Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekDetroit s posledním zápasem základní části naložil přesně tak, jak se očekávalo. Vítězství pouze potvrdilo Rudým křídlům status nejúspěšnějšího celku Západní konference a potažmo také celé soutěže. Lví podíl na triumfu měl český gólman Dominik Hašek, který za svá záda pustil jedinou střelu a připsal si sedmadvacet úspěšných zákroků.

 

 

Kromě pozápasového ocenění hlavní hvězdy zápasu se třiačtyřicetiletý veterán mohl těšit rovněž ze zisku William M. Jennings Trophy, která je udělována pro brankáře týmu, jenž obdrželi nejméně branek. Oba detroitští strážci svatyně již tuto trofej vlastní. Hašek ji získal ještě v dresu Buffala spolu s Grantem Fuhrem a Osgood se ocenění dočkal s Mikem Vernonem.

 

V samotném zápase byla role favorita předem daná, ale nutno dodat, že Chicago svou kůži rozhodně nechtělo darovat bez boje. Domácí byli střelecky aktivnější, ale Chabibulin svůj celek v nejedom případě podržel. Detroit nasměroval k výhře Hudler, který v osmé minutě otevřel gólový účet zápasu. Český útočník ve druhé třetině ještě přihrál Lidströmovi a po druhém dějství byl stav 2:0. Závěrečná dvacetiminutovka pouze potvrdila výhru Red Wings. V sedmačtyřicáté minutě se prosadil Hartigan a za osm minut později se podruhé v zápase prosadil Lidström. V závěru připravil Haška o čisté konto Kane, ale byla to už jen kosmetická úprava skóre.

 

 

Jaromír Jágr na Martina Brodeura vyzrál.
AP Photo/Bill Kostroun

 

Ve výborné formě je Jaromír Jágr. Nejsledovanější český hokejista se trefil již posedmé z posledních osmi zápasů. Jeho úspěšnost kazí pouze fakt, že newyorští nezvládli poměrně klíčový zápas v New Jersey. Jezdci v případě výhry v normální hrací době se mohli těšit z výhody domácího prostředí pro blížící se první kolo play off. Ďáblové byli však evidentně nažhaveni a bylo jen otázkou času, kdy své střelecké pokusy promění v branky. Povedlo se to v páté minutě Maddenovi a ve třinácté minutě Ruppovi. Domácí celek ale jistě bude mrzet fakt, že nechali Rangers se dostat do hry. V úvodu druhé třetiny se prosadil Drury a v pětačtyřicáté minutě svou aktuální formu potvrdil Jágr a zařídil tak vyrovnání. Hosté mohli v závěru během své power play strhnout vedení na svou stranu, ale nepodařilo se jim to. Po šedesáti minutách hry zápas skončil nerozhodně, nicméně i díky Lundqvistovi se Rangers udrželi ve hře. Ten předvedl několik výborných zákroků včetně zneškodnění šance Pariseho. Prodloužení branku nepřineslo, a tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy.  Hokejku pomsty si připravil Eliáš a střelou nad rameno nedal Lundqvistovi šanci. Hrozivá vzájemná bilance sedmi proher byla upravena a dá se očekávat, že Ďáblové by mohli v této lajně pokračovat.

 

 

Marc-Andre Fleury nedostatek práce rozhodně neměl
(AP Photo/Tom Mihalek)

Pittsburgh rovněž čekal klíčový zápas, který je mohl definitivně usadit na čelo Východní konference. Led Philadelphie však byl pro Tučňáky příliš horký a důležitá výhra se stala pouze toužebnou vizí. Oba týmy se musely obejít bez svých největších hvězd. Domácím chyběl pro zranění kolene Briere a pennsylvánskému celku pak odpočívající Crosby. Utkání bylo poměrně vyrovnané pouze s tím faktem, že Flyers se dokázali ve dvou případech střelecky prosadit. Prakticky rozhodující moment se udál na konci druhé třetiny, kdy Knubleho střelu dorazil do Fleuryho sítě Upshall. Tučňáci si vytvářeli střelecké příležitosti, ale Biron byl v ten večer neprůstřelný. Definitivní pojistku přidal do prázdné branky Knuble, který tak rozluštil hned několik tajenek. Pittsburgh se utká s Ottawou a Philladelphia s Washingtonem.

 

 

Detroit - Chicago 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky: 39. a 55. Lidström (na první Hudler), 8. Hudler, 47. Hartigan - 58. Kane. Dominik Hašek odchytal za Detroit celý zápas, z 28 střel inkasoval jeden gól a úspěšnost zákroků měl 96,42 procenta. Střely na branku: 38:28. Diváci: 20 066.

 

New Jersey - Rangers 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)

Branky: 5. Madden, 13. Rupp, rozhodující nájezd Eliáš - 21. Drury, 45. Jágr. Střely na branku: 27:19. Diváci: 17 625.

 

Colorado - Minnesota 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)

Branky: 26. Stastny (Hejduk), 46. Sakic, 50. Hejduk, rozhodující nájezd Wolski - 18. Parrish, 37. Carney, 57. Rolston. Střely na branku: 36:37. Diváci: 18 007.

 

Philadelphie - Pittsburgh 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky: 39. Upshall, 60. Knuble. Střely na branku: 22:20. Diváci: 19 767.

 

Columbus - St. Louis 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky: 5. Peca - 15. Backes, 24. Boyes, 41. Perron, 59. Tkachuk. Střely na branku: 19:36. Diváci: 17 739.

 

Dallas - San Jose 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)

Branky: 32. Miettinen, 37. Barnes, 40. Norström, 59. Ott - 18. Marleau, 26. Cheechoo (M. Michálek). Střely na branku: 22:34. Diváci: 18 532.

 

Anaheim - Phoenix 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky: 53. Kunitz, 54. Ryan, rozhodující nájezd Getzlaf - 36. a 45. Carcillo (na druhou Vrbata). Střely na branku: 43:34. Diváci: 17 269.

 

Zdroj: nhl.com, foto: G.Bartram / Wireimage.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář