Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODZIM 06

4. 7. 2007

Suchdol Stars RSC "C" - Beerchester United 4:3 (2:2)
Branky: Kotel, Hotovson, Jiřina, Doktor
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Doktor, Kotel, Pepino, Hotovson

Neděle 10. září 2006, 12,30 hodin, Pražačka - Oba týmy se od samotného začátku rozhodly praktikovat nepříliš běhavou kopanou, statičtějším dojmem ovšem působí hráči Beerchesteru, kteří totiž rezignují i na jakoukoliv kombinaci a prezentují se dlouhými nákopy na jeden stožár (vedle něhož si o tři hlavy nižší Kubišta musí připadat jako trpaslík) a jeden polostožár. První gól na sebe nenechá dlouho čekat – po rychlé kombinaci Hvězd uklízí míč do sítě velmi aktivní Kotel. Radost Suchdoláků má ovšem život vpravdě jepičí - po závaru před Lukinem se Jiřina snaží na brankové čáře odkopnout míč, ovšem dopadne jako Jiránek v Teplicích nebo Klofi na Pražačce vloni – 1:1. Další pohroma na Hvězdy přichází jen o pár minut později – Beerchester využije příliš vytažených defenzivních šiků Hvězd a z přečíslení otáčí vývoj skóre ve svůj prospěch – 1:2. Hvězdy nepropadají depresím a vehementně se snaží o vyrovnání – to si na své konto připisuje řízný zadák Hotovson, když si najde špetku prostoru ve středu hřiště, pěkně si připraví míč na pravačku a vypálí. Na tvrdou střelu si brankář pouze sáhne, ale vytěsnit z branky ji nedokáže – 2:2. V úvodu druhé půle předvedou Hvězdy rozehrávku od brány jako z učebnice – Lukino nalezne přihrávkou na 3 kroky zcela nekrytého útočníka soupeře, pro něhož není problém dopravit míč do branky – 2:3 („Já jsem ho vůbec neviděl“, kaje se vzápětí gólman v černých brýlích). Naštěstí takřka po rozehrání ze středového kruhu Jiřina obejde dva soupeře a střelou po zemi opět srovnává – 3:3 - přestřelka jak z Divokého západu pokračuje. Soupeři, nucenému hrát bez střídání, přece jen ubývají síly, Hvězdy jsou aktivnější, snaží se o střelbu ze všech pozic, ale nakonec se ujme skvělá kombinace, na jejímž konci je Kotlova milimetrová přihrávka na znamenitě postaveného Doktora, který nekompromisně rozhoduje o bodovém zisku. Do konce utkání se předvede ještě Lukino, který vyboxuje jednu bombu mířící k tyči a poté si pečlivě pohlídá poslední střelu po zemi.

Suchdol Stars RSC "C" - FC Lucián B 2:1 (2:0)
Branky: Éďa, Kotel
Sestava: Lukino - Kubišta, Éďa, Jiřina, Doktor, Kotel, Pepino, Hotovson, Motýl


Neděle 17. září 2006, 15,00 hodin, Suchdol - Ke druhému utkání soutěže přijel na suchdolský vršek tým Luciánu, s nímž se již Hvězdy popasovaly v "útulném" prostředí Zelené lišky - před rokem ve velmi vypjatém matchi podlehly nejtěsnějším rozdílem 0:1 a své si vyslechl především sudí utkání, který rozpálil svým výkonem některé hráče Hvězd do běla. Úvod nedělního utkání se ovšem odehrával naprosto „v mezích zákona“, oba soupeři se soustřeďují na fotbal, Lucián se zřejmě rozkoukává na neznámé půdě, takže aktivita je na kopačkách Hvězd. Ty předvádějí fotbalovou modernu založenou na kombinační hře, důsledné obraně a napadání rozehrávky soupeře. Své dělá i návrat takřka ztraceného syna Édi, který vepředu umí podržet i přesně přihrát míč. A je to právě on, kdo dostává Hvězdy do vedení: zhruba ve 20.minutě si šikovnou kličkou do středu hřiště vytvoří potřebný prostor a pálí přesně k tyči - 1:0. A neuběhne ani minuta a je to z pohledu Hvězd ještě veselejší - to hbitý Kotel vypresuje míč a stejně vydařenou střelou uklízí míč do sítě - 2:0. Lucián však nebalí kufry ani nehází flintu do žita a snaží se s nepříznivým skóre něco provést. Lukino se ještě do půle blýskne dvěma povedenými zákroky. Ve druhém poločase se obrázek hry mění. Lucián se vehementně dere dopředu, zatímco Hvězdy to zkoušejí dlouhými nákopy za obranu, hraje se tak v poměrně svižném tempu, šance se objevují na obou stranách, stejně jako přicházejí první emoce. Jako psychicky labilnější jedinec se projevuje především robustní útočník Luciána, který sebemenší kontakt oplácí vulgárním slovním napadáním a výhrůžkami. Hvězdy občas podrážděně reagují na výroky sudího a Kotel občas podrážděně reaguje na reakce spoluhráčů -), takže divák se baví. Ne tak Hvězdy samotné, které inkasují poté, kdy při přímém kopu již zmiňovaný soupeř odtlačí svými fyzickými propozicemi celou zeď Hvězd stranou a Lukino kapituluje. V závěru utkání graduje, Lukino drží svůj tým několika těžkými zákroky, naopak vpředu se forvardi blýsknou jako žháři těch největších tutovek. Cenné dva body však zůstávají na Suchdole.

Suchdol Stars RSC "C" - Co je? 4:1 (2:0)
Branky: Éďa 2, Kotel 2
Sestava: Lukino - Kubišta, Éďa, Jiřina, Doktor, Kotel


Neděle 24. září 2006, 15,00 hodin, Suchdol - Ve 3. kole splnily Hvězdy roli papírového favorita, když v domácím prostředí rozdílem 3 branek přehrály momentálně poslední tým soutěže, jehož název se lakonicky ptá Co je? Jednalo se o vítězství z kategorie zasloužených, neboť Suchdoláci byli po celé utkání lepším, pohyblivějším a důraznějším týmem. Svou převahu dokázaly střelecky zúročit ve čtyřech případech, ovšem příležitostí ke skórování měly přibližně 3krát tolik. O zásahy do černého se rovnoměrně zasloužili šutéři Éďa a Kotel, přičemž každý z nich si střelecky pronajal jeden poločas. Do análů klubu vstoupí především třetí branka, při které se oba výše jmenovaní borci (po hromadné invazi hráčů Co je na polovinu Hvězd) nikým neatakováni řítili na brankáře soupeře asi z půlky hřiště, Eda s míčem u nohy. Dle první verze v tento moment začíná Kotel na svého parťáka křičet, aby mu v žádném případě nenahrával (tzv. Kotlova verze událostí), zatímco druhá verze tvrdí, že dotyčný úpěnlivě prosil Éďu, aby mu přihrávku věnoval (tzv. opravdová verze událostí). Jak s celou situací Éďa naložil, snad napoví fakt, že Kotel skóroval takřka do prázdné… Celé utkání bylo z obou stran vedené naprosto férovým způsobem, obešlo se bez jakýchkoliv slovních výpadů a výpadků myslí.

 

Suchdol Stars RSC "C" - Neumann SK 3:0 (1:0)
Branky: Kotel 3
Sestava: Lukino - Éďa, Kotel, Kubišta, Doktor, Jiřina, Pepino, Jendys

První, druhá, třetí rána kapitána nabitá. Tak to byl KOTEL! Kotel vs. Neumann 3:0! Vysoce taktický a na všech postech precizní výkon celého týmu, doplněný excelentní střeleckou formou kapitána Hvězd přinesl týmu ze suchdolské hůrky další dvoubodový zisk.Celek Neumann S.K. předcházela pověst týmu s brilantní defenzívou a ne příliš brilantní ofenzívou, o čemž vypovídalo celkové skóre ze tří jeho dosavadních střetnutí - 1:3. Samotný zápas poté obé potvrdil. Na skvěle připravenou škváru vyběhla základní sestava z minulého kola přesně v duchu rčení "vítězná sestava se nemění": Lukino - Kubišta, Jiřina - Kotel - Éďa, Doktor a zprvu se jala oťukávat um a dovednosti soupeře, neb tento se pozápasovými slovy Lukina "při rozcvičení jevil velmi dobře". První minuty se odehrávají především ve středu hřiště, více do útoku se tlačí soupeř, ale obrana Hvězd zachytává veškeré ataky do pečlivě upletené sítě. Postupem času se Suchdoláci v útoku osmělují více, zastřeluje se Éďa a přidává se rovněž velmi dobře napadající Doktor. V 18. minutě se ujme Kotlův individuální průnik zakončený křižnou přízemní střelou (tzv. diagonálkou) k tyči. Do konce poločasu vedení Hvězdy bez větších potíží uhájí, Lukino si kulatý nesmysl osahává pouze v momentech, kdy jej staví Jiřinovi k výkopu. Úvod druhé půle přináší slunce do duší všech domácích hráčů a fanoušků v podobě uklidňujícího gólu, který padne po bezchybné narážečce Édi a střílejícího kapitána. Ani tato inkasovaná branka ovšem příliš neotevře stavidla Neumannovy útočné hry, takže Hvězdy i nadále buší takřka do plných. O dělbě bodů je téměř rozhodnuto, soupeř hrající bez střídání nemá sil na obrat, přesto zanechává na suchdolském kopci o mnoho lepší dojem než v prvním vzájemném utkání (podzim 05), kdy po několika minutách stáhl z oběhu vlastní míč (příliš dobrý na škváru). Utkání se dohrává ve zcela férovém a poklidném duchu.

Suchdol Stars RSC "C" - FC DDR 1:0 (0:0)
Branka: Motýl
Sestava: Lukino - Kubišta, Doktor, Jiřina, Pepino, Hotovson, Motýl, Mišák
 

Třetí říjnovou neděli dorazil do Suchdola reprezentační výběr bývalé NDR, doposud stoprocentní tým 6. K ligy. A jestliže Hvězdy na tom byly bodově naprosto shodně, očekávala se nelítostná Bitva o čelo tabulky. A také byla, se vším všudy. Soupeř jakoby chtěl dostát svému názvu, přijel se samými atletickými typy (rozuměj - s produkty východoněmecké steroidové školy) a jal se prezentovat klasickým dederonským herním projevem - buldočí snahou, zarputilostí a důrazem v soubojích. Již od úvodního písku bylo nasnadě, že velké nebezpečí bude pramenit z německých autových vhazování, která byla řádně dalekonosná a prudká. Suchdolská defenzíva se tak musí mít stále na pozoru a je ve vzdušných soubojích s messerschmitty úspěšná. Poněkud horší je to s hrou dopředu, Hvězdám vázne rozehrávka, šance se téměř nevyskytují - Mišákův pokus likviduje brankář DDR, Jiřina po kličce míří nad a v největší šanci po rozehrání přímého kopu Motýl vyprodukuje pouze šmudlu. Hra se odehrává především ve středu pole a do poločasu bez vážnější šance na jedné či druhé straně. Ve druhé půli ovšem utkání graduje. Atmosféra vzhledem k důležitosti zápasu houstne, soupeř místy slovně provokuje (překvapivě čistou češtinou bez saského přízvuku), vznětlivé povahy Hvězd oplácejí stejnou mincí a sudí do toho působí dojmem „mouchy snězte si mě“. Vrcholem hodně hektické desetiminutovky je takřka odpískaná penalta proti Hvězdám za Hotovsonovu ruku (viz níže).Postupně přece jen rozpálené hlavy chladnou, gól na noze má Motýl, který neuspěje v souboji z očí do očí s gólmanem DDR , ale 12 minut před koncem si tentýž forvard spravuje chuť měrou vrchovatou: počká si na Kubištův aut, hoden své přezdívky se vznese do vzduchu a vystřihne hlavou trkanec, na který brankář nemá šanci zareagovat – krásný fotbalový moment, ochozy vybuchují nadšením - 1:0! DeDeRáci jsou nuceni otevřít zadní vrátka, hraje se nahoru – dolů, vede se boj o každý cm hrací plochy, Mišák předvede v obraně skvělý skluz, o chvíli později Lukino výborně vybruslí soupeře. Cenné vítězství je na světě.

Suchdol Stars RSC "C" - S.T.R.U.P 1:1 (1:1)
Branka: Éďa
Sestava: Lukino - Kubišta, Doktor, Jiřina, Pepino, Hotovson, Motýl, Éďa

V úvodu utkání hýří Hvězdy aktivitou, Doktor 2x velmi nebezpečně zakončuje, ale ujme se až Éďova přesně mířená skákavá střela k tyči v 5. minutě - famózní úvod. Na soupeři však inkasovaná branka nenechává sebemenší stopy, v obraně si počíná velmi obezřetně a začíná přidávat i pěknou kombinační hru dopředu. Naopak v týmu Hvězd je znát absence Kotla a Mišáka, kromě Édi se nikomu nedaří podržet a rozehrát míč, také výkopy končí většinou na hlavách Strupu. Ten je čím dál více nebezpečnější, ovšem schází mu finální fáze. A tak se o vyrovnání „musí postarat“ samotné Hvězdy: nedorozumění mezi Doktorem a Luknem při chytání malé-nemalé domů končí nevídaným vlastencem – 1:1. Ve druhé třicetiminutovce je Strup aktivnější, Lukino k několika kvalitním zákrokům přidává další a projevuje se také jako kumštýř ve stavění tyčí. V závěru utkání se Hvězdy již soustřeďují na zisk cenného bodu, i když dvakrát nebezpečně vpadnou do otevřené obrany soupeře a Motýl to zkouší hlavou jako v předchozím utkání, výsledek se nemění.

Suchdol Stars RSC "C" - FC Dynamo šnek 0:0 (0:0) 
Sestava: Lukino - Kubišta, Doktor, Jiřina, Mišák, Malda, Motýl, Jendys, Éďa

Utkání ztraceného bodu – jak jinak pojmenovat zápas, v němž celých šedesát minut působíte fotbalovějším dojmem, máte stálou územní převahu, vytvoříte si více příležitostí, vstřelíte jedinou branku utkání a stejně nevyhrajete… Šneci přijeli na Suchdol s perspektivním týmem, jehož hlavní předností byla hra vzadu – ve čtyřech zhušťovali oblast vápna svého gólmana a pokoušeli se o rychlé kontry. Hvězdy zahájily ofenzivně naladěné a dvakráte se do koncovky po skvělých přihrávkách Doktora tlačil Malda, na jehož zakončení se ovšem projevila absence zápasové praxe. Největší příležitost první půle měl asi Éďa, jehož téměř gólovou střelu brankář vytěsnil zákrokem, který se povede jednou, maximálně dvakrát za deset let. Přesto si však Éďa mohl spravit chuť, neboť v úvodu 2. půle vstřelil regulérní branku, kterou se ovšem sudí rozhodl neuznat. Rekonstrukci inkriminovaného okamžiku lze provést přibližně takto: Sudí mává aut ve prospěch Šneků, ale vzápětí (během 2 vteřin) se správně opravuje a dává míč Hvězdám. Mišák nelení a vhazuje na Éďu, který v souboji s hlemýždím gólmanem skóruje. Kapitán Šneků si ovšem běží stěžovat zřejmě na to, že se nestihl vrátit do obrany a sudí k překvapení všech na to slyší – aut se bude opakovat! Zatímco tribuny spekulují nad tím, čí že jsou to „jabka“, Jendys neváhá a označí sudího naprosto objektivně pi.usem. Odměnou mu je žlutá karta. Po několikaminutových debatách totálně pokažený zápas pokračuje za stavu 0:0. V závěru, kdy od kopaček létají jiskry, je patrná snaha obou soupeřů o vstřelení kýžené branky. Lukino exceluje při brejku soupeře a Mišák, Kubišta ani Malda míč do sítě nedopraví.

Suchdol Stars RSC "C" - Síla vůle 1:2 (0:1)
Střelec: Jendys 
Sestava: Lukino - Kubišta, Doktor, Jiřina, Pepino, Malda, Jendys

Počasí, že by psa nevyhnal (kosa jak sviňa, chčije a chčije) a sedm statečných Hvězd vedených Chrisem, tedy vlastně Kubištou vybíhá bránit sezónní neporanitelnost v duelu se Silou vůle. Notně okleštěná sestava Hvězd bez hlavních hvězd doplácí na nedůslednosti v defenzívě, z nichž padají oba góly soupeře, který mimo to nastřelil ještě asi dvě tyče a břevno. Přesto si troufám napsat, že Hvězdy za Sílou nezaostávaly, především v poslední čtvrthodince svého soupeře totálně uzamkly před jeho brankou, ovšem nenašel se ten správný klíčník, který by otevřel dveře alespoň k vyrovnání. Přitom šancí bylo nepočítaně. Jediným střelcem na straně Hvězd se tak stal Jendys, který po pohledné akci na jeden dotek efektním a nutným skluzem snižoval ve 35. minutě na 1:2.

