Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 3. zápasů čtvrtfinále první ligy

28. 2. 2008

ObrazekNováček z Vrchlabí rozstřílel na vlastním ledě celek Chomutova. Sareza Ostrava dokázala po dvou vysokých porážkách, které utrpěla na ledě Olomouce, vyhrát v domácím prostředí a zdramatizovat tak sérii. Mladá Boleslav vyhrála potřetí a je blízko postupu. Kometa vyhrála v Hradci.

 

 

Utkání v Ostravě přineslo hvězdné okamžiky pro paradoxně exolomouckého hráče Roberta Najdeka, jenž svému klubu nadělil hattrick. Právě i díky jeho střeleckému umění dokázala Sareza svého těžkého protivníka udolat. Zcela jednoznačný průběh měl zápas ve Vrchlabí. Hostům se nedařilo najít recept na dobře fungující souhru domácího týmu a výsledkově propadli. Přesvědčila i Kometa v Hradci, která udeřila už po dvaceti sekundách.

 

HC Sareza Ostrava - HC Olomouc 6:4 (1:2, 3:1, 2:1)

Štěstí přeje odvážným, a to se také potvrdilo. Diváci byli svědky nervy drásajícího zápasu se šťastným koncem pro domácí. Už v úvodních minutách bylo vidět, že oba celky budou chtít bojoval o výhru. Po prvních šancích Vajdy, potažmo Ministra se skóre poprvé měnilo už ve třetí minutě, kdy se tvrdou střelou prosadil Najdek. Radost vydržela dvanáct minut, pak zaútočila Mora dvěma slepenými direkty z holí Bordowského a Ministra. Zápas se hrál ve velmi ofenzivní m duchu. Domácí vrátila zpět do hry povedená střela Svačiny, na kterou navázal za tři minuty svou druhou trefou Najdek. Sareza víceméně kontrolovala hru a další využitá přesilovka v podání Ovšáka měla za následek již dvougólové vedení Ostravy. Mora však nesložila zbraně a díky využité početní výhodě snížila Zbořilem na 4:3. Třetí část hry byla víceméně opatrnější, a proto za zmínku stojí až gól Chmelíře, který znamenal vyrovnání stavu zápasu. V čase 58:34 zaznamenal nesmírně důležitý gól Svačina, který využil důrazu v brankovišti a poslal svůj celek do vedení. V poslední minutě se Olomouc pokusilo o poslední možný taktický manévr k záchraně bodů - power play, ale bez úspěchu. V závěrečných sekundách se řítil na prázdnou branku Najdek, byl faulován a rozhodčí nařídil málo vídaný technický gól. Sareza se tak dočkala výhry a již v pátek může stav série srovnat.

 

Branky: 3. Najdek, 23. Svačina, 26. Najdek, 29. Ovšák, 59. Svačina, 60. Najdek - 15. Bordowski, 15. Ministr, 40. Zbořil, 52. Chmelíř. Rozhodčí: Husička, Blecha - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:5. Využití: 3:1. Diváci: 2020. Stav série: 1:2.

Jan Vavrečka (Sareza Ostrava): „Musím klukům poděkovat za hrdinský čin, dokázali porazit nejen Olomouc. Hráli jsme perfektní hokej, byli jsme v pohybu a dávali jsme puky před bránu. Jsem rád, že jsme prodloužili sérii, ale zítra nový zápas a jdeme dál.“

Petr Fiala (Olomouc):: „Věděli jsme, že to nebude lehké utkání, ale my jsme to domácím hodně usnadnili, protože jsme byli hodně vylučovaní. Fauly to byly, ale z naší strany hodně zbytečné a nic neřešící. Nehráli jsme oslabení nejlépe, dostali jsme tři branky za sebou, což asi rozhodlo. V poslední třetině jsme si mnoho šancí nevytvořili, abychom utkání vyhráli v normální hrací době. Dostat takový hloupý gól, to by se nemělo stávat. Ostravský útočník prošel přes Ondru Kříže dost snadno, ale to se prostě stává.“

Vrchlabí - Chomutov 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

Senzace, tak lze jedním slovem charakterizovat třetí zápas mezi nováčkem a ostříleným matadorem z Chomutova. Vrchlabí položilo základ výhry v první a třetí třetině. Úvodní dějství vyhrálo díky trefám Plodka a Tvrdka. Celá snaha hostů narážela na kvalitní soudržnost domácích, včetně bezchybného gólmana Hyláka, který dostal přednost před Ševčíkem, jenž chytal úvodní zápasy v Chomutově. Nováček zkompletal úspěch třemi poměrně slepenými góly v závěrečné třetině, kdy se postupně trefili Pajič, Gengel a Brynecký. Vyprodaný stadion tak mohl oslavovat velmi cennou výhru. Hosté dostali těžkou ráno a bude zajímavé, jestli se z ní dokáží brzy oklepat, neboť další zápas je čeká již zítra.

Branky: 11. Plodek, 15. Tvrdek, 49. Pajič, 52. Gengel, 52. Brynecký. Rozhodčí: Wurtherle, Hodek - Žídek, Podrazil. Vyloučení: 9:9, navíc Jech, Tvrdek - Polodna 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1972. Stav série: 1:2.

 

Havl. Brod - Ml Boleslav 2:3P (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Smůla, tak lze hodnotit dosavadní účinkování havlíčkobrodských proti Mladé Boleslavi. Další úspěch na dosah, další prohra. Už v úvodu střetnutí bylo vidět, že domácí aktivitou budou chtít svému soupeři znepříjemnit pobyt na ledě, ale jako první udeřili hosté.  První gól padl v osmé minutě, když Fiedler našel Šebestu a ten propálil Nerudu mezi jeho betony - 0:1. Radost v ochozech zařídil v šestnácté minutě Ondráček, jenž svou individuální akci zakončil dokonale. Domácím navíc za nedlouho dostali  dvojnásobnou početní výhodu, ale prakticky se z ní dlouho neradovali, neboť v průběhu dostal trest i jejich hráč. Ve 38. minutě Hodek trefil přesně místo, kam nedosáhla lapačka Chábery a Rebel oslavoval vedení. Když už to vypadalo, že utkání skončí triumfem Brodu, tak přišel nápor hostů a v poslední minutě důrazný Král zachraňuje pro svůj tým zápas. Vstřelený gól dodal Mladé Boleslavi nová křídla a prakticky v prodloužení hrál jeden tým. Rozhdonout však nejdříve mohl Varga, ale v obrovské šanci přestřelil a to se stalo osudným. Prakticky vzápětí se podruhé v zápase trefuje Král a šok je na světě.

Branky: 16. Ondráček, 38. Hodek - 7. Šebesta, 60. a 68. Král. Rozhodčí: Jebavý, Lacina - Kabourek, Lhotský. Vyloučení: 7:8, navíc Schnabel 10 min. (Boleslav). Využití: 1:0. Diváci: 2700. Stav série: 0:3.

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod): I my jsme spokojeni. Hráči podali super výkon a já před nimi jen smekám. Málokdo čekal, že Boleslav takto potrápíme. Ke konci se k nám štěstí nepřiklonilo a opět jsme prohráli. Můžeme být rádi, že hrajeme tato vyrovnaná utkání ve čtvrtfinále a ne ve skupině o održení.

Leo Gudas (BK Mladá Boleslav): My jsme s utkáním spokojeni. První třetinu jsme dělali hodně faulů a nechali Brod hrát. V další části zápasu se naše hra zlepšila a ke konci jsme měli i štěstí. Jsme maximáně spokojeni a už v zítřejším zápase budeme chtít rozhodnout.

 

Hradec Králové - Kometa Brno 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Kometě vyšel dokonale nástup do utkání, neboť už po dvaceti sekundách hry se prosadil Dlouhý. Vstřelený gól znamenal pro hosty minimálně zvýšení sebevědomí, což se ukázalo na větším nasazení hráčů. Dvanáctá minuta přinesla další úder Brna. Hosté rozehrávali dvojnásobnou přesilovku a Barusova střela se odrazila od brusle jednoho z obránců, tak nešťastně, že skončila za zády gólmana Koutského. I Hradec si užil v závěru první třetiny výhodu dvou mužů v poli navíc, ale šanci brankově nezužitkoval.Další dějství přinesl i ze strany Hradce zvýšenou aktivitu. Obrovskou příležitost na snížení zahodil Fořt, který netrefil dobře přihrávku Roubíka a neuspěl ani při samostatném úniku.  Snížení zařídil až ve 48. minutě Šeda, kterému se podařilo úspěšně těčovat jednu ze střel. Domácí snahu otupil třetím gólem do jejich sítě Sedlák a bylo po nadějích.  Kometa se dostala v sérii do vedení a je tedy zatím ve výhodnější pozici.

Branky: 48. Šeda - 1. Dlouhý, 12. Barus, 55. Sedlák. Rozhodčí: Šindler, Pešina - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 7:11. Využití: 0:1. Diváci: 5102. Stav série: 1:2.

 

Foto: Lukáš Bajgar Zdroj: klubové weby

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář