Jdi na obsah Jdi na menu

CHCI BÝT ŠŤASTNÁ, ALE TRÁPÍ MNE STRACH, ČEKÁ NAŠI RODINU NĚCO ZLÉHO?

žena-a-křídla.gif3.1.2011

Dobrý den,

Kytičko, moc Vás zdravím a posílám v novém roce přání všeho dobrého. Potřebovala bych poradit a nevím koho se zeptat. K Vám mám důvěru a věřím, že Vy budete mít správný vhled do mé situace. Vše se nejspíš dotýká mého sebevědomí a vnitřního pohledu na sebe. Mám hodného manžela, dvě úžasné děti, přesto nejsem šťastná. Bojím se o své děti. Mám až přehnaný strach. Nevím, jestli ten strach plyne z minulých životů, nebo je to předzvěst něčeho strašného, co se má v naší rodině stát?

Je to svíravý pocit strachu, který mi někdy nedá spát. Je pravda, že před několika lety jsem přišla nešťastnou náhodou o sestru, ale mám pocit, že tuto bolest už jsem zpracovala a zůstal ve mně právě je ten strach.

Moc ráda bych se toho strachu zbavila, také pomáhala a zapojila se do současného dění. Myslím tím pomáhat planetě i lidem, ale nevím jak. Nevím, kde přesně začít. Nedokáži se plně soustředit na meditaci a zkoušela jsem i automatické písmo, zatím jsem jakoby bez napojení. Věřím, že budete dělat nějaký kurz na kresbu a písmo i u nás. /U Mikulova. / Moc ráda bych byla víc užitečná. V současné době, jsem na mateřské dovolené, mám dvouletého syna Viktora a čtyřletou dceru Natálku. Přeji Vám krásný den a těším se na odpověď. Prosím, pokud by se mým dětem mělo něco zlého stát, a ten můj strach byl zlou předtuchou v mém srdci, asi to raději ani nechci vědět dopředu.
 
Já vím, že je můj dotaz trochu zmatený.Omlouvám se za to. Já stále pročišťuji vztahy v naší rodině, ale asi je to pořád málo, když se tak cítím. Mám Vás ráda Kytičko, i když Vás zatím neznám osobně. Děkuji předem za odpověď.
Gabča
 

linky.gif

 
víla-nádherná.jpg7.1.3011
Milá Gábinko,
Strach o děti, k nám proudí z různých směrů. Někdy jsou to prožitky z našich předchozích životů, jindy nás trápí událost, kterou jsme měli možnost vidět v tomto životě a stala se někomu, koho jsme znali, jindy je to jen velká láska, která si nedokáže představit odloučení.
Veškerá bolest k nám přichází ze lpění na určitém člověku, situaci, události, nebo i místě.
 
Namalovala jsem si obrázek, kde jsem z Tvého jemnohmotného těla načetla události, které mají za následek Tvůj stav myšlenek a Tvé psychické nerovnováhy. Andělé mi ukázali události ve Tvém životě, které vedly k blokům, které tě tak svazují. Věř mi, že mně bolí to, co musím psát....
 
Veškerá Tvá bolest, strach a malé sebevědomí pramení z události ve Tvém současném životě. konkrétně ve Tvém dětství a ve Tvém dospívání. Vidím Tě jako útlou, bezbrannou holčičku v rukách despotického muže, kterým smýkají emoce a nenávist k sobě samému. Nekontroluje své chování vůči svým dětem. Vidím, větší dívku, která křičí na svého otce: „Tati, neubližuj jí !!!. Nechej jí být!!!.Je to jistě Tvá sestra, která se smířila s vlastní bolestí, ale nesmířila se s osudem a bolestí své malé sestřičky. Obě Vás Váš otec sexuálně zneužíval. Tvou sestru i znásilňoval. Tvá sestra se snaží Tě ochráňovat, ale vedle Tvého otce stojí někdo, kdo mu v tom neskutečně odporném chování napomáhá tím, že nedělá vlastně nic a jen přihlíží. Je to Tvá matka. Svázaná láskou k tomuto muži, a strachem, že když bude protestovat, tak jí opustí. Přesvědčuje tichým hlasem své dcery, že otec má právo se takto chovat, když děti zlobí.
 
Tvou sestrou také zmítají silné emoce,nenávidí všechny, včetně sebe, protože si uvědomuje, že ona musí být opravdu ta nejhorší, když jí otec dělá takové věci a navíc nedokáže ochránit svou malou sestřičku, kterou má ráda. A tak to u Vás doma pokračuje dál.
 
Tvá sestra časem plně přebírá odpovědnost matky a staví se před Tebe jako ochranný štít tím, že otci plně dovoluje toto nepochopitelné chování v plné míře, jeho zvrhlých představ a bláhově si myslí si, že tím ochrání Tebe. Ale v tom se plete. On potřebuje ničit obě své děti. Nic ho nezastaví. Co je Gábinko pro tebe nejvíc bolestivé, je psychický stav Tvé sestry, kterou tato situace natolik ubije, že krátce po svém osamostatnění a odchodu z domova, dobrovolně končí svůj život. A s tím, se Tvá duše nikdy nesmířila. Je zvláštní, jak jsou Vaše duše karmicky propojeny. Tak silná byla touha Tvé sestry Tě ochraňovat a Ty teď velmi trpíš výčitkou, že jsi nedokázala zabránit tragedii,která se stala. Tak moc Ti chybí, i když si to nepřiznáš a plně se věnuješ své rodině.
 
Je to neskutečně velká bolest, která zůstala ve Tvém srdci. Jak se dá tato bolest vyléčit? I když je to nesmírně těžké, odpuštění léčí, a ty potřebuješ odpustit SVÉ MAMINCE.
Ona byla tou osobou, ke které proudily Tvé výčitky. Ona byla tím člověkem, kterému Ty přičítáš vinu. Vím, že to zní zvláštně, ale otci spíš dokážeš prominout jeho zvrhlost. Matce její chování NE. Na tom musíš začít pracovat, protože máš hodného manžela a Váš vztah by se mohl zhroutit.
 
To, že každý den, neustále s napětím sleduješ, jak se manžel chová k Vaší malé dcerce, není otázka nedůvěry, je to jen důsledek prožitků, které jsi měla. Potřebuješ nutně tyto věci uzdravit. Jinak budeš neustále vháněná do podezření, výčitek a nakonec se všechna Tvá bolest obrátí proti Tvému muži.
 
Věř mi, je to hodný člověk, dívá se na své děti přesně tak, jak se otec dívat má. To je pro Tebe ale málo. Nestačí to. On nemá co měnit, změnit svůj pohled musíš Ty. Promiň, že jsem musela odkrýt staré, bolavé rány, ale toto je v této chvíli pro Tebe to nejdůležitější. Pokud toto pročistíš, zbavíš se svého strachu. Osud už Ti tak připravil dost kruté chvíle, nemusíš se bát, že by se cokoliv stalo Tvým milovaným dětem. Nic takového ve Tvé budoucnosti nevidím.
 
Co se týká Tvé sestry, posílej jí lásku a tyto myšlenky: "Děkuji za Tvou pomoc. Děkuji za Tvou lásku. Miluji Tě a přeji si, abys našla svůj pokoj a spočinula ve světle."
 
Gábinko, přeji Ti jen krásné dny a šťastné chvíle. Radost ze svých dětí a plně prožitou lásku se svým manželem.
S láskou Kytička
 
žena-a-křídla.gif8.1.2011
Děkuji Kytičko
za Tvůj čas. Je obdivuhodná Tvá přesnost nastínění situace, přesto, že to tak moc bolí. Víš, já o těchto věcech neumím mluvit, ani psát. Nemůžu, protože při každé myšlence na minulost, mám znovu nůž ve svém srdci. Stalo se toho víc, také já jsem musela přihlížet, jak otec ubližuje mé sestře. Jak se dá vymazat obraz z paměti?
 
Proč nás mamka nechránila, proč mu nezabránila v tom, co dělal?. Vždycky nám vysvětlovala, že je to proto, že zlobíme. Nejsem si jistá Kytičko, jestli jí dokážu odpustit. Taťkovi už jsem odpustila, vím, že hodně pil, a proto se tak choval. Nebylo to proto, že by nás neměl rád. Snažím se tomu věřit a mít ho ráda. U mamky mi to stále nejde. Prosím Kytičko o termín návštěvy ve Tvém salonu, ráda bych k tobě přijela a  tyto staré bolesti vyléčila.
 
Děkuji za Tvá slova, i když přes slzy nevidím na písmenka, cítím, jak je to pro mou duši důležité.

Gabča.

link-bř

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ztráta jako dědictví...

(Gaia, 12. 1. 2011 11:38)

Milá Gábino, někdy se v našem životě objeví bolestné zkušenosti, které přesahují to, co jsme schopni pochopit rozumem. Prožila jsem podobný příběh jako Vy, ochraňovala jsem mladší sestru, aby se jí nestalo to, co mně. Nepodařilo se mi to, když jsem se to dozvěděla, byla to pro mě veliká bolest. Najednou jsem viděla příběh naší rodiny jinak. Nejtěžší bylo vyrovnat se s tím, že ten, kdo všechno "dal do pohybu", byla mamka. Přestože věděla, co se děje, neochránila nás, ale naopak, chtěla, abychom my ochránily ji před tatínkem. Jsem nejstarší z dětí, které rodičům zůstaly, smrt mých sourozenců byla pro mě vždy něco jako poselství z nebe. A tak z úcty k sobě, ke svým rodičům, kteří se stali branou do mého života, se snažím žít jak nejlépe dovedu. Po všem tom trápení a hlubokém smutku, který naši rodinu provází, je pro mě někdy těžké být "jen tak" šťastná, radostná, necítit se provinile...Ale cítím, že právě to nejvíc potřebuji nejen já, ale také moje dcera...Jsem ve věku, kdy si plně uvědomuji, že jsem něco ztratila, něco, co mi teď chybí. Zároveň vnímám, že mi to nikdo jiný nemůže nahradit. Někdy jsem ve střehu, z očekávání co přijde...Ale je to naučený program z dětství a ten se dá změnit...nyní, v přítomnosti. Nedávno jsem četla zajímavou knihu - Dcery bez matek. Autorka se také věnuje situacím, kdy sice dívka maminku má, ale ta je z určitého důvodu pro ni "nepřítomná". Ztráta zůstane ztrátou, ale život plyne jako řeka dál...
Milá Gábino, přeji Vám mnoho lásky, štěstí a radosti.
S úctou Gaia

Pro Gábinku

(Martinka, 11. 1. 2011 20:28)

Gábinko myslím na tebe a budu ti moc držet palečky ať se to vše vyčistí. Nikdy jsem neměla takovou zkušenost. Moje mamka se taky nechovala tak jak by měla (alkohol) za to jsem měla skvělého taťku, který si nás s brátrem i přes svou těžkou nemoc vzal k sobě. Mamce jsem odpustila. Nebylo jednoduché dospívat bez matky. Vše jsem jí odpustila, mamka přestala pít a chodí do práce, dokonce mi i ráda pomůže a já její pomoc s vděkem přijímám. Hodně se mi ulevilo, když jsem jí odpustila. Sama mám stejně staré děti jako ty a vím, že jsem skvělá máma. Takže i ty jsi skvělá maminka. Jediné slovo co mě teď napadá VĚŘIT.

Posílám objetí

Re: Pro Gábinku

(Líli, 20. 1. 2011 17:06)

Milá Gábinko
Je mi nesmírně líto že si prožila něco tak hrozného .Jsem matkou dvou dcer , a babičkou dvou vnuků . Taky neteří tety která si kdysi vzala dítě z dětského domova , a já ji nikdy nemohla odpustit jak s ní zacházela . Byla jsem dítě , a nesmířila jsem se s tím po celičký čas , kdyby někdo někdy sáhl na mé dcery , zabiji ho . Tyto stránky čtou jistě i děti , kterým může být ubližováno , píšeš tu o odpuštění a strachu a pocitu narušení sebejistoty ano narušení až na dno , jak jen ženě může být kdy ublíženo , z něčím takovím , se setkají i dospělé ženy na kterých to nechá hluboké následky .Nemůžeš spát bojíš se , myslím že odpoštět takovím lidem by jsi neměla , ani jiné děti by to neměli dělat , řešíš svoji situaci a strach , máš nádherné zázemí , muže kterému můžeš důvěřovat a přesto se pořád bojíš , si dospělou ženou a nic s toho co se stalo tobě a tvé setře nebylo správné , a nic s tebe ani kousek , si nezaslouží ti jenž to připustili. Ptáš se jak pomoci světu , myslím že by jsi mohla pomoci dětem kteřé prožívají něco stejného , říci jim že to není správné , a že se musí chránit , tvoje vlastní strašné dny, by mohli spousty jiných dětí zachránit od jejich strašných dnů .Právě ty by jsi jim mohla pomoci , něco pro to udělat , cokoli jen půjde ve tvém životě máš zázemí muže co tě má rád , je spoustu lidí co mlčí , je sposty co pomáhají ,je to hrozné co si prožila a šílené dětství , a velmi je mi to líto nesmírně ,ale prosím neutápěj se v těch hrůzách , postav se k životu čelem , a i kdyby jsi na zemi pomohla z něčeho takového jedinnému dítěti bylo by to krásné a i tvé sebevědomí by nebylo tolik poraněné máš obrovsky hroznou skušenost víš jak bolí duše , víš co človíček cítí , možná by jsi právě ty mohla všem říci že to není správné , pro tebe i tvou setru by to bylo to nejkrásnější co pro vás a nás můžeš udělat s úctou Lí.

rodiče

(modroočka, 13. 1. 2011 3:54)

Gabčo, každý člověk prožije něco, co ho bolí, o čem nechce mluvit... Důležité je smazat to.
Tvoji rodiče selhali v plném rozsahu. Jeden byl zvrhlý, druhý zbabělý... ale co z toho, když najdeme správné pojmenování jejich činů?
Ty nemůžeš změnit jejich chování, to musí oni sami. To je o jejich svědomí, trápení i bolesti.

Nepřebírej za ně odpovědnost. "Nešpiň" bolestivými vzpomínkami dnešní prožitky. Minulost nezměníš, ale to, co je dnes, je jen a jen výsledek lásky Tvé a Tvého muže.
Vám čtyřem patří nádherný svět plný lásky, smíchu a veselí. A raduj se z toho, co přijde zítra.
A pamatuj, koho si do svého života pustíš, s ním budeš žít. A kdo není podle Tvých představ, toho nemusíš potkávat.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 13
Celkem: 3257334
Měsíc: 16195
Den: 659