Jdi na obsah Jdi na menu

Obrazek

Květiny, jsou nedílnou součástí lidského života.

Mají svá tajemství.
Když se miminko narodí, dostává maminka od tatínka hezkou kytičku. Jít do porodnice bez květin, to je zkrátka ostuda. A od této doby, až do posledního vydechnutí nás provázejí květiny na každém kroku . Každé naše výročí, úspěch, oslava, vždycky nás obejme vůně a krása květin.
Ještě dřív,než člověk spočine v zemi,než na jeho tělo dopadnou první hroudy hlíny a navždy mu uzavřou cestu ke slunečním paprskům, zasypou jej pozůstalí květinami.
Květiny jsou němé společnice celého našeho života.
Říká se, že u hodných lidí, se mnohem lepe daří květinám. Pojďme si společně o květinách chvilku povídat a věnovat jim kousíček našeho času. Ráda v této rubrice zveřejním články i fotografie.

Nenechávejte si své zkušenosti a své kvetoucí kamarádky jen pro sebe. Podělte se s námi o krásu.

Krása květin totiž léčí duši.

 

 Kytičko, čtu Tvé příspěvky a napadlo mně , že ti taky něco napíšu.
Zemřela mi maminka. Byla velkou milovnicí květin. Ona si s těmi kytičkami povídala a měla je opravdu moc ráda. Když maminka zemřela, kytička, kterou měla nejraději, začala usychat.
Opravdu mě to bylo líto,protože jsem to brala tak, že ty kytičky jsou vlastně památkou na maminku.
Zalévala jsem ji, ale nic nepomáhalo. Bylo to hodně rychlé, vlastně jen pár dní a všechny listy opadaly. Chtěla bych se zeptat, jestli to byla náhoda, nebo to může mít souvislost s její smrtí.

Jiřina

 
Milá Jiřinko,

Není až tak neobvyklé to co mi píšeš. Netvrdím však,že je to pravidlo a že když někdo zemře, uschnou všechny jeho květiny. Před nedávnem mi zemřela babička a všechny její květiny jsou dosud svěží a kvetoucí. Ale když zemřela teta, také jsme měli podobnou zkušenost. Její oblíbená kytka zvadla hned v den její smrti a během pár dnů byla úplně suchá. Byla několik let na stejném stanovišti a nikdy nevyžadovala zvláštní péči.

Od té doby jsem zaznamenala několik desítek případů, kdy člověk zemřel a jeho kytky jakoby usychaly žalem. Jiřinko, zřejmě naše propojení s přírodou je mnohem užší, než si dokážeme vůbec představit. Vysvětlení je asi velice jednoduché. Mezi člověkem a květinou může vzniknout pevný vztah. I když si to mnohdy nepřipouštíme. Promlouváme ke květinám ,stromům, jako by to byly živé bytosti. Člověk se někdy cítí velmi osamělý. A často je květina opravdu jediným přítelem,který potěší.
Měla by to pro nás být určitá výzva. Měli bychom zvolnit tempo a říci svým květinám, že je máme rádi. Možná to potřebují slyšet a odmění se nám o to krásnějšími květy.

 Kytička

Milá Kytičko,
myslím, že květiny jsou nám vděčné za každé slovo a pohlazení.
Né, každému dobře rostou. Já jsem velká milovnice květin. Mám jich v bytě opravdu hodně a když příjde návštěva a poprosí o výhonek z mé květiny, vždycky jej ráda a ochotně daruji.Ale pozor, né každému květiny rostou a kvetou. Mám kamarádku a ta už si několikrát brala lístečky, které zakořenily a pak je zasadila do hlíny. Pokaždé jí každá kytka uschne. Vždycky to zdůvodňuje nedostatkem času,ale já vím, že něco uvnitř její duše není v pořádku. A tak se dál snaží ,ale květiny u ní zkrátka být nechtějí. Musela by změnit své srdce a to ona neudělá, protože si žádné chyby nepřipouští. A tak jí zbývá jít a koupit si umělé květiny. A proto si myslím, že květiny jsou odrazem nás samotných. Jsou odrazem našich myšlenek a našich vibrací. Starejme se o ně s láskou a ony se nám stonásobně odmění.


Lenka


Četla sem článek jak si povídáte o kytičkách a tak by sem taky trošíčku přispěla svým povídáním a poznáním. Kytka múže být s člověkem přepojena a to energii. Tím, že se o ní s láskou staráme poskytujema jím svou čistoú energii,(boží) která jim pomáha rúst ... Pokud si na tuhle energii zvyknou a člověk odejde tak tahle energiie jim schází tak vadnou. Může to zastavit jen člověk, který taky dokáže dávat čistou energii lasky - nesobeckou. Pokud si s kytkou povídáme, nebo ji hladíme a děláme to ze srdíčkam tak jím tu energíí poskytujema a lépe se jím daří. Všechno ze vším je propojeno i kytky a lide :-) Jen čistá nesobecká láska dokáže vše zlé v dobré obrátit. Proto milujme a žehnajme i svým nepřátelúm a oni se stanou krásnymi jako ta nejhezčí kytička pod sluncem.
PS: Můžete si udělat test. 2 kytičky stejné na tom samém okně jen každá v jiném rohu. Jedné mněsíc říkejte sami hezky věci jako by to byla ta nejhezčí bytost a druhé zase říkajte jen ty smutny a ne hezké a po mněsíci to vymněnte. Nechte je na tom samém místě jen říkajte opak co stě jím říkali a uvidíě jak se vše bude mněnit. Je to tok energii a je to hezky popsane v Celestínském proroctví.

neznámá autorka

 


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 12
Celkem: 3256948
Měsíc: 16243
Den: 675