Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Kadaň přijede do Olomouce potrápit třetí tým tabulky, jak si povede?

18. 12. 2009

V rámci dvaatřicátého kola se Mora představí na domácím ledě, na kterém poměří síly s nevyzpytatelnou Kadaní. Hosté mají vizitku týmu, který umí zle potrápit mužstva z horní poloviny tabulky a Hanáci se o tom již letos jednou přesvědčili.

 

Oba kluby od sebe v tabulce dělí propastný dvacetibodový rozdíl, avšak bilance z posledních pěti odehraných utkání hovoří pro hostující celek. Kadaň vybojovala jedenáct bodů a zejména skalp Chomutova a Jihlavy budí respekt. Severočeši navíc své dva výjezdy na led soupeřů finalizovali pětibodovým ziskem. Olomoučané se potýkali s kolísavou formou, která gradovala domácím fiaskem se Šumperkem. Po následujících nepřesvědčivých výhrách nad Benátkami a Havířovem mužstvo neuspělo na ledě houževnatého Tábora, ze kterého si dovezlo pouhý bod. Cíl domácího úspěchu je víceméně prioritou.

 

Trenéry Vlka a Fialu může hlavně těšit fakt, že se v týdnu do sestavy vrátili marodi Janáček s Davídkem, kteří patří do hlavní kostry týmu.  Na listině zraněných, tak zůstávají jen dlouhodobí marodi Radek Meidl s Jiřím Řípou, u kterých se případný návrat na led odhaduje na dva měsíce.

 

 

Družstvo Kadaně je všeobecně známo svým nepříjemným forčekinkem a velmi dobrou defenzivní taktikou, která se pyšní pátým nejlepším číslem obdržených branek úspěšnosti v soutěži. Mužstvo táhne zkušený Ladislav Boušek, který se třiatřiceti body zaujímá šestou pozici v kanadském bodování. Jednatřicetiletému hráči výborně sekunduje i Jiří Charousek a David Balázs. Defenzivě velí matador Martin Ťupa a v brance se výraznější podpory dostává Kamilu Jarinovi.

 

 

Oba soupeři se již v letošní sezoně utkali dvakrát. Mora svého soupeře na svém ledě rozstřílela 5:0, když se o dvě branky postaral Milan Ministr a po jedné vsítili Martin Davídek, Radim Kucharczyk a David Mikšan. Ve druhém měření sil byla úspěšnější domácí Kadaň, která Hanáky porazila v poměru 4:2. O dva zásahy do sítě Mory se postaral Ladislav Boušek, zbytek obstarali Roman Prošek a Jiří Charousek. Do sítě Kadani se tenkrát trefili Jan Tomajko a David Mikšan.

 

 

Olomouc má tedy co soupeři vracet, seskupí své síly a utne Kadani svou rozvíjející se sérii? Utkání začíná v sobotu v 17 hodin na místním zimním stadionu.

 

 

Tip: 1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář