Jdi na obsah Jdi na menu
 


<bgsound src= loop="1">

 

 

Propozice SETKÁNÍ MODELŮ LETADEL ve Frýdku-Místku na letišti Místek Bahno 

Příjezd je možný již v pátek ráno, nebo po domluvě i dříve. Je zde možnost blízkých výletů do Beskyd     (10-20 km). Možnost koupání v okolních přehradách  Olešná – nový „Akva park“ a přehrada Žermanice (2  a 15 km). Je možno se s členy klubu domluvit a opět využít  i doprovodu do turisticky atraktivního okolí k výletům: hrad Hukvaldy, Pustevny, Valašský skanzen v Rožnově pod Radhoštěm, Lysá hora, muzeum automobilů v Kopřivnici, Štramberk (vhodné i pro menší děti)

Ubytování:

Ve vlastních stanech nebo přívěsech na okraji letiště, menší počet v maringotce u hangáru (8-10 míst).

Hygiena.

Voda bude zajištěna po dobu akce v cisterně.  Případně si dovezte vlastní balenou vodu. V areálu budou instalována mobilní veřejná WC + WC vesnického typu (kadibudka)

Stravování:

Vlastní.. Na ploše letiště bude velký stan s občerstvením (párky, bramborové placky, guláš  apod.) a možností i teplé stravy.

V blízkosti letiště je domácká hospoda Pohoda (obědy, večeře). Nejbližší supermarket je vzdálen jen 2 km. V našem městě najdete snad všechny existující hypermarkety:  Hypernova, Tesco, Interspar, Baumax, Okey, Kaufland, Lídl a další a další…..

Plocha:

Plocha celého letiště  je travnatá – upravená. Modelářská plocha 50 x 120 m bude nízce posečená. V případě nouzového přistání je toto možno provést kdekoli bez poškození modelu – výletové prostory ze tří stran letiště jsou dostatečně dlouhé(louky, pole).

Modely:

Vítány jsou však i RŮZNÉ MODELÁŘSKÉ ZVLÁŠTNOSTI, NEBO RARITY, jež mohou diváky zaujmout nebo pobavit.

Jste-li zvyklí létat ve skupinách, i toto bude pro diváky zajímavé.

Bezpečnost:

Za předváděný model a jeho letovou ukázku je plně odpovědný pilot-majitel modelu. Akce je v kalendáři SMČR. Pro nečleny SMČR doporučujeme sjednat příslušné pojištění.
Pokud modelář (pilot) způsobí provozem modelu na akci škodu na majetku či zdraví druhé osoby, aniž by měl uzavřené náležité pojištění, zavazuje se, že poškozené osobě vzniklou škodu uhradí. Organizátoři nenesou za vzniklé škody při provozu modelů zodpovědnost!

Příjezdy:

Do Frýdku-Místku přijedete po čtyřproudé silnici ze směrů Ostrava, nebo ze Slovenska (D56),  Nový Jičín, Český Těšín a Třinec (D48).Snažte se dostat na velký kruhový objezd pod dálnicí na konci města. Z tohoto kruhového objezdu  pokračujete asi 1 km opět po čtyřproudé silnici směr Frýdlant nad Ostravicí. Poté odbočíte na  křižovatce vpravo (odbočka je označena symbolem letadla ). Po odbočení asi 1 km mezi novostavbami rodinných domků  kolem večerky, mírně vpravo   do kopečka a pak už snad letiště pozná každý

Různé:

Po celou dobu akce bude zajištěna informační služba, rozhlas, možnost dobíjení akumulátorů.

Kontakt:

I když jsme s většinou z Vás hovořili osobně, prosíme o VČASNÉ potvrzení Vaší účasti.  Jedná  se především o zajištění ubytování a stravy pro účinkující.

POBESKYDSKÝ AVIATICKÝ KLUB Frýdek-Místek

Petr ŘEHÁK, Ostravská 80, 739 25 Sviadnov,    telefon     777 080 697

Jan BUZRLA, Hodoňovice 21, 73901 Baška,      telefon 607 672 048

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.volny.cz/pakfm                              e-mail: pakfm@volny.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář