Jdi na obsah Jdi na menu

PROČ MÁME NA ZEMI NÁBOŽENSTVÍ A KTERÉ JE NEJLEPŠÍ?

27. 2. 2013

andílek-s-věnečkem.jpgMilá Kytičko,

chtěla bych se zeptat na téma, o kterém jsem četla ve Vaší poradně a sama o něm často přemýšlím.
Kdysi jste psala o tom, že náboženství jsou tady pro naši výuku, že mají různý stupeň vyspělosti a poznání podobně jako i naše duše. A proto duše tíhnou k tomu náboženství, které odpovídá jejich stupni vývoje (jinak by se z něj nemohly nic naučit). Ale jak byste tedy vysvětlila případy, kdy se člověk obrátí k jiné víře, třeba k náboženství nebo názorům, které byste asi považovala za omezenější? Např. někteří se obracejí po mnoha letech v ezoterice k biblickému křesťanství. Nebo jiní opouštějí náboženství nebo jakoukoli víru v duchovno a stanou se ateisty.

A vždycky je to proto, že ten člověk věří, že jeho nový názor odpovídá pravdě. Např. vím o osobě, která se stala křesťankou po mnoha letech v astrologii a ezoterice a teď píše články a knihy, kde vysvětluje, proč jsou tyto věci špatné. Ale jak si to vysvětlit vzhledem k Vaší teorii o vývoji duše? Že někdo třeba po mnoha letech postupování vpřed to všechno opustí a vrátí se do \"nižší třídy\"? Je i tohle plánem duše? Pokud si uděláte čas, budu ráda, když mi odpovíte na email.

Děkuji, Lucie


zena-ve-zlate-barve.jpgMilá Lucko,

V posledních dnech jsem byla ve stavu  hodně silného napojení na anděly. Mám nové informace a opět mi pár malých kamínku zapadlo do mé velké mozaiky SMYSLU ŽIVOTA. Tvá otázka je Lucinko zajímavá a je zvláštní, jak se vždy v jednu danou chvíli začne více lidí zajímat o stejné téma a prosí mě o odpověď na stejnou otázku. Děkuji Vesmíru, že tak všechno do sebe neuvěřitelně přesně zapadá.

Otázka náboženství je hodně diskutabilní. Proč tu vlastně ještě náboženství máme?  Zdá se, že odpověď i otázka je jasná. Ale proč náboženství stále potřebujeme? Jinak by už přece dávno zaniklo.

 MNOHO LIDÍ VNÍMÁ, ŽE NÁBOŽENSTVÍ UŽ NENÍ DŮLEŽÍTÉ - DŮLEŽITÁ JE POUZE LÁSKA K BOHU. Ale duše prochází vývojem po celý svůj život. To, zda si hledá to, nebo ono náboženství,  znamená, že jde cestou svobodné lásky k Bohu, a hledá si svou vlastní cestu a na té cestě není ještě samostatná, potřebuje nad sebou někoho, kdo by jí dělal jakousi pozemskou autoritu a určoval, toto dělej a toho se vyvaruj.  Některá duše,  dokonce víru v Boha nikdy nenajde, případně jí zahodí, ovlivňuje ji celá řada vlivů. Duše přichází do styku s lidmi, s událostmi, které ovlivňují její postoje, názory a také výšku vibrací. Na každou duši, působí určité duchovní učení jinak..

V průběhu života, se mění sny, touhy, postoje, představy a to, co bylo pro duši zajímavé a lákavé včera, nemusí být dnes. Neexistuje totiž pravidlo, které by určovalo směr vývoje duše a hlavně Lucinko, není psáno, že duše ve svém vývoji stoupá vždy jen nahoru. Někdy dochází k celkové stagnaci, jindy dokonce duše prudce padá dolů. V každém případě, to není nikdy konečný stav, dokud jsme schopni se nadechnout.

Proto nemůžeme říct, že by některé náboženství bylo dobré a jiné špatné, je zkrátka TAKOVÉ, JAKÉ JE, vhodné pro duši TAKOVOU JAKÁ JE.  Nelze tedy říct, že bychom vůbec mohli rozlišovat náboženství vyšší a nižší třídy. Jak tedy rozeznat dobré a špatné náboženství? Rozhodující je to,

CO TO NÁBOŽENSTVÍ DĚLÁ S NAŠÍ DUŠÍ. Pokud jí vede nahoru a probouzí její skryté poklady –  pak je vše v nejlepším pořádku. 
Víš, moje drahá Lucinko, já vždy věřím Bohu a andělům. A pokud andělé říkají, že náboženství má stále své místo na zemi, protože to stále chceme a některé duše ho  potřebují, pak to tak je. Ale také andělé říkají, že až pochopíme, nebudeme náboženství potřebovat.  Pomalinku nastává doba, kdy už bychom se mohli od mýtu náboženství odpoutat, ale nastává ten posun opravdu jen pozvolna. Ráda bych tu prezentovala názor člověka, kterého si nesmírně Vážím , kterého miluji a hluboce se skláním před jeho moudrostí. Zde předkládám jeho citát i prezentaci, prosím o Vaše shlédnutí, je to krátké, milé a neskutečně hluboce moudré. Dalaj znamená oceán - Lama znamená guru - duchovní vůdce. Když tyto dvě slova spojíme, máme duchovního učitele, jehož moudrost je hluboká, jako oceán.
Přeji všem krásnou a pohodovou středu 

S láskou Kytička

 

linka4.gif

 


 „Všechna světová náboženství s jejich důrazem na lásku, soucit, toleranci a odpuštění chtějí a také prosazují vnitřní hodnoty. Ale realita dnešního světa je taková, že zakládat etiku v náboženství už není oprávněné. To je důvod, proč jsem stále víc přesvědčen, že přišel čas najít způsob přemýšlení o duchovnosti a spiritualitě mimo rámec náboženství.“/ Dalaj Lama/

V KLIDU SE POSAĎ A ZAPNI SI ZVUK

 

ZDE KLIKNI NA PREZENTACI

 


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Křesťanství a duchovno

(Marie, 28. 2. 2013 20:22)

Taky už delší dobu přemýšlím, co je správné.. Na jednu stranu mě hrozně láká a zajímá všechno o duchovnu, zajímá mě práce s energií, na druhou stranu Bible všechny duchovní praktiky zakazuje.

Cesta k Bohu ide zo srdca...

(Marianna, 28. 2. 2013 10:01)

Prednedávnom sme s mojim drahým tiež rozoberali tému "Kresťanstvo",bolo to v čase,keď pápež oznámil svoj nečakaný odchod.Mnoho ľudí si vydýchlo,že žiaden koniec sveta nenastal a svet naďalej existuje.Tí,čo cítia aj iné vibrácie,ako len hmotu vnímajú,že Zem sa ešte stále čistí.Na slovensku máme jednu reláciu:"Pod Lampou"a tam často rozoberajú hlboké témy do vnútra najmä katolíckej cirkvi a jej zastaralého prístupu k životu.A povedzme si na rovinu,dodržiavajú jej stúpenci 10 Božích prikázaní???Viera v Boha sa nehľadá v kostoloch,spolkoch.Na to nepotrebujeme také monožstvo "duchovných",sediacich v zlate odetých róbach.Nehlásal vari Ježiš:Choďte a potešte trpiacich!Boha nájde každý,kto sa pozrie do svojho vnútra.Boh je predovšetkým Láska.Dávaná a príjmaná,je v pohľade človeka,je všade okolo nás...S Bohom treba ráno vstávať,cez deň s ním prežívať deň a večer s ním usínať.Ako hovorí aj Kytička:Je to stav duše a jej vývoja.Ako ľudia máme ten dar "vývoja"a každý s ním naloží tak,nakoľko je jeho duša pripravená ísť ďalej.To je odpoveď aj na začiatok témy,všetko je tak,ako má byť.Kto hľadá nájde...
Tento svet má ešte dlhú cestu pred sebou,preto ešte potrebuje mnoho ľudí rôzne náboženstvá.No verím,že raz príde čas,keď ľudia nebudú hľadať Boha mimo seba a obviňovať ho za to,čo sa im deje.Verím v dobro človeka a každý, aj keď nemôže byť mojim priateľom-je mojim dobrým karmickým učiteľom.
S láskou Marianna

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 3261056
Měsíc: 15633
Den: 822