Jdi na obsah Jdi na menu

KDYŽ ČLOVĚK STÁLE HLEDÁ NADĚJI A ČEKÁ NA ZÁZRAK....

9. 4. 2009

29.3.2008

ObrazekMilá Kytičko,

Přeji Vám moc krásný jarní večer. Na Vaše stránky mně odkázala moje kamarádka, která se s Vámi zná osobně. Byla jsem nadšená z pomoci, kterou poskytujete. I já k Vám mám k velkou prosbu. Je mi 56 let a celý život jsem prožila se svým manželem.

Jiný muž, pro mě nikdy neexistoval a naše dvě děti byly pro nás vším. Dnes už mají své rodiny, a tak bychom se mohli těšit z krásného podzimu života. Ale není tomu tak. Co se děti od nás odstěhovaly, můj manžel Vašek se hodně změnil. Začal víc pít, mně začal urážet, že za nic nestojím a že se mnou promarnil život, tak podobně. Hádky se začaly stávat pravidelným pořadem našeho dne.

Moc večerů jsem proplakala a dokonce přemýšlela o odchodu. Začala jsem si všechno plánovat, že si nejspíš pronajmu byt, ať nemusím poslouchat jeho urážky, ale při těchto plánech mi krvácelo srdce, nejspíš ho stále miluji. Než jsem ale tento závažný krok byla schopná udělat, manžel onemocněl.

Zcela náhle. Jeden večer přestal komunikovat jen koukal do stropu a mlčel. Odvezla ho sanitka a po delším pobytu v nemocnici, kde se ještě chvíli zotavoval, jsem si ho přivezla domů.

Verdikt lékařů je „mozková příhoda“, která způsobila částečné ochrnutí (takže prý je možné, že už nikdy nebude chodit). Mluví, ale zatím jen dost nesrozumitelně. Najednou jsem Kytičko měla dojem, že jsem ráda,že to přežil a že je se mnou. Odejít už není možné. Přestala jsem i pracovat. Pečuji o manžela, který je trvale upoután na lůžko. Vyměňuji mu plínky, krmím ho, protože sám se ani neotočí a jsem tak vyčerpaná, že nedokážu odhadnout, jak dlouho to vydržím. Bráním se myšlence, že by skončil někde v ústavu. Děti, mi jezdí pomáhat, ale také mají svou práci a nemohou být u nás každý den. Prosím, Kytičko, co máme dělat, lze mu nějak pomoct? Máme naději,že jeho stav se alespoň malinko zlepší? Udělám všechno, co bude možné, jen abych mu pomohla. Děkuji moc, že jste toto mé smutné psaní dočetla. Za případnou odpověď Vám děkuji.

Danuše

Obrazek

 6.4.2009

Drahá Danulko,

Nakreslila jsem obrázek čaker Tvého manžela. Víš, moc ráda bych Ti napsala, že na konci tohoto tunelu, v kterém  jsi se ocitla je světýlko, které znamená vyléčení, uzdravení, zkrátka naději.

Je mi to moc líto. Ale to co vidím, je člověk, který už zcela naplnil svou životní cestu, zcela dospěl k vrcholu své cesty. Vidím kolem jeho těla energie, které obvykle pomáhají odejít duším tam, kde se všichni tak rádi vracíme, i když zde na zemi vidíme tento návrat jako bolestný a často krutý okamžik.

 Vidím i anděly, kteří již připravují tuto duši na cestu. Nemá žádný smysl poutat tuto duši zde na zemi.Prosit lze jen o klidný odchod a shovívavost Stvořitele k této nepokojné duši.

Jsi obětavá dušička Danulko, i když teď v této chvíli velmi vyčerpaná a unavená.

I když to bude velmi těžké, jako každé loučení, tak Ty všechno zvládneš. Máš vnitřní sílu, která Tvou duši drží nad hladinou a pohání Tě dál a dál. Ta vnitřní síla Danulko, to je láska. Cítíš ji ke všem. Máš hodně přátel. Lidé kolem Tebe Tě vnímají jako duši, která každému je ochotná pomoci a a každého povzbudí Tvá pozitivní energie, kterou kolem sebe šíříš. Tvůj život jakoby náhle právě teď nabíral nový rozměr.

Vím, že  to tak nevypadá, ale poslední list knihy Vašeho vztahu se pomalounku zavírá a tys na ní dopsala krásnou závěrečnou větu „ Udělám všechno, co bude možné, jen abych mu pomohla.“

Myslíš to upřímně. Není nic,co bys nemohla položit na misku vah, jako oběť, aby se manžel uzdravil. Právě toto naplnění Vašeho vztahu mu dává dovolení odejít. Dluh, který jste měli spolu, je splacen. Danulko,i  přes tu všechnu  bolest, kterou budeš za pár dnů cítit, pocítíš uvolnění a později i vnitřní klid, že všechno je tak jak má být. To bude hlas Tvého svědomí. Uklidňující a laskavý. Posléze se objeví někdo, kdo už čeká, aby se mohl zapojit do Tvého života a mohl pomoci uzdravit to, co zůstalo bolestivé ve Tvé duši.

Vzkaz andělů. : Drahá dušičko, milující a trpící. Pohleď na muže, který leží před Tebou. Odpusť mu z hloubi svého milujícího srdce, a věř v lásku, která se neztrácí při posledním vydechnutím a smrtí.

Neboj se svěřit člověka, kterého miluješ do naší náruče. Přej mu krásný okamžik, kdy svlékne své pozemské šaty a bude cítit radost a uvolnění. Bude cítit naši přítomnost. Tvá láska ho bude provázet na jeho cestě a když uvěříš, že se s námi bude těšit a radovat, i Tvůj smutek bude slábnout v naději,že se neloučíte navždy. To pouze jeden z Vás odešel dříve a ten druhý musí ještě mnohé vykonat, než se připojí k cestě, která míří ke světlu.

Milujeme Vás a neustále jsme s Vámi.

 

Já Ti Danulko přejí moc síly a lásky a posílám světýlko a energii.

S láskou Kytička

7.4.2009

Kytičko,

Děkuji Vám za Vaši odpověď. Shoduje se s tím, co mi řekli lékaři.Mám prý počítat s tím, že mi Vašek brzy zemře.Jen já jsem možná čekala na zázrak. Vaškovi bylo dnes v noci zase špatně a vůbec už se mnou nekomunikuje. Je to tak těžké. Už jsem pochopila, že není naděje. To je to nejhorší Kytičko, když není naděje. Ještě jednou děkuji a prosím, nezlobte se, že jsem psala, i když jsem mohla věřit lékařům. Člověk asi stále hledá naději a čeká na zázrak.

Danuše

 

Obrazek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

TADY JE TAKÉ KRÁSNÁ ODPOVĚĎ

(ADÉLA, 11. 4. 2009 16:59)

Milá Danuško, toto si určitě přečtěte - témata posledních 3 dnů jsou odpovědí.
Adéla

http://marieblankytna.blog.cz/

láska

(Jana, 10. 4. 2009 7:34)

Skláním se před vámi a před množstvím lásky vložených do těchto slov a srdcí. J

Naděje je vždycky

(Dana, 9. 4. 2009 20:42)

Danuško, před osmi lety umíral můj táta a vlastně několikrát, protože lékaři byli dost rychlí a i v jeho téměř 80 letech, dokázali 3x srdíčko rozběhnout a vrátit jej z prahu smrti zpět. Jenže pokaždé byl jeho návrat těžší, oči prázdnější, protože se upíraly jinam; byl "duchen nepřítomný" a my jsme jej stále vraceli zpět. Když zkolaboval počtvrté - doma - tak jsme ho s mámou odnesly na postel, zavolaly rychlou, ale nechala jsem rozhodnutí, jestli se vrátí zpět na něm a na Bohu.
Když vyplnili úmrtní list a odjeli, tak první věc, kterou jsem udělala, než jsem se rozbrečela, bylo to, že jsem otevřela okno, aby duše mohla tam, kam už tak dlouho chtěla a my ji to nechtěli dovolit. Byla jsem klidná a pocítila jsem úlevu, že té bolesti u něj je konec a naději, že i když jej nevidím, je určitým způsobem stále s námi. A vím, že je, zpočátku to bylo častější - cítila jsem, že je v místnosti s námi a i teď po osmi letech občas v bytě ucítím jeho kolínskou. Je jen otázkou času, kdy se znovu setkáme. Naděje není jen v tom, že zůstane s námi, ale i v tom, že nám bude dovoleno se znovu nějak potkat. Tolik lásky, kolik jí máte, Vám dá sílu i v tom okamžiku, kdy už bude muset jít za jiným posláním. S nadějí Dana

pro Danušku

(Danuše, 9. 4. 2009 15:46)

Milá Danuško, přeji Vám hodně síly, z celého srdce milujete svého muže, a to mu bude pomáhat v jeho cestě za světlem, protože čistá láska zůstává navždy, nekončí odchodem z tohoto světa, je věčná. Posílám Vám hodně síly a lásky. Je to moc těžké a bolestivé, vím, co teď prožíváte, před rokem mi odešel manžel, kterého jsem také tolik milovala a stále miluji, zůstala jsem sama, děti také právě opustily domov a jeho smrt přišla náhle a nečekaně, nestačili jsme se rozloučit. Tolik jsem mu toho ještě chtěla říci, poděkovat za to, že jsem s ním mohla žít, poděkovat za to, že jsem ho mohla poznat, poděkovat za jeho lásku. Trápila jsem se tím, a proto, svému drahému, řekněte vše, co mu chcete ještě říci, hlaďte ho a držte za ruku. To je pro něj to nejdůležitější, mít Vás po boku, mít při sobě toho nejdražšího, se kterým prožil život a nyní mu pomůže přejít na druhý břeh. Věřím, že tu sílu v sobě najdete, Vaše láska k Vašemu muži, kterou ve svém srdci máte ,Vám sílu dá. S láskou Danuše

Pochopení

(Míla, 9. 4. 2009 14:49)

Milá Danuško, ani netušíte jak moc Vám rozumím a chápu, co prožíváte. Umírala mi nedávno doma maminka na mozkový nádor, bylo to moc těžké období, ale věřte, že když odcházela a já se sestrou jsme ji držely za ruce a byly do poslední chvíle u ní, naplňovalo nás to pocitem, že tohle je ten nejkrásnější odchod milované bytosti. Dnes již vím, že i maminka se v tu chvíli cítila v bezpečí a dopomohlo jí to v odchodu. Myslím na Vás a přeji Vám hodně síly, abyste to zvládla. Ať vás nadnášejí andělská křídla! S láskou Míla.

Vím, je to moc těžké

(Channah, 9. 4. 2009 10:44)

Milá Danulko, vím, že je to moc těžké a bolestivé, ale snažte se v klidu nechat odejít člověka, kterého tolik milujete, je to nyní to nejlepší co pro něj ve jménu Vaší lásky můžete udělat. Prožila jsem něco podobného, tak opravdu vím o čem píši. Posílám Vám hodně síly, lásky a božího požehnání. S láskou objímá Channah

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 3262001
Měsíc: 15840
Den: 647