Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konqueror - web prohlížeč a pokročilý správce souborů

8. 4. 2008

Konqueror

Ikonka Konqueroru

Konqueror je webový prohlížeč a správce souborů integrovaný do prostředí KDE používaného zejména v Unixových operačních systémech představovaných zejména GNU/Linuxem. Podporuje vektorovou grafiku (SVG) a jako jeden z mála už i část nových kaskádových stylů CSS3. Od verze 3.5 korektně zobrazuje Acid2 test, novým testem Acid3 test však jako většina dnešních prohlížečů už neprojde a bohužel v mnoha případech dokonce při tomto testu spadne (nicméně na opravách příslušných chyb se již pracuje a nejnovější vývojářské verze jádra webkit si vedou v tomto testu velmi dobře - dosahují hodnocení až 90/100 bodů). Má vestavěný AdBlocK (na blokování reklamních bannerů a obrázků). Je velmi dobře přizpůsobitelný a ve výchozím nastavení používá správce stahování KGet.

Pro vykreslování webových stránek používá Konqueror renderovací jádro KHTML. Jedná se o moderní renderovací jádro, které podporuje následující technologie:

 

Konqueror není jenom vynikající prohlížeč s dobrou podporou standardů, rychlým vykreslovacím jádrem a mnoha užitečnými funkcemi, ale můžete ho používat i jako souborový manažer, prohlížeč všemožných dokumentů v různých formátech, FTP klient, zabezpečený přenos souborů přes síťový protokol SFTP (SSH File Transfer Protocol) a další.

Návod: Jak použít Konqueror jako FTP klient 

              Stručný popis nastavení Konqueroru

_____________________________________________________________________________________

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Konqueror

          http://konqueror.kde.org

          http://www.konqueror.org