Jdi na obsah Jdi na menu
 


50cent v Praze


21.11.2007



Byla jsem se svými nejbližšími přáteli na koncertu 50centa. Oni z přesvědčení a čistého fandovství, já ze zvědavosti a taky s pocitem že je tam přece samotné nenechám.

Tenhle článek vznikl hned po koncertu, a byl určený pro web který byl skvělý ale shodou různých nepředvídaných okolností se propadl do propadliště internetové sítě. Zážitky a pocit z fajn spolupráce ale nebudou nikdy zapomenuty. Děkuji ti "malý" admine za to hezký období který to bylo, a neboj, až zase vymyslím nějakou šílenost tak tě nenechám jen tak "spát" ... však víš, mým bedlam nápadům se člověk špatně brání.

Obrazek


A tak mi to prostě nedá, a alespoň střípek z našeho webu dávám sem, asi proto aby nebyl tak úplně zapomenut, protože to prostě všechno stálo za to.
Autorem tohoto článku nejsem jen já sama ale hlavně ho napsala Jana za vydatné pomoci mě a taky Beliška.

Tak jo děcka, hezky si sedněte a přečtěte si jak jsme koncert viděli my tři kteří jsme u toho tenkrát prostě byli live ...


Obrazek




Dorazili jsme hodinu a půl před oficiálním zahájením koncertu. Před halou už i tak bylo hodně plno, a pořadatelé nás nechali všechny řádně vymrznout. Bylo vyprodáno a poslední naivní nadšenci zkoušeli koupit lístky, ale marně.

Když se konečně otevřely brány arény, zástupy lidí se hrnuly ke vchodům... Našli jsme si místo které nám vyhovovalo a byli jsme netrpěliví, co a hlavně kdy se už bude něco dít.

Ještě během příchodu fanoušků 50centa probíhalo na podiu něco jako zahřívací kolo, a to i přes to, že Moja Reč, Rapper Nironic a DJ Wich nevystoupili. Podium obléhali tanečníci a čeští beatboxeři, mezi nimiž se také objevil jeden z nejlepších u nás Fany.

Sám Curtis alias 50cent nastoupil se vší parádou, pyrotechnikou a super světelnými efekty. Nástup jak z rapové bible, takže nakonec každý snad zapoměl na to, že "pan mistr" se "jen" o 45 minut opozdil. Jeho doprovod Lloyd Banks a Tony Yayo , kteří s ním stáli u zrodu G-Unit dodávali všemu ještě větší šťávu.

Skladby byly vybírány ve sledu podle alb....snad nic co by překvapilo. Živé bicí, basa a dvoje klávesy dávaly tušit, že zde bude i něco víc, což se i potvrdilo.
Po prvních písních byla celá hala jako v transu a zvednuté ruce tolika lidí dávali jasně tušit jak moc se jim to líbí. Vypadalo to jako několika tisícový dav Curtisova gangu který je za něj ochoten i dýchat, pokud to bude potřeba.

Musím však přiznat, že mě moc mile překvapila hostující zpěvačka Ciara, která byla nejen neuvěřitelně krásná, ale měla i nádherný hlas....naprosto fascinující...a byla to pro ni i pro 50centa premiéra, o to neuvěřitelněji mi ta skladba připadala.


Prostě show jak má být.. plná boxu, drog, střílení a gangsterských historek. Jen odraz reality z dřívějšího pouličního života tohoto chlapíka který ví nejen co je hluboké dno společnosti, ale také ty nejvyšší příčky na které vůbec kdo může v životě vystoupit.

Na samotný závěr si nechal 50 cent vzdát hold...nejen sobě, ale i Eminemovi a Dr. Dre a tím byl koncert dovršen.

Nadšení lidé odcházeli i když by nejraději neodešli nikdy. Stejně jako já ...


Musím přiznat, že i pro mě samou to byl nezapomenutelný zážitek a pro mé dva kamarády z tohoto webu taky :)


Jajina & Beliš & Bedlam Niki


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

díky

Jana, 11. 1. 2008 20:05

Děkuji Ti Nikuš za tuhle vzpomínku a za ten nádhernej koncert taky, stálo to taky a budu na to vzpomínat snad do smrti,fakt.