Jdi na obsah Jdi na menu

sezona JARO 2012

29. 3. 2012
4.liga - skupina F
 


 

1.kolo
 

AFK Druháci   -   Veleslavín Viktoria              2:9    ( 0:3 )
B.: 42. Vališ, 48. Čmejla

Komentář:   Na prvním zápasu jsem z důvodu trestu nebyl, proto nemůžu psát komentář.

ostatní zápasy 1. kola:  Erectico - Šotgani 3:4, Améby - Estudiantil 1:7, Farkáň - Reage boys 2:1, Gente - Kliďas 1:4, Orange Pred. - Hashlerka 2:0.

komentář rozhodčího: Na výši skóre se podepsal mj. i menší počet hráčů na střídání u Druháků, zvl. po vynuceném střídání brankáře v 1.půli. V utkání postupem času narůstala tvrdost a nervozita, což trochu kazí dojem z jinak kvalitního zápasu.
 

 
2.kolo
 
AFK Druháci   -   Erectico TBC                      8:3    ( 3:1 )    
B.: 4., 17., 35., 51., 52. Štefánek, 28., 45. Pavlis, 45. Čmejla

Komentář: K zápasu jsme nastoupili s velice obměněnou sestavou. Konečně se nám podařilo sejít se ve výborné kvalitě a se změnou v bráně. Místo zraněného Vosyky si do brány stoupl Kropelnický. V poli jsme soupeře jasně přehrávali od prvních minut a bylo jasné, kdo si jde pro 2 body. Už ve 4. minutě jsme šli do vedení zásluhou Štefánka. Výborně jsme kombinovali, výměna balonu byla rychlá, přesná a to na pomalou obranu soupeře platilo. V 17. minutě se po krásné kombinaci trefil opět Štefánek. Potom soupeř z druhého útoku snížil, po rohovém kopu, zpracování hráče rukou, kterého si rozhodčí nevšiml a po 4 odrazech před brankářem se míč nakonec dostal za jeho záda. Do poločasu jsme opět navýšili vedení na 3:1, když se trefil po několika promarněných šancích Pavlis. Do druhé půle jsme nastoupili ihned bez větší přestávky. A opět jsme dominovali. Vzadu výborně hrající obrana Endršt s Machačem řídili celou hru. Ve 35. minutě už to bylo 4:1, když Štefánek završil hattrick a hostující brankář začal být velmi naštvaný. Proč by neměl, když naši hráči na něj chodili ve 3 ne-li ve 4. Jen škoda, že jsme nevyužili další příležitosti, kterých bylo opravdu hodně. O minutu později skoroval Čmejla skoro do prázdné brány, kdy mu balon naservíroval výborně hrající Štefánek. 5:1. Ve 45. minutě přidal svou druhou trefu v zápase Pavlis a bylo prakticky rozhodnuto. V 51. a 52. minutě přidal svou 4. a 5. branku Štefánek a rodil se rozdíl několika tříd. V závěru nám ale docházeli síly a bylo to vidět i na výkonu dozadu. V posledních minutách jsme dostali 2 branky a soupeř tak upravil konečný výsledek na 8:3.
Jestli se takhle budeme scházet i nadále, tak příští sezonu počítám se 3. ligou.

ostatní zápasy 2. kola: Šotgani - Améby 3:2, Orange Pred. - Kliďas 1:1, Veleslavín - Hashlerka 2:0, Reage boys - Gente Yeti 3:0, Estudiantil - Farkáň 3:3.

komentář rozhodčího: Utkání bylo hráno za neustálého deště, přesto však bez záludných faulů a v duchu fairplay. Příčinou pravděpodobně bylo i to, že zápas byl zcela v režii domácích Druháků, kteří dominovali nejen herně, když předváděli pohledný pohledný a kombinační fotbal, ale nakonec i gólově. V domácích barvách byl nejvíce vidět Štefánek, který vynikal jak herně, tak gólově. Ačkoliv hostující Erectico v závěru  opticky snížili, nemohlo to již na výsledku utkání nic změnit.


 
3.kolo
 

Améby AFC A   -   AFK Druháci                    1:6   ( 1:3 )     
B.: 21., 49., 58. Štefánek, 5., 18. Pavlis, 42. Machač
 
Komentář:  Další výborný předvedený výkon. Soupeř tedy prakticky neškodný až na pár vyjímek, kdy nám docházeli síly, protože nás opět bylo akorát, ale i tak děkuju všem co byli. Po celý zápas jsme předváděli krásné kombinace, výborný pohyb, když přišlo na tvrdost, dokázali jsme soupeři znepříjmenit hru i důrazem. Opět bych naši hru rozdělil do dvou hodnocení. Nejprve to, že zezadu to řídil společně s obránci Machačem a Endrštem i Kropelnický, vepředu pak bylo spolehnutí na Tomka, Pavlise a hlavně Štefánka, kteří patřili k nejlepším na hřišti. V prvním poločase se dvakrát trefil Pavlis a jednou po krásném lobu Štefánek. Soupeř sice snížil, když se mu povedla asi jedna jediná akce a ještě po naší jediné chybě v obraně a soupeř dával do prázdné branky. V druhém poločase jsme už neinkasovali, naopak jsme branky přidali. Štefánek svými dvěma trefami uzavřel hattrick a trefil se i poprvné v této sezoně Machač, který si branku za svůj výkon zasloužili. Ale chválím celý tým, že makali a odehráli skvělý zápas.

ostatní zápasy 3. kola:  Erectico - Veleslavín 3:2, Farkáň - Šotgani 1:6, Gente Yeti - Estudiantil 5:0, Or. Predators - Reage boys 1:1, Hashlerka - Kliďas 1:2. 

komentář rozhodčího:  Zvítězil fotbalovější tým.

 
4.kolo
 
 
AFK Druháci   -   Farkáň 92 1.FC                5:3   ( 3:2 )
B.: 21., 29. Machač, 1. Čmejla, 46. Štefánek, 58. Pavlis

Komentář: V dalším kolem nás čekal podle výsledků kvalitní Farkáň. My jsme dorazili s jedním hráčem na střídání. A hned v 1. minutě jsme šli do vedení, když se prosadil Čmejla. Soupeře to ale nezlomilo, ba naopak. Ve 14. a v 18. minutě jsme inkasovali a soupeř šel překvapivě do vedení. Jak jsem již poznamenal byli jsme ve stejně sestavě jako minule. Kropelnický v bráně, Endršt s Machačem před ním a v útoky řádili Štefánek, Čmejla, Pavlis a Šípek. Všichni měli zápas v nohou a tak jsme spíše čekali, kdy vstřelíme nějakou branku a budeme čekat, co soupeř vymyslí. Jenže ve 21. minutě jsme po naší klasické kombinaci trefil Machač a bylo to 2:2. Do půle jsme ještě ale strhli vedení na naší stranu. Opět to byl Machač, který minutu před koncem vstřelil branku 3:2. Bylo vedro, měli jsme jednoho na střídání, takže nebylo v druhé půli kam spěchat. A prvních 10 minut bylo hodně ospalých, my jsme kombinovali a soupeř vyrážel do rychlých brejků. Ve 46. minutě jsme utekli soupeři na rozdíl dvou branek, když se po krásné dorážce prosadil Štefánek, již po 9. v této sezoně. Soupeř ale opět nesložil zbraně a v 53. minutě po ojedinělé kombinaci snížil na 4:3. Konečné skore ale uzavřel 2 minuty před koncem Pavlis.
2 body jsou doma, předvedený výkon byl dobrý, ale bylo nás málo a většina kluků bylo unavených.

ostatní zápasy 4. kola:  Estudiantil - Or. Predators 1:4, Šotgani - Gente Yeti 4:4, Veleslavín - Kliďas 2:2, Reage boys - Hashlerka 6:2, Erectico - Améby 1:3.

komentář rozhodčího: Oboustraně velmi pohledné utkání ve kterém se toho za 60 minut stihlo vše co k top utkání patří. Fotbalové myšlení, akce 1-1, přečíslení, skvělé zakončení, ale i spoustu bravurních zákroků obou gólmanů. Sem tam se i občas zajiskřilo ( oba týmy měly horké hlavy ) nakonec, i přes veškerou snahu hráčů hostí vyhrál fotbalovější tým.




 
5.kolo
 

Gente - Yeti FC   -   AFK Druháci          
       3:6    ( 1:3 )
B.: 14., 26., 36. Pavlis, 51., 54. Štefánek, 10. Šípek       
 
Komentář:  K zápasu jsme se dostavili bez dvou vykartovaných hráčů Čmejli a Endršta. Dokonce jsme měli i jednoho na střídání bez těchto absencí. Bylo mokro a tak se hrát v celku svižný fotbal. V sestavě se opět po delší době objevil Vališ. V brance byl Kropelnický, před ním Vališ s Machačem a vepředu výřili efektivitou Tomek, Pavlis, Štefánek a Šípek. A naši útočníci nám zajistili výhru. Už v 10. minutě jsme se dostali do vedení. Po pěkné akci zakončil Šípek. O 4. minuty to bylo už 0:2. Výborně se uvolnil Pavlis. Soupeř poté snížil, ale naší zásluhou. Vlastní branku si vstřelil opět Pavlis. Do poločasu nám ale vrátil dvoubrankové vedení Pavlis, když napravil vlastní branku. Utkání se ve druhém poločase začalo hodně kouskovat díky většímu temperamentu domácích, ale na vývoji utkání se to nějak zvlášť neprojevilo. Ve 36. minutě uzavřel hattrick Pavlis a bylo to 1:4. Jenže soupeř poté dvěma brankami zkorigoval. Nejprve po chybě Kropelnický potrestal soupeř pěknou akcí a o 3 minuty později po dobře zahraném rohovém kopu. 3:4. To ale bylo od soupeře z celého zápasu všechno. Navíc poté dostal soupeř červenou kartu. Tak jsme měli klid na kombinaci a prakticky jsme soupeři nepůjčili balon. V závěru jsme navýšili na 3:5, když se prosadil po několika šancích náš nejlepší střelec Štefánek. Poté dostal červenou kartu i náš hráč a byl to Pavlis. Dobrá bilance: 3 góly, 1 vlastní a červená karta. :D Nicméně jsme skore ještě navýšili a opět to byl Štefánek, který uzavřel skore zápasu.
Jdeme si pro postup do 3. ligy. Doufám, že se nám podaří ještě pár posil. A budeme schopni konkurovat i ve 3. nebo i ve 2. lize. Uvidíme.

ostatní zápasy 5. kola:   Kliďas - Reage boys 3:2, Améby - Veleslavín 1:2, Farkáň - Erectico 4:2, Predators - Šotgani 5:2, Hashlerka - Estudiantil 2:4.

komentář rozhodčího:  Od začátku zbytečně nervózní utkání plné faulů a emocí. Ve druhém poločase zápas ovlivnila červená karta, hráči ale poté začali hrát fotbal. Gente i v oslabení snížilo na rozdíl jediné branky, síly jim ale rychle ubývaly. Nakonec vyhrálo zaslouženě lepší mužstvo. .

 
6.kolo
 

AFK Druháci   -   Orange Predators A        3:9    ( 0:3 ) 
B.: 56. Čmejla, 59. Kropelnický, 60. Endršt

Komentář:  K tomuto zápasu jsme nastoupili s 6 hráči bez Štefánka, nejlepšího střelce naší ligy, Pavlise, druhého nejlepšího střelce ligy a Šípka, který měl také trest. Nicméně jsme proti soupeřovi, který měl myslim že 4 na střídání a náhradního golmana, nehráli vůbec špatně. Soupeř byl konečně také kvalitní a bylo to znát. Akce na obou stranách, padali tyče, spojnice, břevna, nejblíž ke goly jsme měli asi tak po 10 minutách, kdy nastřelil Čmejla spojnici. Kombinovali jsme, dostávali jsme se do šancí, ale ve finále jsme nedokázali protlačit balon ke střele, nebo zasáhl brankář či obrana. Do poločasu jsme prohrávali 0:3 a ve druhé půli jsme s tím chtěli něco udělat. Z brány šel Kropelnický a nahradil ho Vališ. Tato změna byla platná asi tak 5 minut. Do konce zápasu jsme ale stačili aspoň vstřelit 3 branky. Z toho 2 bych pasoval na goly roku. :D  Nejdříve si vzal na naší polovině balon Čmejla, prošel půlku hřiště a asi tak 5 metrů za půlkou vystřelil tvrdou střelu a byl z toho nádherný gól. Poté se prosadil i Kropelnický po hezké přihrávce Machače a poslední branku vstřelil Endršt, když mu Kropelnický nabil z rohu a byla to výstavní trefa od břevna. Škoda, že jsme se nesešli ve větším počtu, ale na to se nejde vymlouvat, musíme jít dál a v příštím kole si spravit chuť. Myslim si, že jsme nehráli tak špatně, jen nám chybělo dát v první 10-ti minutovce 2 goly a bylo by všechno jinak.

ostatní zápasy 6.kola: Veleslavín - Reage boys 5:2, Estudiantil - Kliďas 2:2, Šotgani - Hashlerka 6:1, Erectico - Gente Yeti 1:1, Améby - Farkáň 3:2.
 
komentář rozhodčího:  Kvalitní utkání, útočný fotbal z obou stran. Druháci neměli na střídání a postupem času to bylo více a více znát. Orange začali dominovat a rozhodli utkání. Druháci v závěru trochu zkorigovali výsledek.


 
7.kolo
 

Hashlerka THC 1993 B   -   AFK Druháci        1:11   
( 1:6 )
B.: 2., 5., 10., 47., 48. Pavlis, 7., 25., 34., 42. Kropelnický, 17. Tomek, 46. Machač
 
Komentář: K zápasu jsme se dostavili jenom se 6 hráči. V bráně Hrubý, obrana Machač, Vališ a vepředu Pavlis, Tomek a Kropelnický. Jenže už před výkopem bylo jasné, kdo bude jasným vítězem. Soupeř přijel trochu v jiném stavu a tak jsme toho využili a zastříleli jsme si a trochu si vylepšili i skore. 11 branek už jsme v hanspaulce dlouho nedali a tak se můžeme těšit na příštího soupeře, který bude o poznání lepší. Každopádně 2 body v boji o postup se hodí a taky jsme stihli i hokej. :D
 
ostatní zápasy 7.kola:  Or. Predators - Erectico 8:2, Farkáň - Veleslavín 5:4, Gente - Améby 2:3, Kliďas - Šotgani 3:2, Reage boys - Estudiantil 1:4.
 
komentář rozhodčího: Hashlerka působila od začátku odevzdaným dojmem, čemuž nakonec odpovídá i výsledek.
 

 
8.kolo
 

AFK Druháci   -   Kliďas FC                    4:1   ( 1:1 )   
B.: 33., 58. Machač, 24. Endršt, 42. Kropelnický
 
Komentář:   Ve šlágru kola jsme se sešli v 7 lidech, to znamená, že jsme měli dokonce i jednoho na střídání. Sestava Štefánek - Machač, Endršt - Kropelnický, Tomek - Čmejla, Šípek. Od začátku to bylo vyrovnané, hodně soubojů, i tvrdších někdy, ale byli to hosté, kteří hned ze začátku šli do vedení. My jsme opět, jako je naším zvykem, měli územní převahu, spoustu šancí, ale pořád ne a ne se ujmout nějaká střela. Až ve 24. minutě si Endršt pokryl balon před vápnem a vyrovnal na 1:1. Za tohoto stavu skončila i první půlka. Do druhé půle jsme nastoupili odvážneji a už po 3 minutách jsme šli do vedení, kdy po kombinaci se Čmejlou skoroval Machač. A dále jsme tlačili, nastřelili jsme pár tyčí, ale zápas byl stále otevřen. Soupeř měl také pár šancí, ale spíše se bránil. Ve 42. minutě byl ve vápně faulován Tomek a Kropelnický penaltu proměnil. 3:1. Zápas jsme začínali kontrolovat, nikam jsme se nehrnuli a v  závěru výhru pojistil podruhé v zápase Machač, když po dlouhé přihrávce Endršta zakončoval na zadní tyč. Sehráli jsme super zápas a získali 2 body, které nás opět řadí na 2. místo a opravdu reálně nás posouvá do 3. ligy, ale před námi jsou ještě 3 kola, takže nic nevypustit.
 
ostatní zápasy 8.kola:  Améby - Or. Predators 1:1, Veleslavín - Estudiantil 3:1, Erectico - Hashlerka 5:3, Farkáň - Gente 4:7, Šotgani - Reage boys 3:2 .
 
komentář rozhodčího:  Vyrovnané utkání s větší gól. efetivitou týmu Druháků.

 
9.kolo
 

Reage boys   -   AFK Druháci                   1:2   ( 1:1 )    
B.: 1. Machač, 54. Gas
 
Komentář: Pražačka. Naše nejneoblíbenější hřiště. Dobrý výsledek jsme tu uhráli jenom párkrát. Nastoupili jsme opět se silnou sestavou a navíc se dvěma na střídání. Sestava: Štefánek - Endršt, Machač, Kropelnický - Tomek, Pavlis, Šípek, Gas. A hned v 1. minutě jsme šli do vedení po zatáhnutí po lajně od Kropelnického se balon dostal přes Šípka k Machačovi, který neměl s dorážkou problém. 0:1. Zápas se potom trošku vyrovnal, ale stále jsme to byli my, kdo hrozil. Soupeř vyrážel jen sporadicky do protiútoků a do šancí se dostával hodně málo, už jenom proto, že hodně nakopávali balony na vysokého útočníka, který tam byl ale sám a s naší obranou si nevědel rady, už jenom díky skvělému výkonu Endršta, který ho k ničemu nepustil. Ale přece jenom do půle soupeř vyrovnal. Po trmě vrmě před bránou balon nějakým způsobem prostě dopadl za brankovou čáru. Nebyli bysme to my, kdybychom nedostali náhodný gól. Ve druhé půli jsme ale útočili jenom my. Nastřelili jsme mnoho tyčí a břeven. Po 20ti minutovém neústálém tlaku se nám nakonec podařilo vstřelit vítěznou branku. Kropelnického střelu zastavila tyč, balon se od ní odrazil k volném Gasovi a ten golmanovi nedal šanci. Gas se tak trefil poprvé při své premiéře a hned to byla branka vítězná. Příští týden výhra a jdeme do 3. ligy. Aleeeee aleeeee
 
ostatní zápasy 9.kola:   Or. Predators - Farkáň 5:1,Gente - Veleslavín 1:5, Hashlerka - Améby 1:1, Kliďas - Erectico 2:0, Estudiantil - Šotgani 4:6.

komentář rozhodčího:  Tento těžký zápas rozhodla disciplina hráčů AFK. Brankář domácích exceloval, ale tým ho nepodpořil a na body to nestačilo.

 
10. kolo
 

AFK Druháci   -   Deportivo Estudiantil       12:4   ( 7:2 )
B.: 4., 7., 40. Pavlis, 10., 24., 56. Kropelnický, 6., 15. Gas, 38., 42. Machač, 14. Tomek,                   46. Štefánek

Komentář:  K tomuto zápasu jsme nastoupili ve stejné sestavě jako minulý týden, akorát bez vykartovaného Šípka, který si bohužel nezahraje ani poslední zápas. Sestava: Endršt - Kropelnický, Machač - Tomek, Pavlis - Štefánek, Gas. V bráně jsme opět zaimprovizovali a dali do brány Endršta, který si poradil s touto úlohou docela dobře. Před zápasem jsme měli ze soupeře obavy, je to rok, co jsme s nimi prohráli 3:1. Ale soupeř byl hlavně ze začátku úplně marný a toho jsme využili my. Už v 15. minutě to bylo 6:0 a bylo rozhodnuto. Skoroval 2x Pavlis, 2x Gas, Kropelnický a Tomek. Soupeř se potom zvedl, přestal tolik kazit a začal si vytvářet i golové příležitosti. Tu první využili ve 22. minutě. My jsme stačili rázem odpovědět, když se podruhé trefil Kropelnický. Po poločase to ale bylo 7:2, soupeř ve 28. minutě snížil. Po poločase bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. V průběhu druhého poločasu jsme už kontrolovali výsledek a nakonec jsme navýšili skore na číslo 12. Ve druhém poločase se trefil tuto sezonu hodně produktivní Machač, který vstřelil 8. a 9. gol v sezoně, potom ve 40. minutě zkompletoval hattrick Pavlis a v 56. minutě i Kropelnický. Ve 46. minutě se trefil Štefánek, který se konečně vrátil po zranění. Výsledek tedy nad očekávání výborný a teď se rychle soustředit na poslední kolo proti Šotganům, který bude hodně zajímavý.

ostatní zápasy 10. kola: Veleslavín - Šotgani 7:5, Erectico - Reage boys 4:2, Améby - Kliďas 0:1, Farkáň - Hashlerka 3:1, Gente Yeti - Or. Predators 0:4.

komentář rozhodčího:  Domácí drtivým vstupem do utkání rozhodli a dále se dohrávalo jen z povinosti. Obě mužstva předvedla spoustu pěkných akcí.


 
11. kolo
 

Šotgani   -   AFK Druháci                           4:6   ( 2:3 )
B.: 26., 31., 34. Gas, 3., 21. Kropelnický, 44. Pavlis
 
Komentář:  K poslednímu utkání jarní sezony jsme se utkali se silným soupeřem. Papírově jsme museli vyhrát abychom postoupili do 3. ligy. Sešli jsme se v 7 lidech a opět jsme se rozhodovali, kdo půjde do brány. Nakonec se tam i přes nemoc postavil Machač. Sestava tedy: Machač - Kropelnický, Endršt - Pavlis, Vališ - Gas, Štefánek. Už od začátku jsme ale byli lepším týmem my. Věděli jsme, že soupeř neměl nikoho na střídání, takže bychom úspěch slavili v dlouhém držení balonu a vstřelením rychlé branky. Oboje se nám povedlo. Ve 3. minutě otevřel skore Kropelnický. Poté jsme hodně drželi balon, dlouhá kombinace s častou koncovkou byl na Šotgany ten správný recept. Ve 21. minutě už to bylo 2:0, opět to byl Kropelnický, který dalekonosnou střelou prostělil golmana domácích. Soupeř ale o 4 minuty snížil. Ve 26. minutě se po krásné přihrávce Endršta dostal k balonu Gas, obhodil si i brankáře a zvýšil na 1:3. Do půle přišlo ale ještě snížení, a to když si Pavlis dal vlastní gol. Druhá půle se nesla ve stejném duchu jako ta první. Ve 31. minutě opět skoroval Gas. 2:4. Start do půle se nám vydařil, Gas zkompletoval ve 34. minutě hattrick. Soupeř se ale vždy zmohl jen na zkorigování výsledku. Do konce zápasu se ještě trefil Pavlis. Odnášíme si z tohoto zápasu 2 body a postup. Doufám, že na příští sezonu, kterou strávíme ve 3. lize, bude chodit i více lidí a že tam nějakou dobu vydržíme, či se probojujeme ještě dále.
 
ostatní zápasy 11. kola: Or. Predators - Veleslavín 2:1, Hashlerka - Gente Yeti 0:6 k, Kliďas - Farkáň 4:4, Reage boys - Améby 3:5, Estudiantil - Erectico 7:4.
 
komentář rozhodčího:   Velmi pěkný zápas, slušný, férový. Domácí neměli hráče na střídání, ale odehráli pěkný zápas. Hosté byli lepší a zaslouženě vhráli.


 
TABULKA
tým
zápasy V
R
P skore body
1.   Or. Predators 11 8 3 0 42:13 19
2.   AFK Druháci 11 9 0

2

65:39 18
3.   Kliďas 11 6 4 1 25:19 16
4.   Vikt. Veleslavín 11 7 1 3 42:24 15
5.   Šotgani 11 6 1 4 45:38 13
6.   Estudiantil 11 4 2 5 37:43 10
7.   Améby 11 4 2 5 21:29 10
8.   Farkáň 11 4 2 5 32:41 10
9.   Gente Yeti 11 3 2 6 30:34 8
10. Erectico 11 3 1 7 28:44 7
11. Reage boys 11 2 1 8 24:31 5
12. Hashlerka 11 0 1 10 12:48 1

  ----- postup do 3. ligy

 

 

Statistika hráčů:

 

JMÉNO
ZÁPASY BRANKY INKAS. BRANKY ČISTÉ KONTO
Vosyka 1 - 2  
Kropelnický 10 11 13  
Šípek 5 1    
Machač 11 9 4  
Hrubý 1   1  
Pavlis 8 17    
Volek        
Štefánek 8 12 2  
Gas 3 6    
Endršt 9 2 4  
Čmejla 5 4    
Tomek 7 2    
Vališ 4 1    

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář