Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARO 06

4. 7. 2007

Suchdol Stars RSC "C" - Blizzard ZM 2:1 (0:0)

Branky: Éďa, Kotel
Sestava: Lukino - Mišák, Jendys, Kubišta, Jiřina, Doktor, Motýl, Klofi, Kotel, Éďa

Neděle 9. dubna 2006, 17,30 hodin - Začátek utkání se nese ve znamení prvního jarního mistrovského osahávání míče a vzájemného oťukávání soupeřů. Blizzardi nastupují se sestavou starých známých (Táta v bráně, zkušeny Dispečer na místě libera a úhořovitá Trojka v roli Forvarda) okořeněnou několika nováčky. Mírná převaha je patrná na straně Hvězd (držení míče v úvodní desetiminutovce 55%:45%), ovšem chybí střelba, takže drtivá většina akcí končí rozpačitým dojmem. Když už se někdo ke střele odhodlá, nemíří přesně - viz třeba Mišákovo bodlo či Kotlův pokus do břevna. Postupem času se více osmělují Blizzardi a Lukino jim čelí z očí do očí vícekrát než je zdrávo (3x) - vždy si ovšem vede na výbornou s hvězdičkou. Rozhodnutí celého utkání padne v úvodu 2. půle - základní pětka Hvězd se tlačí do úspěšného zakončení: nejprve sice několik šancí končí na Tátovi a ta největší Mišákova na tyči, ale poté již mohou Hvězdy oslavovat. Dalekonosný centr Mišáka přistane na hlavě Édi, který neomylně trká do horního růžku branky soupeře. O 3 minuty později to zkouší technicky Kotel levičkou a uspěje. Soupeř ovšem utkání nebalí a dostává se do několika šancí. Tu nejvýraznější, v níž najíždějí 2 zcela osamocení Blizzardi na Lukina gólman Hvězd likviduje "Zákrokem hodným Zlaté kšiltovky 06!!!" - vrhá se pod nohy útočníkovi s míčem, aby vzápětí jeho gólovou přihrávku čapnul vleže pravou rukou! K výraznému překvapení všech však sudí vidí tento zákrok mimo vápno, které mimochodem vidět vůbec není. Táta se z druhé strany hřiště domáhá červené karty, ta ovšem v ruce rozhodčího naštěstí také není k vidění. Z následného přímého kopu soupeř s notnou dávkou štěstí snižuje. Střela mířící hodně mimo branku trefí do stehna jednoho z útočníků a odráží se do sítě. Závěr utkání si Hvězdy pohlídají, absolutorium za svůj výkon si zaslouží hlavně Lukino.

Suchdol Stars RSC "C" - City Lhotka FC 0:3 (0:2)
Pondělí 17. dubna 2006, 17,30 hodin - Tvrdá lekce z produktivity byla uštědřena Hvězdám, které v první půli jako by byly myšlenkami ještě na dopolední pomlázce. V obraně se "chlubí" ne právě výstavním pokrytím, ve středu hřiště pobíhají zmateně jako Goro před Tokiem a v útoku nejsou schopné dát si kloudnou finální přihrávku. A když už se přes elasticky pracující obranný val soupeře do šance dostanou, jako třeba Jendys, Doktor anebo Kotel, chybí klid a přesnost. Oba góly Lhotky padnou jako přes kopírák nebo chcete-li CTRL + C: přetažený míč, neobsazený hráč a gól hlavou. Do druhé třicetiminutovky vybíhají Hvězdy o poznání aktivnější, se snahou ještě otočit nepříznivý vývoj zápasu. Téměř celých třicet minut se hraje na půli Lhotky, Hvězdy obléhají a dobývají bránu střeženou gólmanem, který ve vší úctě nevyhlíží právě fotbalovým dojmem. Leč marná snaha, i ty největší PŘÍLEŽITOSTI zůstávají nevyužity, nepomáhá ani nebývalý "support" místních mladých a notně společensky unavených koledníků, vytrvale skandujících "Sabres (?) do toho!" Nepomáhá ani náhradní sudí Móza, ochotný původně pískat až do srovnání skóre. (Autor tohoto textu a přímý aktér utkání se domnívá, že by tým Hvězd mohl běhat po hřišti ještě nyní a stejně by síť soupeřovy branky nerozvlnil.) Poslední hřebíček do suchdolské rakve přichází po rychlém a chladně proměněném brejku Lhotky. Lhotečanům se tak na třetí pokus (jaro 03, podzim 04) podaří nad Hvězdami zvítězit.

Suchdol Stars RSC "C" - CSKA 2001 0:4 (0:2)
Neděle 25. dubna 2006, 20,00 hodin, Pražačka - Již ve druhém utkání v řadě přikryla vyhlášené suchdolské střelce totální deka. Trápí se nejlepší klubový kanonýr Kotel, jeho dva střelečtí pobočníci Mišák a Kubišta, nedaří se ani ostatním. Nelichotivá šňůra plejerů Hvězd bez vstřelené branky se tak protáhla na 138 minut. Do vyrovnání smutného klubového rekordu v impotenci a nemohoucnosti z jara L.P. 2004 tak chybí nějakých 85 minut, tedy půl druhého zápasu. Utkání s CSKA, na které se k velkému překvapení všech nedostavil Viktor Tichonov, jakoby z oka vypadlo tomu předešlému: (zl)obří hrubice v defenzívě, poměrně slušná mezihra i umění dostat se do šancí a veletragická koncovka. Přitom se nedá tvrdit, že by soupeř Hvězdy nějakým výrazným způsobem přehrával. 3 branky ze čtyř Hvězdy svému sovětskému soupeři v dresech FC Liberec nepochopitelně darují jako na zlatém podnose se slovy Poslužte si prosím: vlastní branka při nedorozumění Lukina a dezorientovaného Klofiho, hodně velký nedůraz v obraně a následné přečíslení, špatná rozehrávka u vlastní branky a ztráta míče + gól do prázdné. Dobrá obrana, das ist grund, tvrdí srdcař Franz, a jestliže Hvězdy toto nevezmou za své, pak se po utkáních i nadále mohou opájet pouze pivkem, nikoliv radostí z vítězství. Obzvláště daří-li se v útoku tak jako v současné době, kdy to na přestřílení soupeře bohužel nevypadá. Každý problém však lze řešit, možností se zde nabízí hned několik: 1. podání inzerátu na střelce do českých i zahraničních periodik, 2. aplikace uklidňujících prášků v okamžiku gólové šance, 3. pokus o obměkčení fotbalového boha spálených šancí prostřednictvím modlitby, 4. vyjít štěstíčku trochu naproti, protože samo se to neudělá anebo 5. neumdlévat na duchu a trpělivě bojovat dál. Příkladem poslední varianty může být výrazný výkon Kotla ve zmiňovaném utkání, který ač se velmi rmoutí ze své koncovky, makal, jezdil, běhal, nabízel se a dřel po celou dobu až do úmoru. (Ve druhé třicetiminutovce vůbec nestřídal, přesto stále působil nejsvěžejším dojmem.) To může být cesta za kýženým gólem.

Suchdol Stars RSC "C" - GoHosp PK 2:2 (2:0)

Branky: Mišák, Motýl
Sestava: Lukino - Doktor, Jendys, Motýl, Éďa, Mišák, Kotel, Kubišta, Jiřina

Pondělí 1. května 2006, 17,30 hodin - Kdo dal na 1. máje přednost utkání Hvězd před komunistickým gulášem u Křižíkovy fontány, sám viděl. A kdo nedal, asi neuvěří. Zápas po třiceti minutách vyhlížející jako jasná záležitost umně režírovaná Mišákem, Kotlem, Éďou (a Kotěnočkinem), končí remízovou blamáží proti fotbalově horšímu a téměř odevzdanému soupeři, který si za celé utkání vypracoval všehovšudy tři šance. Oproti snad půldruhému tuctu brankových příležitostí Hvězd! Využít jich však dokázali pouze Mišák pravačkou a nad soupeře vzlétnuvší Motýl hlavou po hlavičkovém přiťuknutí Kotla přes celou šíři vápna. Pro Motýla znamená tento zářez premiérovou trefu hlavou! Speciální měřicí zařízení ukázalo, že rychlost, kterou Motýl míči při gólu udělil, se rovná součtu rychlostí všech jeho šesti předchozích mistrovských tref (nohou).

Suchdol Stars RSC "C" - Marná snaha 3:1 (3:0)

Branky: Jiřina 2, Éďa
Sestava: Lukino - Doktor, Jendys, Motýl, Éďa, Mišák, Kotel, Kubišta, Jiřina

Oblaky prachu vítaly každého příchozího na suchdolský stadion v Den vítězství (8. květen, stát.svátek - pozn.redakce). Notně vysušená škvára nevěstila nic dobrého pro dýchací soustavy a zrakové orgány aktérů 5. kola 7. K ligy. Důvodem k radosti v kabině Hvězd však mohl být zdravotní stav klíčového hráče Mišáka, jehož jméno ještě v sobotním vydání Sportu figurovalo v rubrice "Absence". Omluvenku měl Mišákovi vystavit koňar, který inkasoval na konci týdne a jehož léčbu odhadovali kluboví lékaři přibližně na týden. Mišák ovšem nastoupil intenzívní lékařskou kůru a během víkendu zranění rozběhal! A před samotným utkáním v rámci přípravy dokonce zkusil poločas velkého fotbalu. To Kotel, další plejer velké kopané, se s tím mazal ještě méně a stihl poločasy oba včetně desetiminutového nastavení. Soupeř Hvězd, Marná snaha, se může chlubit předlouhou historií 45 sezón, otázkou ovšem zůstává, zda během této doby lovil míč ze své sítě zhruba v 15. vteřině utkání. Tak raketový byl totiž nástup Hvězd: rozehrání ze středového kruhu - Kotel na Mišáka, Mišák na Jiřinu, narážečka mezi Jiřinou a Mišákem a prvně jmenovaný postupuje s míčem směrem k bráně soupeře. Když kousek od vápna zjistí, že není nikým atakován, napřáhne ke střele a ta po teči některého z obránců končí pod břevnem - 1:0. Hráči Snahy, kteří mimochodem o týden dříve podali sympatický výkon proti Sabres, jsou zjevně zaskočeni vývojem, takže aktivita je spíše na kopačkách Hvězd. Neuběhne ani 10 minut a je to 2:0. Toho dne zřejmě notně nabuzený Jiřina se vyhne dvěma soupeřům a sám z oči do čí gólmanovi trefuje mezi nohy. A to ještě není suchdolskému veselí konec: brzy na to se po velmi pěkné akci na jeden dotek před brankou Snahy ocitá Éďa, v dobré pozici však pálí nad (" To měl bejt jasnej gól," zpovídá se po utkání zástupcům tisku). Mrzet jej tato neproměněná příležitost nemusí, neboť o pár minutek později si spravuje chuť: v nepřehledné situaci, kdy se brankář Snahy ocitá pod těžkou křížovou palbou hned několik hvězdných ostřelovačů se Éďa nejlépe zorientuje (i bez GPS) a s přehledem zkušeného harcovníka umísťuje míč tam, kde si ho přály mít všechny Hvězdy (řeč je stále o míči - pozn. redakce). V dalších minutách první půle Hvězdy kontrolují vývoj, Lukino je téměř bez práce až na jedno vyběhnutí, kdy musel hasit přečíslení, do něhož se hráči soupeře dostali.
O přestávce vede Motýl téměř filozofickou diskuzi na téma, zda je možné ztratit tříbrankové vedení. Vzápětí se mu dostává ubezpečení od Lukina, že toto je nejen možné, ale v případě Hvězd již ozkoušené! A jakoby oba malovali belzebuba na zeď, neuběhne ani 5 minut ze druhé půle, a je sníženo. To se při autovém vhazování soupeře Jiřina namísto osobního bránění jednoho z útočníků šťourá v nose a Lukino je oproti šikovné střele z první bezmocný. V tento moment se na kopačky Hvězd vkrádá nervozita a obrana v některých chvílích nešlape jako správně seřízené Swatchky (čti svočky), ovšem snažení Snahy zůstává pouhým snažením. Hra má vcelku spád, občas se na škváře objeví nějaký ten tvrdší zákrok, a posléze i nějaký ten hráč. Někteří hráči soupeře doprovázejí případný atak patřičným hlasovým doprovodem ("Asi budu taky křičet" - Kubišta ve 42.minutě). Sudí má však utkání poměrně pevně ve svých otěžích, píská vše, co vidí (a slyší) bez zjevné snahy někomu z protivníků ublížit. Žlutým žolíkem oceňuje jeden faul Mišáka, nutno ovšem přiznat, že mnohem hrubší zákrok Jendysův, kterým pohotově sestřeluje útočníka pádícího do vyložené šance, nechává bez karetního povšimnutí. ("Nechtěl jsem ho faulovat, dal jsem tam nohu, abych zastavil míč." - Jendys). V poslední fázi střetnutí si Hvězdy vypracovávají ložené šance: nejprve si na křídle umně vymění míč Jendys s Mišákem a křižnou přihrávku vápnem do prázdné brány nenasměruje Kotel. Jen o zlomek později se před gólmanem zjevuje Éďa, ale ani on nezvyšuje náskok. Dvoubrankový náskok si nicméně Hvězdy do konce pohlídají.

Suchdol Stars RSC "C" - Rotopedi 4:0 (1:0)

Branky:Éďa 2, Kotel, Doktor
Sestava: Lukino - Jendys, Kubišta, Kotel, Mišák, Jiřina, Éďa, Motýl, Doktor, Klofi

Věc nevídaná! Na suchdolské škváře se po hóódně dlouhé době (historici marně pátrali ve svých análech) objevuje naprosto úplná skvadra Hvězd, byť Hotovson pouze v civilu, neboť se zrovna vrátil ze šichty na letišti. Soupeře Hvězd - Rotopedy - krátce a výstižně zhodnotil Hamzik, který se s nimi utkal o kolo dříve: "Přejeli jsme je 5:1, nejlepší je ten v tý šusťákový bundě", ukázal na řízka se zatejpovaným kolenem. Tým Rotopedů se rekrutuje z poměrně neokoralých (tedy čerstvých) absolventů ZŠ Zárubova, jejíž areál není pro řadu Hvězd až tak úplně neznámý - v handballové éře zde měly čest svádět bitvy s jistým Sorry Hákem. Úvod utkání vyšel Hvězdám na výbornou (podobně jako v předchozím mači se Snahou)- běží 7. minuta, když si hráč č. 7 - Kotel vybojuje výhodnou palebnou pozici a neváhá - pozemní střela končí v síti! Rodilý kanonýr protrhává svou střeleckou smůlu a končí tak bezmála 270ti minutové čekání na gól! Hvězdy jsou i nadále aktivnější, snaží se kombinačně dostávat před svatyni soupeře, což se jim i nezřídka daří - viz třeba Éďa, který po vtipné kombinaci osamocen peláší vstříc brankáři, leč mine. Rotopedi se nejčastěji a poněkud stereotypně pokoušejí překvapit dlouhými míči za obranu, kam zabíhají forvardi. Obrana Hvězd však pracuje na výbornou a jednogólové vedení do poločasu uhájí. Do druhé půle nastupují Rotopedi se změnou v brance a Hvězdy s okénky a nedůslednostmi v obraně. Ještěže Lukino patří ke kvalitním čtenářům hry a stihne tak ve dvou třech případech zažehnat nebezpečí. Po několika hlasitějších upozorněních ze strany defenzivně laděných hráčů Hvězd ve smyslu toho, že obrana je záležitostí celého týmu, se situace lepší. Rotopedi se i nadále vcelku logicky tlačí dopředu, ovšem o všem rozhodne Hvězda utkání Éďa, jehož chvíle mají právě přijít: ve 45. minutě vyškolí jednoho z rotopedových obránců a střelou po zemi k tyči nedá gólmanovi šanci. Tento moment prakticky rozhodne o rozdělení bodů, rozmrzelí "Ortopedi" se začínají více soustředit na kritiku sudích, na hřišti se množí diskuze, do nichž vcelku zbytečně přispívají i hráči Hvězd. Nic z toho však nevyvede z míry soustředěného Éďu, který zasazuje další úder: učebnicový hokejový blafák a la Vlasák a v 57. minutě je to 3:0. Ani to však není poslední akord jeho galakoncertu - v předposlední minutě předloží míč Doktorovi před téměř prázdnou bránu. Vysoké vítězství po slušném výkonu, Lukinův první shutout v sezoně!

Suchdol Stars RSC "C" - FC Sebranka B 3:0 (3:0)

Branky:Éďa 2, Hotovson
Sestava: Lukino - Jendys, Kubišta, Kotel, Jiřina, Éďa, Motýl, Hotovson

Ano, Hvězdy jakoby se letos rozhodly lámat rekordy v impozantnosti vstupů do utkání. Tentokráte běží 6. minuta (!) a stav skóre ukazuje 3:0. Famózní nástup na scénu předvádí Hotovson, který až v 8. kole soutěže vybíhá ke svému prvnímu zápasu. Stačí mu však pouhopouhé 2,5 minuty, aby si z postu libera naběhl na Eďův roh a z první nedal gólmanovi soupeře nejmenší šancí. O 47 vteřin později berou režii do svých rukou Kotel, který "nahazuje" míč směrem na soupeřovu branku, a Éďa, který se šikovností sobě vlastní tečí změní směr míče až za záda brankáře. A jako by tihle dva nebyli namlsáni, starají se za dalších devadesát pět vteřin o třetí zásek. Tentokráte Kotel pálí trochu mimo bránu, ovšem Éďa se zjevuje na tom nejsprávnějším místě a dává téměř do prázdné. Hráči Sebranky musí v těchto chvílích litovat, že nemají s sebou ručník. Takový knockout by zaskočil i lepší fotbalisty - někteří její hráči jen velmi těžko rozdýchávají vývoj zápasu. Především hráč č. 32 svými agresivními reakcemi (ohánění se nohou a lokty) na veškeré kontakty připomíná některého z chovanců Chocholouškova ústavu. Za oplácení po čistém zákroku Lukina si také vysluhuje žolíka, což na něj ovšem nemá žádný uklidňující účinek - pomohla by možná jen koňská dávka sedativ. Na hřišti tak místy houstne atmosféra, množí se diskuze, a i proto si sudí volá o poločase oba kapitány a nařizuje jim, aby zklidnili své ovečky. Pojďme zpět k fotbalu. Ten je doprovázen poměrně silným větrem, což v každé půli komplikuje útočnou hru jednomu z týmů. Herní aktivita Sebranky pramení především ze soustavného napadání rozehrávky Hvězd a z nebezpečných autových vhazování. Hvězdy vcelku v pohodě kontrolují náskok, řeší veškeré ošemetné situace před vlastní brankou, občas s přispěním štěstí. Vpředu si vytvářejí rozhodně gólovější šance než soupeř, často jsou v přečíslení, ale koncovka již tak důrazná a přesná jako v počátku utkání není. Přesto s přehledem dokráčejí k dvoubodovému zisku.

Suchdol Stars RSC "C" - TBC Lachtan 2:3 (1:1)

Branky:Kubišta, Doktor
Sestava: Lukino - Jendys, Kubišta, Kotel, Jiřina, Éďa, Doktor, Hotovson

Slovy klasika - to bych blil! V utkání s lídrem tabulky nebyly Hvězdy rozhodně týmem, který by fotbalově zaostával, dle počtu šancí měly navrch (nehrající obránce, záložník a útočník Mišák spočetl 4 samostatné nájezdy na bránu soupeře), ale k blití byl především způsob, kterým „si došly“ pro třetí porážku v sezoně: třikrát naprosto stejná herní situace, třikrát naprosto stejný hráč soupeře, třikrát naprosto stejná nemohoucnost obrany nebezpečí zažehnat. Přitom prudce vhozený aut a následné zakončení hlavou byly jediným herním prvkem soupeře, ze kterého dokázal opravdu hrozit, vyjma tedy dvou šancí, při nichž se nejprve míč od břevna odrazil zřejmě před brankovou čáru a poté okamžiku, kdy obrana Hvězd vyhlavičkovávala z brankové čáry. 2x se Hvězdám podařilo vyrovnat: v první půli se Kubišta po pěkné kombinaci neukvapil, přendal míč z pravačky na levačku a do protipohybu brankáře s přehledem skóroval, ve druhé půli krásnou přízemní střelou z plného běhu srovnal Doktor, potřetí již Hvězdy dorovnat nestihly. Škoda.

Suchdol Stars RSC "C" - Suchdol Sabres B 6:3 (2:2)

Branky:Kubišta 2, Hotovson, Doktor, Éďa, Motýl
Sestava: Lukino – Jendys, Kubišta, Kotel, Jiřina, Éďa, Doktor, Hotovson, Motýl

UTKÁNÍ JARA, derby suchdolských „S“, vysoce prestižní souboj o vládu nad Suchdolem měl dostatečnou publicitu již před samotným výkopem. Zmatky kolem termínu, přeložení zápasu a mylné informace o oboustranné kontumaci v oficiálním periodiku daly utkání neskutečný náboj. Rovněž postavení obou týmů v tabulce a nutnost zisku bodů na obou stranách nasvědčovaly, že půjde o nesmiřitelnou bitvu, v níž nikdo nikomu nedaruje ani špetku či píď škváry. A samotné utkání dalo veškerým prognózám za pravdu: hrálo se se značnou mírou nasazení,bojovnosti a emocí, ovšem ve zcela korektním a férovém duchu. Úvod utkání lépe vyšel Hvězdám, které překvapily soupeře celoplošným aktivním pressingem, čím znemožňovaly jeho kombinaci. Když se ovšem jedna Šavlím podařila, skončila hned v Lukinově síti – pohledná akce na jeden dotek zakončená Hamzikem. A než se Hvězdy vzpamatují z ledové sprchy ve třicetistupňovém vedru, je to o dva. Po standardní situaci a závaru Lukino na zemi neudrží míč, spolyká 15 dkg škváry a Botka pohotově zvyšuje. Uklidněné náskokem zahajují Šavle totální betonáž, brání v 5ti lidech, přesto se po rohovém kopu Kotla prosazuje z bezprostřední blízkosti Kubišta („Trefilo mě to do obou nohou,“ tvrdí skromný střelec). A to není ještě vše, brzy na to se při rychlém kontru dostanou Hvězdy do přečíslení 3 na 1, Éďa volí přihrávku na střed, kde si Hotovson křikne na Doktora, ten mu pustí a řízný obránce trefuje z halfvoleje parádně! Projektil končí přesně u tyče – Cimby nemá nárok – 2:2. Radost Hvězd má však život vpravdě jepičí, Kotel před Lukinem otálí s odkopem a Hotovson starší ve službách Šavlí dostává svůj tým opět do vedení – 2:3. A když už se zdá, že za tohoto stavu odejdou borci v poločase do kabin, naběhne si Doktor na krásnou přihrávku z pravého křídla a v málokdy vídané přestřelce s klidem Angličana opět vyrovnává. Ve druhé třicetiminutovce je na obou týmech zřetelná snaha strhnout vývoj skóre na svou stranu, aktivnější jsou opět Hvězdy, několik dobrých šancí však končí na Cimbym (Jiřinův pokus, Kotlova tvrdá rána ze střední vzdálenosti („Málem mi zlomil prsty,“ stěžuje si golman Šavlí). Nakonec dochází na slova Kubišty, který dorůstaje pomalu do Kristových let vyzrál ve velkého stratéga a taktika. „Rozhodnou nějaký šmudly, musí se prosadit Motýl,“ tvrdí již o přestávce a svou vizi mění ve skutečnost zhruba ve 40.minutě: sám nakopává vysoký balon na bránu, nijak prudký, Cimby se dostává do problému, je nedůrazný při vyražení a Éďa hlavou skóruje - 4:3. Sabres musí hru otevřít a to je voda na mlýn Hvězdám, v rychlých brejcích přečíslují soupeře a přidávají další góly: Kubišta si chytře narazí o Cimbyho, aby mohl hlavou usměrnit míč do sítě a skutečně Motýl golmanovi Šavlí nasazuje jesle ne příliš tvrdou ranou. Závěr utkání Šavle již balí, Hamzik 7 minut před koncem odchází do zaměstnání načepovat vítězům Gambrinus a Hvězdy na hřišti předvádějí dokonalou exhibici. Klubové statistiky hovoří jasnou řečí: šest gólů do sítě soupeře naposledy nasázely Hvězdy na podzim 2004, odnesla to Kulva PVC a to rovněž tři kola před závěrem soutěže. Tu sezónu se slavil postup…

