Jdi na obsah Jdi na menu
 

8.6.2013 - 6.Víceměřický výšlap - článek

9. 6. 2013

Po měsíci studeného a deštivého počasí, v době, kdy se v Čechách potýkali se záplavami, se konečně na Moravě trochu vyčasilo a v sobotu 8. června, za nádherného počasí, mohl proběhnout již 6.ročník Výšlapu do okolí obce. Na startu na Chatě ve Svodnici, se po 14. hodině sešlo 74 pochodníků, kteří se vydali na již obvyklé a oblíbené trasy.

Malá 5kilometrová, s pracovním názvem "Na zmrzlinu", kterou si vybralo 36 účastníků - zejména rodiče s dětmi, či kalendářně starší - opět vedla na Kozlov, odtud zpět do Poliček, kolem Dobromilických rybníků do Doloplazského zámku do cukrárny, kde obdrželi razítko a osvěžili se zmrzlinou a po odpočinku se vraceli kolem Víceměřického rybnika, zpět na Chatu. Větší 38. členná skupina turistů, si vybrala velkou trasu "Na pivo", která taktéž nejdřiv mířila na Kozlov, kde je u Vyhlídky očekával náš člen, a zároveň i člen Mysliveckého sdružení p. Kočí, který zapůjčil dalekohledy, popřípadě pomohl určit místa v okolí, nebo odpovídal na dotazy ohledně myslivosti. Z Kozlova pak cesta vedla dolů kolem Boží muky, kolem přerovské trati do Nezamyslic, poté celým městysem, až k "Hotelu" - nyní restauraci Viktoria, kde turisté dostali razítko a mohli využít nabídky pěnivého občerstvení, odtud pokračovali ke kostelu Svatého Václava, kolem fary na cyklostezku a dál na Biocentrum Mokroš kde právě nádherně kvetly lekníny. Z Mokroše se vraceli kousek po silnici, po přejítí mostu přes Hanou, k Brodečce, kolem které, proti proudu, došli k Mořickému splavu, a pak zpět na Chatu.

V cíli všichni účastníci obdrželi diplom, pamětní keramickou medaili a občerstvení ve formě piva či limonády a špekáčku, který si sami opekli nad připraveným táborákem. K pohodě krásného odpoledne přispívala i náladová hudba, občerstvení, specialita z udírny, či nezbytná tombola.

Ještě dodám několik Nej, z letošního ročníku. Celkový počet účastníků, jak už jsem vzpomínal, byl 74 turistů. Nejstarším pochodníkem byla paní Anna Vranová(1939), nejmladším účastníkem Nicol Antoníčková (2012) a nejvzdálenějšími byla rodina Foltýnova (Trnkova), ze Vsetína.

Letošní ročník, se dle pořadatelů i účastníků. opět vydařil a my jsme rádi, že se nám už po několik let daří nabídnout tuhle neobvyklou akci, na příjemné strávení sobotního odpoledne, k rodinným výletům a setkání se známými.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář