Jdi na obsah Jdi na menu

Rolwaling

Oblast Rolwalingu, popis treku

 

Příspěvky

Fotoprezentace Rolwaling - Míla Krček a Dana Suchá

krcek-a-jeho-skupina.jpgMíla Krček a jeho skupina zdolali loňského roku Rolwaling včetně těžkého Tesi Lapcha. Při plánování treku jsme jim poskytli pár informací a on oni naoplátku cestopis a krásnou prezentaci fotografií. Navíc se povedlo poslat naše fotky lidem do Suri Dhoban a udělat pár současných snímků.

Přečíst | Komentářů: 0

Profil treku ROLWALING - Dolakha - Na - Tesi Lapcha - Thame -Namche Bazar - Lukla - Jiri

profi_treku_rolwaling_1_mm.jpgA další do sbírky, profil treku Rolwaling samozřejmě včetně vesnic. Cesta je koncipována z Dolakhy, druhou variantou je začít v Barhabise.

A už jsme doma

ObrazekTak jsme zase doma, po 36 hodinách čekání, přebíhání, kroucení a létání, jsme konečně doplachtili. Dokonce i batohy nám přifrčely a bez úhony.
Jak jsme slíbili, tak v nejbližších dnech se budeme snažit nacpat na náš web co nejvíce fotek a nějaké to povídání o našem putování v kopcích Himalájských a kotlině Kathmánské..
 
Přečíst | Komentářů: 0

Jsme jeste v Nepalu

ObrazekZa dva dny odletame zpet domu. Posledni dny jsme stravili navstevami spousty zajimavych mist v Kathmandu a okoli. Je toho hodne co vypravet, ale i zobrazit. Pomale pripojeni nam to trochu znesnadnuje, a tak to nechame na doma. Az se trochu otrepeme, co pujde, umistime sem. Maly zavdavek pro silnejsi povahy.
Přečíst | Komentářů: 0

Jako spravni masnaci aneb Nagarkot

ObrazekJako spravni masnaci,  neboli turiste, co nevedi co s prachama, jsme si vyrazili do hoteloveho komplexu ve vesnici Nagargot (30km od KTM). Mistni Salzburg nebo Zeneva bez jezera . Proste pokoj s krasnou terasou a fantastickym vyhledem na panorama Himalaji. Ale ...
Přečíst | Komentářů: 0

Den desaty ... Khartali - Bharabise

Obrazek Posledni den treku. Svedsky tym definitivne porazen. Vracime se zpet do Kathmandu a jak jinak nez busem. Koza nam ozrala batoh.   
Přečíst | Komentářů: 0

Den devaty ... Dolangsa - Khartali

ObrazekPo treti a naposledy vyuzivame sluzeb lodze ECO Himal. Svedsky tym nas dohnal. Sestupujeme a sestupujeme. Ryzova pole houstnou a houstnou.

Přečíst | Komentářů: 0

Den osmy ... Bigu Gompa - Dolangsa

ObrazekNejtezsi etapa Tour de Tinsang La. Celkem 9 hodin chuze, kolem 1100m stoupani a 900m klesani. Porazime svedsky reprezentacni tym!

Přečíst | Komentářů: 0

Den sedmy ... Bigu Gompa

ObrazekAklimatizacni den v asi nejkrasnejsim miste treku. Jsme cca 2500m nad morem, v miste kde se vse toci kolem budhistickeho klastera. Ve vesnici kde se setkate s chudobou i bohatstvim.
Přečíst | Komentářů: 0

Den sesty ... Ghangba - Bigu Gompa

Obrazek Jak se chodi 100x Eifelovka? Po ceste do Bigu Gompa. Normalne to trekari chodi obracene, ale my to splhame rovne krpalem nahoru. Ceka nas vsak prijemne prekvapeni. 
Přečíst | Komentářů: 0

Den paty ... Shuron Khola - Changba

ObrazekDnes uz se dostavame do oblasti, kde i koncetiny nestaci. Kempovani se vydarilo, meli jsme pouze 4 pijavice. Poprve jsme se nechali premluvit a vzali "sherpu".
Přečíst | Komentářů: 0

Den ctvrty ... Suri Dhoban - Singati - Shuron Khola

ObrazekJsme opravdu prekvapeni respektive nadseni z mistnich obyvatel. Takovou vstrictnost, pratelstvi a snahu pomoci jsme u Annapurny, Everestu ani Mera Peaku nezazili. A to navic, hodne z nich, neumi skoro vubec anglicky. Dnes poprve kempujeme s mensi prehankou:-)
Přečíst | Komentářů: 0

Den treti ... Suri Dhoban - Suri Dhoban

ObrazekKrize:-(. Ani se nam nechce psat. Rolwaling nam zustava zapovezen! Cerny den.

Přečíst | Komentářů: 0

Den druhy ... Gumukhola - Suri Dhoban

ObrazekVe vysce kolem 1000m, podel reky, pri teplote kolem 27 stupnu toho pana Celsia, o vlhkosti hodne procent a s batohy 25kg a 19kg, mirime k dalsi vesnici. Vynechavame vetsi Singati a razime do mensiho Suri Dhoban.

Přečíst | Komentářů: 0

Prvni den ... Kathmandu - Gumukhola

ObrazekPrvni den byl ve znameni autobusove dopravy - testovani mistni. Po zajimavych zkusenostech jsme se dostali tam kam chteli, na zacatek treku.

Přečíst | Komentářů: 1

Kathmandu a zitra uz ...

Ano, uz je to tak, zitra v 7 hod mistniho casu vyrazime. Dnes byl den nakupovani, masazi, baleni, dohadovani s agenty agentur a pruvodu 

Přečíst | Komentářů: 3

Kathmandu po druhe

Druhy den v Kathmandu plny zmen.

Přečíst | Komentářů: 5

Tak uz v Kathmandu ...

Tak jsme vcera dorazili do Kathmandu. Po dlouhem, umornem cestovani jsme opet v tom prekrasnem miste ruchu, prachu, troubeni, prehledneho chaosu, uzasne vune tycinek, odpadku a vsude pritomnych poulicnich prodavacu, kteri vas dokazi premlouvat z letiste az do Thamelu. Ale ... 
Přečíst | Komentářů: 0

Nový trek - Rolwaling 2008

Chtěli jsme letos někam do tepla a tak opět vyrážíme do Himalájí. Aby se to nepletlo, tak odlétáme opět v říjnu a tentokrát plánujeme projít v Nepálu oblast Rolwaling, pokud nás nesežere Yeti. Něco málo o treku.