Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jágr podeváté získal Zlatou hokejku

23. 8. 2008

ObrazekJak již napovídaly mnohé prognózy, tak se dnes večer vše definitivně potvrdilo. Vítězem jubilejního čtyřicátého ročníku Zlaté hokejky, jenž je udělována nejlepšímu hráči uplynulé sezóny, se stal Jaromír Jágr. Obávaný útočník sice nezažil nikterak oslnivý ročník, přesto však přesvědčil nejen mnohé odborníky o tom, že je stále vyjímečným hráčem.

 

 

Samotný staronový král českého hokeje se slavnostního galavečera zúčastnit nemohl, neboť plnil své hráčské povinnosti v Omsku, kde se musel zúčastnit Memoriálu Viktora Blinova. Česká televize využila nejmoderněší technologie a díky předtočenému záznamu divákům nabídla Jágry rovnou dva. Starý král korunoval nového, i když v podstatě Jágr korunoval sám sebe. V realitě převzal ocenění otec slavného forvarda.

 

Ankety se účastní řada významných osobností a mnohdy byly mezi nominovanými minimální rozdíly. Za zmínky bezesporu stojí soko mezi druhým Plekancem a třetím Kaberle, který čítal pouhé tři body. Stejné číslo dělilo i Hudlera od šestého Sýkory či Bednáře od devátého Erata. Letošní hokejový ročník přinesl na jedné straně úspěchy a rovněž také nejedno zklamání. Upoutalo však na sebe i mnoho nových tváří, kteří se svou životní štaci třeba teprve čekají. Jeden z nich je například slávistický gólman Dominik Furch, jenž se stal nejlepším juniorem sezóny.

 

 

Výsledky:

1. Jaromír Jágr (New York Rangers) 364 bodů

2. Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens) 321

3. Tomáš Kaberle (Toronto Maple Leafs) 318

4. Václav Prospal (Philadelphia Flyers) 290

5. Radim Vrbata (Phoenix Coyotes) 181

6. Petr Sýkora (Pittsburgh Penguins) 149

7. Jiří Hudler (Detroit Red Wings) 146

8. Patrik Eliáš (New Jersey Devils) 136

9. Martin Erat (Nashville Predators) 100

10. Jaroslav Bednář (Slavia Praha) 97

 

Foto: daylife.com