Jdi na obsah Jdi na menu
 


První deníkový zápis

26. 8. 2008

 

První deníkový zápis

 

Byl úplněk, ale měsíc právě halil temný mrak a kdyby nebylo pouličních lamp svítících na Manhatanu zdálo by se, že svět potáhl černý povlak a právě v tu noc, v noc, kdy nebe bylo temné jako samo peklo ozařováno pouze lampami, právě tehdy se objevil. Zčistajasna. V jedné zapladlé manhatonské uličce. Byl tam jeden divák, který vše viděl a později toho tvora sledoval. Já. Netuším, zda by se To, co se přede mnou najednou objevilo dalo nazvat člověkem, neboť to jako člověk vypadalo jen napůl. Tělo to mělo lidské, ale hlavu měl lví s lidskými rysy a dlouhý ocas. Nehnutě jsem tam stál a díval se na něj. V jednu chvíli tam nikdo nebyl a v druhou z nějaké podivné brány ve zdi vyskočil On. Jak jsem se na něj tak díval neuvědomil jsem si, že i on pozoruje mě. Ale pozoroval. Netušil jsem, co se bude dít, ale nebyl jsem schopen odtamtud odejít. Pomalu se ke mně přibližoval a mě se stáhlo hrdlo. Vyzařovalo z něj zlo každým pórem jeho těla. Těsně přede mnou se zastavil a znovu se na mě pozorně zadíval. V hlavě se mi honilo tisíce chaotických myšlenek. V té spleti chaotických myšlenek se jedna naprosto lišila od ostatních. Radila mi totiž, abych utekl. A právě to jediné mi nepřipadalo správné a proto jsem dále nehnutě stál a pozoroval To. A pak promluvil.

  „Kdo si,“ zazněl jeho hlas. Řekl bych, že takhle nějak si lidé, co věří v Boha představují hlas Ďábla. Byl to temný baryton s mystickým nádechem.

  „John,“ odpověděl jsem se stáhnutým hrdlem. Najednou mě napadlo jestli se mě neptá na jméno jen proto, aby věděl koho si dal k večeři. Raději jsem tu myšlenku protkanou panikou zahnal do pozadí svého mozku.

  „Já jsem Tannus. Přišel jsem chránit dobro a potřebuji k tomu někoho dobrého. Ty! Jsi dobrý.“ Nebyla to ani otázka ani konstatování, spíš něco mezi tím a o to to vyznělo děsivěji. Polkl jsem a přemýšlel, co si asi pod pojmem dobro představuje. Je sice pravda, že se o mě mluví jako o novodobém Casanovi, ale tohle snad za zlo nepovažuje, ne? A nebo ano?

  „No!“ vyzval mě a zdálo se, že jeho hlas je trochu rozzlobený. Opravdu to vypadalo, že se zlobí jen trochu, ale rozhodně jsem nechtěl zjistit jak asi vypadá nebo mluví, když je rozzlobený hodně.

  „No, řekl bych, že jsem dobrý,“ pronesl jsem, ale v hlase mi zazněla nejistota. Přeci jen, co je pro zlého dobré, že?

  „Lžeš!“ téměř zařval hlasem, který připomínal úder hromu. Raději jsem začal pomalu, ale jistě couvat. Jeho ruka mi těžce dopadla na rameno. Nebylo již úniku.

  „No nevadí,“ prohodil najednou a pak pokračoval. „Staneš se mým průvodcem.“ Raději jsem ani nemyslel, co bude až průvodce nebude potřebovat a proto jsem pouze přikývl. A tak to všechno začalo. A již nebylo úniku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

O__o

(Starvation, 28. 2. 2009 11:41)

To vypadá zajímavě! Huf! To si musím přečíst!

Uff...

(Tobari-chan, 29. 10. 2008 17:37)

Nedalo mi, včera som si všetky diei skopírovala a poslal na mail...a potom v noci čítala na mobile xD
Z prvého sme sa veľa nedozvedeli ale ďalšie diely to vynahradili xD

jok

(sisi, 31. 8. 2008 17:07)

jok dalsi dilecek!

Hmm....

(Amanda, 30. 8. 2008 12:59)

Zajímavý.... už se těším, co se z toho vyvine :)

huuu

(maki, 29. 8. 2008 19:25)

je to velice dobry uvod do tehle povidecky mam smïseny pocity to jo ale myslim ze to bude dobry az skvelys!!!!!

****

(obito, 29. 8. 2008 19:23)

jen tak dallllllllllllllllllllll

Výborně

(Kat, 28. 8. 2008 21:48)

dává to netušené možnosti. Jsem zvědava na pokráčko.

*105*nevím :D

(Lowe, 26. 8. 2008 10:10)

mňo tak zaím z toho mám smíšený pocity XD já fakt nevím co na to říct, ono je to krátký :P ale pro mě výhodný, i když si myslím že to možná časem i prodloužíš :D ae jak sem řekl :D není z toho nič moc poznat :D ale zatím to jde :) paaa :)

s komentarem

(sisi, 26. 8. 2008 9:49)

paradni uvod to bude napinave a i jaksi zajimave uz se tesim!