Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modrobílé peklo jde opět do akce, výhra je nutností

21. 3. 2009

Finále první hokejové ligy dnes vstoupí již do svého šestého zápasu. Série je nesmírně vyrovnaná, avšak Ústí si díky další domácí výhře vytvořilo matchball, který by rádo přetavilo v postup do baráže o extraligu. Brněnská aréna Rondo vyhlašuje stav ohrožení a je jisté, že Ústí čeká modrobílé peklo. Zvládne Kometa cíl úspěchu a pocestuje ještě k rozhodujícímu zápasu na led Lvů?

 

Čtvrteční utkání opět potvrdilo pravidlo, kdo je doma, tak ten vyhrává. Ústečtí prolomili Hylákovo kouzlo v šestadvacáté minutě, kdy jej prostřelil Hovorka. Za šest minut později zvýšil vedení domácího týmu Špirko. Na Kometu jakoby dolehla deka nespravedlnosti z incidentu z první třetiny. Kántor totiž tvrdě atakoval domácího forvarda Heřmana a ten skončil s otřesem mozku a krvavým zraněním. Brněnský bek vyfasoval trest ve hře a dnešní zápas bude sledovat z tribuny. Jedna strana hovoří o likvidačním faulu, druhá zase o nešťastné shodě okolností. U Heřmana hrálo hlavní roli to, že byl v předklonu a najíždějícího Kántora neviděl. Útočník byl z nemocnice druhý den propuštěn a čeká ho minimálně týdenní klidová léčba.

 

Samotný zápas i tak dokázali domácí dovést do úspěšného konce. Snížení z hole Puchera bylo jediným úspěchem týmu Komety a když vrátil svému celku dvougólové vedení Janků, tak se vize úspěchu Lvům začala realizovat.

 

Dnešní měření sil bude v každém případě napínavé. Kometa ví, že vidinu extraligového snu zachrání jedině výhrou a potažmo triumfem na ledě Ústí. V opačném případě by pro ni letošní sezóna skončila. "V Rondu nás ženou lidi. Doma se hraje každému lépe, zvlášť před takovými fanoušky jako máme my v Brně. Nedokážu si to vysvětlit. V Ústí je o něco větší kluziště, ale to nemůže rozhodovat. Zápasy lámou naše fatální chyby," okomentoval příčiny neúspěchů na ledě soupeře Petr Polodna, útočník Brna.

 

" V Rondu prostě musíme vyhrát. A pak snad znovu do Ústí. Už přeci není možné, abychom tam prohráli čtyřikrát za sebou v jedné sérii," dodal závěrem v rozhovoru. Ambice neztrácí ani tým soupeře. "Uděláme pro výhru maximum. Já si myslím, že jsme se z těch dvou zápasů v Brně ponaučili. Nesmíme ustupovat od naší hry. Já vím, že je to fyzicky náročné, ale pokud s nimi vydržíme bruslit, tak bychom je mohli přehrát. Nesmíme se toho bát, nesmíme čekat, co začne hrát Brno. S tímhle postupem bychom měli mít šanci uspět,“ prozradil Dušan Salfický, gólman Lvů.

 

Utkání pravdy začíná v 17 hodin na ledě Brna. Bude drama gradovat až do sedmého rozhodujícího zápasu?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář