Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Příspěvky

Odešla další z ikon tovačovského stolního tenisu, opustil nás pan Jiří Matoušek

27. 2. 2017

S lítostí Vám oznamujeme, že ve věku nedožitých 71 let nás náhle opustil náš kamarád, dlouholetý a úspěšný hráč pan Jiří Matoušek. Nezbývá než poděkovat za skvělou reprezentaci oddílu. Čest jeho památce.

Smuteční rozloučení se uskuteční ve čtvrtek 2. března 2017 od 13:20 v obřadní síni olomouckého krematoria.

 

parte_jiri_matousek.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 0

Oddíl stolního tenisu oslavil 50. výročí vzniku a zapsal se zlatým písmem do historie tovačovského sportu

20. 9. 2015

Sportovní hala v Tovačově byla v sobotu 19. září 2015 dějištěm nevšední události. Místní oddíl stolního tenisu zde pořádal slavnostní akci k výročí 50 let od svého založení. Součástí programu bylo ocenění bývalých, ale i současných hráčů a funkcionářů za jejich přínos a reprezentaci klubu, dále následoval přátelský zápas Tovačova s Bukem proti výběru kraje a nakonec závěrečné slavnostní posezení.


Úvodem přivítal předseda oddílu Jaroslav Pazdera st. všechny účastníky akce včetně starosty města p. Mgr. Bc. Leona Bouchala a předsedy TJ Sokolu Tovačov p. Ing. Bohumíra Vykoupila. Po připomenutí počátků stolního tenisu v Tovačově se pozvolna přešlo k jednomu z hlavních bodů akce, a to k ocenění bývalých i současných hráčů a funkcionářů klubu.


Jako první byl oceněn dlouholetý hráč, současný funkcionář a rozhodčí Vojtěch Zona, který byl jedním z hlavních zakladatelů stolního tenisu v Tovačově. Navíc jeho precizní záznamy statistik a dokonalý rukopis patří do zlatého fondu klubu.


U zrodu oddílu stál i Bořivoj Otáhal, dlouho bodově nejúspěšnější hráč v historii tovačovského týmu a pozdější předseda klubu. Ocenění dostal in memoriam, které převzal jeho syn Bronislav. Na jeho počest klub pořádá již 12. rokem Memoriál Bořivoje Otáhala, který je turnajem jednotlivců. Třetím v pořadí, který převzal památeční plaketu, byl Miroslav Ženčák, další z bývalých úspěšných hráčů a funkcionářů oddílu. Následoval Vlastimil Otáhal, mladší bratr Bořivoje, současná opora A-týmu a bodový rekordman tovačovského klubu. První etapu oceněných uzavřel Pavel Polčák, dlouholetý hráč a předseda klubu.


Závěrem převzal věcné ocenění za zásluhy z rukou starosty města a předsedy TJ Sokolu i současný předseda oddílu, opora A-týmu a hlavní organizátor akce Jaroslav Pazdera starší. Ocenil ho i bývalý klub TJ Sokol Buk, ve kterém strávil do roku 2012 dlouhých 14 sezon. Od jeho předsedy Pavla Koutného převzal pamětní oddílovou plaketu.


Výčet vyznamenaných hráčů a funkcionářů: Vojtěch Zona, Bořivoj Otáhal (in memoriam), Miroslav Ženčák, Vlastimil Otáhal, Pavel Polčák, Jaroslav Pazdera st., Jiří Frehar, Jiří Matoušek, Alois Ligurský, Zdeněk Palčík, Milan Horák, David Smolka, Bronislav Otáhal, Pavel Macháček, Jaroslav Pazdera ml., Lubomír Lexmann, Miroslav Vojtašek, Lubomír Vojtašek, Martin Ginter, Jan Malec, Roman Partyka, Ladislav Duda, František Přecechtěl (in memoriam), Stanislav Mraček, Jaroslav Dostál a Stanislav Popelka.


Zkrátka nepřišli ani pozvaní netovačovští hráči, všichni dostali upomínkové předměty města Tovačova. Posléze si vzal slovo starosta města Mgr. Bc. Leon Bouchal, který popřál společně s předsedou TJ Sokolu Tovačov Ing. Bohumírem Vykoupilem odddílu stolního tenisu mnoho dalších úspěšných let.


Hráči se potom přesunuli k hracím stolům, na kterých se rozpoutala zápasová, byť přátelská klání, týmů Tovačova s Bukem proti výběru kraje. Ten reprezentovali i dva třetiligoví hráči z Olomouce, jmenovitě Jakubové Chalupa a Kovačík. Povedený slavnostní den se uzavřel posezením, kde si každý přišel na své díky kuchařskému umění taktéž oceněného Jiřího Frehara.

Za oddíl stolního tenisu Jaroslav Pazdera ml. (publikováno i v Tovačovském Kamelotu)

 

Členská schůze oddílu 2015

17. 5. 2015

V pátek 22. května od 19 hodin se ve vinárně ESKO - BAR v Tovačově od 19 hodin uskuteční tradiční posezonní valná hromada oddílu stolního tenisu. Účast všech pozvaných je povinná. Přineste si členské průkazy TJ Sokol Tovačov a peníze na členské a oddílové příspěvky na rok 2015. 

Program valné hromady byl zaslán na e-mailové adresy členů. Občerstvení zajištěno. Dobrou náladu s sebou.

 

Máme další posilu z Přerova, na přestup jsme získali Josefa Zavřela mladšího!

12. 2. 2015

josef_zavrel_ml.jpgPo talentovaných mladících Adamu Soukupovi a Daliboru Skopalovi, kteří budou pomáhat našemu A-týmu v krajské soutěži 1. třídy formou střídavých startů, se nám podařilo do úspěšného konce dotáhnout přestup dalšího hráče z SK Přerov, a to Josefa Zavřela mladšího. Syn stejnojmenné ikony oddílu TJ Sokol Buk projevil zájem u nás působit a po několika trénincích se dohodl se svým mateřským oddílem na uvolnění a přestupu k nám. Pepa, který má zkušenosti i z divize, aktuálně dle svých slov musí dohnat tréninkové manko, ale v každém případě bude k dispozici B-týmu, jemuž by měl pomoct k návratu do okresní soutěže 1. třídy.

Tímto zároveň děkujeme vedení SK Přerov za bezproblémový transfer.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 0

Členská schůze: nový předseda oddílu, tři týmy do sezony

16. 6. 2014

V pátek 13. června proběhla ve vinárně Esco bar tradiční Valná hromada oddílu. Program schůze byl standardní. Úvodního slova se ujal organizační pracovník Vojtěch Zona, který zhodnotil výsledky jednotlivých týmů i individuální statistiky hráčů. Zazněla také výtka, se kterou souhlasím, že hráči oddílu by se měli v podstatně hojnějším počtu účastnit vlastních turnajů, jmenovitě dvou pořádaných Memoriálů.

Zvolen nový předseda oddílu

Dalším z bodů byla volba nového předsedy oddílu. Pavel Polčák již předem avizoval, že z důvodu své pracovní štace v zachraničí  nemůže funkci adekvátně vykonávat. Proběhlo hlasování, ze kterého vyšel pouze jeden kandidát, a to Jaroslav Pazdera st. Ten funkci přijal s podmínkou, že expředseda bude nadále oddílu administrativně nápomocný.

Pokladník oddílu Pavel Macháček nás obeznámil s příjmy a výdaji v uplynulé sezoně a rovněž navrhnul stav rozpočtu na sezonu nadcházející.

Do okresních soutěží béčko i céčko

Po chutném kuřeti se zeleninovou oblohou se ještě ujasnilo složení týmů B a C týmu pro nadcházející sezonu. Bohužel, jak je již známo, tak béčko neudrželo příslušnost v okresní soutěži I. třídy a sestoupilo do okresu II. třídy, kde již působí céčko. Osobně jsem bral fakt, že se do sezony půjde bez výhrad se třemi týmy vzhledem k předchozí domluvě s organizačním pracovníkem jako finální. Bohužel se i tak vyskytly názory, že by bylo výhodnější mít v okresu jen jeden tým.

Po diskuzi se vše naštěstí ustálilo a po dohodě s vedoucím béčka Pavlem Macháčkem a s jednotlivými hráči rozčlenilo složení týmů. Jít do okresu se dvanácti hráči do jednoho týmu by byl opravdu extrémní luxus a pakliže jsou hráči, kteří chtějí hrát, tak osobně též nevidím důvod proč by jim to nemělo být umožněno. Vše je ryze v kompetenci vedoucích týmů, kteří své mužstvo v sezoně vedou. Jestliže by v sezoně nastaly problémy se sestavou v zápasech, tak v době moderních technologií je vše pouze a jen o komunikaci a uzpůsobení termínů. Takže názory typu zrušení jednoho týmu na úkor pohodlí toho druhého jsou zcela nemístné.

Zhodnocení

Celkově vzato schůze splnila účel pouze částečný. Na několik dalších témat, a to poměrně důležitých, se vůbec nedostalo. Inu někteří bez toho fotbalu zkrátka být nemůžou.

Prezenční listina

Přítomní členové: Martin Ginter, Vojtěch Zona, Vilém Vilém, Jaroslav Pazdera st., Jaroslav Pazdera ml. Zdeněk Palčík, Jiří Frehar, Lubomír Lexmann, Alois Ligurský, Miroslav Vojtašek, Pavel Macháček, Pavel Polčák, Milan Horák, Ondřej Skřipský a Miroslav Ženčák.

Přítomný zástupce TJ Sokol Tovačov: Ing. Bohumír Vykoupil. 

Omluvení členové: Vlastimil Otáhal a Jan Malec.

Nepřítomní členové: Marek Smolka a Roman Kolář.

zapsal: Jaroslav Pazdera ml.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 0

Soutěžní ročník 2011-2012 bude zahájen 2. října

15. 9. 2011

Na pondělní schůzi měly být zodpovězeny otázky týkající se blížící se nové sezony. Po ne vždy přesvědčivých argumentech byla ze strany zástupců jednotlivých oddílů odsouhlasena další z forem reorganizace. V konečném výsledku to znamená, že naše céčko se nedobrovolně rozloučilo s regionálním přeborem II. třídy a bylo tak přeřazeno do nižší soutěže.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 0

Spuštěna nová verze www stránek

20. 6. 2010

Spustili jsme upgradovanou verzi webu. Stránky mají díky svému technickému poskytovateli života několik nových uživatelských funkcí, které jsou bezesporu přínosem. Došlo i k úpravě rozcestníku menu, který byl pro přehlednost převeden na oddělení jednotlivých rubrik. O dalších novinkách si můžete přečíst v tomto příspěvku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 0

Členská schůze oddílu

28. 5. 2010

Po tradičním uctění památky Bořivoje Otáhala proběhla v prostorách Hostince na Lapači členská schůze oddílu. Prostřednictvím organizačního pracovníka Vojtěcha Zony došlo k vyhodnocení úspěšnosti soutěžního ročníku 2009/2010 a dostalo se i na body okolo hospodaření oddílu a plánů do nadcházející sezony. Posléze již byla volná diskuze, ve které se řešilo vše ostatní.

 

Záznam utkání: El Niňo Praha - Robot Mokré Lazce

1. 2. 2010

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 0