře Šrámka podruhé. Domácí se vrátili do hry na začátku druhé dvacetiminutovka, když Salfický neudržel střelu Šedy a ten samý hráč už neměl výraznější problém vrátit puk do sítě. Chrudim se potápěla vlastními chybami. Další z nich potrestal v půli zápasu Kloz. Když se prosadil i kanonýr Čaloun, tak rozdíl ve skóre byl už tříbrankový. Domácímu celku se povedlo už jen snížit díky Valkovi.

Branky: 22. J. Šeda (Valko, Král), 48. Valko (Kolář, Král) - 6. Klobouček (Janků, Pazourek), 10. Šagát, 31. Kloz (Dragoun), 40. Čaloun (Špirko).

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Regionální derby vyznělo zaslouženě pro Třebíč, která tak potvrdila vzrůstající formu. Domácí si vytvořili klíčový náskok po trefách Zahradníka s Obdržálkem. Zejména gól druhého jmenovaného byl ze série těžko chytatelných. Hostům nebylo možné upřít snahu, ale na gólmana Lva v klíčových chvílích vyzrát nedokázali. Práci měl i jeho kolega Řehoř, ten byl však po zápase šťastnějším.

Branky: 27. Zahradník (Čech, Vrba), 42. Obdržálek (Nahodil), 53. Staněk (Rákos, Obdržálek) - 53. Bakus (Ficenc).

 

HC Vrchlabí - HC VOKD Poruba 3:2 (1:0, 0:1, 1:1)

Utkání nakonec nemělo takový průběh, jak se původně předpokládalo. Vrchlabí i přes status favorita zápasu se na vítězství pořádně nadřel. Poruba nehodlala pustit body zadarmo a dlouho po úspěchu také sahala. Na Konečného i Eiseltův gól dokázala vždy odpovědět. Do kolen ji poslala až trefa Vály, který se dokázala prodit v poslední tříminutovce. Další kontaktní gól už nepřišel ani během power play, a tak zůstaly všechny body na domácím ledě.

Branky: 6. Konečný (Nouza), 43. Eiselt (Beck), 58. Vála (Galvas - 37. Suchý (Holuša), 44. Červenka (Urban).

HC Kometa Group - HC Olomouc 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Snad ani skalní fanoušci příliš nevěřili, že jejich Mora dokáže na ledě Brna uspět. Hosté však nezanechali špatný dojem, několikrát si vytvořili slibnou šanci, avšak vždy narazili na pohotového gólmana Hyláka. Kometa si vytvořila rozhodující náskok během dvou třetin, když se postupně trefili Mikšan, Bakrlík a Kostourek. Olomouc tak nevyšla ze svého stínu a oživuje vzpomínky na tragickou předminulou sezónu.

Branky: 20. Mikšan (Vondráček, Barus), 27. Bakrlík (Haluza), 39. Kostourek.

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - SK HC Most 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Rebel vstupoval do utkání jako mírný favorit, ale papírový předpoklad vůbec nedokázal naplnit. Tým nehrál svou hru a mosteckými hokejisty byl častokrát zatlačen do jejich obranného pásma. Úvodní gól obstaral v jedenácté minutě Zaťovič. Druhá dvacetiminutovka přinesla hostům navýšení skóre a potřebný klid. Pěknou střelou se prezentoval Černý, prosadit se dokázal i Šinkovič. Ondráčkovo snížení bylo pouze minimálním zásahem do poklidné hry Mostu. Třígólový náskok vrátil Budínský.

Branky: 44. Ondráček - 11. Zaťovič (Zucker, Stříteský), 27. Černý (Jakub Bauer), 40. Šinkovič (Zucker, Vrtek), 48. Budínský (Hlubuček).

 

HC VCES Hradec Králové - SK Kadaň 3:2 (3:2, 0:0, 0:0)

Nejpozoruhodnější utkání kola, tak lze hodnotit souboj dvou nesmiřitelných celků. Zápas sliboval dramatickou podívanou a ta také k vidění byla. Pradoxem je, že všechny významné momenty se udály už během první třetiny. Hosté dokázali vždy za dvě minuty odpovědět na rozdílový gól Hradce. Stačilo pouhých dvanáct minut a bylo prakticky určeno skóre. Na zásahy Suchého, Moskala dokázali odpovědět Ton s Balászem. Když se však prosadil Kadlec, tak toužebná reakce ze strany Kadaně už nepřišla. K bodům nepomohla ani závěrečná power play, která byla roztříštěna vyloučením jednoho z hostujících hráčů.

Branky: 5. Suchý (Pazdera), 7. Moskal (Filip), 12. Kadlec (Nedorost) - 7. Ton (Kolarz), 9. Balázs (Szakal).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář