Jdi na obsah Jdi na menu

sezona PODZIM 2009

29. 8. 2009
5.liga - skupina I

1.kolo

AFK Druháci - Zelená liška juniors               6:2                
B.: 9.,12. Kropelnický, 42.,50. Bruckner, 21. Machač, 33. Váchal

Komentář: V tomto zápase jsme nastoupili proti velmi dobře hrajícímu soupeři. Ale lepší jsme byli od začátku my. A v 9. minutě jsme to podpořili prvním golem. Váchal potáhnul balon a přihrál před prázdnou bránu Kropelnickému. O 3 minuty jsme vedli 2:0, když prokličkoval 3 hráče Kropelnický a zavěsil. Ve 21. minutě přišla snad nejkrásnější akce kdy Bruckner našel dlouhou přihrávkou přes celý hřiště a Machač se trefil z voleje mezi nohy brankaře. 3:0. Celý zápas nás držel skvělým výkonem brankář Šípek. Do druhého poločasu nastoupil aktivněji soupeř ale my už po 3 minutách šli do 4-brankového vedení, kdy Bruckner vystřelil a i s chybou golmana zavěsil na 5:0. Tato akce se opakovala i o 8 minut později. Soupeř se poté zmohl jenom na 2 trefy, ale to už jsme na to jaksi kašlali. Dobrej výkon a hlavně jsem rád, že jsme se konečně sešli.

ostatní zápasy 1. kola: Debakl - S.T.R.U.P. 2:2, V.S.P.S.V.S. - Vysočany 1:8, Benda - Maverick 3:5, Drsný šrouby - Puk 2:3, Kbely - Yeti 4:3

komentář rozhodčího: . Druháci byli jasně lepším týmem a nebýt výkonu hostujícího brankáře, mohlo padnout více branek


2.kolo

Maverick - AFK Druháci                  7:12   ( 4:7 )                
B.: 3.,4.,17.,20.,21.,31.,36.,39.,48. Kropelnický, 23.,29. Šmíd, 52. Hradecký

Komentář: Do nové sezony jsme vstoupili divokou přestřelkou. 19 branek není špatné pro oko diváka. Ale pro defenzívy obou týmů hrozné. My jsme byli rádi, že jsme se vůbec sešli a měli jsme akorát hráčů. Do brány musel Šípek a to je také vidět na výsledku. Zápas se moc nepovedl Hradeckému a Hrubému. Do dalších kol ale chceme ještě zlepšit. A máme na postup. Díky.

ostatní zápasy 2. kola: S.T.R.U.P. - Yeti 1:2, Puk - Kbely 1:4, Zelená liška - Drsný šrouby 3:1, Vysočany - Benda 5:0 , Debakl - V.S.P.S.V.S. 1:7

komentář rozhodčího: Velmi pěkné utkání, hrané ve férovém duchu, mimořádný výkon hráče Kropelnického.


3.kolo

AFK Druháci - Sokol Vysočany C          1:6   ( 1:2 )                  
B.: 27. Kropelnický

Komentář: K tomuto zápasu jsme nastoupili ve slabší sestavě. Chyběl zraněný Šmíd a jak už to tak bývá pořádný brankář. Ne že by provizorní golmani nechytali špatně ale v 5. lize už to nejde. Dále pak chyběl Váchal, který dal přednost velkému fotbalu. Ale od první minuty byl pánem na hřišti soupeř. My jsme nekombinovali a ani jsme si pořádně nenahráli. Škoda protože to byl hratelnej soupeř. I když na pátou ligu velmi dobře hrající. Hráli jsme tak jak jsme hráli a dopadlo to tak jak to dopadlo. Do příštích zápasů jednám s dvěma golmany, takže tento problém doufám odpadne...

ostatní zápasy 3.kola:  V.S.P.S.V.S. - S.T.R.U.P. 2:7, Benda - Debakl 3:2, Drsný šrouby - Maverick 3:4, Kbely - Zelená liška 4:0, Yeti - Puk 0:3

komentář rozhodčího: Zápas, který se hrál v režii hostujícího týmu, který měl převahu celý zápas, kterou zaslouženě po přestávce potvrdil i střelecky.


4.kolo

AFK Druháci - Debakl FC             8:2  ( 4:0 )
B.: 5.,9.,58. Váchal, 3.,39.,55. Kropelnický, 28. Hradecký, 40. Šmíd

Komentář: Ve 4.kole jsme se sešli jako minule kromě nemocného Hrubého. Ale naše sestava zůstala i tak silná. Už od první minuty jsme byli silnějším a techničtějším týmem. A ve 3.minutě jsme šli do vedení zásluhou Kropelnického. Postupně jsme svůj náskok navyšovali a do půle to bylo 4:0 po dvou trefách Váchala a šťastné trefě Hradeckého. Po půli jsme na soupeře opět vletěli, ale brankové vyjádření přišlo až ve 39. minutě, kdy Váchal zahrával rohový kop, našel obloučkem Kropelnického, který ze vzduchu nádherně zavěsil. O minutu později už to bylo 6:0, kdy se dostal k odraženému balonu Šmíd a nádherně šajtlí podél golmana na zadní tyč zavěsil. Chtěli jsme hrát na nulu, ale to bysme nebyli my, kdybychom tu branku nedostali. Nakonec zápas skončil 8:2 a my jsme mohli být hodně spokojeni s naším výkonem. Konečně se rozehrál Švec, kterému to tolik nešlo v předchozích zápasech a i Hradecký odváděl v záloze dobrou práci. Díky hoši.

ostatní zápasy 4. kola:  S.T.R.U.P. - Puk 0:2, Zelená liška - Gente 2:1, Sokol Vysočany - Drsný šrouby 3:1, Maverick - Erko Kbely 4:0 , V.S.P.S.V.S. - Benda 2:1.

komentář rozhodčího: Fair-play utkání s jasnou herní převahou Druháků. 




5.kolo

AFK Druháci - V.S.P.S.V.S.                  6:2   ( 3:0 )    
B.: 2.,37.,49. Machač, 12. Kropelnický, 30. Švec, 51. Váchal              

Komentář: K tomuto zápasu jsem nastoupili opět v naší nejsilnější sestavě. A chtěli jsme opět na našem domácím hřišti naplno bodovat. A to se už od začátku dařilo a Machač již ve 2. minutě otevřel skore. Ve 12. minutě se důrazně prosadil Kropelnický a bylo to 2:0. Poté přišla taková hluší část zápasu až do samého závěru poločasu, kdy se střídali akce naše s akcemi hostů. Ale do poločasu ještě stačil navýšit skore svoji premiérovou trefou v 5.lize Švec, kdy se prosadil po velkém závaru před brankou. Ve druhé půli jsme se chtěli zaměřit hlavně na to, abychom nedostali branku. Ale jak už je v této sezoně takovou jistotou, už ve 33. minutě jsme dostali nejtrapnějšího gola, kterýho Šípek dostal. No nic snažili jsme se hrát a navýšit naše brankové skore. O to se staral hlavně Machač, když se trefil ve 37. a 49. minutě. Ovšem nejkrásnější akce měla přijít. V 51. minutě rozehrával Bruckner z obranného malého vápna, našel na druhém vápně Váchala a ten nádhernou střelou z voleje stanovil konečné skore 6:2. Snad 4.liga volá??? Odpovědi piště do knihy...;)

ostatní zápasy 5. kola: Benda - S.T.R.U.P. 2:2, Drsný šrouby - Debakl 2:3, Kbely - Vysočany 0:4, Gente - Maverick 3:0, Puk - Zelená liška 1:5.

komentář rozhodčího:  Jaká je to krása, když se týmy soustředí na fotbal a hrají v duchu fair play. Utkání bylo kvalitní, rychlé, takticky i technicky vyspělé. Rozhodly vyšší individuální kvality na straně domácích.

6.kolo

AFK Druháci - Benda OFC             5:5  ( 3:2 )            
B.: 15., 45., 48. Kropelnický, 9. Šmíd, 16. Hradecký

Komentář: Ke komentáři jenom stručně, protože přes velmi vyhrocené utkání si pamatuju jenom nadávky soupeře a ne brankové hody. Skončilo to poměrně vysokou remízou 5:5, kterou ovšem my neuvítáme, ale stále zůstáváme na 2. příčce a Benda stále na posledním :D. Ale utkání hodně podcenili rozhodčí, kteří zřejmě viděli fotbal poprvé.

ostatní zápasy 6.kola: S.T.R.U.P. - Zelená liška 3:2, Maverick - Puk 11:2, Vysočany - Gente 3:0, Debakl - Erko kbely 3:3, V.S.P.S.V.S. - Drsný šrouby 2:2.

komentář rozhodčího: Vyhrocené utkání, které skončilo zaslouženou remízou.



7.kolo

S.T.R.U.P. - AFK Druháci                    1:6  ( 1:3 )
B.: 12., 40. Kropelnický, 9. Šmíd, 24. Váchal, 31. Hrubý, 43. Bruckner L.

Komentář: Tento zápas jsme potřebovali nutně vyhrát abychom se udrželi na druhé pozici a tak jsme začali zhurta a v 9. minutě otevřel skore Šmíd po autu Švece. Do půle jsme stačili dát ještě dvě branky a to zásluhou Kropelnického a Váchala. Hned po změně a to ve 31. minutě rozvlnil síť krásnou střelou Hrubý. Poté jsme už jenom v poklidu dohrávali zápas a skončilo to 1:6.

ostatní zápasy 7.kola: Drsný šrouby - Benda 1:2, Kbely - V.S.P.S.V.S. 4:5, Gente - Debakl 5:3, Puk - Vysočany 1:6, Zelená liška - Maverick 6:6.

komentář rozhodčího: Ve velmi pohledném utkání , plném pěkných kombinací, vyhráli Druháci brankami "až do kuchyně". Snad jen méně mluvit a více přemýšlet...

8.kolo

AFK Druháci - Drsný šrouby             12:2   ( 6:1 )
B.: 16.,27.,30.,35.,40.,47. Kropelnický, 15.,46.,57. Švec, 10. Šmíd, 20. Váchal, 49. vlastní

Komentář: K tomuto zápasu jsme nastoupili v oslabené sestavě bez Hrubého, Machače a Hradeckého. Ale již od začátku jsme měli zápas ve svých rukou. Také hrál 2. s posledním. V klidu jsme si zastříleli na soupeřovu branku i když v prvním poločase byla nevynucená pauza po Švecově hozeném autu, kdy zkratovala celá hala. Jinak pohoda. Druhý místo a postup se blíží.

ostatní zápasy 8.kola: S.T.R.U.P. - Maverick 2:1, Vysočany - Zelená liška 2:1, Debakl - Puk 10:0, V.S.P.S.V.S. - Gente 3:0, Benda - Erko Kbely 2:4.

komentář rozhodčího: Druháci si se soupeřem hráli jako kočka s myší. Kdykoli chtěli dát další gól, tak ho prostě dali. Kdyby nevymýšleli tolik parádiček a občas i zbytečných nahrávek lépe postavenému spoluhráči a kdyby v bráně Šroubů nestál tak kvalitní gólman, mohl být rozdíl ve skóre ještě daleko větší.

9.kolo

Erko kbely - AFK Druháci                   7:3  ( 1:2 )
B.: 6. Váchal, 51. Švec, 56. Šmíd

Komentář: K tomuto zápasu jsme nastoupili s opět nezvěstným Hradeckým, Hrubým i Machačem a je to znát na našem herním projevu se silnějšími soupeři. Když jsme od začátku viděli že na soupeře stačit nebudeme pomalu ale jistě jsme utkání začali vypouštět. Byl to krásný fotbal na který se určitě dalo koukat. Jen jednu černou skvrnu to mělo a to rozhodčího, který tomu výrazně ubral. Utkání, jak výsledek napovídá, se nám nepovedlo. Nejlepším úsek naší hry byla 51. až 56. minuta, kdy jsme dokázali již jen snížit na 3:7.

ostatní zápasy 9.kola:  Drsný šrouby - S.T.R.U.P. 2:1, Gente - Benda 7:0, Zelená liška - Debakl 1:3, Maverick - Vysočany 2:5, Puk - V.S.P.S.V.S. 5:4.

komentář rozhodčího: Druháci zaspali hned úvod zápasu, ale i ve zbytku hráli na půl plynu, jakoby už měli postup v kapse...

10. kolo

AFK Druháci - Gente - Yety FC          1:1  ( 0:1 )
B.: 38. Kropelnický

Komentář: K tomuto zápasu jsme nastoupili po dlouhé době s Dlouhým v bráně a přineslo to svoje ovoce. I když byli hráči soupeře starší a méně běhavější čas od času nám dělali problémy, ale brankář Dlouhý si s nimi bravurně poradil až na 17. minutu, kdy byl faulovaný náš hráč Šmíd a bylo to 0:1. Od té doby jsme do soupeře bušili, ale gól ne a ne padnout. Padnul až v 38. minutě kdy napřáhl Kropelnický a bylo to 1:1. Soupeř hodně fauloval protože nestíhal, ale jak my máme letos štěstí, rozhodčí viděl fotbal maximálně tak v televizi. Nicméně dokonce zápasu už žádný gól nepadl a tak musíme v posledním kole porazit předposlední Puk PFC a to si myslim nebude takovej problém.

ostatní zápasy 10. kola: S.T.R.U.P. - Vysočany 2:2, Debakl - Maverick 5:3, V.S.P.S.V.S. - Zelená liška 1:4, Benda - Puk 2:4, Drsný šrouby - Erko 0:3.

komentář rozhodčího: Oboustraně důrazné a vyhecované utkání, které skončilo spravedlivou dělbou bodů.


11. kolo

Puk PFC - AFK Druháci                   9:7   ( 2:2 )
B.: 24.,32.,46. Machač, 29.,46.,55. Kropelnický, 58. Hradecký

Komentář: V tomto zápase šlo o postup do 4.ligy a úkol byl jasný. Porazit Puk. To se nám od začátku dařilo soupeř nebyl tak nebezpečný až na 15.minutu kdy soupeř napřáhl a Dlouhý byl tentokrát krátký. Ale pak jsme začali úřadovat my, konkrétně Machač, který vyrovnal. V závěru poločasu jsme měli možnost dostat se do vedení z penalty a Kropelnický jí proměnil. V posledních sekundách jsme ale dostali druhý gol a tak poločas skončil 2:2. Po změně stran jsme se dostali hned do vedení, kdy skoroval opět Machač. Pak ale rozhodčí nesmyslně vyloučili našeho golmana Dlouhého, který hrál rukou ještě ve vápně a tak nastoupil do brány Švec. Od té doby jsme se začali těžce bránit. A hned ve 37. minutě přišel vyrovnávací gol na 3:3. Pak jsme inkasovali ještě dvakrát a bylo to 5:3 a zdálo se, že postup se nám vzdaluje. Poté jsme se ale zvedli a během 40 vteřin vyrovnali na 5:5. Ale hned z protiútoku jsme dostali gola na 6:5. Když jsme měli převahu na vápně soupeře tak našeho hráče Machače úplně zbytečně napadl brankář pěstí do obličeje. Ale rozhodčí dělal jako že nic nevidí a to byl podle mě zlomový bod utkání. Poté už jsme inkasovali goly, ale i my jsme dokázali nějaké přidat, ale golový účet zápasu se zastavil na skore 9:7. Ale soupeř by se měl stydět za to, že i ve 4 lidech jsme je přehrávali, prohráli jsme jen kvůli hráči v bráně, který v životě nechytal. Doufám, že tento zápas bude mít ještě dohru.

ostatní zápasy 11. kola: Erko kbely - S.T.R.U.P. 2:3, Gente - Drsný šrouby 3:1, Zelená liška - Benda 6:3, Maverick - V.S.P.S.V.S. 3:1, Vysočany - Debakl 1:6.

komentář rozhodčího: Utkání ve kterém měl Puk tolik hráčů na střídání, že by mohl hrát velký fotbal, rozhodlo vyloučení gólmana Druháků, krátce po změně stran. První půle byla vyrovnaná ale po vyloučení za ruku mimo vápno Puk nabídnutou šanci využil a zvítězil. I když Druháci byli nebezpeční i ve čtyřech v poli, o čemž svědčí čtyři góly.


TABULKA

tým
Z
V
R
P
skore
body
1. Sokol Vysočany
11
9
1
1
46:15
19
2. AFK Druháci
11
6
2
3
67:44
14
3. Erko Kbely
11
6
1
4
37:29
13
4. Debakl
11
5
2
4
40:35
12
5. Puk FC
11
6
0
5
31:51
12
6. Maverick
11
5
1
5
46:42
11
7. Gente - Yeti
11
5
1
5
25:21
11
8. Zelená liška
11
5
1
5
32:31
11
9. S.T.R.U.P.
11
4
3
4
24:25
11
10. V.S.P.S.V.S.
11
4
1
6
30:41
9
11. Benda
11
2
2
7
24:46
6
12. Drsný šrouby 
11
1
1
9
17:39
3




Statistika hráčů:
Jméno
zápasy
body
goly
asist.
obdr.goly
nuly
Vosyka - B
1
-
-
-
7
-
Dlouhý - B
2
-
-
-
3

Šípek - B
10
1
0
1
20
-
Bruckner L. - O
10
11
3
8
6
-
Hrubý - O
7
6
1
5
-
-
Hradecký - O
6
6
3
3
-
-
Švec - O
9
7
5
2
-
-
Váchal - Z
6
17
8
9
-
-
Machač - Z
8
15
7
8
-
-
Šmíd - Z
9
12
7
5
-
-
Bruckner M. - Z
-
-
-
-
-
-
Kropelnický - Ú
11
46
31
15
-