Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přírodní pleťové masky

Pleťový peeling


Solný peeling: Smíchejte 3 polévkové lžíce olivového oleje se 3 polévkovými lžícemi hrubozrnné mořské soli. 

Kávový peeling: Silnou tureckou kávu smíchejte s jedním vaječným žloutek, naneste na pleť a jemně promasírujte. Káva podpoří krevní oběh a kávové zrníčka odstraní odumřelé pleťové buňky. 

Peeling pro nohy: Smíchejte trošku vašeho oblíbeného sprchového gelu s cukrem a olejem a směs naneste na chodidla. Pár minut masírujte a poté opláchněte. Nejen že pokožka nohou bude příjemně hladká a jemná, ale i vy se po masáži chodidel budete cítit lépe.

Jahodový peeling: 10 jahod rozmixovaných s 2 fyzickou medu a 1 bílým jogurtem naneseme na probíhala a dekolt a necháme 15 působit. 

Peeling z ovesných vloček: smícháme 2 lžičky jogurtu, 1 lžičku medu a 1 lžičku ovesných vloček, vmasírujeme do obličeje (můžeme nechat působit ) a opláchneme.  

 

 Pleťové masky


Obecné rady při používání pleťových masek: Připravenou masku naneste na obličej, na krk a dekolt. Pleť musí být vždy dokonale čistá. Při mastných maskách je možné nanést i trochu kolem očí, ale při většině ostatních (vysušujících, ovocných, proti vráskám či akné, ...) se doporučuje okolí očí vynechat. Nechte působit asi 20 minut a pak ji smyjte. Pozor na alergie! V případě jakékoliv alergie na jednotlivé složky se doporučuje tyto složky vynechat, případně konkrétní masky nepoužívat!

Promašťující maska ​​pro suchou pleť: Smíchejte tři polévkové lžíce medu a tři polévkové lžíce olivového oleje. V malé kompotové misce ohřejte směs ve vodní lázni (misku ponořte do vodní lázně s danou teplotou), ale pozor, maximálně na 40 ° C. Směs míchejte tak dlouho, až vznikne konzistentní pasta. 

Majonézová maska: Vyzkoušejte si na obličej na 20 minut natřít majonézu přímo z poháru! Ať už se jedná o kupovanou nebo domácí, je to skvělý tip na péči pro suchou a unavenou pleť. 

Mandle na suchou pleť: Pokud trpíte suchou pokožkou, vyzkoušejte mandle. Olej z nich zjemňuje a hydratuje. Navíc vitamin E, který je v mandlích bohatě zastoupen, obnovuje strukturu pleti. Mandle také chrání pokožku před předčasným stárnutím. Mandle rozmixujte s lžící jogurtu a nechte na tváři působit asi dvacet minut. Pokožka bude jemná a vyživená.

Na suchou pleť: 2 mrkve, 1 žloutek, mandlový olej smícháme dohromady na jemnou kaši, necháme působit 20 minut.


Medovo-jogurtová maska ​​pro normální pleť: Ze surovin, kterými jsou jeden bílý jogurt, dvě lžíce medu, lžička strouhané kůry z grapefruitu a pár lžiček čajové esence, vytvořte hladkou směs. Vzniklou masku naneste na obličej i krk přibližně na dvacet minut a následně ji očistěte. 

Normální a mastná pleť: Smíchejte jednu polévkovou lžičku tvarohu se dvěma lžičkami medu. Aby se vám vytvořila hladká směs, přidejte trochu mléka. Nakonec hotovou kašičku rozetřete na obličej a nechte ji působit 20 minut. Pleť budete mít krásné hladkou a pružnou. 

Proti vráskám: Smíchejte dvě polévkové lžíce olivového oleje se šťávou z poloviny citronu. Směs by měla mít pokojovou teplotu. Směs míchejte tak dlouho, dokud nevznikne jednolitá konzistentní hmota. 

Sladká maska ​​pro zralou pleť: Dvě lžíce hnědého cukru rozmíchejte ve sklenici teplé vody tak, aby se rozpustily všechny krystalky. Poté pomocí vatového tampónu nanášejte vodu na obličej a nechte zaschnout. Pleť jemně masírujte a po 10 minutách opláchněte. Cukr zjemňuje vrásky a vyhlazuje pleť. 

Jemňoučká pleť bez vrásek: Pokud chcete jemňoučkou pleť bez vrásek, vyzkoušejte účinnou vietnamskou rýžovou masku: natřete pleť vlažným sezamovým olejem. Míchá jednu polévkovou lžíci najemno pomleté ​​rýže s mlékem na kaši, nahrubo ji naneste na obličej a deset minut nechte působit. Tato maska ​​pomáhá vyhladit i vrásky, které vznikly při nesprávném ležení. 

Medová tvarohová maska: Med má omlazující účinky, zklidňuje a vyživuje pleť. Připravte si 2 kávové lžičky medu, 150 g čerstvého tvarohu a 1 žloutek. Suroviny vymíchejte v misce z umělé hmoty do pěny a směs naneste štětcem na obličej. Tuto masku můžete natřít i na části kolem očí. Nechte působit 20 minut, smyjte vlažnou vodou a na čistou tvář přikládejte po dobu asi pěti minut vlhké obklady. 

Medová maska ​​s droždím: Rozmrvte 120 g čerstvého droždí, přidejte 1 lžíci medu a 4 kávové lžičky sladké smetany, nebo olivový olej. Vše vymíchejte vařečkou do konzistence pasty. Směs naneste na očištěnou tvář a nechte působit 15 minut. Potom masku smyjte vlažnou vodu a obličej ošetřete krémem podle povahy pleti. 

Maska na mastnou pleť: Pět větších nebo deset menších rozmačkaných jahod smíchejte s dvěma lžícemi rozdrceného droždí, dvěma lžícemi medu a stejným množstvím okurkové šťávy. Dobře promíchejte a naneste na pleť. Maska pleť nejen čistí, stahuje póry, ale i zbavuje nežádoucího lesku. 

Mastná pleť 2: Vezměte jeden červený grep a rozpulte ho. Do každé ruky si vezměte půlku a asi 20 minut masírujte problematická místa jeho dužinou. Musíte být však pro tím dokonale umytá. Takto se zbavíte lesklých míst na své tváři.
Mastná pleť 3: 1 lžička sezamu, 2 lžičky jogurtu, šalvějový olej - vše smícháme, necháme působit 20 minut, plachá teplou vodou.


Velmi mastná pleť: Okurka dokonale stahuje póry na pokožce, které se pak stávají méně viditelné. Hroznové víno ​​má efekt podobný ale navíc ještě vypne a osvěží tvou pokožku. Pokud máte ale místy mastnou pleť a místy se vám i loupe, tak je pro vás nejvhodnější banán. Nedráždí pleť a krásně ji zjemní a vyhladí. 

Citlivá pleť: Z avokáda si můžete vytvořit skvělou regenerační a uklidňující masku. Vydlabejte z avokáda dužinu a rozmačkajte ji na kašičku. Pak ji rovnoměrně čistými prsty naneste na obličej, nechte ji působit deset minut. Nakonec ji setřete pomocí kosmetických tampónů a ošetřete pokožku pleťovou vodou. Vaše tvář bude krásně jemná. 

Proti akné: rozdrobíme kvasnice, přidáme vlažné mléko a med. Vznikne kašička, která nesmí být tekutá. Naneseme silnější vrstvu na obličej, jako kdybychom se krémovali, a necháme zaschnout. Masku po 15-20 minutách setřeme navlhčeným vatovým tamponem v odvaru z heřmánku nebo šalvěje. 

Proti akné a ucpaným pórům: Z jahod nebo z melounu si vyrobíte pleťovou masku, která perfektně stahuje zanícené póry a skvěle odstraňuje malé černé tečky na nose a tváři. Krásné vám vaši pleť rozjasní. 

Rajčata na vyčištění: Skvělé čistící masky můžete získat právě z této červené zeleniny. Působí proti rozšířeným pórům a vyrážkám. Kromě obsahu vitamínů a minerálních látek, samozřejmě. Vyšlehejte 1 rajče s dostatečným množstvím bílého jogurtu. Naneste na obličej a nechte působit alespoň 20 minut. Tip: Pokud máte problémy s akné, zkuste si každý druhý den opláchnout obličej s rajčatovou šťávou. 

Nečistá pleť: Vynikající peelingovou maskou, která vám krásně vyčistí póry, je maska ​​z ovesné mouky. V misce rozmíchejte trochu ovesné mouky s vodou a opatrně si směs rozetřete na obličej. Masku nechte na obličeji působit, pokud nepopraská. Bude lepší, pokud během působení budete v klidu. Potom masku s obličeje sloupněte, tím se zanesené póry dokonale vyčistí. 

Bílková čistící maska: Vaječný bílek je výživný a v kombinaci s citronem má i čistící účinky. Z jednoho bílku vyšlehejte sníh a přidejte lžíci citronové šťávy. Podrážděná líce: Červené podrážděné tváře se zklidní zábalem ze dvou polévkových lžic měsíčkového oleje, který dostanete v lékárně. Přidávejte ho po kapkách k žloutku a vymíchejte na kosmetickou majonézu. Natřete na obličej a nechte 20 minut působit. Do středu obličeje naneste vyšlehaný bílek a nechte ztuhnout. Napíná pokožku a zjemňuje póry.






Na unavenou pleť: najemno nastrouhané jablko smícháme se lžičkou medu. Necháme působit 20 minut a opláchneme.

 

Výživné masky na zimu: 
 

Mléčná maska: Pokud vaše pleť působí unaveně, zkuste jí dodat jiskru mléčnými ingrediencemi. Tato maska ​​má zjemňující účinky a pomáhá obnovit přirozené pH pokožky. Ochrání pleť před silným větrem. 
Připravte si mix z bílého jogurtu, zakysané smetany a kefíru (v poměru 1:1:1), vatovým tamponem rozetřete na obličej, přičemž se vyhněte očním partiím. Nechte působit 10 až 15 minut, pak obličej opláchněte studenou vodou. 

Avokádová maska: vydlabejte pecku a vnitřek avokáda rozmačkejte vidličkou v menší misce. Přidejte pár kapek panenského olivového oleje, dobře promíchejte a aplikujte na celý obličej. Po 15 minutách důkladně smyjte vlažnou vodou. 

Banánová maska: Jeden celý banán a půl deci šlehačky umixujte do hladka. Rozetřete na obličej. Tuto masku můžete nechat působit déle, protože je velmi šetrná i k citlivé pleti. Po 30 minutách smyjte vodou. 

Maska z ovesných vloček: Další zbraní proti studenému náporu větru na pleť je kombinace suchých ovesných vloček, vaječných žloutků a zahřátého medu. Tato maska ​​pomůže hlavně dámám, které mají v zimě zarudlou pokožku. Smíchejte 1 PL ovesných vloček s 1 PL medu a žloutkem z jednoho vajíčka. Nechte na obličeji po dobu 20 minut, poté smyjte zbytky vlažnou vodou.


Ovocné masky:  

 

Pokud jste se rozhodli aplikovat si masku z čerstvého ovoce, vybírejte čerstvé plody. Před jejím aplikováním si tvář důkladně očistěte a po jejím působení omyjte čistou vodou. 

·         Třešně - podobně jako švestky, i třešně jsou velmi bohaté na vitamíny, a proto dodávají vaší pleti potřebnou energii. Zpomalují také stárnutí pleti, protože regenerují vazivové tkáně. Třešňové barvivo v kombinaci s vitaminem C a zinkem přeměňuje stavební jednotky bílkovin na síť pružných kolagenových vláken. Bojují tak proti vráskám a poškození kůže. Vypeckované třešně rozmixujte, hmotu naneste na obličej a nechte působit asi patnáct minut. Vaše unavená pleť opět ožije. 

·         Jahody - mají dezinfekční účinek. Výborně vyhlazují pokožku. Stačí je rozdrtit kopytem na hustou kašičku a aplikovat na několik minut. Mají i silné antioxidační účinky a působí na pleť osvěživě. Pomohou i mladým dívkám, které trápí černé Uhrová vyrážky. 

·         Hrozny - vyhlazuje vrásky a pomocí vitamínů C, E a F vrací pokožce ztracenou pružnost. Šťávu z bobulí si můžete nanést na popraskané rty. Rozmačkané hrozny zase můžete použít místo peelingu. Přes všechny póry vám pronikne i důležitá složka ze zrníček, která má vysoce hydratační účinky. 

·         Broskve a meruňky - toto letní ovoce zjemňuje drsnou pokožku. Z rozmačkaného dužiny a žloutků připravte masku, kterou necháte působit asi deset minut. Šťáva z broskve stahuje rozšířené póry, poskytuje pleti výživu a dodává pleti jas. Broskvové masky jsou vhodné na všechny typy pleti, i při mastné pokožce s viditelnými rozšířenými póry. 

·         Mandlový a kokosový olej - oba jsou velmi často součástí kosmetických výrobků pro suchou a podrážděnou pleť. 

·         Citron - jako i ostatní citrusy by měly používat dámy s mastnou pletí. Jejich šťáva stahuje póry a zabraňuje zvýšené tvorbě mazu. Můžete z ní vyrobit různé masky za pomoci směsi s mléčnými výrobky. 

·         Černý rybíz - Na tonizaci a hydrataci pleti jsou jako stvořené. Plus mají antibakteriální účinky a mnoho vitamínů potřebných pro zdravý a svěží vzhled pleti. Pro své skvělé hydratační účinky jsou vhodné na suchou pokožku. 

·         Jablka - jsou účinné proti stárnutí a zbavují pokožku mastnoty. Na obličej si můžete poskládat buď tenké plátky tohoto ovoce nebo jej nastrouhejte a smíchejte s medem, či tvarohem. 

·         Avokádo - zlepšuje regeneraci buněk. Zjemňuje svědění při podrážděné pokožce a chrání vás před nepříznivými vlivy slunce. Také je výborné pro starší dámy, které potřebují odstranit efekt unavené pokožky. Dužinu z ovoce rozdrťte a smíchejte s pár kapkami olivového oleje a medu. Masku pak naneste na pleť a dekolt. Nebe druhá varianta masky: vidličkou rozmačkáme avokádo a banán, přidáme med a několik kapek citrónové šťávy. Masku necháme působit 20 minut, smyjeme teplou vodou. 

·         Maliny - jsou výborné na suchou a sluncem zničenou pokožku. Maliny dodávají ochablé pleti zpět napětí, výborně regenerují pleť zničenou sluncem po dovolené. Rozmixujte je a smíchejte s trochou sladké smetany a pár kapkami olivového oleje. Doba působení by neměla být delší než 15 minut. 

·         Kiwi - prospívá zejména při unavené pleti. Vyzkoušejte masku z kiwi a vaše pleť "ožije". Oloupaná kiwi nakrájejte na plátky a obložte si plátky obličej i dekolt. Po patnácti minutách omyjte teplou vodou a naneste hydratační krém. Vaše pleť právě získala dokonalou výživu a očistu. Kiwi je známé zejména čistícími účinky a proto je vhodné pro mladou, mastnou pleť. 

·         Banán - Pokud vám prohlédli banány, nevyhazujte jejich - rozmačkejte je na kaši, přidejte 2-3 lžíce medu a směs naneste na obličej, vlasy a dekolt. Můžete vzít i starší podprsenku, košíčky naplnit směsí a nechat 20 minut působit. Opláchněte teplou sprchou. 

·         Ananas - Ananas oloupejte, vyřízněte prostřední tvrdou část, vyřízněte dřevěné oka ze slupky a dužinu vidličkou rozmačkejte. Naneste na pleť a nechte 15 minut působit. Ananas doplní pleť potřebnými živinami, pročistí ji a zabrání tvorbě vyrážek.

·         Mango - Mango obsahuje více než osmdesát procent doporučeného denního příjmu vitamínu A, který je potřebný na údržbu a regeneraci pleti. Jeho nedostatek se projevuje šupinatou a suchou pokožkou. Mimo jiné obsahuje i antioxidanty, které pomáhají bojovat proti volným radikálům způsobujícím předčasné stárnutí pleti. Mangovou dužinu smíchejte se dvěma lžičkami olivového oleje, naneste na obličej a nechte působit patnáct minut. Vaše pleť bude hydratovaná a zdravě vypadající. 

·         Brusinky - Kromě protizánětlivých účinků se brusinky mohou pochlubit i uklidňujícím efektem pro vaši pleť, kterou jemně dočišťuje a tonizuje. A dámy s problémy s akné ocení i hojivé účinky těchto malých zázraků. Vyšlehejte na hladkou kašičku hrst brusinek, 1 PL nízkotučného jogurtu, 1 PL přírodního medu a trochou brusinkového džusu (dle potřeby). Nechte na pleti působit 10-15 minut a ošetřete ji, jak jste zvyklá. Obměna: Místo brusinek můžete použít i borůvky, které pomáhají chránit pleť před vnějšími vlivy a stresem.

·         Pomeranče - našlehejte 4 polévkové lžíce tvarohu se šťávou z poloviny pomeranče a přidejte dužinu z druhé poloviny. Naneste na obličej a krk a po třiceti minutách působení pečlivě smyjte teplou vodou. Díky účinným látkám pomerančů zásobuje tato maska ​​pleť vitamíny a minerály a osvěžuje unavenou pleť.

·         Ovocná maska ​​- rozmixujeme ½ broskve, ½ hrnku dýně, lžičku okurky, 2 lžičky medu a lžičku bambuckého másla na krémovou směs, necháme působit 15 minut a smyjeme.

 

Zeleninové masky:

·         Maska z hlávkového salátu - Listy salátu, velmi bohaté na vitamin C, umyjte a rozemelte na kaši. Přidejte tři lžíce kyselého mléka nebo smetany a masku naneste na pokožku obličeje, krku a dekoltu. Po 20 minutách opláchněte. 

·         Petrželová maska ​​- Lžičku medu, pár kapek citronu a nať, rozemleté ​​na kaši, smíchejte a na 15 minut naneste na pleť. Tato maska ​​čistí pihy a pigmentové skvrny. 

·         Mrkvová maska ​​- Smíchejte jedno bělmo se lžičkou čerstvé mrkvové šťávy a dvěma lžičkami pšeničné mouky. Masku naneste na pleť, když zaschne, omyjte ji vlažnou vodou a pleť na závěr opláchněte studenou vodou. Mrkvová maska ​​je určena pro problematickou pleť se sklonem k akné. 

·         Okurková maska - Hydratuje. Klasikou v okruhu po domácku vyrobených masek je okurková maska. Okurka má vynikající hydratační schopnosti a dodává pleti potřebnou vlhkost. Okurku si jednoduše nakrájíme na kolečka a přiložíme na obličej. Nebo si můžeme udělat směs ze dvou lžic nastrouhané salátové okurky a lžíce tvarohu. Tuto osvěžující masku smyjte vlažnou vodou po 15 minutách působení na tváři. 

·         Rajčatová maska ​​pro mastnou pleť - Vidličkou rozmačkejte větší rajče na kaši a přidejte pár kapek citronu. Nechte na obličeji působit 15 až 20 minut a nakonec opláchněte teplou vodou.

·         Bramborový obklad - Nechte si jeden brambora v chladničce nebo studené spíže, a pokud budete potřebovat rychle se zbavit kruhů pod očima, odřízněte dva plátky a na 5 minut si je přiložte na oči. Houby pleti výrazně prospívají i houby. Nachází se v nich látka riboflavin, což je žluté až oranžovo-žluté přírodní barvivo. Podílí se na zdravé stavbě pokožky a její regeneraci. Doporučuje se i při zraněních a popálení kůže.


Pleťové vody a tonika:


Růžovo-medová voda: Na její přípravu potřebujete 20 g medu, 100 g vody z růžových lupenů, 50 procentní alkohol a 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy. Směs smíchejte a nalijte do láhve. Uzavřete a nechte odstát na chladném místě. Později kápněte několik kapek vody na vlhký hadřík, zda tampon a přetřete si jí tvář. Voda stahuje pokožku a hodí se na každou pleť, zvlášť vhodně působí na unavenou a ochablou tvář. 

Čajová krása: Čaj netřeba jen pít, možná si z něj připravit i pleťovou vodu. Uvařte si silný zelený čaj, nechte vychladnout a myjte jím jemně obličej. Můžete ho použít i jako osvěžovač během náročného dne. Malé pomůcky na aknózní pleť: Myjte tvar každý večer po vyčištění odvarem z řepíku lékařského. Zmírní záněty a pokožku jemně vysuší. Ichtiolka může být dobrý kamarád při vředech, vytahuje hnis a zmírní zánět. 

Okurkový-rajčatové tonikum: Okurka má perfektní stahující vlastnosti, rajče zas tvář nabije vitamíny. Přidejte trochu čistícího alkoholu a směs je hotová. Polovinu okurky a polovinu rajčata nakrájejte na drobné kousky, vložte do mixéru a zalijte půl decilitru vodky. Vymíchejte do hladka. Po aplikaci na pleť nechte mix působit přibližně pět minut, to úplně postačí na důkladné vyčištění. Pak omyjte obličej vlažnou vodou. 

Melounové tonikum: Musíte použít pouze čerstvý meloun. Výhodou je delší trvanlivost. Můžete ho opakovaně použít, vydrží v chladničce až 10 dní. Na přípravu budete potřebovat 2 lžíce šťávy z melounu, dvě lžíce filtrované vody a jednu lžíci vodky. Suroviny smíchejte a směs můžete hned použít. Po očištění opláchněte obličej vodou. 

Mátové tonikum: Pokud máte extrémně suchou a citlivou pokožku, alkohol v rámci ingrediencí určitě vynechejte! Zkuste raději šetrnější recept, dvě hrsti mátových lístků převařené v 1 dl vody. Takové tonikum okamžitě osvěží unavenou pleť. A skrytý bonus - zbytek vývaru můžete použít proti pocení nohou, protože máta je vyhledávaná i pro své antiperspirační účinky.

Tymiánový vývar - na problematickou pleť. Odstátou vývarem potíráme bolavá místa.

 TiborMel, vlákno Bylinky (nejen) pro krásné vlasy: Na problematickou pleť, nutno na boláky, je super tymián (myslim, že se to tak jmenuje, docela příjemně to voní a je to takovej sekané zelené). Když sem ještě Mela hodně problematickou pleť nebe i teď Když mi vylítnou sem tam někde něco, tak fakt pomáhá ... zalije se jako čaj a nechá se stát přes noc, aby uvolnil silice nebe cosi ... no a ráno podpor vatového polštářky potíráme obličej (místa)

 

Ostatní užitečné recepty 

Repelenty 

Smilingginger - vlákno Repelenty: Zrovna to taky řeším, komárům mě žerou jak diví, dostala jsem recept na domácí repelent, prý zaručeně účinný, ale ještě jsem ho nestihla uvařit a vyzkoušet. 
Recept: balíček rozmarýnu (není tam množství) ale snad 50 g? povaříme v litru vody, vyluhovat a pak přidat polévkových lžíce bílého vinného octa. Naplnit do rozprašovače.Myslím, kdyby se tam přidal i nějaký éteráček (tea tree olej, levandule co hmyz nemá rád) nemuselo by to uškodit. No nevím, ale za pokus to stojí. 

Smilingginger - vlákno Repelenty: Tak jsem konečně uvařila repelent, co jsem tady dřív zmiňovala (rozmarýn, vinen ocet-dala jsem červený, PTZ bílý jsem doma němé, přidala jsem pár kapek levandule a tea tree olej) a musím říct, že to fakt fungovalo , ani jeden kousanec od komára, žádné klíšťata .... přítel si to taky pochvaloval a ani to moc nesmrdělo, jen trošku jsem cítila ten ocet, ale zadní hrůza a jak to zaschlo, tak už pohoda. 

Cukrová epilační pasta: 1 šálek vody, 2 sklenice krystalového cukru, 3 lžíce citronové šťávy. Směs ohřívat dokud se nevytvoří zlato-hnědá hmota. Pasta se nanáší na odmaštěnou pokožku a strhává se ve směru růstu chloupků.

Výhody - menší bolest, chloupky méně zarůstají

Nevýhody - vařená pasta se nemusí vydařit, chloupky musí být dostatečně dlouhé - 5 mm

Cukrová depilace: Tak už jsem zkoušela. Na třísla to jde celkem dobře, ale udělali se mi dost podlitiny .. no uznávám, že jsem s tím nezacházela zrovna nejlépe. Kůže ale jinak pocrážněná není, což je super, po žiletce se mi dělají hned pupíncích. Ale na nohou a v podpaží jsem tedy neuspěla. Na nohou mám chloupky asi ještě moc krátký čí co, vzalo jich to dost málo a v podpaží se to celé rozblemcalo a nestrhli to nic. 

Bonemína, vlákno Cukrová depilace: Tak cukr se u mě neosvědčil. Byla jsem upatlaná a skoro nic se neoškubalo. Bolí to tedy míň než maminy strojkem, ale srovnatelné s pinzetou. A vůbec - pod dlouhýma sukněma se to ztratí, takže Dlabal na to. (Minimálně do dalšího záchvatu úpravnosti)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Recommendations: how to promote your anetik.estranky.cz

(LatonyaMon, 27. 3. 2018 4:10)

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.

XEvil will crash worldwide internet

(Mashapah, 13. 12. 2017 16:22)

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.