Jdi na obsah Jdi na menu
 


NÁVŠTĚVNÍ KNIHA

heart

děkuji Vám, že jste přišli, budu moc ráda, když mi napíšete....

Milí návštěvníci, zde můžete dle vlastního uvážení vložit komentář. Prosím, abyste se zaměřili jen na komentáře týkající se obsahu těchto stránek a vyjádření se k němu, nebo na případné dotazy, související s mou prací a osobou. Jakékoli reklamní či neslušné komentáře budou aministrátorem odstraněny.

Chcete-li, abych Vám odpověděla e-mailem, uveďte prosím Vaši mailovou adresu přímo do komentáře. Nebo to zkuste přes kontakty v levém menu..smiley

Pokud chcete vědět, zda jsem na Váš komentář odpověděla do knihy návštěv, občas do ní raději sami od sebe nakoukněte, protože pro Vás systém neumožňuje upozornění na mail, že Vám přišla odpověď. Já upozornění na Váš komentář dostanu.

Systém zde neumožní ani vložení aktivního odkazu, takže každý případný vložený odkaz si pro prohlédnutí musíte zkopírovat a otevřít na nové stránce. Ale to zvládnete smiley

Děkuji za pochopení i za Váš příspěvek

smiley

You can add your comment here. Thank You very much.

kiha návštěv - Markéta Vydrová

 

 nyní prohlížíte stránku:  ILUSTRACE MARKÉTA VYDROVÁ

KNIHA NÁVŠTĚV

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: objednávka

(Markéta Vydrová, 23. 10. 2018 20:56)

Hezký den, pane Chloubo, prosím, můžete mi napsat na email: atelierulita@seznam.cz nebo sms na můj mobil co je v kontaktech? Domluvíme se na dalším. Děkuji Vám. Přeji krásný den! Markéta

Obdiv

(Karolína Pekárková, 19. 4. 2018 0:07)

Vážená paní Vydrová, naprosto obdivuji Vaši práci, veškeré Vaše ilustrace jsou jedním slovem nádherné. Vždy si říkám, že Vaše technika snad již nemůže být propracovanější a každý Váš další obrázek mě vyvede z omylu a říkám si, jak je jen možné něco tak krásného na papíře vykouzlit. Moc se mi líbí i zpracování knižních obálek...Váš rukopis je nezaměnitelný, krásně sladěné písmo textu. A protože si sama pro sebe občas tvořím obrázky pro radost, ráda bych je doplnila i textem, aby krásně vynikl, ale klasickou metodou na papíru přes ostatní barvy se mi nedaří. Vy texty na své ilustrace doplňujete digitálně v nějakém grafickém programu? Nebo dále kreslíte do již naskenovaných obrázků např. na tabletu? Omlouvám se za dotaz, jeli to již tajemstvím Vaší tvorby, pochopím, když nesdělíte. Ráda bych znala jen možnosti, jak si do svých obrázků doplnit text z mého osobního rukopisu, ne nějakým běžně dostupným fontem. Moc děkuji za Váš čas a přeji mnohi úspěchů a radost z tvorby. KP

Re: Obdiv

(Markéta Vydrová, 8. 9. 2018 0:52)

Moc se omlouvám za tolik opožděnou odpověď, ale tento komentář mi úplně unikl. Velice Vám děkuji za Vaše milá a laskavá slova o mé práci. Ptala jste se, jak dostat textíky do ilustrací. Já používám dvě možnosti. Způsob, který uplatňuji nejčastěji je ten, že prostě text do hotové ilustrace vepíšu ručně tuší nebo barvou, to se děje cca v 95 % případů. A je to také úplně nejjednodušší. V daleko menší míře používám způsob, kdy je zvlášť namalovaná ilustrace a zvlášť ručně napsaný text a poté, co obojí naskenuji, pohraji si s tím ve photoshopu a do ilustrace text vložím. Tohle provádím buď u vytváření obálek, kde potřebuji mít text zvlášť, abych s ním mohla pohybovat a hledat nejlepší umístění nebo tuto metodu používám u knih, které jsou přeložené do cizího jazyka, nový cizí vydavatel chce knihu i s mými ilustracemi a moje původní české popisky musím pak v ilustracích zaretušovat ve photoshopu a musím napsat zvlášť nové cizojazyčné texty, naskenovat je a vložit na původní místo těch českých. Nevím, jestli jsem Vám nějak pomohla, snad ano :) Přeji Vám, ať se Vám všechno daří :) Markéta

Pochvala

(Lucie Dohnálková, 27. 4. 2017 14:09)

Krásný den, Markéto! Vaše ilustrace jsou naprosto dokonalé a moc ráda si je neustále prohlížím. Přeji Vám, ať máte stále neutichající inspiraci a spoustu dalších ilustrovaných knih. Mohu se zeptat, jakou technikou malujete? Viděla jsem Vaše videa a zaujalo mě vykreslení postaviček, kdy zůstanou bílé a vybarvujete až nakonec. Z videa je patrná tužka, pak postvičky obkreslíte - a to nemohu přijít na to čím :-) a následně opět vygumujete a zůstanou jen obrysy. Já občas používám maskovací kapalinu, ale ne vždy je výsledek, jaký bych chtěla. Přeji krásné jarní dny plné inspirace. Lucka D.

Re: Pochvala

(Markéta Vydrová, 27. 4. 2017 15:03)

Milá Lucko! Moc Vám děkuji za vlídná slova, jste milá a těší mě, že se Vám líbí moje práce :) Postavičky obkreslím tenoučkou linkou zředěnou tuší (hnědou, nebo jinak barevnou), anebo akvarelovou barvou. Používám na vybarvení ilustrací kombinovanou techniku: akvarel, pastelka, křída, tempera, lavírování - to vše je většinou zastoupeno současně v jedné ilustraci :) Maskovací kapalinu nepoužívám vůbec, prostě po vytažení barvou nebo tuší to přegumuji a pak pečlivě obmaluji pozadím. A pak postavičky třeba vybarvím až nakonec, ale není to vždy pravidlem :) Podrobněji to nebudu rozepisovat, to už má pak každý své vlastní postupy, které mu vyhovují. Snad Vám to takto postačí :) Mějte se pěkně a ať se Vám daří! Markéta V.

Jihlava

(Otto Čačka, 26. 2. 2017 22:16)

Hezké dny! Starý ješita si dovoluje doporučit okamrk na stránku www.cackon.net/docent - a rád by znal Váš názor na výtvory na přebalech... :-)
O.Čačka

Re: Jihlava

(Markéta Vydrová, 27. 2. 2017 23:11)

Hezký večer, pane docente, děkuji za odkaz. Pamětliva Vašeho jména jsem si Vás hned ten večer po spolujízdě autobusem našla na netu a i stránky, na které odkazujete. Jen se mi na nich nedaří najít žádný knižní potah. Nevím, jestli nějak špatně klikám, můžete mě prosím ještě jednou se pokusit odkázat přímo na některou knihu s potahem vzešlým z vašich rukou? Moc Vám děkuji a přeji hezký večer :)
markéta Vydrová

Jste úžasná

(Vivi, 4. 11. 2016 15:07)

Hezký den, milá Markéto, jsem Vivi z Vivi.cz ;), ta nadšená majitelka knihy Malý princ, kterou jste ilustrovala. Krásná a okouzlující práce. Moc vám fandím.
Srdečně zdraví Vivi

Re: Jste úžasná

(Markéta Vydrová, 4. 11. 2016 15:51)

Milá Vivi, moc Vás zdravím a děkuji za tu nádhernou recenzi, kterou jste o knize napsala. Pro mě bylo nesnadné přijmout ilustrování této knihy, protože Malý princ je pro mě navždy spojen s panem Exupérym nejen textem, ale i jeho ilustracemi. A tak snad bude ke mně tam shora shovívavý a nebude se zlobit, že jsem se pokusila pohlédnout na Malého prince svýma očima a dát mu podobu, jakou mu dala moje fantazie. Za Vaše milá slova o knize na Vašem blogu ze srdce děkuji, celý Váš blog je úžasný a okouzlující a plný Vašeho láskyplného, radostného a oduševnělého přístupu k životu. Jsem velmi poctěna :) Srdečně a přátelsky Markéta
Pro další návštěvníky připojuji odkaz k Vám: http://www.vintageblog.cz/2016/11/nova-kniha-maly-princ-je-na.html

Re: Re: Jste úžasná

(Vivi, 5. 11. 2016 13:34)

Krásná slova (hřejí víc než kamna v zimě) ;)...mockrát za ně děkuju.
To se tak někdy stane, že na sebe (vlastně úplnou náhodou...nebo je to osud?) ;) narazí dva lidé a ta energie, která mezi nimi proběhne, je kouzelná a celá taková barevně duhová - a to se mi právě teď stalo s vámi. ;)
Co se týče pana Exupéryho, tak vsadím svoje nové boty (moc pěkné), že se shora usmívá a mne si svou moudrou bradu na znamení velké spokojenosti s vaším dílkem (dítkem). A já se taky usmívám a mnu si bradu (zatím nemoudrou) a zůstávám naladěna na váš rozkošný styl.
Přeju, ať vám to pořád tak nádherně kreslí a maluje.
Vivi

Re: Re: Re: Jste úžasná

(Markéta Vydrová, 5. 11. 2016 17:06)

Milá Vivi, souhlasím, energetické propojení je veskrze pozitivní a skvělé! Mám z toho velkou radost a opravdu se cítím poctěna a vnitřně obohacena tímto (byť virtuálním) setkáním a prolnutím :)

Pohádky pro dospělé děti a nedospělé dospělé

(Lada, 18. 1. 2016 20:02)

mám pocit jako bych ten příběh prožil v některých ilustracích poznávám sám sebe.

Re: Pohádky pro dospělé děti a nedospělé dospělé

(Markéta Vydrová, 1. 4. 2016 9:04)

....ano, tomu rozumím, také jsem to tak měla s touto knihou a proto se mi tak dobře malovala :). Je pěkné vědět, že tak působí i na mnoho čtenářů pana Laňky, jak už vím díky mnohým zpětným vazbám. A i Vám za ni děkuji :)

Re: Re: Pohádky pro dospělé děti a nedospělé dospělé

( , 5. 4. 2016 22:44)

Ano je to tak.opravdu silny zazitek.jako kdyby ty obrazky ke me mluvili......

Re: Re: Re: Pohádky pro dospělé děti a nedospělé dospělé

(Markéta Vydrová, 5. 4. 2016 22:55)

děkuji Vám, že to tak vnímáte....

pisen

(david, 4. 5. 2015 18:33)

Lada

Re: pisen

(Markéta Vydrová, 8. 6. 2015 14:46)

dobrý den, omlouvám se, ale neporozuměla jsem komentáři :)

Modrý pták

(Martin Kulhaj, 1. 1. 2015 14:37)

... Včera před odchodem na oslavu roku minulého jsem dočetl Knihu ilustrovanou Markétou Vydrovou s názvem Modrý pták, dostal jsem ji k svátku od maminky ... Děkuji ze srdce za obohacující zážitek .. Srovnatelný s Princem Malým ... A tímto si dovoluji. :

Nejen v roce 2015 hlavně Zdraví * Lásku * Štěstí ze <3 přeje Martin K. .
+ http://www.rajce.net/a10852220 ...

Re: Modrý pták

(Markéta Vydrová, 1. 1. 2015 18:24)

Moc Vám děkuji za milý komentář, pro mě byl Modrý pták úžasným zážitkem a ilustrovala jsem ho s největším potěšením. I Vám krásný a báječný rok 2015.

Vzpomínka

(Veronika, 1. 11. 2014 22:58)

Ahoj Markétko, jsem ráda, že Tě po letech opět vidím.... Hodně často jsem si vzpomněla na mladou maminku s malým Vašíkem na nákupním vozíku i na několik chvilek strávených s vámi. Vím, jak to někdy nebylo úplně lehké, ale jsi veliká šikulka a máš můj obdiv.... krásně maluješ. Mám teď sama dva malé kluky.... musím koupit tebou ilustrované knížky a povyprávět jim o jedné červenovlásce s kterou jsem se mohla ve svém životě setkat. Veronika ze Staré osady.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

následující »