Suchdol Stars RSC "C" - FC Prase 1:0 (0:0)

Branka:Éďa (pen.)
Sestava: Lukino – Jendys, Kubišta, Kotel, Jiřina, Éďa, Doktor, Mišák

Když 14. května znemožnil značně prudký (a dosti prudící) lijavec sehrání zápasu mezi Prasetem a Hvězdami, málokdo tehdy asi tušil, kolik toho bude v pomyslném osudí při dohrávce. Z obou týmů se stali horcí, ba přímo žhaví aspiranti na 3. postupové místo, přičemž jednobodový náskok v tabulce po devíti odehraných kolech dával výhodu hráčům Prasete. Jedno velké plus však měli na své straně i Suchdoláci - po třítýdenní pauze, způsobené tzv. kollerovským typem zranění (pohmožděný stehenní sval), se do sestavy vrátil Mišák, a to i s úhledným jelitem. Samotné utkání bylo vysoce taktickou bitvou, v níž nikdo nechtěl nic podcenit a všichni mysleli na sebemenší detail – lavička Hvězd se od úvodního hvizdu rozestavila kolem autových čar, aby ve hře zůstávaly co nejmenší prodlevy. Prase vchrochtalo do utkání s dokonale propracovanou defenzivní taktikou, kdy 4 hráči čistí vzduch před brankářem, aby vzápětí někteří podnikali rychlé výpady plné kolmých přihrávek za obranu Hvězd. Hvězdy se prezentují trpělivou hrou, v níž střídají přízemní kombinace s nákopy na útočné hroty. K vidění je vidět několik nebezpečných situací, více před brankou Prasete. Aktivně si v zakončení počíná především neúnavný tahoun Éďa a také důrazný Doktor. O konečném výsledku nakonec rozhoduje 45.minuta, kdy sudí píská ruku na straně Prasete. Nejprve sice ukazuje na místo před vápnem, ovšem po poradě s kolegou lajnovým, který měl k místu přestupku přece jen blíže, zní verdikt jasně: penalta! Prasata ani příliš neprotestují. Znalcům procentuální úspěšnosti Hvězd v proměňování penalt ovšem v tuto chvíli do smíchu příliš není. Nakonec obří tíhu zodpovědnosti bere na sebe osoba statistikami nezatížená – Éďa – a s přehledem rutinéra levičkou do pravého rohu branky umisťuje. Hvězdy se po zisku důležitého jednobrankového náskoku zatáhnou a zřejmě usoudí, že nastává čas, kdy by se do hry měl více zapojit i Lukino – a ten se najednou má co ohánět! Zneškodní bombu mířící pod břevno, zachraňuje rozštěpem k tyči, předvede několik vyboxování, při nichž válcuje vše, co mu stojí v cestě a na závěr si nechává Zákrok dne, kdy reflexívně pravou rukou vyráží umístěnou střelu k tyči po Jiřinově zachrápání. Zajímavý moment nastává necelých 5 minut před koncem – ze hřiště mizí všechny 3 míče – končí v zahradě „U Mikešky“, kam se je skupina hráčů vydává hledat. Po nalezení jednoho již Hvězdy svůj náskok uhlídají.

Suchdol Stars RSC "C" - Athletico KMF 3:2 (0:2)

Branky:Kotel, Éďa, Klofi
Sestava: Lukino–Jendys, Kubišta, Kotel, Jiřina, Éďa, Doktor, Mišák, Klofi, Motýl, Hotovson

Postupová matematika před posledním utkáním sezóny hovořila jasnou řečí: zisk 1 bodu posouvá Hvězdy o soutěž výše bez ohledu na výsledky ostatních utkání. Vidina postupu přilákala na stadion celý kádr Hvězd bez výjimky: od Růženy z jižních Čech přijel i Mišák se svým soukromým šoférem Kotlem, dorazil i Klofi, který dříve avizoval ukončení sezony pro přetrvávající problémy v jihovýchodní oblasti třísel. Jako lichá se ukázala vidina toho, že by soupeř nepřijel, což učinil kolo předtím v utkání se Šavlemi. Samotný zápas měl pro Hvězdy doslova hororový průběh. Soupeř, aniž by se pořádně dostal za půlku, vedl po dvaceti minutách 2:0!! Stačily k tomu 2 dlouhé výkopy směrem na Lukinovu branku, oba skončily v síti: první za přispění samotného gólmana Hvězd, druhý po přistrčení Jendyse za přispění hlavy soupeře. K.O. direkty zanechávají na šokovaných Hvězdách nevídané stopy. Hráči si mezi sebou začínají vyměňovat názory, objevují se ostřejší výrazy i zvýšené hlasy. Zkrátka nervové soustavy tečou proudem Berounky ve III. stupni povodňové aktivity. Ještěže rozhodčí píská poločas a hlavy hráčů mohou ve čtyřicetistupňovém vedru trochu vychladnout. Do druhé půle nastupují Hvězdy zklidněné a s jasně rozdělenými posty. Žádný z návštěvníků utkání ještě nemůže tušit, jaké útočné smršti bude svědkem. Během úvodních osmi minut je skóre dokonale otočeno!! Kotel levačkou z první, Éďa (?) technickou střelou k tyči a Klofi ve správný čas na správném místě pohotovou dorážkou posílají Hvězdy do šesté ligy! Soupeř hrající bez střídání ztrácí síly a ve zbytku utkání může inkasovat i další údery, ovšem výborný brankář a několik dobře postavených tyčí je proti. I tak v posledních minutách znějí v ochozech vítězoslavné chorály suchdolských fanoušků…

Sestava: Lukino - Mišák, Jendys, Jiřina, Motýl, Klofi, Kotel, Hotovson

Sestava: Lukino - Doktor, Jendys, Motýl, Éďa, Mišák, Kotel, Kubišta, Klofi, Jiřina