Jdi na obsah Jdi na menu

Obrazek


 

 

 

Čtvrtek, 12:24, 1.4.2010, Břeclav (Patachon):
Za chvilec to už bude dva roky od posledního příspěvku (tedy tři od prvního konertu), ale lidičky se pořád dívají na stránky, tak jsem rád:) Co děláme? Každý něco jiného:)
Luboš Oliva se dal na dráhu barového povaleče, kuchaře ve školní jídelně a čtenáře mýdlových oper. Lišákovi se v roce 2008 přetrhla struna G, kterou již nevyměnil, ale prý to plánuje. Zbyňál se dal na sociální služby. Jožka je rektorem sloučené školy Karlova vysokého učení technického a IV. lékařského lycea v Plzni. Patyzone už není. Nikdo z kapely se hudbě nevěnuje. Jednotlivě jsme pochopili, že to stálo za hovno...



Návštěvnost za půl roku

Počet návštěv za minulých 6 měsíců: 1686




Pátek, 15:52, 27.6.2008, Břeclav (Patachon):
Za nedlouho, už 29.6.2008, to bude přesně rok, co jsme měli první koncert. Mno, tak bychom mohli udělat nějaké zkodnoceníObrazek Tak jak jsme bláznive začali, tak jsme bláznivě skončili, založit kapelu, za 21dní udělat první koncert, odehrát šest koncertů a když se nám nejvíc dařilo, zaseknout to a rozpadnout se, ale i tak to stálo za to, ta všechna euforie, která kolem toho byla a kterou jsme byli až po okraj naplnění. Pak všechny ty pro nás dokonalé akce a všechny kapelní výlety. Bylo to super:-)

I když musím říct, že ten první graf byl sympatičtější... Obrazek

Obrazek



Pondělí, 9:59, 19.5.2008, Břeclav (Patachon) - To jsme tu kapelu rozjeli, co? Jak žabu... Obrazek Mno, tak ještě přidám aspoň jednu kytaru... ináč pořád se nic neděje... Jožka a Hotík hrajou v Brněnské kapele, Zbyňál je pořád u Duraků, Mates hraje s MetallicouObrazek a my s Oskarem pořád plánujem, co dál, ale každý má tolik jiné práce, že jsme se k ničemu nedostali...

Neděle, 22:52, 30.3.2008, Břeclav (Patachon):
POZOR! Článek vyjadřuje názor pouze jedné osoby!!!
... čtyři princové a to již bez basového prince, už se nemohli dál dohodnout na spolupráci, a protože se jim spolu už nelíbilo a nemohli najít společnou řeč a protože každý princ je přeci lepší než ten druhý, tak se ti princové dohodli, a to se stalo málokdy, že se tohle povedlo, že už spolu nebudou dál spojovat noty a že už je vlastně nic nespojuje, takže solový princ pojede na západ, rytmický princ na sever, princ se zlatým hrdlem vyjede východním směrem a nakonec doprovodný princ, který chtěl jet na jih, bude doma, protože je na nějaké cesty moc líný... Bujný oř s bleskem ve znaku zlatohrdlého prince, malý hubený oř rytmického prince a povoz rodičů solového prince se rozjeli svými směry, jen hloupý, pardon líný, vlastně doprovodný princ, jsem chtěl říct, zůstal sedět na koncové části svého těla a ohlížel se za kamarády... poté překonal svou lenost a vydal se na dlouhou šestsetpadesáti stopou cestu ku svému domovu, s melancholickou slzou, ohnutou strunou, prošoupanou botou došel k domovu a rozhodl se uložit k zimnímu spánku... na jaře. Každý z princů hledali své štěstí jinak... a jak? To už se budete muset zeptat jich, protože tahle pohádka, která tak rychle začala... vlastně v pouhých jednadvaceti dnech do prvního koncertu, trvající přesně od 8.6.2007, respektive 29.6.2007 (první zábava) se spoustou společných zážitků, jak příjemných, tak nepříjemných, skončila se stejnou spěšností definitivně dnes (30.3.2008)... myslím, že i ta titěrná chvíle, kdy jsme zkoušeli dělat "velkou hudbu" stála za to... byl to parádní pocit stát s Váma na podiu a s luxusním publikem, viz. např. Kovárna 2... nikdy nic nebylo dokonalé, já jsem to nebyl určitě, za své nedokonalosti se Vám omlouvám..., ale kdyby se mě někdo zeptal, jestli bych do toho šel znovu, tak i když mám ty růžovky a možná právě proto, šel bych do toho znovu... :) Stálo to za to:)

Hloupý, pardon líný, vlastně doprovodný princ, jsem chtěl říct

P.S.: Bylo to krásné být aspoň chvíli SFOBOM! Omlouvám se všem, kteří mě odhalili a zjistili, že se nejenom jako zmrd tvářím, ale že jím opravdu jsem! Kdyby se k tomu někdo z kapely chtěl vyjádřit a zdálo se mu, že jsem ve výhodě, nechť sem napíše... :) Heslo znáte nebo Vám ho pošlu...


Čtvrtek, 10:12, 24.1.2008,Břeclav (lyžař obecný):
"Je to rebel!"
...a taky takovej malej hajzlík, ten náš doprovodnej kytarista, samý zkoušky a když máme nahrávat, tak si jede na hory...
Kucí a fanoušcí, fakt se omlouvám, ale dozvěděl jsem se o tom pozdě a nemohl jsem to odřeknout, tak si to tam aspoň pojedu užít, aby to nebylo zbytečně zabité odpoledne... udělám to pro vás, jinak by mě to ani nebavilo:D a ty písničky nahrajeme po zkouškách... už budu fakt "hodnej" (náš další song).

Soutěž:
O nejlepší flašový obrázek z motivem SFOBOM :D Ano, odhalili jste to správně. Váš kronikář je moula a i když se snaží jak chce, tož se mu ani jeden banner nepovedl:D Takže máte možnost vy... :D (Su lenoch největší!)
A co za to? Mno, dva lístky na další koncert a taky podpisy od všech hráčů a myslím, že by se tam našlo i nějaké to podepsané trsátko :D

Další na řadě je basák, potřebovali bychom baskejtrystu, ale nutně, Jožka se na nás vyprd, protože imrvére pracuje a prostě nemá čas a chudák Zbyňa je na štíru se školou a taktak stíhá svou domovskou kapelku Izvěstný durak, takže se na nás chce vysrat a my mu nemůžeme nic říct, ledaže bychom mu mohli poděkovat, že se s náma rozhodl hrát a že nám chtěl pomoct, když Jožka odešel..., ale teď vystává nový a dost velký problém... nemáme prasáka (pardon Basáka) a potřebovali bychom ho, tož vypisujeme takový malý tendr, příjmací řízení nebo jak chcete:
Hledáme Basáka:
Postva: Malý, štíhlý, velký, tlustý, chytrý, blbý, ulice jsou ho plný... nám je to jedno:D
Barva očí: Ano.
Barva kůže: Hlavně ne zelená! Ztratil by se nám na plagátu!
Vyznání: Basové (katolické, muslimské, či protestantské je taky dobré, ale my potřebujeme tohle)
Pohlaví: Aspoň jedno.
Vybavení: Bavíme se o hudebním, takže výhodou.
Věk: Normální.
Čas: Nejmíň tři hodinky týdně, ideálně šest, ale rádi se domluvíme...
Chuť: Nevyčerpatelná! (totok je jediný požadavek, aby ho bavilo hrát, cokoliv jiného se dá změnit nebo tolerovat, ale když člověk nemá elán, tak to do něho nikdo nenapumpujuje)
Oblíbené jidlo: Ano!
Oblíbené pití: Tekutina!
Speciální požadavky: Šest prstů!
Zavolejte babičce, vnukovi, tetičce, dědovi, strejdovi, kamarádovi, sousedovi, tátovi, či mámě, že má Job, pokud znáte někoho, kdo umí hrát na baskejtru a má chuť si zahrát a chce se dostat do opičí kapelky:D Sme úplně normální kucííí... fakt, že jooo!
Obrazek
Sobota, 3:03, 20.1.2008,Břeclav (starum chronicabilis):
Ták dámové a pány, Ignác, náš zvukový kamarád, nám slíbil maličkou nahrávací akcičku, takže už se těšte, protože si zablneme s nástroji v kapse a možná z toho něco vznikne, kdyby se hodně povedlo, tak to bude hudba a ta hudba se objeví tady a tady to budete moct poslouchat:D Takže Sfobomek už není zavřený... ale vyráží do světa... tož: LecGou! SFOBOMku! LecGou!


ObrazekNeděle, 23:33, 13.1.2008, Břeclav (Vá(e)š starý kronikář):
Že prej mi to zase pan prezident povolil, resp. povolil pod tíhou argumentů paní prezidentky Zdenky; tak ze začátku tam mrsknu něco odlehčenýho (např. výpůlroční zprávu z Bandzone.cz )

Náš potomek - SFOBOMek - už má půl roku :) Máme půlnarozeniny!

10.12.2007

Jako se lupič vrací na místo činu, tak i my jsme se vrátili a nééé ledajak:D

Ve zkratce: Celý vznik Six Fingers of Bonobo Monkey a hned jeho první koncert byl hektický a to natolik, že ani my sami jsme netušili, co se vlastně kolem nás a uvnitř nás děje. Od první těžkopádné zkoušky k prvnímu koncertu uběhnulo jenom 21dní! Je to jasné, označovali a označují nás stále za blázny, ale my máme obrovskou radost z toho, že se po krůčkách zlepšujeme (na kritiky dbáme, ale jenom na ty rozumné, inteligentní a realistické:D, tudíž nenecháme sebou loutkařit - skoč z okna pro nás moc není, nebylo a asi ani nebude). Nikdy jsme ani nedoufali, že bychom se mohli vyrovnávat ostatním kapelám, nebo ba dokonce s nimi soutěžit, kdo je lepší. Ani to dělat nebudeme. Vždycky nám šlo jenom o tu jedinou touhu. Mít kapelu a hrát pro lidi. Nebojte se od toho neupouštíme, ba naopak, pořádně to chytneme za (Oskarovy:D) pačesy. Hudba nás baví čím dál tím víc. A co plánujeme do první pětiletky???:D Nic. Vyvrbí se to samo. Jenom hrát. Skládat vlastní písničky. Hrát. Bavit lidi. (kytarista prý na úkor kvality herního projevu - fuj, zase u mě zvítezila kvantita nad kvalitou... nevím jak to dělám:D - jde to samo:D)

Jak se změnila sestava? Od první zkoušky, na kterou jsme přijeli jenom se jménem... víc jsme toho neměli:D se sestava změnila podstatně. První členové byli tři - Oskar (zpěv), Patachon (kytara) a Džouzef (Šesták - basa), ale neměli jsme kde zkoušet, proto jsme poprosili Bad Fun (nyní Izvěstný Durak), jestli bychom si nemohli zahrát u nich a zrovna, jestli by nám nepůjčili bubeníka:D Kuba Zeman (bicman Duraků) nemoh´ tak nám půjčili Zbyňála Růžičku (totální hudební všeuměl). Zbyňa se osvědčil a odehrál s náma první koncert (na Kovárně), pak dostal za uši v ostatních kapelách, kde hrál (Chickens Underground a Izvěstný Durak) a se SFOBOM dostal zákaz spolupráce:D Ale naštěstí nám přislíbil pomoc Kuba Hotař (taktéž z Chickens Underground), jež se nad náma slitoval a zablbnul s náma na koncíku v Týnci, poprvé jsme zakusili, co je to pořádný bicman, ale Kuba s náma taky nemohl hrát. Tudíž se žezla chopil Kuba Zeman, který s náma nazkoušel na první koncert na první koncert Na Vodě, ale protože jsme ho měli jenom pučenýho:D a museli ho zase vrátit, tak jsme byli bez bubeníka... nevypadalo to s náma moc růžově, ale opět nám pomohl Hotík a dokonce natolik, že nám přislíbil dlouhodobou spolupráci. Něco jako kdyby se upsal krví:D Najednou jsme byli celá kapela, protože ještě před příchodem Hotíka jsme objevili nejzajímavějšího hudebníka z naší skupiny. Martina Lišovského (solová kytara). Nechápali jsme 14tiletý frajer solí Redhoty z rukávu, jak kdyby se nechumelilo... ani jsme ho moc nepřemlouvali. Zkusil s náma jednu zkoušku a byl náš. Ovšem, když se daří, tak by si toho ani člověk nevšim, kdyby se něco neposralo... přestal nám chodit na zkoušky basák (Jožka Šesták). Samá práce. Práce. Práce. Práce (skoro jako v našem songu), všechny jiné záliby, ale kapela a zkoušky nikde... nutit jsme ho nechtěli. Tak jsme tedy opět jsme museli přemluvit Zbyňu, aby s náma nazkoušel na koncert, tentokrát ale basu. Druhý koncík na vodě jsme odehráli na dva basáky, protože Jožka se nám vrátil... ale zablikal jenom jako vánoční světýlka od našich azijských přátel a zase zmizel. Takže se teď modlíme, aby s náma Zbyňěček zůstal... a hrál. Koncert na Kovárně 7.12.2007 byl náš nejvydařenější a to hlavně díky klukům... Hotíkovi, Zbyňovi, Lišákovi a Oskarovi. Díky pánové. Byla a bude mi čest s vámi hrát (jako se to říkalo na Titaniku:D)!

Čest vegetu!!!

Patachon (dopr...v(h)odná kytara)

P.S.: (FOTO a VIDEO z Kovárny) Lidičky, kamarádi a nehorázní fanoušci, nemáte z pátku na kovárně nějaké záznamy??? Jestli ano, posílejte na můj mejl (brookman@centrum.cz), poku jsou hodně velké, pošlu Vám mejlem své ICQ a přepošleme si to tam;-) Mockrát děkujeme :-)!

 



Pondělí, 21:01, 22.10.2007, Břeclav (Patachon):
Dostal jsem zákaz upravovat stránky... všechny i bandzone.cz, takže toto je poslední zápis... Zákaz od pana prezidenta! Díky...! Naschle!
Obrazek
























Sobota, 11:45, 19.10.2007, Břeclav (Patachon):

Hola hoi, včera byli SFOBOMáci, resp. část kapely podpořit potleskem a poslechem týneckou kapelku Flashing.net. Koncík byl megapohodový! :-D
...a večer ideme podpořit Ewu Farnou :-D Do břeclavského multikulturního centra zvaného "zimák".

Čtvrtek, 18:57, 18.10.2007, Břeclav (Patachon):
Dobrý den, fanouškáči, fanouškyně, fandové i fanynky!
Snad si na nás ještě pamatujete, když jsme měli takovou dlouhou neplánovanou historickou pauzu :-D ... a co se v ní dělo?
Za prvé se SFOBOM rozlézají široko daleko po internetové síti, takže jsme nejenom na předních příčkách prohledávače Google.com, při zadání našeho jména, ale také jsme nakazili server Bandzone.cz, bohužel či bohudík - "Jsme tam!"
Ovšem na druhou stranu nás moc mrzí, že server zatím nevyužíváme naplno, protože tam nemáme žádnou vlastní písničku, bo se nám ještě nepoštěstilo se natočit ve směru jedniček a nul. Takže tam je takový trapný kytarový štěk, který doufám omluvíte, třeba na něj i trochu ponadáváte, ale i tak nám to odpustíte a my slíbíme, že se napravíme a budeme se snažit nahrát svůj "playlist", jímž bychom se tam mohli prezentovat ;-)
Máme bicí! Už jsou smontované a prý pracují bombasticky! (Díky Oskárku) Navíc máme šíleně moc elánu a chuťi naplno věnovat se paní hudbě!
Tudíž my se všichni těšíme na další zkouškový víkend a Vy se těšte na další koncík.
Domlouvání koncertu v Lanžhotě se snad blíží do zdárného konce, zaťukejme na dřevo - snad se to nepokazí. V pondělí bychom mohli vědět, zda-li se koncík uskuteční a mohli bychom začít se propagací koncertu, pokud se město vyjádří kladně.Všechno pro nás zařizuje náš "musicmanažer from and for Lanžhot" - Vladan Petrla, takže tímto jemu obrovské díky :-) Díky Vladane!
Další pěknou zprávou... zatím jenom takovou malou kachnou, či docela malou kachničkou... nepotvrzenou, je, že bychom si mohli zahrát v Brně přes nějakou Oskárkovu kamarádku :-) To by bylo žúžooo :-)

Pondělí, 20:41, 8.10.2007, Brno (Patachon):
Mazání fotoalba na www.estranky.cz!
Omlouváme se všem fanouškům, ale z kapacitních důvodů musíme přistoupit k mazání fotoalb, ale nebojte se o fota jsme nepřišli jenom jsme je přemístili na Rajče.net. Snad Vám to nebude vadit, ba dokonce doufáme, že se Vám bude líbit, že tam naleznete víc fotek než tu. Dokumenty z našich aktivit naleznete zde!

Neděle, 21:24, 7.10.2007, Brno (Patachon):
Rešerše SFOBOM zážitků, pocitů, atd. za uplynulý týden :-)
Bohužel proběhla jenom jediná zkouška, ale jak se říká, každý den není požehnání :-D
Absence bicích a hlavně basy... nahradila Zdenča se svým keybordovým aparátem, ke kterému v polovině zkoušky přistoupil Hotík, jehož to neuvěřitelným způsobem chytlo, protože Zdenda mu nastavila bicí do klavíru:D, takže v takovéto šíleně upravené podobě jsme odehráli zkoušku... :-D
Naším hlavním úkolem ale ovšem bylo v tomto týdnu dát zkušebnu do hratelného stavu, čiliže abychom měli ve zkušebně všechnu aparaturu (zpěvové bedny, komba, ale hlavně bicí - ty nám chybí od začátku). Podařilo se nemožné. Oskar je takový šílenec, že do nás investoval a objednal bicí. V pátek je budeme mít na poště, poskládáme je, Hotík je zeštěluje a máme konečně pořádný základ kapely. Strašně jsme se na to těšili.
Už jenom musíme doufat, že se Jožkovi dají v práci trošku volna, abychom mohli zkoušet jako draci. Máme spoustu nových napadů, už jenom je poskládat do nějakého patvaru, kterému budeme říkat familierně: "naše písnička" :-D
No a další akce? Vypadá to sympaticky, protože jestli se nám podaří zkoušet, tak jak chceme (máme před sebou 17 zkoušek, což je dvakrát víc, než jsme měli doposud :-D) tak bychom mohli hrát na Stužkovacím večírku 4.A Mikulovského Gymnázia, na plese Ekonomické školy v BV a na tom našem šíleném koncíku v Lanžhotě. Žádnou akci samozřejmě nebudeme hrát sami, ale vezmeme si kamarády - vždycky některou z kapel takových jmen jako Za 10 8 5, Dušan, Madline, Izvěstný durak, Flashing.net, Chickens Underground, etc. a někdy i víc!!! Více informací v našich koncertech (ale samozřejmě až to budeme vědět i my :D)
Co plánujeme zkoušet?
Naši klasiku a spoustu dalších věcí (ale uuuuííííí vítr v hlavě... já si to nepamatuju... až dojede Oskar, tak mi to řekne, nebo mu pošlu sms) :D

Pondělí, 21:36, 1.10.2007, Brno (Patachon):
Tááák, asi se ptáte, co se se SFOBOM dělo skoro celý ten týden, že? No, někteří se neptají, ale ty asi nečtou tuhle stránku, nebo se sem dostali naprostou náhodou :-D
Pořád tak nějak pracujeme na kapele, i když všichni mají plné kalendáře práce, školy nebo jiných aktivit (Hotík - bubny Brno, prvák, vysoká; Jožka - magisterské studium a práce pro Fakultu, vysoká; Oskar - válení se po lese a pozorování vysoké (zvěře):-D , přírodní zpěvy, armáda; Patachon - zevling, kytara, přítelkyně, skladatelská činnost :D (uhlí, néé písničky), třetí rok na vysoké a Martin - základka, kytara, florbal, ženský, homework) . A jak to vypadá?
Zdánlivě jednoduše! Jenom zařídit koncerty, vymyslet písničky a nazkoušet je!
Koncerty: Snažíme se pomaličku domluvit Podlužan (Lanžhot), Sokolovnu (Charvatská Nová Ves), Another klubík (Zlín), ale příjmáme i další nabídky.
Tvůrčí práce: Skladatelská dvojice (Oskar a Patachon) se ve svém společném, nebo i volném čase snaží z plna sil. Máme rozpracováno asi 6 textů a dalších nespočet melodií, ale důležitá a neopomenutelná věc je napasovat to na sebe, aby to byl HIT :D
Už se těšte... co nevidět dokončíme písničku Hodnej, aneb holky bezradný.
Zkoušky: Bohužel z nedostatku času ostatních hráčů a absence bicích [Oskar je nejhodnější frontman, kterou kapela může mít, protože místo toho, aby si z ušetřených peněz koupil zpěvový aparát, po kterém touží, koupí Hotíkovi bicí, aby kapela konečně měla pořádný betonový základ v podobě dokonalých metronomických bicí Jakuba Hotaře :D a to fakt! ;-) ] se zkoušky konaly v ochuzeném složení, teda jak se to vezme ;-) Na druhou stranu s posilou v podobě klavírní virtuózky Zdendy Pochopové a pokud se nám to všem bude líbit, tak bychom mohli hrát i dál.
Páteční zkouška proběhla ve složení: Oskar (zpěv), Patys (doprovodná kytara) a Zdenda (klávesy). Sobotní proběhla ve složení naprosto stejném a na nedělní nahradil Zdendu (jež se připravuje k maturitě) Martin (solová kytara).
Snad se na zkouškách dalšího víkendu už slezeme všichni!
Svodka: Lidičky, prosíme Vás, kdyby jste věděli o bicích slušné cenové kategorie, hoďte nám echo. (např. na mé ICQ: 327555368, nebo mejlem brookman@seznam.cz)
Naše fanoušskovská činnost: Oskar, Patyzón a Zdenda se vydali v sobotu na koncík do Týnce do hospody U Didovů, kde vystupovala týnecká kapela Flashing.net, kterou jsme sice slyšeli poprvé, ale musíme doporučit, protože ten koncík byl bomba. Dokonce se nám tam podařilo udělat ostudu, zahráli jsme si s nima jednu Alabamu... :D Uáááá, ještěže kytarista si to skoro nepamatuje... :-D
Možná z toho bude i nějaká spolupráce ;-) naštěstí to domlouvá Oskar.

