Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Termíny soutěží 2009
2.5. Obrataň THL - denní 3B úzké Vlaďka
23.5. Moraveč okrsková soutěž 3B široké,sklopky -

30.5.

Veselí n.L.

okresní soutěž

3B široké,nástřiky

-
13.6. Český Krumlov krajská soutěž dle pravidel bus
20.6. Kamenice nad Lipou THL - noční 2B úzké, do kopce -
27.6. Jiřetice BNL - denní 3B úzké -
5.7. Chrbonín THL - denní

3B úzké

Tereza
15.8. Nedvědice THL - denní

3B úzké

-
22.8. Kozmice THL - denní

3B úzké

Honza Z.
29.8. Žirovnice THL - noční

3B úzké

Honza H.+Vlaďka
12.9. Tučapy THL - noční

3B úzké

Jarda
19.9. Chotěmice THL - denní 3B úzké Jirka S.
26.9. Zhoř u Tábora THL - denní 3B úzké Jana S.

Rozpis okrskových soutěží pro rok 2009

Výsledky okrsků 2009

 

RADA THL 2009

1. Obrataň Miroslav Čekal 775969660 
2. Žďár Martin Šmol 608027614 
3. Nová Včelnice Pavel Poslušný 608138246 
4. Košice Václav Kornherr 777131725 
5. Kamenice nad Lipou Martin Dvořák 721503491 
6. Dvorce ?Stanislav Brožek? 
7. Chrbonín Jan Krch 737991147 
8. Tučapy Jiří Kubeš 774810707 
9. Krátošice Martin Zíma 775216616 
10. Nedvědice Aleš Novák 775601851 
11. Kozmice Radek Pošvář 737070515 
12. Žirovnice Pavel Janů 608984635 
13. Chotěmice Patrik Baláž 774663162 
14. Zhoř u Tábora Miloslav Janovský 775910191

 

 

Obrazek

 

 

 

 

OBRATAŇ 2.5.2009 (THL)

Na první letošní soutěž, která pro nás skončila úspěchem i prohrou jsme vyrazili poprvé s novým vozidlem, poprvé v nových dresech, po x-té s očekáváním a trochou nervů.
Soutěž probíhala výborně, hřiště upravené, počasí jak na objednávku, organizace soutěže s rázným vedením také na jedničku, snad jen kluzský gumový povrch kolem základny, který měl za následek pád naší béčkařky, nebyl zrovna ideální.  Mimo to probíhalo všechno tak jak má. Některá družstva předvedla perfektní výkony, některá doplatila na nepřipravenost či smůlu a soutěž pro ně skončila fiaskem.To by byl bohužel případ i našeho týmu mužů. V perfektně rozběhlém útoku nám kvůli přicpanému kohoutu nádrže zhasla mašina. Hodně mně mrzelo, že se tenhle problém neprojevil dříve při trénincích a že jsme si jej museli vybrat na první soutěži THL. Pro útok děvčat byla závada odstraněna a holky si mohli vychutnat svůj nový osobní rekord 22,30 sec.

Za tým holek:  koš:Vlaďka, nabírání:Tereza, mašina:Jana Z., béčka:Jana S., rozdělovač:Lenka, LP:Mirka a PP:Klára.
 Za tým mužů: koš:Vlaďka(která nás velmi překvapila),nabírání:Zaycev, mašina:Jarda, béčka:Jenda, rozdělovač: Myra, LP:Alda a PP:Stocky

video-holky

video-holky (THL)

foto - holky (THL)

foto - kluci (THL)

Jarda

 

MORAVEČ 23.5.2009 (okrsková soutěž)

V sobotu 23.5. jsme pořádali v Moravči okrskovou požární soutěž. Přijelo dohromady 17 týmů ze 7 sborů-viz výsledky. Počasí nám přálo a nic tudíž nebránilo zahájit 1 kolo.požární soutěže.  Povrch mezi základnou a kádí jsme zpevnili kobercem, bariéry, kladiny a terče zářili novotou, pouze nový přetlakový ventil se svými volně otočnými spojkami vzbuzoval dohady.

Soutěž dopadla vcelku úspěšně, byla hodnocena podle starého hodnocení. Holky a děti se umístili na 1. místě, muži II na 3.místě a my-muži I na 2.místě, z čehož jsme měli zároveň radost, ale zároveň nás to mrzelo, protože putovní pohár od Oldřichovských hasičů, jsme již měli na dosah.  Nuže snad příště.  Na okresní kolo se probojovala alespoň naše děvčata a tak věříme, že přivezou pěkné umístění.

Složení týmů:

ženy:

  Vlaďka Dvořáková, Tereza Cibulková, Jana Zimrmanová, Jana Stoklasová,

Lenka Zimrmanová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová

muži:

Karel Matoušek, Jan Zajíc, Jaroslav Rosol, Jan Hašek, Miroslav Adam,

Jiří Stoklasa, Aleš Pěknice

děti:

muži II:

video - kluci

(video holek jsem bohužel nestihl natočit)

 

 

VESELÍ NAD LUŽNICÍ  30.5.2009 (okresní soutěž)

 V sobotu 30.5.2009 se náš dívčí tým zúčastnil okresní soutěže ve Veselí nad Lužnící v doprovodu několika kluků. Vyrazili jsme ráno naší avií s nadějí v medailové umístění. Počasí této soutěži vůbec nepřálo a po celý den bylo zataženo s častými přeháňkami. Soutěž byla započeta v devět hodin štafetami mužů.Po nich následovali štafety žen a poté se dohromady běhali stovky žen a útoky mužů, které se následně prohodili. Asi půl hodiny před útokem jsme zjistili, že baterka je trop. Na poslední chvíli nám zapůjčili náhradní kluci z Bělče ze své stříkačky, za což jim tímto ještě jednou děkujeme. Mají u nás flašku!  Naše holky tedy skončili druhé ve štafetě, čtvrté ve stovkách, při kterých měli opravdu smůlu, ale byli suveréně nejlepší při útoku. Součtem bodů i celkových časů se umístili na úžasném prvním místě a odnesli si zasloužený pohár. Cesta domů pak připomínala spíše návrat vítězné legie než party několika hasičů. Od Mladé Vožice k Moravči jsme jeli s doprovodem p.starosty a u hasičárny nás čekalo velkolepé přivítání velitele a starosty sboru. Ač jsme byli značně unaveni, čekalo na nás ještě několik povinností. Postavit a ohlídat májku. I toto dílo se podařilo a i přes několik pokusů o její zdolání májka vydržela. Tato sobota byla jednou z nejúspěšnějších okamžiků našeho sboru !

Složení týmu:

  Vlaďka Dvořáková, Tereza Cibulková, Jana Zimrmanová, Jana Stoklasová,

Lenka Zimrmanová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová, Petra K.Šrámková

jako doprovod Aleš, Honza Z. a Jarda

pravidla okresního kola

Výsledky okresního kola

 

 

ČESKÝ KRUMLOV  13.6.2009 (krajská soutěž)

Na krajskou soutěž do Českého Krumlova jsme vyráželi časně ráno v pět hodin objednaným autobusem přímo z Moravče. Ve složení skoro 20.členného týmu jsme tedy vyrazili směr Chýnov, kde se k nám připojil tým chýnovských hasičů, jedoucích též na krajskou soutěž. Po příjezdu jsme vyřešili prezentační záložitosti a po několika chvílích jsme se už připravovali na stovky. Ty se holkám opravdu vydařili ! Méně štěstí však měli při štafetě. Kvůli organizační změně, ktrá ani nebyla ohlášená, běželi holky štafety místo od jedné hned od dvanácti hodin. Následoval tedy trochu chaos, navíc se druhé štafety běhali hned po prvních. Výsledkem byla diskvalifikace skvěle rozběhlé 1.štafety za předčasné předání. Druhá štafeta ukončila úspěšně. Útok se společnou stříkačkou nám taky moc štěstí nepřinesl. Vinu určitě nesvádím na krumlovskou stříkačku, ač chvílemi vypadala, že klekne. Nervozita zahrála svojí roli a nepospojované vedení vytáhlo čas útoku na 50s. Vše završili slzy a vztek některých našich hasiček. Z očekávaného velmi špatného umístění se nakonec vyklubalo páté místo z osmi, jež vrátilo holkám trochu radosti. Cesta domů pak rozprášila všechny poslední chmury a smutky, vyjma řidiče autobusu, který z nás málem dostal psotník. Kolektivně s Chýnovskými hasiči, kteří si vezli domů krásné 4.místo, jsme zapěli společně sprostonárodní písně a vypili několik lahví alkoholu. Chýnováci dokonce naší hasičce Klárče dokonce koupili krásný dort k uplynulým 18.narozeninám. Ten jsme v atobuse společně spořádali. V Chýnově pak ještě došlo k výměně triček Kláry a jednoho Chýnovského dobrovolníka a poté jsme se již ubírali k domovu.

Složení týmu:

  Vlaďka Dvořáková, Tereza Cibulková, Jana Zimrmanová, Jana Stoklasová,

Lenka Zimrmanová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová, P.K.Šrámková, Lenka Plecitá

dále pak: Jirka S., Jarda R. s Natálkou, Aleš, Honza Z., paní Stoklasová a Pepa Schorný s manželkou a synem Tomášem.

 

KAMENICE NAD LIPOU  20.6.2009 (THL)

Na pátou soutěž Táborské has.ligy do Kamenice jsme původně neplánovali jet kvůli velké vzdálenosti. Do účasti nás přemluvili naše holky, které chtěli v Kamenici soutěžit. Na konec jsme paradoxně jeli bez holek-jen s týmem mužů. 

Soutěž byla pořádána na Kamenickém náměstí na 2 béčka a proti mírnému kopci. Organizačně byla soutěž zajištěná dobře, akorát počet přihlášených týmů trochu neodpovídal velikosti náměstí. Pomalu šedesát družstev spolu s ostatními návštěvníky nevelké náměstí slušně zaplnili. Druhou nevýhodou byl dlážděný povrch celé dráhy, který nejednomu týmu způsobil problémy ať už s ulitím proudařů či s rozdělovačem.

Na řadu jsme šli dvacátí devátí, po perfektně rozběhlém startu nám zhasli terče po 36.vteřině a umístěli jsme se na 29 místě ze 40 zúčastněných.

Asi jsme to zase překombinovali :)

Složení týmu:

Karel Matoušek, Jan Zajíc, Jaroslav Rosol, Jana Stoklasová, Petr Matoušek,

Jiří Stoklasa, Aleš Pěknice

 

 

JIŘETICE  27.6.2009 (BHL)

bez komentáře

Složení týmu:

kluci:

Karel Matoušek, Jan Zajíc, Jaroslav Rosol, Jan Zappe, Myra Adam,

Jiří Stoklasa, Aleš Pěknice

holky:

  Vlaďka Dvořáková, Tereza Cibulková, Kamila Šrámková, Lenka Zimrmanová,

Jana Stoklasová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová

 

 

 CHRBONÍN  5.7.2009 (THL)

Soutěž v Chrboníně nás nesklamala ani letos. Perfektní organizace, i přes nepříznivé počasí dobrý terén a  tradičně pěkné ceny. Nebýt naší kolabující mašiny, mohli jsme mít i větší radost z výsledků, ale časy kolem 25s. nás po několika neúspěšných soutěží potěšili také. 

Složení týmu:

kluci:

Karel Matoušek, Jan Zajíc, Jaroslav Rosol, Jan Hašek, Myra Adam,

Jiří Stoklasa, Aleš Pěknice

čas: 24,76

holky:

  Vlaďka Dvořáková, Tereza Cibulková, Jana Zimrmanová, Lenka Zimrmanová,

Jana Stoklasová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová

čas: 25,09

 

 

Obrazek

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

NEDVĚDICE 15.8.2009 (THL)

Sobotní soutěž v Nedvědicích pro nás skončila úspěchem, protože jsme pokořili svůj stávající čas a dosáhli výsledku 22,95 s. Není to sice čas, s kterým můžeme konkurovat těm nejlepším, ale i tak nás mile potěšil. Děvčata dosáhli taktéž pěkného času 23,75 s. Organizace soutěže probíhala bez problémů, jediným nedostatkem byl rozbahněný terén kolem betonových panelů pod základnou a celkově se soutěž mohla ubírat trochu rychlejším tempem. Na druhou stranu nám Nedvědičtí připravili pěkné ceny, krásné počasí a dobré občerstvení.

 

Složení týmu:

kluci:

Karel Matoušek, Jan Zajíc, Jaroslav Rosol, Jan Smolík-Chotěmice, Myra Adam,

Jiří Stoklasa, Aleš Pěknice

čas: 22,95

holky:

Martina Smolíková-Chotěmice, Tereza Cibulková, Jana Zimrmanová, Kamila Šrámková,

Jana Stoklasová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová

čas: 23,75

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

KOZMICE 22.8.2009 (THL)

Soutěž v Kozmicích byla po celý den provázena nepříznivým počasím. Sluníčko tentokrát na plochu hřiště nezasvítilo ani na chvilku. Pořadatelé i soutěžní družstva se přesto nenechali odradit a pustili se do hasičského klání.

Protože jsme se v posledních soutěžích zlepšovali s našimi časy, věřili jsme, že i v Kozmicích se nám povedou pěkné časy. Bohužel našim klukům se chybou u mašiny zastavil čas stopek až na 50s. což jim zajistilo poslední místo. Holky na tom byli znatelně lépe a svůj osobní čas se jim zdokonalit podařilo. Kluci však za poslední místo vyhráli kapříka,kterého si museli vytáhnout z kádě.Bohouš využil situace a vylovil rovnou dva. Kapry jsme večer zabili a druhý den upekli.

Soutěž se nám i přes nepřízeň počasí a neúspěch kluků líbila.

Složení týmu:

kluci:

Karel Matoušek, Jan Zajíc, Jaroslav Rosol, Jana Stoklasová, Myra Adam,

Jiří Stoklasa, Aleš Pěknice

čas: 50,47

holky:

Vlaďka Dvořáková, Jitka Píchová-Chotěmice, Jana Zimrmanová, Lenka Zimrmanová,

Jana Stoklasová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová

čas: 22,16

 

Obrazek

Obrazek

 

 

 

ŽIROVNICE 29.8.2009 (THL)

Na noční soutěž do Žirovnice jsme se vydali hned po odpoledním tréninku. Útok se konal na asfaltovém povrchu, připomínajícím letiště- díky bodovým červeným světlům ve směru k terčům. Zúčastnilo se 39 týmů mužů a 14 týmů žen. Naše holky se umístili na osmém místě s časem 23,72 a kluci na 22 místě s časem 27,64.  Jediným nedostatkem soutěže, který stěžoval průběh večera většině týmů, bylo chybějící osvětlení tratě a teplota, odpovídající spíše podzimnímu, než srpnovému večeru.

Složení týmu:

kluci:

Karel Matoušek, Jan Zajíc, Jaroslav Rosol, Jana Stoklasová, ?-Řepeč,

Jiří Stoklasa, Aleš Pěknice

holky:

Vlaďka Dvořáková, Tereza Cibulková, Jana Zimrmanová, Lenka Zimrmanová,

Jana Stoklasová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

 

TUČAPY 12.9.2009 (THL)

Zklamání i radost, tyto slova charakterizují naše úspěchy z noční soutěže v Tučapech.

V požárním útoku tentokrát zklamaly obě naše družstva a shodou náhod se obě utopily už na rozdělovačích. Holky šly na jisto a za svůj výkon si odvezli pohár "Tučapský šnek ":)

Veselejší stránkou byla výhra vepřové kýty v typovací soutěži, v níž Karlos správně typnul, že tým Tučapy-dorost bude nejblíže času 21s. Na tuhle soutěž máme opravdu štěstí, protože se nám podařila uhádnout již po druhé.

Organizačně byla celá soutěž jako tradičně zvládnutá na jedničku. Díky dvěma základnám byl průběh soutěže velmi rychlý, terén byl perfektní a navíc nebyla ani žádná velká zima, z níž jsme měli obavu. Jediným mínusem byl snad jen pouze jediný vozík na mašinu a věci.

Složení týmu:

kluci:

Karel Matoušek, Jan Zajíc, Jaroslav Rosol, Jan Smolík-Chotěmice, Myra Adam,

Jiří Stoklasa, Aleš Pěknice

holky:

Vlaďka Dvořáková, Tereza Cibulková, Jana Zimrmanová, Lenka Zimrmanová,

Jana Stoklasová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

CHOTĚMICE 19.9.2009 (THL)

 

Po nezdaru z předešlého kola oba týmy vyrazily na soutěž,která se konala tentokrát v Chotěmicích. Nikdo by v tu chvíly nevěřil,že holkám se tam povede jejich životní čas. Ale k tomu později.

Tým kluků nevyjel v klasickém složení,ale s náhradou Fandy Čaňka na postu strojníka a s náhradou na koši naší Vladěnkou a také nesmím zapomenout na doprovod nového člena B týmu Vojtěcha.

Počasí celkem přálo i když jsme zažily slunnější dny,ale to nebylo rozhodující.

Tým kluků předvedl na malé zaváhání standartní čas za který se vůbec nemuseli stydět. Start zdařilý,nabrání s malým škobrtnutím a pak už voda putovala hadicemi až k cílovým terčům kde ukončila útok v čase 25.68s

Velký den však měl tým děvčat,kterým se povedl jejich životní čas. Po nevydařeném startu a smotání několika rozmotaných hadic,díky zaváhání rozhodčího se děvčata odebraly k druhému opravnému startu. Po výstřelu byla vydět jejich uvědomělost a odhodlání k pěknému výsledku. Celý útok byl bez zaváhání a byla radost se dívat jak voda putuje vstříc terčům a dosáhnout rekordního času týmu. Tak se i stalo a tímto jim blahopřejeme k nádhernému času. Jnak nejednalo se pouze o rekordní čas týmu ,ale i o nejlepší koš a nejrychlejší čas na vodě z mašiny.

Organizace sdh Chotěmice byla zdařilá a napomohla tak k hladkému průběhu celého soutěžního dne bez větších zranění. (zy)

 

Složení týmů:

kluci:

Vlad´ka Dvořáková, Jan Zajíc, Fanda Čaněk, Jan Hašek, Myra Adam,

Jiří Stoklasa, Aleš Pěknice

 

čas: 25,68

 

 

holky:

Vlad´ka Dvořáková, Tereza Cibulková, Jana Zimrmanová, Lenka Zimrmanová, Jana

Stoklasová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová

 

čas: 21,66

 

 

 

 

ZHOŘ U TÁBORA  26.9.2009 (THL)

Poslední soutěž, završující Táborskou hasičskou ligu, se jako tradičně konala na hřišti ve Zhoři u Tábora. Pořadatelé nám připravili výbornou trať, se startem na dvě základny- jedna pro dívky a jedna pro muže, s tím, že zprvu běhali muži sami .Holky začali běhat z druhé základny, až když se počtem vyrovnali k mužským týmům. Počasí zajistli Zhořečtí, jako tradičně, výborné, stejně jako organizaci a občerstvení soutěže.

Přes dobré podmínky jsme nepředvedli vyjma dívčího týmu, žádné výkony. Holky skončili na 8.místě ze 17. , kluci na 30.místě ze 40.

Složení týmů:

kluci:

Vlad´ka Dvořáková, Jan Zajíc, Jaroslav Rosol, Jan Hašek, Ondřej Mrzena-sdh Řepeč,

Vojta Knotek, Aleš Pěknice
 

holky:

Vlad´ka Dvořáková, Tereza Cibulková, Jana Zimrmanová, Lenka Zimrmanová,

Jana Stoklasová, Klára Schorná, Mirka Stoklasová

 

 

 

 

VÝSLEDKY  MUŽI

 

   koš mašina  rozděl.  výstřik   levý   pravý  výsledný
 Obrataň - -  - -  -  - neúspěch
 Moraveč  -  - -  - -  -  25,44
 Kamenice n L. 5,19 10,94  13,77  18,79  19,93 36,54  36,54
 Jiřetice  -  - - -  -  - D
 Chrbonín 4,98 9,69 15,97 20,06 24,76  24,54 24,76
 Nedvědice          4,81 10,65 15,03 20,12  22,00 22,95  22,95
 Kozmice  5,17 28,42  40,12  48,97  50,02 50,47  50,47
 Žirovnice  -  -  -  -  27,64 21,22 27,64
 Tučapy 4,95 9,61   15,68  38,68 42,59  46,44  46,44 
 Chotěmice 5,99   12,95  19,65  24,59  25,48 25,68  25,68 
 Zhoř u Tábora 6,48  15,33  20,24 24,13  25,20  29,27 29,27

VÝSLEDKY ŽENY

   koš mašina rozděl. výstřik  levý pravý výsledný
 Obrataň  5,15 12,65 16,51 20,51 22,30 21,83 22,30
 Moraveč  - - - - - - 24,04
 Veselí n L.  -  -  -  -  -  -  35,35
 Český Krumlov  -  -  -  -  -  -  50,??
 Jiřetice - - - - - - neúspěch
 Chrbonín 4,94 12,28 16,84 20,87 25,09 21,50 25,09
 Nedvědice  5,38 12,18  16,62 20,64 21,02 23,37  23,37
 Kozmice  5,06 12,46  15,53  19,72  21,66  22,16  22,16
 Žirovnice  - -  -  - 23,72 20,94 23,72
 Tučapy 4,48  10,82  22,73  27,86  1:40,54  1:28,78  1:40,54
 Chotěmice  4,67 10,13   14,70 19,46  21,66   21,21  21,66
 Zhoř u Tábora  4,62 11,39  15,65  19,91  23,35  20,89  23,35

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář