Jdi na obsah Jdi na menu

Treky v Nepálu - Centrální Nepál - Annapurna region

1. Annapurna okruh (15-23 dnů)       Mapa Annapurna
Začátek v Besishahar (nebo obráceně z Beni) přes Chame, Pisang, Manang, Thorong Phedi, sedlo Thorung La, Muktinath, Kagbeni, Jomoson, Marpha, Kalopani, Tatopani, Ghorepani, *Poon Hill, Banthati, Birethanti, Naya pul a Pokhara.

2. Annapurna a Machhapuchhre base camp (12-20 dnů)
Z Phedi blízko Pokhary přes Landruk, Chomrong, Dobhan, Deurali, Machhapuchahre Base camp, Annapurna Base camp,  Bamboo, Banthati, Ghorepani, *Poon Hill, Banthati, Birethanti, Naya pul a Pokhara.

3. Ghorepani výstup na Poonhill (cca 10 dnů)
Cesta začíná v Naya Pul blízko Pokhary a postupuje přes Birethanti, Hile, Ghorepani a výstup na Poon Hill (fantastický výhled na Dhaulagiri a Annapurna masiv), Banthati, Ghandruk, Landruk, Potana, Dhampush,Phedi a konec v Pokhaře.

4. Dhaulagiri okruh (cca 18 - 25 dnů)
Trek začíná v Beni (kousek od Pokhary) prochází se Babiyachour, Dharbang pak jsou 2 možnosti, ktere se schází v Naura Bhir, Boghara, Dobang pokračuje dále k Americkému, Itálskému, Švýcarskému a Francouzkému campu, Dhaulagiri Base Camp (na podzim tu bývá příjemná zima -10 až -25), Francouzské sedlo, Dhampus sedlo, Yak Kharka, Marpha, Jomsom a let zpět do Pokhary nebo pěšky po Annapurna okruhu.

5. Mustang (cca 15 - 25 dnů)
Mustang (někdy také bráno jako hroní Mustang) je zakázanou oblastí, kam může vstoupit jen určitý počet trekařů a desetidenní permit stojí 500 dolarů.Trek začíná v Jomsonu (nebo na začátku Annapurna treku) přes Kagbeni, Chuksang, Chele, Charang, Lo Manthang a zpět různými cesty např.  Chosar, Dhi , Yara Gara, Tetang, Muktinath a zpět do Jomsonu.

6. Naar a Phu (18-26 dnů)
Cesta začíná v Besisahar prochází Khudi, Ngadi, Jagat, Dharapani, v Koto se uhne z treku Annapurny, dále pak Metta, Kayang, Phu, Naar, Kangla Phedi,  sedlo Kang La, Ngaval, Manang, Thorung Phedi, Thorung La, Muktinath, Jomsom a let Pokhary nebo dále po treku Annapurna.

 

convar122.jpg