Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ústečtí Lvi čekají na další klopýtnutí Chomutova, přijde už dnes?

26. 10. 2009

Prvoligový herní plán dnes nevšedně nabídne pondělní zápasovou vsuvku. Čtrnácté kolo může přinést do vývoje soutěže další zápletku. Oči nejen fanoušků, ale také ostatních soupeřů budou upřeny na dvojici dosavadních lídrů Chomutova a Ústí nad Labem. Stačí další bodové zaváhání prvně jmenovaného mužstva a pozice severočeských rivalů se můžou rázem měnit. Stane se tento fakt skutečností?

 

Program dnešního 14. kola:

Orli Znojmo - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

Znojemští se po dvou výhrách opět tlačí na výsluní a čekají na zaváhání Hradce Králové. Mužstvo s vizitkou nedávno ještě extraligového účastníka nemá před sebou snadný zápas. Bodová úspěšnost hostů na ledě soupeřů je více než dobrá, což do karet Orlům příliš nehraje. Třebíč dokázala bodovat v Ústí a to svědčí o možné skryté síle týmu. Utne Orlům plány těžko zadržitelná formace Obdržálek, Nahodil, Káňa?

Tip: Utkání bude nesmírně dramatické, ale nakonec dva body zůstanou ve Znojmě.

 

KLH Chomutov - Sportovní klub Kadaň (17:30)

Nejspíš nikdo z domácích nečekal, že právě Havlíčkův Brod se stane místem první porážky v sezoně. Z elitní řady Duda, Kraft, Procházka se neprosadil nikdo, což svědčilo o výborné taktické připravenosti Rebelů. Chomutov ví, že potřebuje odčinit své zaváhání jedině výhrou. Hrozí totiž jinak to, že případná ztráta a úspěch rivala z Ústí může přinést nepříjemný fakt v podobě opuštění královského trůnu. O Kadani je známo, že patří mezi těžko čitelné týmy. Dokáže silnějšího soupeře potrápit, ale také může brzy odpadnout. Současná výkonnost týmu je jako na houpačce, ale bodový zisk z ledu severočeského klubu by mohl vše změnit.

Tip: Kadaň bude domácí celek zlobit, ale favorit zužitkuje domácí prostředí a odpor soupeře zlomí.

 

HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

Dukla má za sebou těžká střetnutí s Chomutovem a s Ústím, tak si může krátce oddechnout. S favority soutěže bodovat nedokázala a otázkou spíše zůstává, kolik hráčům zůstalo sil. Za jiných okolností by se soupeř příliš neanalyzoval, avšak s ohledem na to, že právě Rebelové dokázali tvrdě utnout královské tažení Chomutova, tak utkání získává nový rozměr. Zmátoří se Jihlava na žádaný úspěch?

Tip: I přes evidentní snahu se domácím nepodaří naplno eliminovat sílu soupeře a prohrají v prodloužení.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Vrchlabí (18:00)

Ústečtí Lvi vědí, co je v sázce. Do utkání tedy nemůžou jít s jiným cílem, než je právě vítězství. Mužstvo právě po debaklu s největším rivalem dvakrát vyhrálo a atak na příčku nejvyšší je prioritním cílem. Vrchlabí je v nepříjemné pozici a nesmí v zápase proti nabuzeným Lvům polevit, jinak hrozí tvrdý direkt.

Tip: Ústí svou situaci zvládne a zajistí si tři body.

 

HC Berounští Medvědi - HC Havířov Panthers (18:00)

Havířov se sice stále neodlepil od nebezpečných příček ohrožení, ale ani domácí Beroun si svou pozicí nemůže být jistý. Medvědy ale může těšit to, že z posledních dvou zápasů mají čtyři body. Po hladké šestigólové výhře nad Šumperkem mužstvo bodovalo i v Benátkách. Panteři sehráli dobrý zápas v Ústí, kde prohráli jen 2:0 a v sobotu porazili na svém ledě Vrchlabí. Hosty může těšit i to, že s mužstvem nadále zůstane David Moravec. Karty k utkání jsou rozdány, ale triumf bude vynesen až během hry.

Tip: Vyrovnané utkání se rozhodne až v nájezdech a prémiový bod připadne domácím.

 

HC Olomouc - HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Pětizápasové vítězné tažení Hanáků překvapivě skončilo v Šumperku a o plánované nápravě v podobě dnešní výhry nemůže být pochyb. Benátky se s Olomoucí v loňské sezoně utkaly dvakrát a bilance úspěchů obou týmů je vyrovnaná. Podle umístění a výkonnostní křivky je Mora favoritem, nicméně hosty nesmí podcenit. Svěřenci trenéra Milana Černého dokázali v posledních dvou zápasech vyhrát a rozhodně nepřijedou do domova Kohoutů jen na výlet.
Hosté se budou opět spoléhat na své hlavní opory. V obraně se náramně daří dvojici Kolmann – Pavlů. Prvně jmenovaný je průběžně třetím nejproduktivnějším bekem soutěže a Pavlů zaujímá pozici nejlepšího střelce a vládne i klubové statistice. V bráně pravděpodobně dostane přednost Stejskal, který v sobotu během utkání s Berounem střídal svého kolegu Nedvídka.

Tip: Benátky budou domácím zatápět, ale Olomouc další překvapení nedopustí.

 

Hockey Club Tábor - Salith Šumperk (18:00)

Souboj dvou nováčků bude pestrou konfrontací. Táborští Kohouti mají z posledních tří utkání šest bodů a nezklamali ani v posledním utkání, které odehráli na ledě Hradce Králové. Draci se o víkendu postarali o druhé největší překvapení kola, když obrali o body favorizovanou Olomouc a dali tak zapomenout na debakl, který udržili v Berouně. Vyhraje ten lepší?

Tip: Tábor požene k úspěchu domácí publikum, hosty zase víra v úspěch. Drama se rozhodne až v prodloužení a druhý bod k dobru si připíší domácí.

 

HC Chrudim - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Chrudim patří doma k nejméně úspěšným celkům ligy a tento negativní bod by se měl co nejdříve řešit. Naposledy mužstvo ztratilo dva body s Kadaní a všechny tři v Třebíči. To hosté si drží úspěšnou bodovou sérii, která čítá už sedm utkání, ze kterých ztratili jen tři body. Překvapí Chrudim své fanoušky?

Tip: Šťastný úspěch jednou přijít musí, tak proč ne dnes. Chrudim zaskočí soupeře a připíše si tři body.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář