Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Čendův cyklozávod 2006

14. 5. 2006

Každý rok se v obci Petrov u Prahy koná před Velikonočním pondělím tradiční Čendův běh. Tento ročník byl obohacen o cyklistický závod. Protože běh zrovna nemilujeme, rozhodli jsme se zúčastnit v tomto závodě. Rozhodnutí bylo podpořeno tím, že několik skalních příznivců cyklistiky zlákalo ostatní obyvatele Hřeben pro krásy tohoto sportu.

 

Vzhledem k tomu, že cyklistika patří mezi sporty a ve sportu se především soupeří, rozhodli jsme se nejenom zúčastnit, ale zároveň dobít stupně vítězů. Nechtěli jsme nechat nic náhodě a sázeli nejen na kvalitu účastníků, ale především na jejich kvantitu.

 

Nemalou pozornost jsme věnovali psychické připravenosti, čímž jsme jasně čněli nad ostatními závodníky. Pro týmové dresy jsme zvolili velký název našeho družstva v oblasti zad. Toto nebylo pouze za účelem propagace, ale aby předjetý soupeř měl mít možnost ještě dlouho sledovat název týmu, jehož závodník se mu rychle vzdaluje.

 

Nepodcenění přípravy se zcela jistě vyplatilo. Vždyť od samého začátku se vedení ujmul Petr Novák, který podstatnou část závodu vedl. Nejenom, že mu pomáhala pečlivá příprava na závod, ale také pořádně vyvinuté svalstvo, jehož váha mu usnadňovala sjezdovou část a jehož síla ho v rovinaté oblasti hnala kupředu. Ještě do největšího stoupání, které by se dalo přirovnat ke skalní stěně, byl na 1. místě a udával tempo. V tomto kopci mírně zaváhal, čehož využili závodníci tzv. muších vah pro vytvoření si mírného náskoku, který nádherném finiši již nedokázal eliminovat. Umístil se tak ve skvělém čase na 4. místě v hlavní kategorii mužů.

 

Dalším železem v ohni byl Petr Misera, který se navrátil k závodění po delší přestávce a chystal triumfální návrat. Závodník však nejenomže zápolil se soupeři, ale potýkal se již od samého začátku s grilovanou klobáskou, kterou mu vnutil realizační tým závodu. Prý pro vyšší výkonost. Naštěstí se přenesl přes všechny překážky a v dramatickém závěru dojel na 6. místě.

 

Hned v závěsu dorazil do cíle náš juniorský závodník Ondra Čáslavka, který tím obsadil 1. místo v kategorii junior. Díky tomuto výkonu se nemusíme bát o budoucnost cyklistického sportu na Hřebenech.

 

V kategorii žen nebylo od prvních kilometrů pochyb o vítězce. Soupeřky spoléhali na to, že favorizovaná Katka Brejchová přepálí začátek a nezbyde jí dost sil na již zmiňovanou skalní stěnu. To se však přepočítali. Zapoměli na fakt, že teprve v kopcích se naše Katka cítí jako doma a svým nenapodobitelným stylem „mašina“, zvýšila svůj náskok, který udržela až do cíle. Zvítězila tak v hlavní kategorii žen. Rád bych zmínil fakt, že za tvrdou přípravou této závodnice stojí trenér David Milec – stále ještě aktivní závodník, jehož nepřítomnost nás mrzí.

 

Další naše závodnice, Martina Nováková, která za poslední rok zaznamenala obrovské zlepšení, pouze potvrdila kvality našeho týmu. Nejenom, že až v samém závěru po drobné technické chybě, ztratila celkově druhou pozici a skončila tak na krásném 3. místě, ale tímto výkonem pojistila, pro manžela Petra Nováka, celkově 1. místo v kategorii manželských párů.

 

Markéta Miserová, v níž se závodnický duch projevil teprve nedávno, překvapila všechny zúčastněné svým obrovským nasazením. Ve spojení s výměnou značky kola, které jí pomohlo nalézt dlouho skryté kvality, jí to přineslo 4. příčku. Zajistila tím nejenom sobě, ale také svému milovanému manželovi, celkové druhé místo v kategorii manželských párů.

 

Jako poslední musím zmínit neuvěřitelný výkon Jitky Barnetové- Markéty mámy - mojí tchýně, která jako jediná v seniorské kategorii dokázala celý závod dokončit. Nejenom, že získala 1. místo ve své kategorii, ale i v hlavní soutěži žen se dokázala umístit do 10. místa. Za což sklízela ovace nejenom od týmových kolegů, ale i davů fanoušků všech týmů. K údivu všech přítomných krátce po závodu nastoupila na svůj bicykl a vydala se na dalekou cestu k domovu.

 

Tento ročník Čendova cyklozávodu se zapíše do análů našich dějin zlatým písmem. Nejenom pro silnou účast našeho týmu, ale hlavně tím, že i přes ohromnou konkurenci se podařilo všem našim zúčastněným závodníkům dosáhnout na medailové pozice ve většině kategoriích. Hlavně díky skvělému výkonu našich krásných žen.

Obrazek

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Čendův cyklozávod 2006

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pro autora článku

(Katka, 17. 5. 2006 10:19)

Přirovnat ženu k "mašině" lichotivé opravdu není a poslední větou si to už nevylepšíš... No, počkej na chatě gentlemane!

Kecka velká

(Máťa, 16. 5. 2006 13:32)

U příspěvku jsem se nasmála, jen mám pocit, že každý z nás byl na jiném závodě.
Poslední věta - "skvělý výkon našich krásných žen" zaslouží pochvalu.
Jen nevím jestli to není jen kvůli hrstičkám dobrůtek na kolo.