Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Vysočiny dovezli muži šest bodů

10. 2. 2015

V neděli vyráželo áčko mužů do Pelhřimova, aby se pokusilo vyválčit tolik potřebné body. V hale ZŠ Osvobození jsme nejdříve vyzvali béčko Žďáru nad Sázavou a následně rezervu Strakonic. 

FBC Č.Krumlov Velešín - Hippos Žďár n.S.“ B“ 5:3 (4:1, 1:1, 0:1)

Úvod utkání se nám vydařil, než ze Žďárští rozkoukali, prohrávali 0:2. Následně se jim podařilo snížit, avšak v oslabení utekl Písek s Hajsákem, druhý jmenovaný pěkně zakončil a těsně před koncem první části navýšil skóre dalekonosnou střelou Malý. Od druhé třetiny se nám lépe dařilo zahušťovat prostor ve střední části hřiště a soupeř tak hůře procházel k naší brance, kterou hájil opět jistě chytající Ondřich. Na začátku třetího dějství Žďár využil přesilovku a bylo to 5:3. Od této chvíle bylo nutné nedostat se pod tlak a psychicky zvládnout utkání, což se nám někdy nedaří. Dobře jsme bránili a ačkoliv jsme v posledních dvou minutách čelili šesti hráčům soupeře, podařilo se vítězství uhájit. 
Branky: Šesták (Písek), Vraspír (Mačejný), Hajsák (Písek), Malý (Vraspír), Sedlák (Vraspír)

FBC Č.Krumlov Velešín –FBC Strakonice „B“ 9:4 (5:0, 3:2, 1:2)

Strakoničtí přijeli pouze v šesti hráčích, naším cílem bylo je „uběhat“. Hned v první minutě se po tvrdém zákroku kapitána soupeře podíval za mantinel Mačejný a hráli jsme pětiminutovou přesilovku, ve které jsme dokázali třikrát rozvlnit síťku. Postupně se skóre navýšilo až na 7:0, nicméně hra na hřišti tak jednoznačná nebyla. Nechávali jsme Strakonickým moře prostoru, laxně bránili a směrem dopředu chyběl pohyb i důraz a výsledkem bylo několik zbytečných gólů v naší brance. Plusem je, že nedošlo k žádnému vážnějšímu zranění, navzdory místy neúměrné tvrdosti soupeře. 
Branky: Písek (Vágner), Vraspír (Písek), Hajsák (Šandera), Vraspír (Mačejný), Hajsák (Sedlák), Šesták (Písek), Písek (Hajsák), Písek (Šesták), Sedlák (Písek).