Jdi na obsah Jdi na menu

CO BUDE S MÝM SYNEM?

1. 12. 2008

ObrazekMilá Kytičko,
Můj syn Honzík( 27 let),je mé čtvrté dítě. Když se mi narodil, byla jsem moc šťastná, protože kromě Honzíka mám ještě tři dcery. Až do Honzíkových 15 let, s ním nebyly vcelku žádné potíže. Začal studovat střední školu, měl kamarády, i doma se k nám hezky choval. Naše trápení se začalo jednoho, pro nás velmi osudového dne, kdy Honzík vyrazil spolu s kamarády na diskotéku.
Vlastně ani pořádně nevíme, co se vlastně přesně stalo. Zkrátka Honzík se s kamarády po diskotéce rozloučil, sám se vracel se pěšky a pár metrů od našeho domu,(vedou tam koleje), se mu udělalo nevolno, nejspíš upadl a zranil jej projíždějící vlak. Nevíme jak dlouho tam ležel, našli ho až ráno a také se vlastně stal zázrak,že při zranění, které utrpěl, nevykrvácel.
Honzík přišel o nohu. Z tohoto traumatu se nikdy plně nezotavil. Bylo to hrozné pro celou rodinu.
Honzík odmítal spolupracovat i s lékaři a z rehabilitační  léčebny, kde dostal protézu a učil se chodit, jsme ho museli odvést zpět domů. Téměř přestal komunikovat. Najednou to byl to zcela jiný člověk. Na protéze se,ale naučil chodit. Po nějakém čase se u něj objevily psychické poruchy, skončil v psychiatrické léčebně a lékaři mi sdělili, že Honzík trpí schizofrenii. Začal si ztěžovat na přítomnost někoho, kdo mu ubližuje a kdo ho pronásleduje. Často začne bezdůvodně křičet, někdy mně volá, abych mu pomohla. Pociťuje často tlaky v hlavě a všechno to vyústilo v jakousi absolutní nechuť k životu.

Kytičko, stále jsem věřila, že se Honzík vzchopí a začlení se do běžného života, který v rámci jeho stavu bude možný. Ale stalo se něco, co jeho život ještě více poznamenalo. Jednoho dne šel ven a opět skončil na kolejích. Opět nevíme přesně jak to bylo. V každém případě při něm stáli opět andělé, protože i toto přežil, i když přišel o ledvinu a měl poraněnou slezinu.
I když  to zase byla moc zvláštní náhoda,přežil. Nyní je v plném invalidním důchodu. Nic ho nebaví.
Jediné co ho teď zajímá, je aby měl pivo a občas si zajde na víno, do blízké vinárny.
Začal občas také kouřit marihuanu a to mi dělá starosti. Doufala jsem, že si najde třeba dívku, s podobným osudem, která by byla motivací pro jeho další život. Ale on nemá zájem navazovat jakákoliv přátelství, natož vztahy. Byla jsem i u kartářky, řekla mi, že Honzík do tří let zemře.
Moc se toho Kytičko bojím, protože Honzík měl i sebevražedné sklony ( řezání žil). Něco mně varovalo a přišla jsem do jeho pokoje naštěstí včas.
Mám tolik otázek, ale dvě jsou nejdůležitější. Jak mám svému synkovi pomoci a hlavně, co bude dál?? Vyřizuji Honzíkovi všechny jeho osobní záležitost, byla jsem s ním i u léčitele. (nic zatím nepomáhá).  Mám tedy jeho svolení a prosím o pomoc.

Děkuji za Vaši ochotu.

Danka

 
Milá Danko,

To je velmi složitý a smutný příběh. Vidím ve Tvém Honzíkovi duši, která v minulém životě hodně ubližovala. Cítím tak silný tlak v hrudníku a třesou se mi ruce a cítím to chvění v celém těle. Je to velmi nepříjemný pocit. Mé srdce svírá nepopsatelný pocit strachu z utrpení. Slyším zoufalý pláč a prosby. „Prosím, nechte mně být, neubližujte mi.“  Raději jsem toto napojení ihned přerušuji. Začala jsem cítit i obrovskou dávku agresivity, tento pocit je snad horší než ten panický strach. Cítila jsem tak silně tu spalující touhu mít v rukou moc, rozhodovat o životě a smrt. Ten pocit krutého vítězství a cítila jsem sílu, která vcházela do mých rukou a spalující  touha zmáčknout něčí hrdlo a dívat se do vyhasínající očí byla nepopsatelná.  Teď zde sedím a doslova prodýchávám tento prožitek. Musela jsem poprosit anděly o pročištění svých energií a pocitů. Nebudu popisovat situaci, kterou jsem viděla. Je jasné,že Tvůj syn v minulém životě někomu hodně ublížil. Jeho agresivita nejvíce směřovala k ženám. Jeho současný život má ukazovat vlastní cenu, hodnotu. Za jiných okolností by bylo dostačující, aby jako žena v současném životě prožil podobný útok, aby pochopil, svou krutost a nelidskost.
To by, ale v jeho případě nestačilo. Tím, že byl tak blízko smrti, otevřel nejen přístupovou cestu nižším energiím, které v plné síle mohly uplatnit svůj vliv, ale navíc má na své auře přivtěleny minimálně dvě duše z řady svých obětí. Aby odčinil svůj karmický dluh, musí utrpení svých obětí prožívat téměř několikrát denně. Přichází nečekaně tento pocit strachu, děsu a bolesti.

Schizofrenie je stav mysli, kdy člověk  cítí dvě totožnosti své osoby. Jakoby jedna duše, prožívala dva životy. Jeden, život je současný a druhý se vrací zpět, jen z jiného pohledu, z jiného úhlu. Z pohledu těch, kterým jsme ublížili. Naše provinění nás dostihuje na každém kroku, je jedno jestli právě spíme, bavíme se, nebo čteme. Najednou přijde strach a my se ocitáme v situaci, kdy jsme na jiném místě, s jinými lidmi a cítíme bezprostřední ohrožení. Někdy nám identity natolik splynou, že viníme i lidi z blízkého okolí, že nám chtějí ublížit. Tyto stavy lze potlačovat léky, ale vracejí se stále, i když v slabší formě. Že takový člověk má tendence z tak těžkého  života utéct, je pochopitelné.
Kouření marihuany tento stav ještě zhoršuje, neboť vysoké dávky THC mohou samy o sobě způsobovat halucinace, bludy, a úzkost. Taktéž konzumace alkoholu, který poškozuje mozkové buňky, není ideální.
Tvůj úkol Danko, je najít Honzíkovi jakýkoliv smysl, který by jeho život mohl mít. Pokud se nebude aktivně zapojovat, ztratí pro něj život hodnotu. A opravdu odejde. Paní kartářka mohla vidět pouze jednu z možností, kterou Honzík má. Je tu ale ještě jedna cesta, která vede  k odpuštění jeho  vlastní duši, která tolik chybovala, ale měla sílu se vrátit zpátky na zem, a všechno do puntíku si odžit a napravit.
To je cesta, která znamená obrat k lepšímu, k osvětlení životního úkolu.
Oprostit se o egoistického pohledu vlastní osoby a dělat něco , co druhým přinese užitek. První, co uděláme, odvedeme přivtělené bytosti a srovnáme proudy čaker.

To Honzíkovi zmírní prožitky strachu. Pak se budu snažit navázat s Honzíkem kontakt a poprosím anděly o  působení na posilování a otevření jeho duše.
Danko, bude to těžké, ale budeme v kontaktu. Naše snaha zapojit Honzíka do života bude posilována vědomím, že při něm stojí bytosti světla a tak moc mu pomáhají.

S láskou Kytička

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

sílá

(Pavca, 9. 1. 2009 18:59)

Milá Danko a milý Honzíku, prosím bojujte. Máte moc těžkou zkoušku, věřím, že to zvládnete. Danko hodně sil, maminko. A ty Honzíku, prosím, naslouchej tvé milující mamince, pokus se nechat vést a prosím věř, že bude lépe. Opravdu je život dar. Prosím jestli mohu doporučit. Včera jsem proplakala celý film Město andělů, kde hraje Mag Ryan - možná to píšu špatně, a Nicolas Cage. Nicolas hraje Sama, anděla, který bdí a pomáhá lidem, ale také v danou chvíli je i doprovází na cestě ze života. Zamiloval se do Mag, byla jako doktorka. Sam pro ni dokázal opusti život anděla, aby mohl být - žít s ní. Osud jim, ale připravil, co by nikdo nečeka. Prosím, budete-li mít možnost a budete chtít, skuste ten film shlédnout. Je tam moře odpovědí, moře. Poprvé jsem ho takhle prožila a plakala jsem ještě dnes, když jsem ho vyprávěla. Podobný filme je i Jak přicházejí sny.
Těžký úděl života- přišla o děti i manžela- přiměje hrdinku vzít si život. Ale tyto dušičky mají jiný úděl, než žít dál ve světle a v lásce. Opět je zde ukázaná nekonečná moc lásky. Její manžel jí příjde z temnoty zachránit.
Jsou to moc hodnotné filmy, myslím, na otázku lásky, smrti a volby vzít si život.
Sluníčko a lásku v dušičkách a srdíčkách. Bojujte, moc prosím Honzíku nevzdávej život, prosím ne.
Pavlína

Kytičce

(Míša, 4. 12. 2008 16:14)

Kytičko, děkuji ti za všechny, děkuji za tvou ochotu a obětavost pomáhat nám. Mi jsi také pomohla. Díky a hodně štěstí s Dankou a Honzou!!

Pro všechny, kteří hladí

(KYTIČKA, 2. 12. 2008 12:05)

Zlatíčka, Danka nechodí na Tyto stránky, nemá doma internet,dotaz byl zprostředkován, přes společného kamaráda. Všechny vzkazy pro Danku kopíruju, vytisknu a příští týden jí je předám na naši osobní schůzce.
Setkám se s Honzíkem. Moc se na to setkání těším, i když zatím přesně nevím proč.
Mám Vás všechny ráda, ale to už víte. :)))))
Kytička

Síla lásky matky je neomezená

(Renata, 2. 12. 2008 9:16)

Milá Danko,jsem maminka 23 leté dcery,která mi odešla před 2 měsíci při srážce s vlakem.Nemohla jsem jako milující matka udělat vůbec nic.Danko,Tvůj příběh je opravdu moc,mocinky přetěžký.Teď když víš od KYTIČKY o co jde,prosím BOJUJTE.Nebylo synovi přikázáno odejít,jako mé holčičce.Znamená to ,že máš Ty a tvůj syn Honzíček volbu.Prosím věř,že jediné co můžeš udělat,je dát synovi obrovskou lásku a prosit za jeho odpuštění.Jsi přece MAMINA,tak to zvládneš.Já sama prosím,aby jste celá vaše rodina našli cestu jak Honzíčkovi pomoci.Nevzdávej to Danko.Kdybych já tuto možnost měla,cestu bych našla i Ty ji najdeš!!!Jednu radu:přijmi tento stav,odpust všem a pak se budeš moci otevřít té opravdové uzdravující lásce.Myslím na VÁS!!!S láskou Renata

Všichni draci našeho života

(Anna, 1. 12. 2008 11:02)

Dobrý den, Danko, nadpis je název knihy, vyšla ve Francii a v češtině vyšla v r. 1993, je to kniha stejně silných příběhů jako ten Váš, je tam zážitek mladého malíře schizofrenika,kniha stojí za přečtení,on se vlastně s tou svou nemocí dokázal vyrovnat přes malování.Autor je Sairigné de Giullementte, knihu má Antikvariát Lužiny ,Praha 5,Archeologická 2256, tel. na majitele 606164715(našla jsem to dnes na netu, když zadáte antikvariát Lužiny, mělo by to naskočit, jinak http://www.antikvariat-luziny.cz, jen jsem si nevšimla jestli je tam podtržítko nebo pomlčka mezi antikvariát a lužiny), ale pokud chodíte do obyčejné knihovny , budou to tam mít také.Pokud se odhodláte ke čtení, je do fakt drsné, upozoňuji předem,zjistíte Vy i Váš chlapec, že vzdát to v životě opravdu nesmíme. Hodně štěstí A.

Pro Danku a jejího syna

(Pírko(Peťula), 1. 12. 2008 11:00)

Smutný a složitý příběh, ale cítím, že v Danace je síla a odhodlání synovi pomoci, Kytička podává pomocnou ruku a to je veliká radost, protože díky ní se dá zvládnout mnoho věcí..Danko, nevzdávej to a stůj při synovi,je už dospělý, ale potřebuje tvoji lásku..Sama mám také syna, bude mu 16, také občas kouří trávu a mne to moc trápí, domlouvám, vysvětluju, někdy nadávám,ale často objímám..děti teď nevidí důsledky svých činů, dojde jim to později a někdy také vůbec nedojde..přeji ti ze srdce spoustu síly a lásky..

Dance a Honzíkovi

(petra, 1. 12. 2008 9:05)

Je to hodně silný příběh.Mám dvě děti a sama bych se jim snažila ze všech sil pomoci, kdyby měli problémy.Přeji Danko tobě a tvému synovi moc a moc sil a lásky, abyste to všechno zvládli.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 3259883
Měsíc: 15493
Den: 493