Jdi na obsah Jdi na menu

JAK SE BRÁNIT POMLUVÁM??

zena-unor-6.jpgAhoj Kytičko,

chci Tě poprosit o radu, jelikož už nevím, co mám dělat. Byla jsem dvakrát na tvém semináři, zasvětila si mě do druhého stupně Miguraj. Díky tobě jsem se cítila čistější, šťastnější a dokázala jsem si lépe zorganizovat život a zpracovávat své emoce. Nastalo několik změn v mém životě. Od září studuji v Brně a bydlím v osmi v jednom starém bytě.

Všechno bylo v pořádku, ale pak jsem se dozvěděla, že mě určitý člověk, kterého jsem měla ráda za zády pomlouvá. Neuvěřitelně mě to ranilo. Zanedlouho se mi to samé stalo u jiných spolu bydlících. Čím to je? Prosím nahlédla bys jestli nejsou nějaká negativní napojení mezi mnou a těmi lidmi? Je tu nějaké řešení, nebo se mám raději odstěhovat?

Vím, že to zní jako banalita, ale dlouhodobě mě to ničí. Na víkendy jezdím k rodičům, abych odtamtud unikla. Neustále si to snaží racionalizovat, ale nejde to. Když se mám po víkendu vrátit, tak občas brečím a mám špatnou náladu. Jakmile ty dotyčné lidi uvidím, probudí se ve mě vlna negací a já mám chuť být na ně zlá, sarkastická a útočná. Taková já ale nechci být, ale v ten moment to nedokážu dostatečné potlačit. Nevím, co
se to se mnou děje.

Jak se mám zbavit bolesti a nenávisti? Děkuji ti za tvou radu.

Se srdečným pozdravem

Hanka M.

link-unor-2

zena-unor-9.jpgMilá Haničko,

Bylo by tak moc krásné, kdybychom kolem sebe měli jen fajn lidičky, všichni nás milovali a usmívali se na nás. Pokud by takový stav opravdu nastal, museli by na takovém místě žít pouze duše s dokonale čistou karmou, aby se nemuseli ničemu učit.  Víme, že se nic neděje náhodou a že se záměrně dostáváme do situací, které se pro nás stávají poučením a léčením negativních aspektů naší duše. Dostáváme se tak k  fenoménu zvaném   POMLUVA.

Víme, že vyřčené lidské slovo má velkou sílu a energii. Může povzbudit, pohladit, ale také zničit a ublížit. Pomluva patří k silnému šíření negativní energie. Jaký, ale může být důvod, že člověk, který se tváří jako náš přítel, nás pomlouvá?

Důvodů může být několik. Někdy je to jen obyčejná lidská ZÁVIST. /Nemáš Haničko ani ponětí, co všechno si lidé závidí./ Jindy má autor pomluvy snížené sebevědomí a proto si posiluje pocit vlastní důležitosti tím, že upozorňuje na chyby ostatních a má radost z každého klopýtnutí, z každé sebemenší chybičky, kterou uděláme. Jen zřídka se stává, že pomluva je vyřčena vyloženě ze zlé vůle – ze spalující touhy v duši, zničit člověka, kterého se pomluva týká.

Tehdy je negativní energie nejsilnější. Nemá žádný význam zkoumat různorodé motivy pomluvy. Mnohem důležitější je si uvědomit, že pokud má někdo potřebu pomlouvat – MÁ ON PROBLÉM VE SVÉM NITRU , NIKOLIV  MY. Jak se ale zbavit pocitu křivdy a ublížení? JAK SE DOKÁZAT NAD POMLUVU POZVEDNOUT, ANIŽ  BY SE NÁM DOSTALA POD KŮŽI? Pokud Haničko nechceš,aby se Tě pomluvy dotýkaly a trápily Tě, je důležité udělat  tyto kroky.

1/ POSILOVAT A ZVYŠOVAT SVÉ VLASTNÍ SEBEVĚDOMÍ – Když opravdu věříme, že jsme úžasné  bytosti plné světla – přestane nás zajímat, co si o nás myslí druzí a začneme věřit tomu, co si o sobě myslíme my sami.

Afirmace: Jsem ve svém světě hlavní autoritou

2/ODPUSTIT A MILOVAT ZNAMENÁ POSÍLAT LÁSKU AUTORŮM  POMLUV, KTERÉ BYLY VŮČI MÉ OSOBĚ VYSLOVENY

Afirmace: Věřím v moc lásky. Moje láska je mocná.

3/ZAČÍT VÍCE MILOVAT SAMA SEBE

Afirmace: /před zrcadlem pohlédni sama sobě do očí a opakuj tyto věty/ Miluji Tě takovou, jaká jsi. Svlékám svůj těžký kabát kritiky, strachu,viny zášti a hany. Jsem ochotná odpouštět všem, především sama sobě.Dnes se miluji mnohem více než včera.

4/UVĚDOMIT SI, ŽE TO, CO PROŽÍVÁME V NAŠEM SVĚTĚ JE ZRCADLEM A OBRAZEM TOHO, CO MÁME V NAŠICH MYŠLENKÁCH. / Pomluvy proto pronásledují právě toho, komu hodně záleží na tom, co o něm lidé říkají. /

Afirmace: Učím se používat svou mysl jako tvůrčí nástroj. Můj svět je v pořádku. Žehnám všem a přeji jim jen dobro. Také mě všichni žehnají a  přejí mi jen dobro.

Milá Haničko, nemám kouzelnou hůlku, abych jedním mávnutím dokázala vykouzlit na Tvé tvářičce úsměv a klid. Nemám tu moc, zastavit Ty, kteří Tě pomlouvají. Ale tímto tréninkem, který jsem Ti podrobně popsala můžeš docílit toho, že pomluvy zkrátka přestaneš řešit. Pochopíš, že za to nestojí. Správným myšlením a postojem, se naučíš tlumit negativní energii, protože láska je vždy silnější než zlo. Hlavně se nikam nestěhuj, protože Ty jsi schopná se této překážce postavit čelem a zvládneš jí z lehkostí. Nemusíš utíkat. Ty jsi velká autorka příštích dílů a radostných událostí svého života.

S láskou a požehnáním Kytička

kytka-s-motýlem.gif


Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Reakce

(Hana, 12. 5. 2011 17:10)

Moc vám všem děkuji za rady :) dává mi to naději a chuť změnit svůj postoj k okolí. Ještě jednou děkuji.

Reakce

(Kytička, 12. 5. 2011 12:35)

Milá Haničko, mám na srdci ještě něco. Trošku jsem se zamyslela nad názorem Martiny - Vyříkat si to s autorem pomluvy. Víš, ve třídě jsme jako děti hrávali hru Tichá pošta. Jeden žák odešel za dveře a paní učitelka napsala na tabuli větu, tak aby jí nikdo neviděl a pošeptala jí jen jednomu z nás. Pak jsme si tuto věta řetězově šeptali jeden druhému. Když jsme si větu takto všichni pošeptali, otevřela paní učitelka dveře vzala žáka, který za nimi stál dovnitř a poprosila, aby ten poslední, kterému věta byla do ucha pošeptána - pošeptal tuto větu žákovi, který stál za dveřmi. Pak měl nahlas zopakovat před celou třídou, co se to vlastně šeptala za věta. Když otočila tabuli a viděli jsme tu původní větu, nestačili jsme se divit, co se to vlastně s těmi slovíčky stalo.Ano bylo to velmi velmi zajímavé. NIKDY TO TOTIŽ NEBYLA TA STEJNÁ VĚTA, KTEROU PANÍ UČITELKA POŠEPTALA. Jeden uslyšel slovíčko jinak, jiný si jedno přidal, nebo ubral, někdo zase polovinu věty zapomněl, nebo popletl. Vždy z toho vznikla naprosto mylná informace. PROTO VYŘÍKÁVAT SI NĚCO Z TVŮRCEM POMLUVY JE NESMYSL!! S největší pravděpodobnosti se dovíš, že vlastně nic tak zlého neřekl. Tím jedině rozjitříš ještě více negativní energii, která stvořenou pomluvu ještě více přiživuje. A konec konců o to právě tvůrci pomluvy jde především - POŘÁDNĚ TĚ VYTOČIT. A tímto Tvým postojem bys dala najevo, že jeho snaha byla nadmíru úspěšná.
Přeji hodně sil na cestě trpělivosti a povznesení. Rada: Prohlub svou víru v sebe sama a nic Tě nebude moci oslabit, ponížit,urazit ani vyděsit.
S láskou Kytička

Pomluvy

(Martinka, 12. 5. 2011 11:28)

Milá Hanko,
já se musím přiznat, že pomluvy na mou osobu nejsou a nebo o nich nevím a i kdyby byly tak mi to bude jedno. Přeci lidi, kteří mě znají a mají mě rádi na ně nedají. Vím, že pomluvy dokáží být opravdu ošklivé a ubíjející. Kolikrát se ke mě donesou drby o jiných lidech co znám a pak jen dodám tomu, kdo mi to momentálně vyprávý ať tomu tolik nevěří... Nikdy nevíme co je v pozadí. taky o mě šli dříve šli pomluvy, někdo si vždycky něcco vymyslel a pak to jelo. V jistých případech je nejlepší hodit to za hlavu, v jistých případech mi hodně pomohlo, že jsem si našla tvůrce těch pomluv a hodně si to s ním vyříkala. Bránila jsem sama sebe. Musím říct, že to kolikrát stojí hodně odvahy. Hanko, já věřím, že ty jsi uvnitř sebe hodně silná osoba a věřím ti, že to zvládneš a povzneseš se nad těmi to pomluvy.
Přeji hodně štěstí

užasná příležitost

(Zuzka, 12. 5. 2011 9:40)

Ahojky Hani, máš úžasnou příležitost na sobě zapracovat a to v souvislosti "nebrat si nic osobně" a správně se rozhodovat a reagovat. Jde o to uvědomovat si, co se vlastně děje a nereagovat pod silou vlastních emocí, prostě si chvilku počkat než odezní a potom s hlavou a srdcem v rovnováze pocítíš v sobě klid a pochopení pro ty ostatní. Je to běh na delší trať, ale jde to. s vděčností Zuzka

Mockrát děkuji

(Envena, 10. 5. 2011 18:40)

Taky moc děkuji!!! :-) Taky tohle hodně řeším,protože řeším hodně co si lidé o mě myslí...ještě jednou mockrát děkuju :-)

děkuji

(Tamara, 10. 5. 2011 18:16)

Milá Haničko, děkuji, že jsi vznesla tento dotaz, protože je to odpověď na otázku, kterou již delší dobu řeším (a určitě nás zde bude bohužel plno), ale neodvážila bych se zeptat. :-)
Milá Kytičko, děkuji za krásnou a výstižnou odpověď, už vím kde jsem dělala zásadní chybu (vlastně jsem se "našla" ve všech 4 bodech) a již DNES na sobě začnu pracovat.
Všem návštěvníkům těchto nádherných stránek přeji s otevřenou náručí láskyplné a požehnané dny.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 6
Celkem: 3257487
Měsíc: 16225
Den: 649