Jdi na obsah Jdi na menu

NEMRAČME SE NA MRAKY

21. 5. 2012

voda-a-víla-se-světlem.gifDrahá Kytičko,
vzhledem k tomu, že nevím na koho povolanějšího se obrátit, obracím se na  vás. Je mi poslední dobou smutno z jedné věci - z "krásného" počasí. Naše  společnost se stala posedlá "krásou" bohužel tou vnější, to všichni víme.  Bohužel se to začalo týkat i počasí. Pokaždé, když se blíží životodárný déšť je nám oznámeno, že se zhorší počasí, že bude špatné počasí prostě samá
negativa...

Za to slunečné počasí je to pozitivní, krásné... Stává se to
součástí myšlení vetšiny lidí u nás. Zdá se mi, že není náhoda, když se
mraky zastaví kousek od našich hranic a vzduchová hradba je k nám nepustí.
Jak často už jsem viděla krásnou oblačnost na radaru, ze které ale až na zem nespadla ani kapka... Prosím vás proto jménem naší přírody o pomoc - tak jako pořádáte meditace na podporu naší matky země, prosím uspořádejte společnou meditaci za déšť. Jak  bylo napsáno v jednom článku, který jste uveřejnila - lidské myšlenky mohou  změnit počasí. Bojím se, že se tak už děje...

Prosím vás o pomoc ne pro sebe, ale pro ni, naší přírodu... Já nemám tu
možnost oslovit touto prosbou více lidí, proto se obracím na vás.

S láskou

Eva

víla-nádherná.jpgMilá Evičko,

To, co mi píšeš už mnohokrát prošlo mými myšlenkami. Tak často se obracíme k obloze a prosíme o slunečné počasí, a když se na obloze objeví mráček, tak máme hned horší náladu. Slunce nás dobíjí, rozveselí a rozehřeje, vykouzlí nám na tváři úsměv, zato mrak se vždycky mračí a z našeho pohledu je negativní. Málokdo si v té chvíli uvědomí, že ten šedivý mrak nese to, bez čeho bychom nemohli přežít – nese nám vodu. Bez vody nejsme schopni života .

Jinak se dívá na jasnou oblohu bez mráčků člověk, který jede na výlet, jinak ji vidí člověk, který se zabývá zemědělstvím a musí každý den zalévat, aby rostliny přežily sucho.

VELKÉ SUCHO vždycky znamenalo a PŘINESLO také  VELKOU BÍDU. Obecně vešla do podvědomí lidí představa, že když prší – je počasí špatné, když svítí slunce – je počasí krásné. Nikdo v této definici nemyslí na přírodu. Pokud je velké sucho, je přece déšť záchrana veškerého  života. Máš moje milá Evičko ve všem pravdu. Déšť je nám lidem na obtíž. Tak jednoduché je otočit kohoutkem – a hle voda teče. Nebo si můžeme koupit balenou vodu v hypermarketu uhasit žízeň, aniž bychom pracně hledali zdroj.

To vše přivedlo naši společnost k neochvějnému přesvědčení, že voda je něco obyčejného – něco co jen protéká našimi dlaněmi a plyne do dálky, něco v čem umýváme špinavé věci a čím tak trochu šetříme, ale jen proto, že je nám líto našich finančních prostředků, které plynou z naší kapsy. A přesto všechno je voda něčím vzácným, něčím, co ničím nelze nahradit a nelze jinak získat než z mraků, které nám vodu přinášejí a studánek, které vyvěrají z naší milované Země a které, pokud z mraků nezaprší jsou také často skoupé a mohou vyschnout.

Voda je životodárný zdroj, naše tělo se více jak ze 70% skládá z vody a bez vody umírá. Existují dávná proroctví, která potvrzují, že přijde den, kdy budeme vodu platit zlatem. Než ten den přijde, máme ještě určitý čas na uvědomění si vzácnosti vody a můžeme změnit své myšlení. Můžeme Evičko začít tím, co  navrhuješ -  MEDITACÍ ZA VODU –  A ZA JEJÍ ZÁCHRANU -  Tato meditace proběhne 31. Května 2012 – od 20:00hodin.

Podrobnější informace dám na stránky. Je to právě deset let, kdy jsem složila písničku o vodě. Tehdy klesla vodní hladina přehradní nádrže Šance o několik metrů. Najednou si mnoho lidiček uvědomilo, že se něco děje a že voda může ze Země odejít.. Jsou místa na naší zemi, kde se voda již ztratila úplně. Jsou to místa bez života, bez zpěvu ptáků, bez pohybu.

Představujme si v meditaci krásnou zemi plnou potůčků, řek, studánek a rybníků. Zemi, kde je vody dostatek pro všechny. Nemračme se, když přijde déšť a pohladí naše tváře. Říkejme raději, že počasí se změní –  a né zhorší. A pokud se změní a začne pršet  – usmějme se na zamračenou oblohu a poděkujme za vodu, která nám přináší život.

S láskou Kytička

voda-afrika.jpg

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zem je krásná v jakémkoli počasí :)

(Surielem, 23. 5. 2012 13:40)

Děkuji za úžasný článek!!!

Názory

(Kytička, 22. 5. 2012 20:02)

Prosím, nevpisujte zde žádné odkazy ani reklamy. Zde je místo na Vaše názory.
Děkuji.

Pro Iv

(Kytička, 22. 5. 2012 19:05)

Povodně nikdy nebývaly tak časté, jak jsou dnes - regulace vodních toků - uměle vytvořená koryta řek - manipulace s počasím - to všechno je důvod, proč se příroda takto chová. Opět jsme u podstaty věci.

Voda

(Iv, 22. 5. 2012 18:52)

Je pravdou , že bez vody bychom nemohli žít ,ale všeho moc škodí ,nevím ,jak by na tento článek reagovali lidé ,kterí kvůli vodě již po několikáte přišli o všechno .

Nejen o počasí..

(Aduš, 22. 5. 2012 16:45)

Já bych tak ráda žila ve světě,kde je uctívána celá naše příroda,nejen voda, a to,co nám tato země poskytuje a propůjčuje..ale poslední dobou je mi ze všeho spíš dost smutno až zle!! To, co se tu děje je katastrofa, včetně manipulace s počasím- no a chemtrails (kdo neví, tak se obeznamte,protože to je vrchol celé zločinnosti pacháné této zemi a nám) ani nekomentuji..Jen doufám a věřím, že už se opravdu dávají věci do pohybu a co nejdřív tohle zlo skončí! Snažím se být nápomocna,ale jsou dny,kdy mě stejně dostihne velký smutek nad tím v čem to žijeme! Nelze nevnímat, jak jsou z nás děláni ti,jež tu jsou jen od toho,aby vydělávali peníze, práva se nám natolik krátí a omezují až je mi opět zle a pak přihlížíme nespravedlnosti a bezpráví všude kolem. Gauneři můžou vše,slušný člověk se ničeho nedovolá! Co dělat,když sme v rukou malé skupiny osob, která řídí vše a pomocí peněz nám ničí naše životy..nevím,kam až by to mohlo zajít,nebo si to ani nechci představovat,ale reálné dění nasvědčuje, že bychom nedopadli dobře..jen doufám, že se už lid vzchopí a že nám bude pomoženo! Nezlobte se na mě za tu negativitu,ale už je toho až přespříliš, to nemluvě o jiných zločinnostech vůči nám. Jsem mladá a děsí mě že bych v tomto měla nadále žít. Je mi úzko z toho,co se dnes na této krásné zemi děje. Proto se připojuji a modlím,ať už tohle skončí a sme opět svobodní a šťastní lidé..těmi,jak se tak kolem dívám, tedynejsme a tohle mě dostává do kolen. Naštěstí vím,že jen my máme tu moc to změnit, tak doufám,že se probudí více lidiček a budem konat. Děkuji, že jste..fandím nám!

Ďakujem..

(Lenka, 22. 5. 2012 8:41)

Ďakujem za krásny článok a pripomenutie, aká je pre nás voda vzácna..tiež som si to všimla, ako ľudia uvažujú o počasí...tečú mi slzy, tak veľmi to cítim, jak je voda pre nás všetkých drahá a je mi tak ľúto, že si to neuvedomujeme..ďakujem Kytičke za jej krásne články, tak rada si ich čítam a stále čakám, čo nové sa objaví, pretože to tak veľmi všetci potrebujeme, mať niekoho, kto nás ťahá dopredu...kto nám pomáha otvárať srdce a spomenúť si, kto naozaj sme..aby sme neubližovali tejto krásnej planéte..posielam lásku Matke Zemi, veľmi ju milujem a všetok život na nej, tak veľmi to cítim, ako sme si blízko...ďakujem. S láskou Lenka

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 10
Celkem: 3257470
Měsíc: 16226
Den: 659