Jdi na obsah Jdi na menu
 

Green Moon

6. 3. 2009

TOPlist

Green Moon

6.3.2010 Autor návodu-Standa Madukas

V této hře se ocitnete ve světě kouzel a dobrodružství. Setkáte se s kouzelníky a alchymisty. Poznáte spousty zajímavých zemí jako je Egypt nebo Řecko. Naučíte se mnoho nových věcí o magii, kouzlech, záhadách a vědě. Zajímavá zápletka vás pohltí a zabaví , čeká vás velké dobrodružství!Green Moon je zajímavá agentura s kouzelnou grafikou.Vstupte do domu a začněte rozmotávat příběh .

Obývák:

Vezměte i pohrabáč nalevo u krbu,dejte ho do inventáře a zase ho pak vraťte na místo ke krbu.Klikněte na skleničku na stole,dejte si ji do inventáře a pak na ní použijte flašku,tím nalijete do skleničky alkohol.Vezměte skleničku z inventáře a klikněte pravým myšítkem,obsah skleničky vypijete.Vezměte si sirky nad krbem vlevo,klikněte pravým myšítkem.Tím zapálíte sirku,kterou klikněte na krb,tím ho zapálíte.Klikněte na noviny na stole ,vezměte si starý domovní klíč. Tento klíč otvírá dveře nalevo od krbu a kuchyňské dveře vpravo.Použijte klíč na dveře nalevo od krbu.Projděte dovnitř,vidíte,že dveře do suterénu jsou zamčeny.Vraťte se do obýváku a použijte klíč na dveře napravo.Vejděte do kuchyně.

Kuchyně

Otočte se vpravo a klikněte na hodiny napravo od dveří.Uvnitř si vezměte klíč.Jděte zpátky do obýváku a dveřmi nalevo sejděte dolů ke dveřím,které si otevřete klíčem ,který jste našli v hodinách.

Suterén

Vstupte ,je tu tma.Vyjděte zpátky do obýváku a vezměte si z krbu zápalky a ze stolečku prázdnou sklenici a láhev alkoholu.Opět se vraťte dolů do suterénu a na tmu použijte zápalky/klikněte na ně pravým myšítkem/,tím zapálíte sirku.Klikněte sirkou na louč nalevo na zdi,tím ji zapálíte a místnost se osvětlí.Klikněte na knihu,jsou zde úkoly které musíte udělat.

Úkol 1: Udělejte kávu.

Klikněte vpřed za knihu.Vstoupíte do suterénu. Otočte se doleva, vidíte alchymistické zařízení.Zapalte sirku a klikněte na hořák pod kotlem nalevo,tím ho zapálíte.Otočte se vlevo a z dolní police vpravo si vezměte prázdnou banku.Otočte se dvakrát vpravo a použijte banku na trychtýř nad umyvadlem vlevo,tím banku naplníte vodou.Vezměte si železný hřebík z podlahy u boty.Použijte hřebík na pytel vpravo.Vezměte si zrnka kávy.Vezměte si hmoždíř ze spodní  pravé police.V inventáři použijte hmoždíř na zrnka kávy,získáte mletou kávu.Otočte se zpět k alchmystickému zařízení vlevo.Použijte banku s vodou na kotel nalevo.Použijte mletou kávu na kotel.Klikněte na zelené tlačítko dole/done/Obrázek kotle na pravé straně zmizí.Vyjděte ze suterénu a jděte do kuchyně.Ze stolu napravo si vezměte hrneček a z kuchyňského stolu vlevo zase brýle.Vzadu na stole vpravo je fotka kočky a vedle ní je cukřenka, ze které si vezměte několik kostek cukru.Vraťte se k zařízení v suterénu.Použijte prázdný šálek na banku s kohoutkem vpravo.Tím si do šálku natočíte kávu.Přidejte do ní kostku cukru a klikněte na šálek pravým myšítkem.Kávu vypijete.Klikněte na knihu v horním rohu napravo,první úkol máte zdárně za sebou.Tentokrát nás čeká úkol č.2.

Úkol 2: Udělejte kouzelné boty.

Nejprve musíme najít boty.Jedna bota je hned napravo od alchymistického zařízení u sudu s pivem,v regálu napravo je i hrnek na pivo,vezměte si ho také.Druhá bota je na dvorku.Jděte do kuchyně,otočte se vpravo a použijte klíč v inventáři na dveře,vyjdete na dvorek.Pod lavicí nalevo je druhá bota.Dejte si je v inventáři do jednoho okénka.Vezměte si podkovy ,které jsou u sudu před vámi.Vezměte si i hrst písku za sudem a kámen z cesty před vámi.Vraťte se do suterénu a použijte prázdnou banku na trychtýř nad umyvadlem,získáte vodu do banky.Otočte se doprava a napravo od kormidla si vezměte špulku nití.Otočte se dvakrát vlevo k alpistickému zařízení a dejte do kotle pod hořákem vodu v bance a pak písek,špulku nití,kámen a dvě podkovy.Klikněte na zelené tlačítko dole.Obrázek na pravé straně zmizí.Vezměte prázdnou banku z inventáře a natočte do ní tekutinu z banky s kohoutkem napravo.Vraťte se do obýváku a po pravé straně krbu vyjděte po schodech do ložnice.Na zemi u postele napravo si vezměte útržek papírku.Píše se tu že…Voda zkamení. Pavučina spoutá ocel. Dokonce vzduch se stává silnějším.

Použijte tento papírek na tekutinu v bance,vidíte že v bance to začne jiskřit.Použijte banku s tekutinou na boty a pak na ně klikněte pravým myšítkem.Tím si kouzelné boty obujete. Klikněte na knihu v horním rohu napravo,druhý úkol máte zdárně za sebou.Tentokrát nás čeká úkol č.3.

Úkol 3: Upečte postní chléb.

Vraťte se do suterénu.Použijte hřebík na pytel opřený vpravo o regál.Vezměte si hrst mouky.Použijte prázdnou banku na trychtýř nad umyvadlem,získáte vodu v bance.Jděte do kuchyně,otevřete ledničku a vezměte si vejce.V inventáři, spojte mouku + vodu + vejce = těsto.Vezměte si útržek dopisu na ledničce a přečtěte si ho.V inventáři klikněte na zápalky pravým myšítkem,zapálíte sirku s kterou klikněte v inventáři na těsto.Získáte postní bochník.Spojte bochník s útržkem dopisu co jste našli na ledničce a pak bochník pravým myšítkem snězte. Klikněte na knihu v horním rohu napravo,třetí úkol máte zdárně za sebou.Tentokrát nás čeká úkol č.4.

Úkol 4: Let vesmírem.

Jděte do kuchyně a přečtěte si poznámku uvnitř hrnce na kuchyňském stole vlevo. Dozvíte se,že nejlehčí prach je obličejový pudr.Klikněte na fotku na stole napravo.Je tu kočka,která drápy rozpárala polštář.Otočte se doprava ke dveřím a vyjděte na dvorek.Ze stolu nalevo si vezměte zahnutý hřebík.Vraťte se do obýváku a zněj jděte do ložnice.Klikněte zahnutým hřebíkem na polštář na posteli a pak na polštář klikněte,získáte ptačí péro.Klikněte na knihu na nočním stolku vlevo.Dozvíte se,že čarodějnice používají na koště jmelí.Vraťte se do kuchyně,otočte se doprava a klikněte na útržek dopisu na prosklené skříni vlevo.Je tu psáno….. Vy jste tu a tam. Vy jste všude. Vaše myšlenky se potulují. Útržek dopisu si uložte do inventáře.Jděte ke dveřím do suterénu a klikněte na pavučinu kolem vás,dejte si do inventáře kousek pavučiny.Projděte až k trychtýři nad lavorem a použijte na něj prázdnou banku.Získáte banku s vodou.Vezměte si pudřenku v červené krabičce na polici napravo.Klikněte na koště nalevo od barelu a vezměte si z něj větev jmelí. Otočte se a jděte do pravé obrazovky a klikněte na papír,který je na prkně nalevo od kormidla.Je tu návod jak udělat magnet.Jděte do ložnice a použijte zahnutý hřebík na  neizolovaný drát v rohu místnosti napravo.Tím získáte zmagnetizovaný železný hřebík. Jděte do kuchyně a vezměte si brýle na kuchyňském pultu nalevo.Vraťte se do suterénu a jděte ke kormidlu.Napravo od něj na zemi je časopis o brýlích,podívejte se do něj.Jděte k alchymistickému zařízení,nejprve do kotle nalijte vodu z banky a pak postupně do kotle přidávejte ptačí péro,zmagnetizovaný hřebík,kousek pavučiny,brýle,pudr z pudřenky a větvičku jmelí. Klikněte na zelené tlačítko dole/done/Obrázek kotle na pravé straně zmizí.Vezměte si prázdnou banku a klikněte na banku s kohoutkem vpravo.Natočíte do banky modrou tekutinu.Klikněte na banku útržkem papíru z inventáře.Banka začne jiskřit.Klikněte na ni pravým myšítkem,tím obsah vypijete.Pak klikněte na spodní modrou spirálu napravo levým myšítkem.Podívejte se na vesmírnou mapu.Klikněte na měsíc vlevo,ocitnete se na měsíci. Na měsíci není žádný vzduch,takže vám rychle dochází kyslík.Rychle klikněte na spodní modrou spirálu napravo levým myšítkem.Objeví se vám tři možnosti toho co můžete udělat,vyberte tu poslední třetí…..outside on the moon.Pak klikněte nahoře na ikonu vašeho domu.Přenesete se zpět do obývaku. Klikněte na knihu v horním rohu napravo,čtvrtý úkol máte zdárně za sebou.Tentokrát nás čeká úkol č.5.

Úkol 5: Čas cestování.

Jděte do suterénu a v lokaci ,kde je barel si napravo v polici vezměte ocet v zelené láhvi.Vezměte si i prázdnou hnědou láhev z téže police.Dále si vezměte hodiny ,které jsou nalevo v polici.Vezměte si větvičku jmelí z koštěte u barelu nalevo.Ještě si vezměte past na myši,která je také v polici napravo.Vraťte se do obýváku,klikněte na obraz nad krbem a pak se podívejte na foto na kterém je myš.Projděte do kuchyně,otočte se vpravo a klikněte na kabát pověšený nalevo od dveří.Klikněte na kapsu a podívejte se na kresbu na papírku.Otočte se vlevo,otevřete lednici a vezměte si sýr.Spojte sýr + past na myši = past na myši připravená k použití.Otočte se zpátky vpravo a pod kabát umístěte dolů na podlahu myší past k díře.Vyjděte na dvorek a zase se vraťte. Vidíte,že do pastě se chytila myš.Klikněte na past,získáte myší ocásek z pasti.Jděte na dvorek a vezměte si železný hřebík z pracovního stolu vlevo a měděný drát ze střechy boudy nalevo.Vezměte si kleště z trávy nalevo a použijte je na měděný drát,tím nastříháte měděný drát na malé kousky mědi.Vraťte se do obýváku a klikněte na polštář na pohovce v obýváku.Vidíte tu papír s textem a prsten.Píše se tu,že drahokam z prstenu se ztratil v ložnici.Vezměte si bronzový pohrabáč u krbu nalevo.Jděte po schodech nahoru do ložnice.Použijte pohrabáč na prkno v podlaze u nočního stolku nalevo.Z otvoru si vezměte červený drahokam.Jděte do suterénu k alchymistickému zařízení.Do kotle nejprve vylijte ocet a pak postupně přidávejte myší ocásek,železný hřebík,prázdnou hnědou láhev,hodiny,malé kousky mědi,větvičku jmelí z koštěte a nakonec červený drahokam. Klikněte na zelené tlačítko dole/done/Obrázek kotle na pravé straně zmizí.Vezměte si prázdnou banku z police vlevo a klikněte na banku s kohoutkem,tím do banky načerpáte fialovou tekutinu,získáte kouzelnou dávku.Přes kuchyň projděte na dvorek a vezměte si útržek papíru na zdi nad pracovním stolem vlevo.Spojte v inventáři útržek papíru s kouzelnou dávkou,získáte jiskřící růžovou dávku.Klikněte na ni pravým myšítkem,tím dávku vypijete. Klikněte na knihu v horním rohu napravo,pátý úkol máte zdárně za sebou.Tentokrát nás čeká úkol č.6.

Úkol 6: Kouzelné zdraví.

Vraťte se do suterénu,tam co je barel a použijte hrneček/mug/ v regálu vpravo na pánev pod regálem vpravo.Tím získáte močálovitou vodu.Poté si z té samé pánve vezměte si formu/mould/.Vezměte si mýdlo,je u umyvadla napravo.Jděte do obýváku a nalevo od krbu si vezměte pohrabáč/pokud tam není,tak je v ložnici na zemi/Pohrabáčem klikněte na hořící krb v obýváku,tím vyhrábnete z krbu uhlí.Vezměte si ho a přes kuchyň vyjděte na dvorek,kde si vezměte červa z rostliny vlevo a list jitrocele ze země vpravo. Spojte červa a list jitrocele,získáte okousaný list jitrocele.Vezměte si kousek půdy z cesty/soil/.V inventáři spojte vodu v hrnečku a půdu z cesty,získáte bláto.Klikněte na malý modrý bod ikony dole vpravo.Vnitřek ikony se vám zbarví namodro.Klikněte na tuto modrou ikonu.Objeví se vám dvě ikony nalevo,klikněte na tu spodní.Ocitnete se v muzeu,kde si promluvte s ředitelem Aqua muzeum. Řekne vám ,že byla ukradena vzácná Nautilus ulita.Klikněte dole vpravo na fialový bod na vnější straně ikony.Vnitřek ikony se zbarví dofialova,klikněte na ikonu a pak klikněte na ikonu,kde vidíte rybářskou chatu.Promluvte si se ženou,řekne vám,že Nautilus ulita je v chatě,ale ryba snědla klíč od chaty. Vezměte si rybářský prut,který je nalevo a jděte do spodní obrazovky.Klikněte rybářským prutem na vodu,budete se dívat na vodu,respektive háček zblízka.Klikněte na háček,tím nahodíte prut do vody a nyní budete pozorovat plovák.Pokud se začne cukat a nebo se přímo ponoří tak na něj klikněte,tím vytáhnete rybu.Musíte však chytit tuto rybu/viz obrázek/Jen v ní je správný klíč od chaty.Jenže pozor,musíte si ověřit jestli jste opravdu chytili správnou rybu.Vždy tedy klikněte na dolní zelenou ikonu nalevo/done/Pokud chytíte správnou rybu ,tak z ní automaticky do inventáře získáte klíč a odstoupíte od vody.Vraťte se k chatě,použijte klíč na dveře a vstupte.Vezměte si usušený heřmánek z rohu napravo.Stejně tak si vezměte usušenou chrpu ,která je tu také.Nalevo z krbu si vezměte bílou ulitu.Napravo dole klikněte na fialový bod a pak klikněte na vnitřní fialovou část ikony a přeneste se domů,do obýváku.Opět klikněte dole na bod,tentokrát modrý a přeneste se do muzea.Dejte bílou ulitu řediteli.Dostanete černou perlu.Opět klikněte dole na modrý bod a přeneste se zpět domů,do obýváku.Jděte do suterénu,do hrnečku opět naberte vodu z trychtýře nad umyvadlem a pak si vezměte papírek pod umyvadlem na zemi,přečtěte si ho v inventáři.Pak jděte k alchymistickému zařízení.Do kotle vlevo vylijte močálovitou vodu z hrnečku a pak postupně přidávejte do kotle formu/mould/,mýdlo,uhlí,okousaný list jitrocele,usušený heřmánek,usušenou chrpu,černou perlu a bláto/mud/Klikněte dole na zelený knoflík/done/ Obrázek kotle na pravé straně zmizí.Vezměte si prázdnou banku z police vlevo a klikněte na banku s kohoutkem,tím do banky načerpáte zelenou tekutinu.Získáte kouzelnou dávku.Použijte papírek na kouzelnou dávku,získáte jiskřící zelenou kouzelnou dávku. Klikněte na ni pravým myšítkem,tím dávku vypijete. Klikněte na knihu v horním rohu napravo,šestý úkol máte zdárně za sebou.Tentokrát nás čeká úkol č.7.

Úkol 7: Najděte černý kámen.

Klikněte dole vpravo na modrý pod a vnější straně ikony se srdcem uprostřed.Ikona se zbarví na modro,klikněte na ní a pak ze tří ikon klikněte na tu horní.Přenesete se do oblasti,kde nemůžete pořádně dýchat,takže klikněte dole vpravo na zelený bod na vnější straně ikony.Prostředek se zbarví dozelena a objeví se ikona srdce.Klikněte na ní,tím budete moci konečně dýchat.Pak klikněte vlevo dole na ikonu zeměkoule,zobrazí se před vámi mapa oblasti.Nyní se můžete posunovat všemi směry.Úkolem je dostat se na mapě na toto místo/viz obrázek.Zde je kámen,klikněte na papírek napravo od kamene a přečtěte si ho v inventáři.Zjistíte ,že kámen je Altar of Air. Poté klikněte dole vpravo na modrý bod a pak na modrou ikonu.Z nabídky vyberte tu poslední třetí…..outside on the moon.Pak klikněte nahoře na ikonu vašeho domu.Přenesete se zpět do obýváku .Klikněte na knihu v horním rohu napravo,sedmý úkol máte zdárně za sebou.Tentokrát nás čeká úkol č.8.

Úkol 8: Najděte artefakty oltáře vzduchu.

Nejprve jděte do suterénu, až tam co jsou v polici nalevo jen samé prázdné banky.Nahoře jsou svitky,vezměte si první a třetí svitek zleva.Otočte se vpravo,vezměte si zrcadlo nad trychtýřem ,který je nad umyvadlem a pak si vezměte i kladivo z police napravo.Použijte kladivo na zrcadlo,získáte střepy.Kladivo vraťte zpět do police.Jděte do ložnice,otevřete horní zásuvku stolečku nalevo a vezměte si pero.Jděte do kuchyně,z lednice si vezměte kousek pizzy.Zavřete lednici a otevřete třetí šuplík zleva od lednice u kuchyňské linky.Ze šuplíku si vezměte knihu o vaření.Pak klikněte dole napravo na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Objeví se vám 8 ikon.Klikněte na třetí odshora,přesunete se do Řecka.

Řecko

Zahněte vlevo,projděte klenutým podloubím a potom zahněte dvakrát vlevo.Ocitnete se před velitelem těžkooděnců.Promluvte s ním a pak mu dejte svitek na kterém je kresba útočného katapultu/praku/.Čeká vás minihra ve které musíte zasáhnout 30 lodí.Kurzorovými klávesami se pohybujete zleva doprava a nahoru a dolů.Kliknutím na tlačítko střílíte.Možná bude chvilku trvat než si zvyknete,ale zvládnete to.Hru si raději před minihrou uložte.Až se vám podaří všechny lodě potopit,tak se otočte doprava,ponoříte se pod hladinu.Rychle klikněte vpravo dole na zelený bod a pak na zelenou ikonu se srdcem,tím budete moci dýchat pod vodou.Vezměte si dole na hladině kolo od katapultu a ze stěny si kousek napravo vezměte část hliněné destičky s písmem.Vynořte se nad hladinu,klikněte dole vpravo na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Opět je tu 8 ikon,vy klikněte na čtvrtou odshora,přesuneme se do Egypta.

Egypt

Otočte se dvakrát vpravo a promluvte si s architektem,který stojí na kameni.Dejte mu svitek z inventáře,otevře vám vstup do pyramidy.Klikněte svitkem na vstup,vejdete do pyramidy.Klikněte střepy ze zrcadla na dveře před vámi.Projděte vchodem,je tu další minihra ve které musíte pospojovat jednotlivé body tak,jak to vidíte na obrázku/viz obrázek/Poté klikněte dole vlevo na zelenou ikonu/done/.Získáte druhou část hliněné destičky s písmem.Budeme opět cestovat,klikněte dole vpravo na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Klikněte na pátou ikonu odshora,ocitneme se v době kamenné.

Doba kamenná

Vezměte si pár větví před vámi a pak jděte dvakrát vpřed.Promluvte si s troglodytem vlevo nahoře,nasměruje vás k šamanově jeskyni.Jděte dvakrát vpravo,vstupte do jeskyně a na ohniště dejte větve z inventáře.Použijte zápalky na větve/kliknete na ně v inventáři pravým myšítkem,zapálíte tak sirku//pokud zápalky nemáte ,tak se vraťte domů a vezměte si je/Jakmile ohniště zapálíte ,tak si promluvte se šamanem,dá vám třetí část hliněné destičky s písmem.Klikněte dole vpravo na fialový bod a pak na fialovou ikonu,vraťte se domů/první ikona nahoře/.Doma klikněte na modrý bod vpravo dole a pak na modrou ikonu.Objeví se vám sedm ikon s lokacemi.Klikněte na tu dole vpravo.

Ruiny

Jděte jednou vpřed a z díry stromu nalevo si vezměte čtvrtou část hliněné destičky s písmem.Spojte v inventáři všechny čtyři destičky dohromady,konečně máte destičku kompletní.Klikněte dole vpravo na modrou ikonu a pak se vraťte domů/horní ikona/.

Jděte do suterénu a u barelu si vezměte napravo kabát,klobouk a meč.Klikněte na všechny tyto věci pravým myšítkem,tím si je oblečete.Jděte do obýváku,klikněte dole vpravo na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Z nabídky ikon klikněte na tu vpravo dole.

Guvernér

Jděte vlevo a vpřed na nádvoří.Jděte vpřed,promluvte se strážcem vlevo a ten vás pustí ke guvernérovi.Promluvte s ním,dejte mu pero z inventáře,na oplátku vám dá modrý safír.Poté klikněte dole na fialovou ikonu a z nabídky ikon klikněte dole na druhou zprava.

Království

Jděte vpravo a promluvte si s mužem sedícím u stromu.Dozvíte se že to byl kuchař,dejte mu pizzu.Dá vám kuchařský certifikát.Jděte vpravo a vpřed až k hradu.Na stráž použijte kuchařský certifikát,pustí vás ke králi.Čeká vás další minihra.Klikněte vpravo nahoře na kuchařskou knihu,musíte pro krále připravit jídlo č.5,10 a 13.V levé části máte ukazatel času,zpočátku postupuje pomalu,ale ke konci už dost rychle,takže s jídlem nesmíte otálet.Hru si raději uložte.

Příprava jídel

Začneme receptem č.5.Nejprve dejte do misky vlevo dole jedno vejce,skořápku hoďte dole vpravo do ikony vědra.Vezměte si dřevěnou lžíci nahoře a naberte do ní 1 lžičku mustardu a dejte jí do misky k vejci.Pak do misky nalijte olej a ocet.Vezměte si šlehač nahoře a použijte ho na misku,vše tím promícháte.První část je hotová.Nyní vezměte okurku,položte ji na prkénko vpravo a použijte na ní nůž,tím ji nadrobno nakrájíte.Nakrájenou okurku dejte do misky vpravo,vedle té co už jste do ní dali první přísady.Zbytek okurky z prkénka hoďte do vědra.Vezměte kuře,položte ho na prkénko a použijte na něj nůž,tím kuře nadrobno nakrájíte.Dejte ho do misky s nakrájenou okurkou.Vezměte dvě vařená vejce a dejte je postupně na prkénko a použijte na ně nůž,tím je nadrobno nakrájíte.Obě vejce dejte do misky a skořápky hoďte do vědra.Vezměte mrkev,dejte ji na prkénko a nakrájejte jí.Dejte ji do misky.Vezměte jablko,taky ho na prkénku nakrájejte a dejte do misky,zbytek jablka hoďte do vědra.Vezměte zelený hrášek a dejte ho do misky.Vezměte si dřevěnou lžíci a dejte tři lžíce toho co jste smíchali v misce vlevo do misky vpravo.Použijte lžíci na misku vpravo,tím pokrm zamícháte a první chod pro krále je hotový.Klikněte dole na zelené tlačítko/done/,tím se vám pokrm přesune nahoru,do první misky zleva.Nyní budeme připravovat pokrm č.10.Vyhodte obsah z misky vlevo do vědra a můžeme začít.

Do misky vlevo dejte vejce a skořápku z něj hoďte do vědra. Vezměte si dřevěnou lžíci nahoře a naberte do ní 1 lžičku mustardu a dejte jí do misky k vejci.Pak do misky nalijte olej a ocet.Vezměte si šlehač nahoře a použijte ho na misku,vše tím promícháte.První část je hotová.Nyní budeme dávat suroviny do misky vpravo.Dejte mrkev na prkénko,vezměte nůž a mrkev nakrájejte.Dejte nakrájenou mrkev do misky vpravo.Vezměte cibuli,dejte ji na prkénko a nožem ji nakrájejte.Dejte ji do misky a zbytek cibule hoďte do koše.Vezměte rybu vpravo,dejte ji na prkénko a nožem nakrájejte.Dejte ji do misky a zbytek ryby hoďte do vědra.Vezměte si lžíci,naberte omáčku z levé misky a dejte jí do misky vpravo.Poté si vezměte červenou řepu,dejte ji na prkénko a nakrájejte ji.Dejte ji do misky.Poté dejte na prkénko druhou rybu,vezměte nůž a nakrájejte ji.Přidejte jednu lžičku omáčky z levé misky.Vezměte petržel,dejte ji na prkénko a nožem nakrájejte.Dejte petržel do misky a klikněte na zelený knoflík dole/done/Tím se vám druhý chod pro krále přesune do misky nahoře.Čeká nás poslední chod č.13.

Vyhoďte obsah z misky vlevo do vědra a můžeme začít.Do misky vlevo dejte vejce a skořápku z něj hoďte do vědra. Vezměte si dřevěnou lžíci nahoře a naberte do ní 1 lžičku mustardu a dejte jí do misky k vejci.Pak do misky nalijte olej a ocet.Vezměte si šlehač nahoře a použijte ho na misku,vše tím promícháte.První část je hotová.Nyní budeme dávat suroviny do misky vpravo.Vezměte raka a dejte ho na prkénko.Vezměte nůž a raka nakrájejte.Dejte ho do misky a zbytek vyhoďte do vědra.Takhle ještě nakrájejte raka dvakrát a hoďte do ho misky.Vezměte syrové vejce,na prkénku ho nakrájejte a dejte do misky.Dejte kukuřici na prkénko a nožem ji nakrájejte.Hoďte ji do misky a zbytek hoďte do vědra.Přidejte do misky misku rýže a pak dejte na prkénko česnek a nakrájejte tři stroužky česneku,které přidejte do misky.Přidejte 2 lžíce omáčky z misky nalevo a pak lžící misku vpravo promíchejte.Poslední chod pro krále je připraven.Klikněte dole na zelené tlačítko/done/.Pokrm se vám přesune do misky nahoře.Pokud vše uděláte tak jak zde popisuji ,tak král bude s pokrmy spokojen a dostanete od něj diamant.Klikněte dole vpravo na fialovou ikonu a z nabídky lokací vyberte tu druhou zprava dole.

Chrám

Jděte doprava a vpřed.Vezměte si ze středu kalendáře žlutý topaz.Klikněte dole na fialovou ikonu a vraťte se domů/horní ikona/.V obýváku klikněte dole vpravo na modrý bod a pak na modrou ikonu vpravo.Z lokací vyberte tu vpravo dole.

Ruiny

Jděte dvakrát vpřed a na sošku před vámi použijte žlutý topaz.Klikněte na sošku a vezměte si kus bílé křídy.Vstupte do jeskyně za soškou a na tmu použijte bílou křídu.Automaticky na zeď nakreslíte písmeno X.Otočte se vpravo,nakreslete písmeno X na zeď a pak si vezměte ametyst vpravo na zemi.Jděte vpřed,vpravo,vpřed,vlevo a vpřed.Vezměte si z kamene Měsíční kámen.Klikněte dole na modrou ikonu a z lokací vyberte tu nalevo pod vaší ikonou domova.Ocitnete se na měsíci.

Měsíc

Klikněte rychle dole na zelený bod vpravo a pak na zelenou ikonu se srdcem uprostřed,tím budete moci na planetě dýchat bez problémů.Nyní se klikáním po stranách obrazovky na šipky musíte dostat do lokace,kterou vidíte na mapě/viz obrázek/Zde si vezměte kyslíkové láhve.Nyní se musíte přesunout do lokace Celestian Mountain/viz obrázek/Zde je kámen na který postupně dejte safír,diamant,měsíční kámen,destičku s písmem a láhve s kyslíkem.Tím vytvoříte vzduch na planetě.Klikněte nahoře napravo na knihu a máte splněn další úkol.

Úkol 9: Vytápějte měsíc použitím Altar Fire.

Zůstali jsme na měsíci, přesuňte se do lokace Foggy Walley/viz obrázek/.Zde si vezměte kolo,které upadlo z měsíčního vozítka.Pak klikněte dole vpravo na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Z nabídky lokací vyberte tu napravo,druhou zleva.

Divoký západ

Vezměte si kolo opřené o dostavník,otočte se vpravo a vejděte do salonu.Promluvte si s kovbojem u baru ,uložte si raději hru a připravte se na střílení.Vaším úkolem bude sestřelit tři sklenice ze šesti.Není to však jednoduché,protože se vám klepe ruka jak starýmu alkoholikovi.Až se vám to povede,tak dostanete od kovboje kulku.Pak klikněte dole na fialovou ikonu a z lokací si vyberte tu horní,nalevo od vašeho domova.

Vulkán

Ocitnete se před sopkou,otočte se třikrát vlevo a vezměte si ze země kus vychladlé lávy.Klikněte dole vpravo na fialovou ikonu a z lokací vyberte tu co je nalevo druhá odspodu.

Chrám

Jděte vpravo a vpřed až ke kamennému kalendáři.Vezměte si po stranách dvě zlaté mince,které jsou schovány za zeleným porostem.Klikněte dole vpravo na fialovou ikonu a přesuňte se domů/horní ikona/

Doma

Vezměte si pohrabáč u krbu a také flašku s alkoholem na stole.Jděte na dvorek a vezměte si kleště nalevo v trávě.Použijte kleště na kulku,získáte střelný prach.Jděte do ložnice a ze spodní zásuvky nočního stolku nalevo si vezměte teploměr.Jděte do suterénu a z police napravo od sudu si vezměte sušenou papriku a také hmoždíř,který je v regálu.Spojte hmoždíř se sušenou paprikou,získáte rozdrcenou papriku.Otočte se k alchymistickému zařízení.Na kotel použijte láhev s alkoholem a pak postupně do kotle přidávejte rozdrcenou papriku ve hmoždíři,střelný prach,zlatou minci, lávu a teploměr.Klikněte dole na zelené tlačítko/done/Poté prázdnou bankou naberte z banky napravo červenou tekutinu,získáte kouzelnou tekutinu.Poté klikněte dole napravo na fialovou ikonu a z nabídky lokací klikněte na tu vpravo.

Černý les

Jděte dopředu a vpravo.Použijte na velký kámen pohrabáč.Otevře se vám díra v zemi,projděte dírou k čarodějnici a promluvte s ní.Chce po vás dračí kůži.Klikněte dole vpravo na fialovou ikonu a z lokací klikněte na tu napravo/je tu samostatná/

Močál

Jděte třikrát vpravo,před vámi je T-Rex.Klikněte na něj,ale pokud na něj kliknete ještě jednou tak vás sežere.Vraťte se do lokace Černý les a promluvte si s čarodějnicí.Vyrobí vám dávku neviditelnosti výměnou za vlčí tesák.Klikněte dole na fialovou ikonu a vraťte se domů/horní ikona/

Doma

Jděte na dvorek a vezměte si pneumatiku s diskem.Jděte do suterénu a vezměte si prázdnou banku z regálu nalevo za alchymistickým zařízením.Pak klikněte dole vpravo na fialovou ikonu a odcestujte do doby kamenné.

Doba kamenná

Jděte dvakrát vpřed a promluvte si s troglodytem nahoře vlevo.Potřebuje přesunout mamuta kousek dál.Použijte tedy na mamuta postupně kolo z katapultu,kolo z osobního automobilu,kolo z měsíčního vozítka a kolo z dostavníku.Od vděčného troglodyta dostanete vlčí tesák.Klikněte dole na fialovou ikonu a přesuňte se do lokace Černý les.

Černý les

Jděte do jeskyně za čarodějnicí,dejte jí vlčí tesák a pak na ní klikněte prázdnou bankou.Čarodějnice vám namíchá kouzelnou dávku. Vypijte kouzelnou dávku/pravé myšítko/ a kouzlo neviditelnosti bude přidané na Magic Generatoru vpravo dole. Klikněte dole vpravo na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Vyberte z lokací rybářskou chatu.

Rybářská chata

Vstupte do chaty a ze stolu si vezměte nůž.Klikněte dole na fialovou ikonu a přesuňte se do močálu.

Močál

Jděte třikrát vpravo,klikněte dole vpravo na žlutý bod a pak na žlutou ikonu oka,tím se stanete neviditelným.Použijte na T-Rexe nůž,tím odříznete kus jeho kůže.Klikněte dole vpravo na fialový bod a pak na fialovou ikonu,z lokací vyberte Černý les.

Černý les

Jděte k čarodějnici,dejte jí dračí kůži.Na oplátku vám dá ohnivý kámen.Spojte ohnivý kámen s červenou kouzelnou dávkou v bance,získáte jiskřící červenou kouzelnou dávku. Vypijte kouzelnou dávku a kouzlo ohně bude dostupné na Magic Generatoru vpravo dole. Klikněte vpravo dole na fialový bod a pak na fialovou ikonu,přesuňte se domů.

Doma

Klikněte dole vpravo na modrý bod a pak na modrou ikonu.Z lokací vyberte ikonu vlevo nahoře,ocitnete se na Měsíci.

Měsíc

Nyní se musíte dostat do části Quick Ground/viz obrázek/Chvilku počkejte,objeví se hořící oltář.Dole vpravo klikněte na červený bod,vyberte ohnivé kouzlo z Magic Generatoru/klikněte na červený střed/ a potom použijte plamen na Altar Fire-hořící oltář.Tím bude Měsíc ohřátý.Klikněte nahoře vpravo na knihu,tím je váš další úkol splněný.

Úkol 10: Aktivujte oltář vody

Klikněte dole na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Z lokací vyberte ikonu chrámu.

