Jdi na obsah Jdi na menu
 


Telefonování a internet

Mobilní egyptské sítě

V Egyptě existují celkem tři mobilní sítě. Jedná se o Vodafone Egypt, MobiNil a Etisalat. MobiNil a Vodafone existují v zemi již několik let. Etisalat vznikl v roce 2007 a neposkytuje zatím služby na dobré úrovni. Navíc i přechod na tuto novou síť způsobil řadu problémů zákazníků stávajícím sítím. Lepší pokrytí má Vodafone Egypt, a to zejména v pouštních oblastech.

Roomingové služby

 

 

 Vodafone

T-Mobile 

O2 

 odchozí hovor

 30,35

53,55 

65,45 

 příchozí hovor

 17,85

 41,65

 53,55

 poslání sms

 9,52

 10,71

 11,9

 Ceny jsou uvedeny v Kč včetně DPH, doba spojení hovoru je účtována po minutách.

Výše uvedené ceny za roomingové služby jsou pouze orientační. Jednotliví mobilní operátoři poskytují nejrůznější druhy slev v rámci tzv. balíčků. Aktuální informace naleznete na jejich internetových stránkách.

 

Telefonování z tel. automatů

V každém větším městě či turistickém středisku naleznete hustou síť telefonních automatů na karty. Tyto karty můžete koupit na poště, v telekomunikačním úřadě či ve většině obchodů a supermarketů. Nejsnadnější je najít telefonní budku společnosti Menatel. Jedna minuta volání do Evropy vychází asi na 5 Kč. Telefonní karta v hodnotě 15 liber by Vám tak měla vystačit na 3 minuty volání do České republiky.

Telefonování z hotelů

Pokud budete chtít volat z hotelů, musíte počítat s vyšší cenou. Ta se pohybuje okolo 2-4 liber za minutu volání v rámci Egypta a okolo 2-4 dolarů při volání do zahraničí v závislosti na jednotlivých hotelech. Cena za minutu hovoru stoupá většinou s úměrně s počtem hvězdiček. Některé hotely nižší kategorie mají umožňují pouze volání s centrály (většinou někde u recepce). Jiné hotely mají přímou volbu z hotelových pokojů.

Internet

Internetové kavárny najdete v každém turistickém letovisku v Egyptě, ale také v každém větším městě. Některé hotely mají své připojení k internetu. Cena za připojení ve městě nebývá vysoká, nejčastěji okolo 5 liber za hodinu. V hotelích je samozřejmě cena vyšší, i když existují některé výjimky. V posledních měsících se stále rozšiřuje i počet internetových kaváren, které nabízí i bezdrátové připojení. Rychlost standartního připojení je dostatečná pro surfování na internetu. Ve většině internetových kaváren je spojení postačující i pro používání Skype hovorů.