Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet na Kalinchowk 2 - 3dny

6. 8. 2019
article preview

Jak jsem uváděl v předcházejícím článku o krátkých trecích v této oblasti, máte možnost si Kalinchowk dát pěšky na pár dní. V současnosti existuje i varianta ultra krátká na cca 2-3 dny z KTM. V KTM se dá najmout jeep, který vás odveze až do vesnice Kuri, cesta trvá cca 6-7 hodin s malou přestávkou.

Kuri je malá vesnice s lodžemi ve výšce cca 3500 m.n.m. Je zde vybudovaná nová lanovka na horu Kalinchowk (3850). Takže můžete odpoledne nebo ráno (záleží jaké fotky chcete pořídit:-) se nechat vyvézt nahoru nebo volnou chůzí cca 1 - 2 hoďky. Další den zase jeepem zpět do KTM. Není to o chození, ale návštěvě zajímavého poutního místa s krásnými výhledy na Himaláj. Samozřejmě si trek můžete protáhnout o cestu buď do Dolakhy a Charikotu a odtud busem do KTM (1-2dny) nebo přes Dolangsa, Karthali do Bahrabise a busem do KTM (2-3 dny), druhá varianta je přes zajímavé sedlo Tinsang La.

Není to pro ty, kteří chtějí trekařit a poznávat přírodu, lidi, kulturu atd., ale kdo má v Nepálu jen pár dní a chce se podívat za hranice Kathmándú, a nechce podniknout klasiku např. Nagarkot ad.