Suchdol Stars RSC "C" - Ještěrka 3:0 (1:0)
Střelci: Hotovson, Kubišta, Doktor
Sestava: Lukino - Kubišta, Doktor, Jiřina, Hotovson, Malda, Jendys

Dalšího soupeře Hvězd – Ještěrku – předcházela pověst psychicky labilního týmu, neboť po porážce se Šnekem o kolo dříve měl dle zápisu vyhrožovat sudím likvidací a snad i ten nějaký nechutný keňar měl padnout. Po zhruba sedmdesátiminutovém setkání s Ještěrkou lze suše konstatovat, že označení Ještěrky jako „psychotýmu“ je zcela namístě. Na suchdolskou škváru se Ještěrka připlazila téměř deset minut po stanoveném začátku utkání s plnými ústy plamenných hlášek o tolerantnosti. Poté co na klandr vyvěsili svou vlajku, vyběhli na hřiště odhazujíce přitom houfně nedopalky – náhradníci tak činili až při samotném střídání(!). Největším „intelektuálem“ Ještěrky byl jistý týpek v civilu na lavičce, který toho stihl opravdu hodně: vehementně své svěřence povzbuzoval, peprnými výrazy komentoval veškeré dění, spílal sudím i slovně napadal hráče Hvězd – zkrátka případ hodný praxe dr. Chocholouška. Své si vyslechli především Doktor po střetu s obráncem Ještěrky, který si poranil koleno, a Lukino během diskuzí o přestávce. Chodícím nervem se ukázal i gólman Ještěrky. Samotný zápas probíhal víceméně pod kontrolou vítězného týmu. Lukino se v brance tentokrát příliš nenadřel, i díky čističi Hotovsonovi, který se vrátil do sestavy plný sil a elánu po návštěvě černého kontinentu a Hušák arény. Jako bonus přidal i první branku zápasu, když zachoval chladnou hlavu sám před brankářem. Stalo se tak pár minut po první neproměněné gólovce Maldy, který si momentálně prožívá tzv. Junovo období. Druhá branka, kterou po změně stran přidal nádherným způsobem kapitán Kubišta, byla záležitostí vyšší matematiky: po rohu Hvězd a následné srážce gólmana s obráncem Kubišta asi 12 metrů od brány vyměří dráhu míče na trase hlava – síť tak, aby nikdo z bránících na míč nedosáhl a neomylně trkne. Třetí branka padne v době, kdy Ještěrka již hraje power – play, a Doktor po špatném zásahu brankáře stojí na správném místě a pohotově uklízí míč do sítě.

 Suchdol Stars RSC "C" - Slovan Amatéři 3:1 (1:1)
Střelci: Motýl, Doktor, Éďa
Sestava: Lukino - Kubišta, Doktor, Jiřina, Mišák, Malda, Jendys, Motýl, Éďa

Do první gólové šance zápasu se dostal Kubišta, leč neuspěl. Vzápětí se musí na druhé straně ohánět Lukino, jenž skvěle nohou na roh vyráží střelu soupeře. Amatéři rozhodně nepůsobí dojmem nějakých nazdárků z Andorry, prokazují rychlost, techniku i sehranost a v útoku jsou notně nebezpeční - je až s podivem, že se nacházejí v sestupových vodách ligy. Do vedení jdou přesto Hvězdy, s přehledem hrající motor většiny akcí Éďa krásnou přihrávkou od rohového praporku vyzve ke skórování Motýla a ten se v momentech, kdy má nastavit libovolnou část těla, zpravidla nemýlí - 1:0. Vyrovnání přichází o pár minut později v okamžiku, kdy si útočník Amatér urobí ze dvou Hvězd slalomové tyče a tečovanou střelou prostřelí Lukina. Na začátku druhé půle existuje na škváře pouze jedno družstvo - a k překvapení do posledního místečka vyprodané Suchdol Arény jsou to Amatéři. Hvězdy, hrající od úvodního hvizdu druhé třicetiminutovky bez Mišáka, jenž odešel plnit své povinnosti na velkou, předvádějí totálně laxní, nedůrazný a jediné kloudné přihrávky neschopný výkon. Svatořečit tak musí Lukina, který vytahuje ze svých kapes famózní zákroky. Naštěstí přichází blesk ze zatažené suchdolské oblohy v podobě nezapomenutelného gólového momentu, který přichystá svým fanouškům ostřílený a stále hodně kousavý vlčák Doktor: Lukino vykopává dlouhý míč na forvardy, Doktor si jej stahuje levačkou, aby okamžitě z halfvoleje pravačkou vyslal nechytatelnou ránu přesně k tyči. Jak říká Kubišta - když se to umí, je to sranda. Brankář je odsouzen do role pouhého diváka, ochozy bouří - 2:1. Inkasovaný gól ještě více vybudí útočné choutky Amatérů, ale defenzivní šiky Hvězd jsou již jako na povel formované. Pojistku dvou bodů posléze s chladnou hlavou sněhuláka na Sibiři přidává Éďa, jehož do brejku vyšle milimetrovou přihrávkou Pepino. Tento sezónní novic si mohl rovněž chvíli předtím zapsat historický zásek, leč brankář proti němu včas vyběhl a zúžil střelecký úhel. Postupové vítězství se sice rodilo v bolestech, ale přišlo na svět!

Suchdol Stars RSC "C" - Keckafogo KK 4:2 (2:2)
Střelci: Motýl, Doktor, Éďa
Sestava: Lukino - Kubišta, Doktor, Jiřina, Mišák, Malda, Jendys, Motýl, Pepino, Hotovson

V posledním utkání sezóny se hraje o tzv. hubičku, neboť postupové i sestupové karty jsou již vyloženy. Tento fakt si poněkud svérázným způsobem přebere obrana Hvězd, která usoudí, že v takovém zápase je jakákoliv činnost směrem dozadu zbytečná a dere se jako jeden muž čile vpřed. Lukino tak během prvních deseti minut zůstává sám jako vojín v poli z očí jednomu, dvěma či občas třem hráčům Keckafoga. Ohání se seč může a pochytá snad šest tutovek, přičemž dvakrát zabrání dorážkám do sítě i vleže! Je proto až k nevíře, že skóre otevírají Hvězdy: Sudí pískne diskutabilní malou domů na straně Keckafoga a exekuce se ujímá Kubišta, který o pár dní dříve pečlivě studoval Ronaldinhovu kulišárnu spočívající v podstřelení zdi. Hráč Hvězd je přitom ještě originálnější - napálí to vzduchem přímo na střed zdi, která se ovšem rozestoupí zřejmě v domnění, že bude nahrávat do strany. Ránu jako z kanónu tak zastavuje až Mózou pečlivě vypnutá síť branky - 1:0. O 12 minut později je po nedůslednosti stále někde výletující obrany Hvězd vyrovnáno. Začíná přestřelka - Motýl s Doktorem si v útoku dají míč a druhý jmenovaný nedává brankáři šanci. Vzápětí však Jiřina vyrobí ukázkový kiks při zpracování míče a skóre je opět na plichtě. Za stavu 2:2 končí i poločas. O přestávce nastává mytí hlav obránců Hvězd a zdá se, že šampón proti lupům je účinný. Defenzíva Suchdoláků začne šlapat o poznání lépe a důrazněji, soupeř již nemá tolik prostoru. A když se po deseti minutách blýskne individuální akcí a následnou přesně mířenou střelou Mišák, je zřejmé, že Hvězdy bez bodového zisku z utkání neodejdou. Sezónní brankový účet podtrhne a uzavře kanonýr posledních kol Doktor, který vybojuje na gólmanovi Keckafoga téměř ztracený míč a donutí obránce srazit si jej do branky – 4:2. Suchdol Stars C se stávají vítězem 6. ligy!