Chrám

Vezměte si kus pergamenu na zemi.Klikněte dole na fialovou ikonu a přesuňte se do lokace Atlantis/zeleně svítící věže/.Jděte kupředu,vpravo a vpřed.Stojíte před symboly,klikněte na pergamen vpravo nahoře.Úkolem je nastavit symboly tak, jak to vidíte na pergamenu.Symboly se také otáčejí,takže je musíte nastavit přesně tak ,jak to vidíte na pergamenu.Až se vám to povede ,tak získáte jakousi modrou kouli s kouzlem.Klikněte na fialovou ikonu dole a vraťte se domů.

Doma

Klikněte dole vpravo na modrý bod a pak na modrou ikonu.Klikněte na lokaci vlevo a odcestujte na Měsíc.

Měsíc

Na mapě jděte do části Two - Headed Mountain/viz obrázek/Před vámi je jakýsi modrý velký krystal.Klikněte na něj modrou koulí s kouzlem.Po chvilce se objeví duha na obloze,klikněte na knihu vpravo nahoře a další úkol máte za sebou.

Úkol 11: Měsíc rostliny.

Klikněte dole na modrou ikonu,z nabídky vyberte outsider of the moon a pak klikněte na ikonu vašeho domu.Jděte do suterénu ,u barelu se otočte vpravo a napravo od kormidla si vezměte nahoře elektronickou kartu.Jděte na dvorek a vezměte si svitek na zemi napravo od hromady písku.Klikněte dole na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Z nabídky lokací klikněte na horní ikonu napravo.

Future/Budoucnost

Projděte vchodem a promluvte s robotem. Dejte mu elektronickou kartu ,ocitnete se před laserovými paprsky. Vyberte kouzlo neviditelnosti z Magic Generator/kliknete na žlutý bod/ a potom stiskněte žlutou ikonu dole vpravo,stanete se neviditelným. Nyní můžete projít laserovými paprsky do zahrady. Je tu další mini- hra ,úkolem je najít sedm správných rostlin které jsou na svitku ze dvorku.Klikněte na svitek nahoře,v pravém rohu obrazovky. Najděte těchto sedm rostlin/viz obrázek/Když najdete správnou rostlinu/umisťujte je do inventáře/,tak se vám obrázek na svitku zabarví bíle.Klikněte dole vlevo na zelený knoflík,získáte semenný kanystr.Klikněte dole vpravo na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Vraťte se domů,klikněte dole vpravo na modrý bod a pak na modrou ikonu.Klikněte na ikonu Měsíce nalevo nahoře.

Měsíc

Klikněte semenným kanystrem na povrch Měsíce.Klikněte na knihu v horním rohu vpravo,tím máte další úkol splněný..

Úkol 12: Zelený Měsíc.

Klikněte dole na fialový bod a pak na fialovou ikonu.Z lokací vyberte Atlantis/napravo ,druhá shora/

Atlantis

Jděte kupředu a vlevo.Z podstavce si vezměte zelený smaragd.Klikněte dole vpravo na fialovou ikonu a vraťte se domů.Doma klikněte na modrý bod dole vpravo a pak klikněte na modrou ikonu vpravo.Z nabídky lokací klikněte na tu vlevo dole.

Japonsko

Jděte vpřed,vlevo si utrhněte lilii a vpravo si vezměte ze země modrý lazurit.Klikněte na modrou ikonu vpravo dole a z nabídky lokací vyberte tu horní napravo.

Slunný les

Napravo si utrhněte modré květiny-cikorky.Jděte dvakrát kupředu,doprava a utrhněte si narcisky/žlutá květina/Klikněte dole vpravo na modrou ikonu a z nabídky lokací klikněte na tu horní napravo.

Sněhový les

Nalevo si vezměte kouli sněhu.Klikněte dole vpravo na modrou ikonu a z nabídky lokací klikněte na tu napravo uprostřed.

Oceán

Jděte kupředu a vlevo.Vezměte si útržek papíru s textem na skále nalevo.Klikněte dole vpravo na modrou ikonu a pak se vraťte domů.

Doma

Vezměte si uhlí před krbem nalevo.Jděte do kuchyně,otevřete lednici a vezměte si protlak.Jděte do suterénu,použijte prázdnou banku na trychtýř nad umyvadlem a pak se otočte k alchymistickému zařízení vlevo.Nalijte vodu z banky do kotle a postupně do kotle přidávejte protlak,lilii,narcis,zelený smaragd,cikorku,lazurit,amethyst,uhlí a sněhovou kouli.Klikněte na zelené tlačítko vlevo dole/done/Do banky naberte kouzelnou dávku.Použijte útržek papíru s textem na kouzelnou dávku.Získáte kouzelnou jiskřící duhovou dávku.Klikněte vpravo dole na modrou ikonu a z lokací vyberte tu horní nalevo,ocitnete se na Měsíci. Vypijte kouzelnou dávku a kouzlo duhy se stane aktivní na Magic Generatoru dole vpravo. Klikněte vpravo dole na ikonu duhy,Měsíc se zazelená,vrátí se na něj život a tím končí i tato hra.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Green Moon

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář