Jdi na obsah Jdi na menu

CHTĚLA JSEM ZACHRÁNIT NAŠE MANŽELSTVÍ, ALE VAŠE DUCHOVNÍ RADY MI ZNIČILY ŽIVOT

 

andel---unor-14.jpg

Dobrý večer paní Kytičko,

 

 

Našla jsem Vaše stránky, přes web salonu, je to ten salon, kde Vás můj manžel pravidelně navštěvuje. Myslela jsem, že chodí k psycholožce, no to Vy nejspíš asi nejste, protože Vaše rady jsou poněkud zvláštní. Možná by Vás mohlo zajímat, jak se cítím já, když jste dosáhla toho, co jste chtěla, aby se můj manžel ode mne odstěhoval a následně se semnou rozvedl. Můžete být spokojená, právě mi přišly papíry od soudu, tak to máte z první ruky. Nevím proč jste mu radila, aby mne opustil? Co Vás vedlo k tomu, že jste se tak snažila ho přesvědčit? To, že mněl nějakou milenku jsem zjistila také jistě né náhodou.

 

Chtěla jsem, abychom všechno znovu pořešili a zdárně vyřešili. Byla jsem připravena mu odpustit, kdyby mne požádal. Neměli jsme takové problémy, aby to muselo takto vyhroceně končit. Vy s námi nežijete, tak proč řešíte „NĚCO „za „NĚKOHO“. Nic o nás nevíte a nemáte právo, zasahovat do života jiných lidí. Vždyť každý může udělat chybu. Myslím si, že kdyby k Vám Honza nešel, nerozhodl by se mně opustit. Možná bude jednou litovat, ale to už bude pozdě. Nechápu Vaše duchovní rady, které snaží zničit fungující manželství. Nevím, co z toho vlastně máte? Možná jste sama, opuštěná a přejete to i těm druhým. Je mi hrozně, ale to Vás asi už nezajímá.


Petra

linka-AB.gif


víla-nádherná.jpgMilá Petro,

 Děkuji, že jsi zde vypsala to, co už dlouho trápilo Tvou dušičku. Já samozřejmě chápu Tvé pocity a rozumím Tvému rozhořčení. Tvůj manžel byl opravdu několikrát v mé poradně. A já mu skutečně pomáhala. Jen si trochu ujasníme termín „fungující vztah“. Každý máme totiž o fungujícím vztahu jiné představy. Když mne Honza navštívil poprvé, bylo to v době, když už u Tebe nebydlel.

 

Myslím, že toto je už nejméně Váš čtvrtý rozchod v pořadí. Navíc už měl v té době vztah s jinou ženou a plánoval s ní také nový život. K Hance se od Tebe odstěhoval podruhé. Poprvé se ti podařilo ho přesvědčit k návratu,ale vydrželo Vám to pouhé 4 měsíce než znovu odešel. Víš, já nedávám lidem jen tak příkazem úkoly, jako je rozvod, rozchod, návrat, odpuštění a podobně. Máš pravdu, na to nemám žádné právo.

   Otevírám ale jejich podvědomí a tam společně hledáme to, co je opravdu přáním jejich duše. Honza měl ve svém podvědomí touhu po rodině, dětech, láskyplném vztahu. Nic z toho, u Tebe ale nenašel ani za 11 let, které s Tebou prožil. Uvědomil si, že chce prožít život naplno s člověkem, pro kterého má jakousi hodnotu. A Hanka je milující dívka, která velmi stojí o to, aby Honza byl šťastný. Ty jsi své šance nevyužila, tak je teď dostala jiná žena, která je ochotná dát mu děti a zázemí, které u Tebe postrádal.

 

To že Honzík skončil na antidepresivech a docházel na konzultace k psychiatrovi, k psychologovi a opravdu trpěl nespavostí, depresemi a stále častěji mluvil o sebevraždě,  za to nemohu ani já ani Hanka. Bylo to v době, kdy byl JEN TVŮJ. To byl výsledek Vašeho společného soužítí. Honza se jen pod mým vedením rozhodl vyléčit svou duši, odstranit bloky a začít nový šťastnější život. To že konečně našel tu správnou spřízněnou dušičku /Hanku/ to jsem mu potvrdila, ale on to stejně jasně cítil. U Hanky poznal lásku bez očekávání, lásku, která jen plyne  aniž by cokoliv očekávala. Cílem této lásky je vidět milovanou bytost šťastnou

 

Současný stav Honzy je takový, že funguje bez léků. Cítí se dobře. Má zajímavou práci a opět se začal zajímat o své koníčky. Žádost o rozvod podal sám a bez nátlaku, necítí žádnou zášť ani hněv, klidně spí a stává se z něho sebejistý mladý muž, který už konečně VÍ, co CHCE a začal se těšit na Nový život.

 

 

Milá Peťulko, nezbývá Ti nic jiného než smířit se s tím, že Ty jsi mu nedokázala dát to, co potřebuje. Nedokázala jsi to vyčíst z jeho pohledu a vycítit z tlukotu jeho srdce. A tak mám pro Tebe pár informaci.

 

KRÁSA DUŠE JE VÍC, NEŽ FYZICKÁ PŘITAŽLIVOST TĚLA

 

ŽÁDNÉHO ČLOVĚKA NEMŮŽEME VLASTNIT

 

NELZE LÁSKU JEN PŘIJÍMAT, DŮLEŽITÉ JE TAKÉ JI DÁVAT 

 

LÁSKA JE JAKO KVĚTINA, POTŘEBUJE NEUSTÁLE NAŠI PÉČI

 

BEZVÝHRADNÁ LÁSKA JE LÁSKA BEZ OČEKÁVÁNÍ

 

KAŽDÝ OKAMŽIK JE NOVÝ ZAČÁTEK

 

NEJLEPŠÍ VZTAH JE TEN, KTERÝ MÁŠ SAMA ZE SEBOU

 

 

Přeji Ti Peťulko hodně štěstí

 

S láskou Kytička

Komentáře

Přehled komentářů

To jsou různé úhly pohledu

(Kytička, 20. 4. 2011 22:06)

Milá Věro, to jsou právě ty různé úhly pohledu. Já jsem viděla jeho minulý život i jeho vyčerpanou dušičku. On rozhodně nebyl SVŮJ, jak píšeš. Ty to nedokážeš vůbec posoudit, jelikož čteš jen pro tebe anonymní příběh.Pokud se nepodíváš do duše člověka a nenačteš proud energií,je těžké vůbec něco posuzovat. Nedokázal ani přemýšlet sám za sebe. Jen utíkal před rozhodnutím. Teď se alespoň snaží najít cestu sám k sobě a díky Bohu není na té cestě sám.
Kytička

:-)

(Věra, 20. 4. 2011 21:13)

Dobrý den,úvodem se vám Kytičko dodatečně omlouvám za vložená videa.
Jeden moudrý muž Mooji řekl,že přece nejsme nevědomí schválně.A když si to uvědomíme, můžeme mít s druhými soucit.V nevědomí se můžeme dopustit špatného chování - to může plynout ze špatných vzorců, které si přinášíme např. z rodiny ve které jsme vyrůstali. A pak si podle těchto vzorců vybíráme i partnera.Aby tento vztah vznikl - bylo zapotřebí dvou lidí. Pan Honza v něm dovolil paní Petře, aby se k němu nějakým způsobem chovala. Nemyslíte že to byla potřebná škola života pro oba ? Možná toto měli zažít,aby si uvědomili jaká je pravá hodnota jejich života. Že důležitá je i láska k sobě samému. Pokud člověk má rád sebe dokáže dát i druhým darovat ze sebe mnoho krásného.A hlavně včas umí říci že mu něco vadí.
Kytička píše : "To že Honzík skončil na antidepresivech a docházel na konzultace k psychiatrovi, k psychologovi a opravdu trpěl nespavostí, depresemi a stále častěji mluvil o sebevraždě, za to nemohu ani já ani Hanka. Bylo to v době, kdy byl JEN TVŮJ. "
Jenže v době kdy byl Honza s Petrou - nebyl opravdu JEN JEJÍ - byl hlavně svůj - a jako jediný zodpovědný za svůj život. Nikdo opravdu není zodpovědný za štěstí druhých.
Je moc dobře že pan Honza začal hledat cestu k uzdravení. A až si s paní Petrou oba navzájem odpustí, jednou si možná i podají ruce a usmějí se na sebe :-)
Z celého srdce jim to přeji :-)

Kytičko máte moc hezké stránky, velmi mě oslovil i příspěvek : Názor muže - KDYŽ SE MŮJ PARTNER DÍVÁ NA JINÉ ŽENY II. - pan Sarka to zde napsal moc pěkně.

Přeji všem mnoho jarních vůní a mnoho radosti :-)
Věra

názor

(Jana, 20. 4. 2011 19:01)

Dovolím si tvrdiť, že Kytička vníma energie lásky či nelásky, preto má právo posunúť človeka, ktorý je nerozhodný, ku jeho šťastiu a vyriešeniu nedobrého stavu, ktorý ho ubíja. Vzťahy ani zďaleka nemusia byť navždy. Tak je to normálne. Keď si to opustení ľudia uvedomia, prestanú obviňovať a smútiť a pôjdu tiež ďalej. To všetkým naozaj želám.:-)

házení kamenem

(Vlaďka, 19. 4. 2011 16:06)

Myslím Marie, že jste nepochopila to základní, co nám tento příběh přinesl. Cítím z Vás ublížení a bolest a to znamená, že jste něco podobného musela také prožít,proto Vás tento příběh nenechává chladnou. Mne partner opustil, když jsem měla malé dítě. Vím co je to prožitá krutá bolest ze ztráty parnera.Přesto nevidím důvod, proč být tak nabroušená. Žádné házení kamenů tady nevidím. To, že ostatní sdělí své názory na situaci, na tom není nic zlého. Asi nemáte zpracovány ani základní duchovní pojmy. Myslím, že Kytička právě proto tyto komentáře tady zveřejnila, aby každý mohl svůj názor sdělit. Absolutně souhlasím s názorem Nellie, nikdo nikomu nepatří.
S přáním hezkého dne
Vláďka

úžas

(Marie, 19. 4. 2011 15:21)

Já nemohu vyjít z úžasu,jak se lidé odvažují vyjadřovat k osobním věcem jiných lidí,dokonce bez toho ,aby znali situaci,události a souvislosti obou zůčastněných stran.
To,co jsem se dozvěděla z dopisu Petry a odpovědi Kytičky,je opravdu velmi málo,abych si dovolila někoho hodnotit a radit mu,co by si měl uvědomit,dělat...atd.
Kromě toho já vnímám v odpovědi Kytičky rozpory:1. "byl jen tvůj" - těžko se spolutvoří a spoluléčí život s milenkou v zádech 2.já nevěřím na lásku bezpodmínek,protože i to bezpodmínek , je podmínka
3. každý něco ve vztahu očekává , pokud by to tak nebylo,byl by ve vztahu sám.Také se to dá otočit : co očekával Honza od Petry a co mu nedázala dát,když vlastně partner nemá nic očekávat? Ptá se někdo co nedal Honza Petře , aby jejich vztah byl šťastný?
Prosím ,neházejte kamnem-spíš empatie je na místě. Cítili jste někdy bolest opuštěného?

nikto nikomu nepatri

(nellie, 19. 4. 2011 14:46)

Petra by si mala uvedomit, ze nikto nikomu nepatri, nemoze ho vlastnit proti jeho voli. Ludska bytost nie je kniha, saty ci pero.. ma slobodnu volu.. a to znamena moznost rozhodnut sa, s kym chce byt. Petre zelam, nech stretne spriaznenu dusu, aby spoznala, co je to nesebecka laska ci milovat niekoho bezpodmienecne.

Žijme, dokud je čas

(Martina, 19. 4. 2011 13:08)

Honzovi rozumím a jsem ráda, že se zachránil a vybojoval si právo na život. Já jsem žena, je mi 40 let, a nemám děti. Základ byl v dětství, následkem toho jsem se velmi podceňovala a nechala jsem se týrat a zneužívat. Je to moje chyba, protože jsem to dovolila. Ale ten ztracený čas už nedoženu. Proto Honzovi fandím, že si uhájil právo na štěstí. Petru vůbec neodsuzuji, protože když někdo ubližuje, tak to znamená, že není úplně v pořádku a nejspíš mu dřív taky někdo ublížil. Řešením je začít s tím něco dělat - hned teď. Aby taky i ona mohla být jednou šťastná.

pro Marii

(Kytička, 19. 4. 2011 9:48)

V komentáři paní Věry byly dvě videa, a proto musel být komentář odstraněn. Už tak musím občas promazat komentáře, aby bylo možno vložit nové. Videa je možno vkládat pouze do článků, pokud mi je zašlete na email.adresu.
Kytička

Re: pro Marii

(Marie, 19. 4. 2011 10:36)

Děkuji za odpověď,možná nerozumím tvorbě webových stránek,ale byly tam jen odkazy na videa a příspěvek byl krátký.Mne ale především hodně oslovilo co paní Věra napsala a myslím,že je škoda,že i to zmizelo.Přeji hezký den.

Soucit

(Marie, 19. 4. 2011 8:56)

Dobrý den , kam se ztratil příspěvek paní Věry , s nadpisem Soucit? Nemyslím , že na něm bylo něco závadného,i když respektuji vaše právo umístňovat na vašich stránkách,co uznáte za vhodné. Děkuji za odpověď.

pocit viny

(Hanka, 18. 4. 2011 10:51)

Milá Kytičko, dovolila jsem si Vám napsat na email svůj názor, ale zatím jste na něj nereagovala. Na jednu stranu Vám děkuji za zveřejnění našeho příběhu, na stranu druhou mám stále pocit viny, že mám podíl na tom, že se Honzovi manželství rozpadlo. Jenže /a to v příběhu nepíšete/, Honza od Petry utíkal ještě dříve, než jsme se poznali. Byl úplně psychicky na dně. Když slyším jejich telefonní rozhovory/tedy spíše hádky o majetek/,není tam ze strany Petry nic víc než urážky a snaha urvat ze společného krajíce víc, než má ten druhý. Nesnažím se zasahovat, jen tomu přihlížím. A Vám Kytičko děkuji, že ste Honzovi byla oporou. Rozhodl se sám vysadit antidepresiva a řekl mi, že teď konečně začal žít. Byla doba, kdy opravdu stál před rozhodnutím ukončit svůj život.Moc to bolelo, když jsem viděla, jak ztrácí chuť do života, jak se mi celý ztrácí před očima. Řekla jste,že já jsem jeho "anděl v lidském těle". Já ho moc miluji Kytičko, nezáleží mi na tom, že možná někdo odsoudí moje chování - vztah se ženatým mužem. Jeho žena mi nadává těmi nejhoršími výrazy a urážkami. Ani pro mě to není lehké. Ale Honza je šťastný a to je pro mě nejdůležitější. Vím, že VY Kytičko, to chápete.
Hanka

Re: pocit viny

(Jana, 18. 4. 2011 13:27)

Držím Vám Hani pěstičky a přeji jen krásné dny plné lásky v tom světě,který není vůbec snadný,ať Vám vaše láska roste. :o)))

druhá strana

(Marie, 17. 4. 2011 20:06)

Víte,já Petru chápu,možná by bylo dobré,kdyby si každý Rádce poslechl i druhou stranu a pak teprve radil,když je o to žádán.Nevím jak to bylo a je,ale odsoudit a posoudit je snadné??? Neomylné??? Prožila jsem něco podobného,manželství se hroutilo,byla jsem zoufalá a hledala jak dál.Manžel chodil na kineziologii a když jsem tam pak šla já a řekla svoji verzi,už věci nebyly tak jednoznačné.Spíš naopak...A na karmu se také všechno svádět nedá,každý žijeme teď a tady a je teď a tady rozhodující jak se zachováme.Pro minulost i budoucnost.Mám pocit,že slovo karma je častěji zneužívanou výmluvou,než pravým důvodem a smyslem.A přání,třebas v dobrém,ale bez vcítění,jsou jen fráze.

Re: druhá strana

(Milica, 18. 4. 2011 12:40)

Milá Marie,
prajem Vám, aby sa vo vašom srdiečku usídlila LÁSKA bezpodmienečná a užívali ste si ten svoj živat "tady a teď" a nie len o tom písali. Kytička nikde slovo karma nespomína (viď text hore) a nie je sudca, aby posudzovala mieru zlyhania v tomto vzťahu. Pán Honza ju vyhľadal a chcel riešiť svoj život, svoje naplnenie... Tak to cítim ja, že to je základné právo i povinnosť každého človeka. Žiť naplno SVOJ VLASTNÝ ŽIVOT. Pani Petra má tú istú možnosť a je len na nej, ako ju využije...Zvaľovať vinu na iných je krok vedľa...Kytička nikomu nedrží stranu, pomáha nájsť seba samého...A za to jej patrí poklona...

obviňování

(jana janna, 17. 4. 2011 11:17)

Nebylo by lépe místo obviňování druhých za manželství spějící k rozvodu začít se zamýšlet nad svým podílem na tom, že vztah dopadl jak dopadl? Kytička stejně jako (alespoň doufám) naprosto převážná většina profesionálních psychologů zcela jistě neřešila nic za někoho jiného!!!

obvinovanie

(Tamarka, 16. 4. 2011 20:30)

a jeje!!!kolko obviňovania...no ja si myslím že za svoje vztahy a svoj zivot si nesieme zodpovednost kazdy sam .. a keby uz to bola naozaj pravda ze by ten clovek bol ovplyvneny, co urcite nie je, potom by ale nestal za to ked nepouzil svoj rozum a svoje srdce. ale ja si praveze myslim ze ho pouzil a vdaka Kyticke nasiel stastie a malo by mu to byt dopriate ako kazdemu cloveku. Laska sa nanutit neda a ani karma obist. prajem vela stastia a trpezlivosti na ceste k pochopeniu...

kytičce

(Jana, 15. 4. 2011 11:54)

Moc hezky jsi to napsala Kytičko,jsem ráda,že jsem Tě osobně poznala.Petře přeji jen krásné dny a mnoho lásky.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 11
Celkem: 3256807
Měsíc: 16195
Den: 649