Jdi na obsah Jdi na menu
 


Derby skončilo remízou

12. 5. 2015

Újezd - Kolesa 3:3 (2:2)
Branky: J.Rozsévač, Koblížek, Dvořáček - P.Němec, Petráň, Sůra,

Před pěknou návštěvou se na výborně připraveném újezdském pažitu představil soupeř z Koles, který do této doby na jaře neztratil ani bod. V dresu Koles se představila jejich největší jarní posila Sůra, jenž jinak hájí barvy Vysoké n.L v krajském přeboru.
Domácí začali pěkně od podlahy a hned v první minutě upaloval sám na brankáře újezdský Huňáček. V koncovce, ale neuspěl. Kolesa se poté dostali k zahrání rohového kopu a nikým nehlídaný Němec poslal hosty do vedení 0:1. Domácí neznervozněli a neustále stupňovali svůj tlak z čehož rezultovala vyložená šance Koblížka, jehož střela těsně minula tyčku. Z další akce, kterou z pravé strany rozjížděl Huňáček zastavil jeho centr před bránu rukou hostující hráč a domácí měli výhodu v zahrání pokutového kopu. Míč na značku si postavil Bendžík, ale z možností vyrovnat naložil špatně, neboť Strnad si s jeho velmi nepovedenou střelou v klidu poradil. Další pohroma pro domácí přišla v zápětí. Vohralík přišel před vlastní šestnáckou zbytečně o míč a koleský Petráň ihned střelou vymetl šibenici bezmocného Hývla, čímž udělal radost svému bráchovi hájící barvy druholigových Pardubic, jenž byl zápasu přítomen. Tlak domácích pokračoval i za stavu 0:2. Svoje selhání při penaltě následně napravil Bendžík, který českou uličkou našel naběhnutého Honzu Rozsévače, který přehodil vyběhnutého Strnada v bráně Koles 1:2. Do poločasu dokázal stav zápasu následně vyrovnat Koblížek, který obešel vše co mu stálo v cestě včetně golmana 2:2. Poté měl do konce poločasu domácí tým drtivý tlak, ale i pře vypracování několika šancí vedení na svoji stranu neztrhnul.
Druhý poločas začali domácí opět obrovským tlakem z čehož rezultovalo několik stoprocentních šancí a bylo nemožno co vše se dá zahodit. Za zmíňku stojí překopnutí prázdné branky z metru v podání Koblížka. Následně se o tyčku otřel míč po střele Dvořáčka. Dvě zcela vyložené šance poté v gól nepřetavil střídající Sobotka, kterému po pěkné individuální akci přihrával Dvořáček a obdobně si v koncovce počínal i Petříček. Místo toho, aby domácí tým během deseti minut druhého poločasu vedl o tři nebo čtyři branky, byl stav zápasu vyrovnaný. To hosté byli v produktivitě zakončování téměř stoprocentní. Odražený míč se dostal za šetnácku k Sůrovi, který se s ničím nepáral a míč napálil přesně k tyči a poslal Kolesa do vedení 2:3. Obrázek hry se neměnil a domácí stále zcela jasně přehrávali svého soupeře, ovšem v koncovce se domácím nedařilo i když si vytvořili šance na pět zápasů. Kolesa poté takticky zdržovali hru a kouskovali hru. Nakonec však újezdští přece jenom alespoň vyrovnali, když v nastavení Vohralík našel ve vápně přesně hlavu Dvořáčka, jenž vyrovnal.
Závěrem lze dodat, že domácí po většinu zápasu byli fotbalovější, kdy chvílemi svého soupeře doslova válcovali, ale nedokázali proměnit i ty nejvyloženejší šance. Soupeř z Koles byl zase až nečekaně produktivní v koncovce a vytěžil z minima maximum. V dresu Koles se líbil Sůra a čaroděj v brance újezdský odchovanec Strnad. V domácím dresu pochvala pro celý kolektiv, který hrál svůj fotbal i za nepříznivého výsledku a prokázal tak svoji sílu. Škoda jen těch šancí.

 
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář