Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 1. 2009

Na tyto věci se ho neptej!

"Mají mě tvoji kámoši rádi?"
Většina kluků o takových věcech moc nepřemýšlí. Holku berou v pohodě, dokud neudělá něco, co je naštve. Takže jestli nejsi panovačná, majetnická a nesmrdí ti nohy:-), jeho kamarádi si nejspíš myslí, že jsi O.K. To ale neznamená, že by tě automaticky považovali za úžasnou, báječnou, zkrátka jedinečnou holku. Než tě začnou mít doopravdy rádi, nějaký čas to potrvá. Navíc chodíš s jejich kámošem, který na ně najednou nemá tolik času jako dřív, takže nemůžeš čekat, že tě budou zbožňovat! Podtrženo a sečteno: pokud ti tvůj kluk nedává jasně najevo, že se do jeho party hodíš asi jako Eskymák na rovník, nejspíš je všechno v pořádku. To je povzbuzující, co:-)? Hmm. Ale jdeme dál!


"Proč nejsi romantičtější?"
"Proč mě před kamarády nevezmeš za ruku?"
Blázníš? Možná tomu nebudeš věřit, ale 90 % klučičí konverzace = nelítostné popichování. Stačí, aby ho kámoši jednou viděli, jak se s tebou hladí a líbá, a přezdívku "Mazel" už mu nikdo neodpáře. Za takové ponížení mu to vážně nestojí... Možná ti to vadí, ale nic s tím holt nenaděláš. Na veřejnosti ti začne projevovat lásku až tak po roce vztahu (pokud není extrémní citlivka:-). A ještě jen pod zástěrkou tmy. Srab.

Kluci považují slovo "romantik" skoro za nadávku. Romantik je podle nich ztroskotanec, který nosí holkám tulipány, aby jim nějak vynahradil, že není dost zábavný nebo hezký. Takže když se svého kluka zeptáš, proč ti někdy nekoupí kytku, nejspíš znechuceně obrátí oči v sloup. Tvoje otázka mu připadá stejně ulítlá, jako kdyby ses ho zeptala: "Proč nenosíš kožené kalhoty?" Kluci jsou od přírody praktické bytosti. Připadá jim zbytečné vyhazovat peníze za kytky, které stejně za pár dní zvadnou a skončí v odpadkovém koši. To tě raději pozvou na zmrzlinu nebo na párek v rohlíku. Obrácená logika - ale taky má něco do sebe. No... musíš se trochu snažit do ní vniknout.

"Chodíme spolu?"
I když je do tebe kluk po uši zamilovaný, nechává si dost dlouho otevřená zadní vrátka. Nezávazné flirtování mu připadá mnohem lepší (víc vzrušující?) než vážný vztah. Co kdyby potkal lepší holku? Zní to sice šíleně, ale tvůj miláček fakt tajně věří, že se v bufetu na rohu jeho ulice jednoho dne zjeví Britney a pozve ho na rande:-). Proto s tebou dělá všechno, co ke vztahu patří, ale v duchu to nenazývá "chozením". A když se ho zeptáš: "Chodíme spolu?", usoudí, že tady končí všechna legrace. Možná na tebe zkusí staré známé: "Poslyš, zlato, nechtěl bych to uspěchat." Což tě docela naštve, protože bys ráda věděla, na čem jsi, a koneckonců jsi to ty, s kým se líbá v noci v průchodu, tak o jakém uspěchávání to kruci mluví? No jo, no. A recept? Nenuť ho, aby ti odpovídal. Neptej se. Nepátrej a nepřepínej:-).

"Líbám líp než tvoje bejvalá?"
Tak to je složitá otázka. Vážně chceš znát pravdu? Ráda bys slyšela, že jsi jednička, jenže se můžeš dozvědět pravý opak. Pozor, kluci mají sklony k brutální upřímnosti. Jestli ti sám od sebe neřekl, že skvěle líbáš, možná si to nemyslí. Představ si, jak by ti bylo, kdyby odpověděl: "Ne, moje bývalá líbala jako bohyně. Na ni nemáš." Raději si mysli, že líbáš stejně dobře, jako David Beckham střílí penalty - ale že tvůj kluk je příliš stydlivý na to, aby tě za líbací triky pochválil. Vůbec si nepřipusť, že bys mohla být míň hezká/chytrá/svůdná než jeho bývalá, a prostě to neřeš - teď je přece s tebou:-)!

"Miluješ mě?"
Když kluk začne chodit s holkou, je mu jasné, že jí jednoho dne bude muset vyznat lásku. Přesto ten okamžik odkládá, dokud to jde. V ideálním případě bys mu mohla ulehčit situaci. Pověz: "Miluju tě," a povytáhni obočí, jako by ses ptala: "A ty?" Tvůj kluk nejspíš zamumlá: "Ehm… jo… já tebe taky." To je úspěch! Romantika, co? I dílčí vítězství je ale vítězství. Časem ti určitě vyzná lásku, aniž bys ho k tomu musela dokopat:-). Tip: Neříkej mu, že ho miluješ, hned na druhém rande. Mohl by se zatvářit vyděšeně a vycouvat jen proto, že to zatím necítí stejně. A to by byla škoda!

Na co se ho nikdy, ale NIKDY neptej:
"Na co myslíš?" * "Co si mám vzít dnes večer na sebe?" * "Jaká rtěnka/oční stíny/lak na nehty se ti na mně líbí?" * "Zhubla jsem?" * "Připadá ti moje kámoška/ségra zábavnější než já?" * "Vysvětlíš mi, co znamená ve fotbale ofsajd?" * "Chodíš rád nakupovat?" * "Mám v těch kalhotách velkej zadek?" * "Že ti nebude vadit, když se s náma můj mladší brácha bude dívat na televizi?" * "Ty se na mě zlobíš?" (A to hlavně v případě, že jeho oblíbený tým právě prohrál.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

moje zkušenost

(Cami, 31. 10. 2009 18:54)

Už sem dala klukovi pusu na tvář, nejsem na líbání moc připravená, souhlasím s článkem proč nejsi romantičtější.