Úterý, 19:40, 22.9.2007, Břeclav (Patachon):
mikroAdmin opravil stránky a doporučuje si projet všechny odkazy, přibilo dost nových věcí, ale hlavně videa a fotky z koncíku.

Úterý, 0:17, 22.9.2007, Břeclav (Patachon):

Obrazek
Děkujeme!

Pondělí, 22:30, 21.9.2007, Břeclav (Patachon):
Od pátku se toho stalo hodně!
Nejdůležitější věcí, co SFOBOM prožili byl sobotní koncík "Na Vodě" a i my jsme byli překvapení, že se nám mimořádně podařilo zahrát si tak, jak si hrajeme ve zkušebně, až na nějaké drobnosti, ale to jste nám doufám odpustili. (Těšte se na další "Kdyby") Vůbec jsme netušili jak to dopadlo, ale jakmile jsme slezli z pódia, tak jsme měli !poprvé! za existenci kapely převážnou většinu kladných ohlasů. Byli jsme nadšeni a jsme pořád. Náš primární plán na budoucí dny je zkoušet, zkoušet a zkoušet, ale taky zařídit koncík v Lanžhotě v Podlužanu ve velkém sále, kde bychom si pravděpodobně mohli zahrát s dalšíma kapelkama někdy v polovině listopadu.
Další koncertní představení předběžně plánujeme na únor do Zlína resp. takovou nabídku jsme dostali a jsme naprosto š'tastní a unešení.
Nene, nejdůležitější věcí je: Kuba Hotař nám přislíbil další spolupráci! Z tohoto jsme naprosto nejvíc nadšení, protože s ním se nám hraje naprosto geniálně. Prostě bubny s rythmem pevným jako metronom nyní jsou základem a středobodem celé kapely. Děkujeme Hotíku. Naprosto povýšil naši hudbu a zkoušky nás baví jak nikdy!
P.S.: Děkujeme divákům, fanouškům a fanynkám za podporu! Díky všem, jež došli na vodu!


ObrazekPátek, 21:30, 21.9.2007, Břeclav (Patachon):
Protože se SFOBOM soustředilo na koncert resp. vůbec zařízování "Jak to všechno bude?", tak se omlouváme fandům, že nepřibylo ani kousek naší historie.
Tak to snad trošku nahradíme.
Vůbec se nevědělo, možná se to neví ani teď :-D, jak to všechno má proběhnout, protože se SFOBOM nemohl sejít. Nemáme stálého bubeníka a náš basák je navíc velmi vytížený člověk, takže se vše muselo obejít ve zkoušení kytar a zpěvů, ale naštěstí se nám na dnes podařilo sehnat obrovskou "klarineťáckou" pomoc ze spřátelené kapely Chickens Underground, takže nám s koncíkem pomůžou dva výborní hudebníci. Bicí Kuba "Hotík" Hotař. Bicí a basa Zbyňěk "Ňoles" Růžička. Tímto jím z celého srdce děkujeme a skládáme velikou poklonu nad jejich hudebnickým uměním.
Další dobrou zprávou je, že náš sólák má od včerejška nový geniální nástroj!
Les Paul DLC 1200

Pondělí, 11:23, 17.9.2007, Břeclav (Patachon):
Sobotní zkouška se nekonala z důvodu neoficiální účasti SFOBOM na Lanžhotských hodech, ale ani tam jsme nelenili a domlouvali posluchače kamarády na další koncert (otravujeme s tím každého :-D) a taky jsme se do budoucna domlovali na koncert v Lanžhotě (mají tam pěkný sál) :-D
Nedělní zkouška proběhla bez bubeníka s bezaparátovým basákem, ale ani to nás neodradilo. Posadili jsme Jožku za bicí a zkoušeli jenom kytary a zpěv.
Čtvrtek, pátek, sobota předkoncertní zkoušky, pánové!!!

Pátek, 20:00, 14.9.2007, Břeclav (Patachon):
Dneska proběhla zkouška v chudší sestavě: sólová kytara (Lišák), zpěv (Oskar), bicí (Kuba Hotař) a kytara (patachon). Hotík je borec to se shodnem všichni!!!

Středa, 11:09, 12.9.2007, Břeclav (Patachon); Prekérná situácia:
Jak by mohli SFOBOM pomoct?
Stalo se jakýmsi nepsaným pravidlem vyhodit po chvilce snažení kapelu ze zkušebny (naštěstí to zatím není náš případ - máme svou první zkušebnu týden). Ovšem kapela bez zkušebny je jako kytara bez strun, to my moc dobře víme, chtěli jsme pomoct. Známe totiž několik uskupení a kapel, které prostě přišli o střechu nad hlavou. Madline, Chickens Underground a Izvěstný durak (alias Bad Fun) dokonce zároveň, a právě k posledním jmenovaným máme my, SFOBOM, největší závazky. Děkujeme, pánové. Kdykoliv jsme potřebovali, tak nám Duraci poskytli zkušebnu a taktéž nám pomohli, když i oni sami přišli o svůj hudební úkryt, mohli jsme zkoušet u Jakuba Zemana doma, i přes nevůli jeho rodičů. Díky, Kubo. A právě teď, kdy bychom mohli pomoct my, to nejde. Né, že bychom nechtěli, ale jsme na to moc malí páni. Zkusíme ještě jednou vyjednávat (o víkendu, až přijede Oskar, on nás tam dostal, takže má největší vliv na paní ředitelku), ale zkušebna bohužel není jenom naše. Zkouší v ní také uskupení jménem Lotři. Dalším problémem je, že Duha má opravdu nabytý harmonogram, do kterého jsme se taktak vešli. My bychom byli taky rádi, kdybychom zkoušeli s někým známým.
Kamarádi muzikanti, přátelé hudebníci, zkusíme to, ale prosím, nekamenujte nás, kdyby to nešlo...

Obrazek Obrazek

Pondělí, 20:12, 10.9.2007, Břeclav (Patachon):
Máme s Oskárkem takový sen!
Protože samozřejmě jako obyvatelé BV vidíme, jak zde chcípl pes, tak jsme to chtěli trošku pozvednout Obrazek Nebo bychom se o to chtěli trošku pokoušet. Jsou města zmlsaná každovíkendovými koncerty a dokonce koncerty přes týden, kam opravdu dojdou tolik lidí, že se koncert vyplatí udělat. Bohužel Břeclav mezi tyto města nepatří. Zatím. Nebo to aspoň tak vypadá. Ale nechtěli jsme to jenom pozvednout takhle jednorozměrně, ale ještě trošku jinak.
Pořád máme sen!
Máme chuť dělat koncerty, nebo aspoň bychom doufali v koncerty každý týden a nejenom břeclavské kapely by zde hráli, ale i přespolní kamarádi, ale i neznámé kapely. Prostě máme chuť zvát kapely všemožného ražení do BV, aby se to tu rozjelo. Nejhorší je to s financema, ale i na to máme mírný plán: Vůbec netušíme jak to lze udělat, nebo jestli to lze udělat. S nikým jsme se nebavili, ani o tom hlouběji nepřemýšleli. Byl to jenom nápad a to takovýto. Jelikož městu se odvádí ze vstupného 10%, měli jsme chuť nabídnout městu, jestli by to teda vůbec chtělo přijmout, že bychom městu nemuseli těchto 10% odvádět, výměnou za to, že bychom odváděli městských 10% a "svých" 10% na nějakou dobročinnou organizaci. Možná navíc dalších 5% bychom chtěli dávat na podporu rekondičního táboru Českého Červeného Kříže v Nekoři, aby nezanikl. A jak by jste mohli pomoct vy? Prostě by jste došli na koncert a všechno by bylo vyřízeno... teoreticky, jak jednoduché!

Pondělí, 11:26, 10.9.2007, Břeclav (Patachon a pomáhá mu James Marshall Hendrix - Woodstock improvisation - doporučuju 2:07 - taby):
Pokoncertní historie nebyla naplněna okamžitě, protože kronikář si potřeboval uspořádát myšlenkyObrazek
Některé by asi zajímalo, co se dělo od posledního zápisu do kroniky až do dnes.
Nejdůležitější akcí byl náš koncík, který proběhl ObrazekObrazekObrazek. Pořadí kapel se mírně změnilo. My jsme hráli první, pak Dušani a nakonec Madline. I když to celou dobu vypadalo, že bude pršet, tak na počasí si nemůžeme stěžovat, protože jsme to celé odehráli krásně v suchu. Naštěstí. Jenom škoda, že nepřišlo více lidí, ale ta banda, která tam byla, si to aspoň pořádně užila a všem jim děkujeme. Byl to mazaný kotel. Kdybych vyjmenoval třeba jenom našich pár fanoušků, co přišli; kdybych na někoho zapoměl, tak pískněte :-D Radmilka, Mireček, Kika, Hanička, Dříč, Iveta, Zdenča, Kachna, Tibor, Martina, Vanesa, Klárča, Kadlc, Koudy, Krasoň, Tomáš P., Sataňa a hříbek večera Hříbek :-D a spousta dalších. Thx 4 Funs!
Doufejme, že na další koncík "Na Vodě" chytneme babí léto, protože spoustu lidí odradilo to, že je to daleko a museli by tam třeba zbytečně šmatlat, pokud by začalo pršet, ale zpět k tomu, co už proběhl.
Tradičně jsme zkoušeli začít nějakou "vypalovačkou" a už to nebyla ani Alabama, ani Pověste ho vejš, ale Amerika, myslím, že slibný začátek jak pro nás tak pro vás. Potom jsme tam "nasolili" :-D Lolitu, Snílky, Alabamu a přišla pauza na solo a přelaďování kytar. Mezitím, než jsem se podladil, Lišák rozbouřil publikum Redhotama (Ozziáš říkal, že ho budeme muset vyhodit, protože ho brzdíme :-D a je to pravda, protože je to šílený talent, ale my ho nedáme, pokud ho to bude s náma bavit, tak hrajem do úmoru :-D). Odváleli jsme Far Away. Další Redhoťácká a Led Zeppelin pauza from Lišák na moje klasické naladění a pokračovalo se dál. Pověste ho vejš a konečně se nám to povedlo zahrát i na koncertu. Nejenom ve zkušebně. Ale nejdůležitejší přišlo nakonec! Naše nová písnička "Práce". Tak na té si valíme :-D
Příště se můžete těšit na víc songů, bo už včera jsme zkoušeli další, ale o tom potom... :-D
# Doufáme, že uvidíme videozáznam z našeho koncertu, protože to natáčela Monika, tudíž se musíš Zdeni snažit, abychom to co nejdříve měli :-* #
Po nás nastoupili Dušani, tož akce pro nás jak sviň, bo my jsme jejich největší fanoušci. Já aspoň na váhu :-D. Ti to rozjeli ve velkém stylu. Je vidět, že jsou nehorázně sehraní a po Dušáncích nastoupila skupina Madline.
Madline vedou úplně jinou kampaň za to jak se stát kapelou. Každá z jiného konce. Pokud mám dobré info, tak obě kapely měli na vodě třetí koncert, ale Madline zkouší už rok a my jsme si to nějak ohrotili za 3 měsíce a to s velkou pauzou, ale je vidět a hlavně slyšet, že nám to zkoušení chybí. Né, že bychom nezkoušeli, ale protože nebyla zkušebna, tak to prostě nešlo. Teď zkušebnu máme a šíleně nás to baví.
Včerejší zkouška: Protože bychom se nesešli v celé sestavě. Jožka a Martin nemohli. Půjčili jsme si basáka na zkoušku od Izvěstných Duráků, našeho bývalého bubeníka, Zbyňka Růžičku. Ve složení: kytara (Patachon), basa (Růža), bicí (Kuba Zeman) a zpěv Ozziáš Mikrofonní jsme nazkoušli Another brick in the wall (v kombinaci Pink Floyd kontra Korn - Ozziáš na to má bomba hlas) a jednu písničku od Orlíků, prostě mazaná akce.
Oskárek je v lese. Jožka v práci. Martin a Kuba ve škole. Tož jenom já su takový flink, že mi škola začíná až 24.tého, ale o víkendu pořádně nazkoušíme (dáme do toho všechno) a doporučujeme dojít 22.tého na vodu. Bude to koncert jak básnička.
P.S.: Těm co nás pomlouvali, že bychom se měli rozpustit, posíláme pozdrav s tím, že naše kapela NENÍ INSTANTNÍ, takže na tebe sereme, Anonyme!!!

Neděle, 0:55, 9.9.2007, Břeclav (Patachon):
Teď jsem dovalil dom. Včera večír proběhl koncík. Šak zítra napíšu.
Díky bohu za počasí. Právě začalo pršet. Dobrou noc všem.

Sobota, 15:56, 8.9.2007, Břeclav (Patachon a Kozel Premium 12°):
Právě jsme se dopotáceli ze zkušebny, ááále mazec. Včera jsem došel na zkoušku trošku později. Původní začátek v 5, ale já jsem se tam dostal až o půl 7, jelikož jsem v Hodoníně kupoval kombo (Fender FM 212R - 100W - jupppííí a konečně) a pak u zatáčky na Hrušky byla bouračka. Nýbrž nás zvučil Igor Šindelář, zkouška byla perfektní. (Počkajte chvilec, napiju sa... glo glo glo... ááááách. Utřít fúsa. Miluju Kozla). Hráli jsme až dovečera a pak jsme s Ozziášem zavezli našeho sóláka do Sedleca. Já přespal u Hanči, bo je to blíž do zkušebny :-D a druhý den se zase zkoušelo od 1. Jenom jsme zase pro toho našeho sóláka moseli dojet. Jak kdyby nemohl spát ve zkušebně :-D. Dneska jsme se na zkoušce domluvili na detailech. Každý na jiných, takže v tom bude asi trošku guláš, ale ještě je tu improvizace, ne? :-D Zahráli jsme si playlist celého koncertu a rozprchli jsme si domů odpočinout.
Jestli nebude večer pršet, tak se máte na co těšit :-D

Čtvrtek, 21:32, 6.9.2007, Břeclav (Patachon):
Týýýýýýýbrrďo... No, prostě mazec. Dneska jsem byli na Duze "podepsat" smlouvu a hned jsme si švihli zkoušku ve složení: Martin Lišovský (solová kytara), Ozziáš (zpěv), Kuba Zeman (bicí), Jožka Šesták (basa) a já, Patachon Nejapný, (doprovdná kytara).
Uuuuuááááá. No, omluvte mě, mám radost jak malé štěně z prvního krekru. Začali jsme si Alabamou. Lišák do toho vtrhl s novým větrem alá John Frusciante, takže jsme si začali valit aj my. Nasledovala naše písnička "Práce" a to už šlo do tuhého, protože tam si Lišák vymyslel nehoráznou věcičku. Nikdo nechápe. Jsme z něho nadšení. V každé chviličce si valí RHCHP, nebo Led Zeppelin a my jenom čumíme jak blbci. Pak jsme odzkoušeli Lolitu, jediná písnička, kde doprovod hraje Lišák a já si tam trapně valím, ale taky dost dobrý jako celekObrazek. Při Far Away hrajeme s Lišákem každý něco jiného a nehorázně se to tam hodí, taky to šlo výborně. Snílci pěkní, ale nejvíc jsem si zavalil a to asi my všichni... u Ameriky. To byla Améééérika... alias skoro volný Jam a naprosto jsme se rozvalili po celé zkušbně, mlátili do strun jak zběsilí a pořádně se roztancovali. Už se těšíme na koncert. Zkouška byla fantastická a na závěr jsme si zaJamovali na téma Another brick in the wall. Nechápu. Napoprvé a mazec.
Děkujeme všem, kdo nás podporují:
Jan Potočník - kombo Behringer, 15W
Ladislav Pochop - kombo VOX, 15W
Jana Potočníková - Škoda Octavia, 66kW ObrazekObrazekObrazek (úsměv od ucha k uchu)
DĚKUJEME!

Středa, 20:21, 5.9.2007, Břeclav (Patachon):
Před chvilcem jsem se vrátil od Haničky, ale předtím jsem se byl domluvit na té zkušebně. Když budeme dodržovat pár pravidel paní ředitelky, tak bude spolupráce bombastická. Máme stanovené termíny, kdy tam můžeme být. Jsou to termíny takové, abychom randálem :-D nerušili ostatní kroužky :-D. Smíme tam být jenom lidi z kapely, ale to taky asi přežijeme, aspoň se nestane nic našim nástrojům a taky aspoň budeme snad poctivě zkoušet. Dostaneme smlouvy. Každý z nás. Taky si nás paní ředitelka vyfotí... Hlavní je, že máme, kde zkoušet. Naše první pořádná zkušebna, pánové a dámy, to znamená, že SFOBOM se otevírají dveře do velkého světa, který se jmenuje Břeclaf :-D
Strašně se těšíme, až si tam zazkoušíme. Zítra připravit, naladit a první zkouška!!!
K sobotnímu koncíku. Lidičky, modlete se, aby se to vypršelo a měli jsme relativně hezky. Jináč pláštěnky a teplé bundy. Nebojte pršet na vás nebude, ale kdyby jste nám chtěli jít dát váš autogram, nebo třeba do držky, tak by jste zmoknout mohli.

Středa, 14:38, 5.9.2007, Břeclav (Patachon):
POZOR! POZOR!
Předběžně jsme se domlovali na tomhle složení kapel na tomto sobotním koncertě:
1.SIX FINGERS OF BONOBO MONKEY (protože příjdou i mladší posluchači, tak aby mohli brzo domů, žejo táborníci) a taky bychom konečně mohli někomu dělat předkapelu, resp. budem první, kteří se možů picnůt :-D
2. MADLINE (jim vyhovuje hrát druzí a asi to tak bude akorát)
3. DUŠAN (vrchol večera)
a zvučit nás bude Igor Šindelář :-)
P.S.: Modlete se, aby mi došlo kombo. Objednal jsem ho u Jedličky už před týdnem. Mělo tam být v pondělí a stále nic. :-(
Za chvilec valím podepsat tu zkušebnu ;-)
(Veliká mapa - bacha je vojenská - jak se na tu vodu dostanete :-D je ZDE)

Středa, 9:03, 5.9.2007, Břeclav (Patachon):
Ozziáš, náš zpěvák, bude mít na koncíku "novou" image. Nechá si trošku upravit vlasy, aby se vám v sobotu líbil. Ježek na pěšinku - 0,1mm. :-D Nechme se překvapit.

Úterý, 19:03, 4.9.2007, Břeclav (Patachon):
Nechcu to zakřiknout, ale pokud se zítra zadaří, tak půjdu podepsat smlouvu na zkušebnu, jenom mám na Vás, kamarádi - hudebníci i nehudebníci, jednu malou prosbičku :-D No, malou. Potřebovali bychom na čtvrtek podvečer půčit bubny, abychom aspoň jednu zkoušku mohli zrobiť s rythm nástrojem.Obrazek

Úterý, 14:00 - 17:30, 4.9.2007, Břeclav - Valtice (Patachon a Mates):
Dneska jsem nabral Mirdu Lišáka (Martinův starší bratr Mirek - taktéž výborný kytarista) do autíčka a vyrazili jsme směr Valtice (teda s malou odbočkou v hudebninách a u Tibora). U Mirka a Martina doma jsme měli naplánované ozkoušet, co všechno Martin z našeho repertoáru zahraje. Hmmm, je to tak, že nás všechny jako hudebník přeskočil o několik řádů, takže to v pohodě zvládne. Bylo to bomba, za chvilku se se mnou sehrál. Jestli nepříjde tréma a zvládne to takhle na koncertech, tak nejenom nás, ale i Vás posadí na zadek. Už se těšíme.

Neděle, 14:30 - 17:45, 2.9.2007, Břeclav (Patachon):
Právě jsem se vrátili ze "zkoušky", protože zatím nemáme ani jednu zkušebnu volnou, tak nám Jožka domluvil, že si můžeme zahrát. Když jsme zjistili kde, trošku jsme se s Ozziášem rozřechtali, ale pak se to utišilo, protože jsme zkoušeli v dámských šatnách horolezeckého části Lokomotivy Břeclav, prostě na stěně. Zkouška stála za hovno, protože jsem zazkoušeli v těchto podmínkách jenom tři písničky ze sedmi a šlo se lézt. Oni lezli, já jsem se měl plazit po zdi. No, nic pro několikatunového kytaristu. Prstíčky mě bolí ještě teď. Pak Jožka utíkal dom, my jsme jenom pomohli utřít parapet a taky jsem se rozprchli. Tak takhle zkoušíme... proto jsme takové lamy.

Napište sem něco vy, kluci, ať si ostatní nemyslí, že nemám, co na práci :-D

Neděle, 1:03, 2.9.2007, Břeclav (Patachon):
Hmmm, u nás v kapele vládne právo silnějšího (Oskar je dobře vyzbrojen - nejen střelnými, ale i bodnými a sečnými zbraněmi a taky takový erektálním tupým předmětem - teleskopickým obuškem...:-D), takže se musí pracovat i v noci... Oskárek mi nařídil napsat celou odrhovačku o táboře, tak tu zkusím něco vypotit.
KOHO TO NEZAJÍMÁ, TOŽ TO PŘESKOČTE:
V pátek jsem se zbalil vyrazil k Dr. a od pana felčara přímo na autobusák, kde jsme měli srázek. Autobus už čekal. Došli všeci. Bomba. Jedem. Akorát pan řidič je jinej než v jiných letech, ale museli jsme to přežít. Už od začátku v autobuse vládla geniální nálada, bo jsme s Mirečkem vytáhli sladké dřeva potažené kovovým struněním a začalo se baladit, békat, dokonce v některých případech i zpívat. Genitální. Lepší začátek nemohl být. Mireček Lišovský společně s Radmilkou Košutovou nám připravili perfektní táborou hru v Neptunovy piráty, takže o zábavu na 14 dní bylo postaráno.
Hned od začátku se dětičky rozdělili do tří pirátských band se třemi pirátskými kapitány: Já, Mireček a Radka; a třemi zástupci: Kikina (dcera Radky), Šárka a Hanička (moje přítelka). Banda číslo tři (moje děťičky) se sama od sebe nazvala "Píťátka" (odvozené od mého táborového jména Píťa - Pitkin), druhá banda (Milískova) se nazývala "Kukuřičné děťi" - pro nás jednoznačně Popkorni a poslední nejmladší oddíl se na čtrnáct dní stal "Piráty z ostrova pokladů".
Díky perfektně vyplněnému programu víkend utekl jako lusknutí prstů a nastalo pondělí, na které jsem se samozřejmě těšil, protože měl dojet Oskárek s mým bráchou, Dříčem (Jurou Glosem), Gábinou (Oskárkovou sestřenicí) a taky dovezli Martina Lišovského, našeho budoucího sólového kytaristu.. Zrovna jsme byli po obědě a pOPELavé auto našeho militaristicky smýšlejícího zpěváka přijelo. Zase mě načapal u žrádla :-D. Dovezl nám nějaký pivečka a tak, abychom v neoficiální části tábora měli čím schladit svá vyprahlá hrdla a nenasytné žaludky. Jakmile se ubytovali, tak se návštěva rozdělila na dvě nezávislé skupiny: Oskar X ostatní. Oskárek se pohyboval pořád s námi, s Píťátkama, a ostatní odpočívali na chatě, aby nabrali kouska sil. Dříč spal jak zabitej, Gába přečetla celou Šifru Mistra Leoše a můj bratr prý stále spinkal nebo něco cpal do hlavy (vlastně taky hrál na kytaru, kterou si dovezl). Večer jsme si s Oskarem na chvilku půjčili Martina a zkusili jsme si s ním něco zahrál a vyšla z toho perfektní spolupráce. Spolu jsme dokončili písničku "Práce", kterou vymyslel Ozziáš (text), já melodii a Martin perfektní podkladové sólo. Všeci jsme byli nadšení a těšili jsme se jak to někomu budeme moct zahrát, vlastně to se těšíme pořád, jak s tím vyvalíme na koncíku. Snad se vám to bude líbit :-D.
Když další den Oskárek přišel mezi moje děťičky, tak z něho byli hotoví. Zahráli jsme si s ním hry, které pro nás objevil ve své hlavě: Kembrič, Oksford, Krleš; na spermie; atd., ale hlavně si s ním kluci povídali o armádě a holky na něj čuměli :-D Nejnadšenější z něj byl Tomáš Polák, který se důkladně zajímá o druhou světovou válku a chtěl by být voják, takže mu Ozziáš dal nějaké znaky, které používá armáda a popovídal si s ním na téma: Všechno, co chceš vědět, ti řeknu.:-D Díky Ozziáši. Ještě jsme měli v úterý jeden úkol, ke kterému nás vedla úcta ke kamarádovi a žádost jeho maminky. Při stavbě Pirátských úkrytů (bunkrů) jsme poprosili našeho nejlepšího lezce po stromech (Jaroslava "Hada" Nešpora), aby za nás za Píťátka pověsil vlajku na půl žerdi. Vlajkou se stal velký pirátský šátek Honzy Bořuty, člena Píťátek, jež se před pár měsíci utopil na splavu, když se vsadil s kamarádema a skočil do rozbouřené řeky Dyje, a stěžněm se stal vysoký smrk, tyčící přesně z centra bunkru. Ty tři dny, kdy Píťátka pobíhala s Oskárkem utekly jako voda a museli jsme se s nima všema bohužel rozločit, ale ještě před odjezdem pro nás, resp. pro děťi, Oskar připravil překvapení v podobě dýmovnice, kterou s bráchou nastražili na louku, aby se celá horda 43 děťí přecházející po cestě k louce trošičku polekala, pobavila a potom zasmála, ale to teprve tábor nabíral na obrátkách. Hráli jsme bojovky o roztrhání těla. Cvičili poviné rehabilitační cvičení a Píťátka se dokonce naučila po Ozziášovém vzoru bojovat jako "praví" vojáci a někdy i chtěli chodit ve formaci, nebo bojovat v Nekořsko-Korejské válce, kterou jsem jim vymyslel, a díky které jsme poznavali okolí Nekoře zcela jiným okem než při obyčejné procházce (navíc mnohem bezpečněji, protože jsme se nepohybovali po frekventovaných silnicích probíhajících Nekoří). Za 14 dní jsme stihli asi 9 bojovek, tři výšlapy (Líšnice, Zemská brána a pořádná Nekořsko-Korejská válka), jednu pěknou poznávací procházku přes celou Nekoř, noční hlídky, dva táboráky, 4 večerní diskotéky (Rej v Tortuze) a ples Under the Sea, nehoráznou noční bojovkou i s převážením přes řeku Cháronovou loďí, a spoustu a spoustu dalších akcí od Doremi přes A-Z kvíz po Riskuj, hráli jsme i hry jako Haptikon, Hututu, Paka, CzechTek, atd. a ještě nám přijeli čtyři příjemné návštěvy: první Ozziáši, druzí Kuba (syn naší zdravušky Milušky) a Katka, třetí Kubík (loňský čtvrtý vedoucí) a nakonec Vašek Šálek a Milan Vojtek (fotoreportér ČTK a novinář).
Tábor byl geniální, proto bych chtěl poděkovat všem od hlavního vedoucího, zdravotnic, pana Samuela (správce školy v přírodě), ostatním vedoucím a zároveň tvůrcům táborového plánu, instruktorkám, dobrým návštěvám, které nám častokrát velmi pomohly (hlavně Vašek Šálek při noční bojovce jako Cháronův pomocník), ale nejvíc dětem, těm dětem, které do toho šli naplno a po celý tábor z nich byli pořádní bojovní a odvážní piráti.
Doufám, že se sejdeme příští rok v hojnějším počtu a hlavně v takto výborné náladě. Už teď mi to všechno chybí a hlavně vy...
End(1:57)
KONEC MÝCH VÝLEVŮ - MŮŽETE ČÍST DÁL (jen o nás):

Sobota, 11:50, 1.9.2007, už Břeclav (Patachon):
Tááák právě jsem se probudil po vyčerpávajícím spánku do pěkného jakože prvoškolního dne (narozeniny mají můj brácha a kamarád Kuřecí - tož všecko nejlepší, hodně zdraví a štěstí, pánové) a rozhodnul jsem se mrknout na naši historii.Obrazek
Týýýjo, těch čtrnáct dní bez internetu a všech těhle hovadinek bylo v Někoři bombastických a děcka parádní... prostě mazaný zážitek a navíc nás přijel i na tři dny navštívit Oskárek, který dovezl mého bráchu, Gábu a Dříča.
ObrazekNavíc jsme na táboře získali nového sólového kytaristu, více informací dohodím později, ale už se strašně těšíme na spolupráci.
Večer se jedeme podívat na Dušany do Lednice. Bomba.
Tož se tam, doufám, šeci uvidíme.

Pátek, 12:30, 17.8.2007 - Pátek, 12:30, 31.8.2007; Břeclav - Nekoř (Patachon):
Váš mikroadmineček Patachon odjíždí na Rekondiční tábor Českého Červeného Kříže Břeclav jako vedůcí Píťa. Mějte se tu krásně a buďte na naše stránky hodníObrazek

Obrazek
(zastřelte mě, ale tohle miluju - Nekoř)

Čtvrtek, 11:12, 16.8.2007, Břeclav (Patachon):
Dneska se stalo to, co jsme očekávali už dlouho. Skončila nám platnost bezreklamového programu na Estránkach, takže bohužel, pokud nebudeme cálovat, budeme mít na svých stránkách reklamy. Doufám, že to omluvíte.
Také Jožka dneska domluvil zkoušku u Ignáce v 17:00. Tak snad to dnes klapne.

Středa, 18:05, 15.8.2007, Břeclav (Patachon):
Jako ve vtipu:
Špatná zpráva: Dneska nebyla zkouška, protože ten frája, co s ním Jožka domlouval zkoušku se na to vysral :-(
Dobrá zpráva: Lucka Zajíčková, zpěvačka kapely Madline, je na nás tak hodná, že pracuje na našem logu a za to jí tady moc děkujeme. My jsme lamy, žádní grafici. Mrkněte na návrhy:
Obrazek






Pěkné, ne? Ještě jednůc díky :-)

Úterý, 21:00, 14.8.2007, Břeclav, Patachon, Ozziáš and Fans (Kachna, Dříč, kLáďik atd.):
Ide se chlastat a békat k Machovi.

Úterý, 13:05, 14.8.2007, Břeclav, Patachon:
Ještě k včerejšku. Ozziáš nám dovezl nějaké falešené prachy :-D (Thx for Ozz)
Obrazek






a trička Erny. Díky. (Uvidíte na koncertu!) (Jinak video z erny!)
K dnešku. Dneska jsme zkusili ošéfovat zkušebnu v Kulturáku... hmmm, uvidíme, snad nám zavolají, ale co na to ostatní kapelky? A co Jan Tleskač?

Pondělí, 23:22, 13.8.2007, Břeclav, Prostějov (Patachon valí pro Ozziáše):
Právě jsme Ozziáška zdárně dopravili z Prostějova domů. Krom lišty :-( Před chvilkou jsme zrobili akustickou zkoušku (bohužel jenom já a Ozzy) v Džejově eSku a dokonce jsme i sklidili od Gáby potlesk, tak snad to s náma není tak hrozné :-D
Ve středu nám domluvil Džouzef zkoušku u Ignáca, tož se těšíme ;-) Díky Jožko.
Brůc všem.

Pondělí, 0:10, 13.8.2007, Břeclav (Patyzone):
No, tak už je dneska... Pár minut po půlnoci ;-)
Dneska povalím pro Oskárka do Prostějova, protože přiletí z Estonska, tak ho vyzvednu - samozřejmě zrobíme pro "kluky v zelenym" nějakou akustickou přehrávku "našeho" hudebního projektu (škoda, že Džouzef s náma nemůže jet) a třeba si dáme i do frňáčku. No, nevím jak já, ale nikdy neříkej nikdy. Uvidíme, ale hlavně musíme domluvit s Ozziášem ty dva sobotní koncert, protože to vypadalo tak, že vůbec ani nebudeme hrát. Hotík je totiž osmého pryč, ale naštěstí to Jožka vyřešil a ukecal Zbyňála, takže bychom na jednom zahráli v první sestavě a na druhém v druhé sestavě. No, to bude sada, protože času na zkoušení je pramálo. Doufám, že nás fanoušci ani náhodní kolemjdoucí ani štamgasti neukamenujou. Ale to je asi moc velká prosba. Už jsme se bavili s Ozziátorem, že by bylo bomba na některém z koncertů zahrát to (už kvůli fans :-D), co se nám daří na těch pramálo zkouškách , co máme (asi budeme muset dělat veřejné zkoušky, až seženeme zkušebnu), ale v novém (školním) roce, to bude lepší a lepší... pevně věříme.
Domluvili jsme se s Madline a na koncíku se objeví i oni, tak se těšte.
Čest akordu Cmaj7 s pozdravem Patachon.

Čtvrtek, 16:31, 9.8.2007, Břeclav, Patachon:
Dneska jenom guitaring, ináč nic.
Jožka furt maká.
Ozziáš rybaří v Estonsku. (Ten závod už skončil.)
Hotík asi brouzdá na http://www.rozzlobenimuzi.com/

Středa, 18:30, 8.8.2007, Břeclav - Brno VUT (Jožka):
Ozzman je zničený jak vládní vojsko u Moskvy... Píšu publikaci... Takže jsem přestal mít chuť na všechno... Takže sem už nic nenapíšu... A do bude kroutit hlavou ať si políbí... Zdar

Obrazek

Sobota, 2:07, 4.8.2007, Břeclav (Patachon a Hotík), Vysoké Tatry (Jožka), Estonsko (Oskárek), 2:07:
Se strachem, že bych právě dnes mohl tvořit budoucnost píšu tyhle řádky.
Hotík je sám doma až do neděle, tak asi rozjíždí nějaké pořádné mejdlo.
Já jsem měl být s klukama z vysoké na Vranově, ale díky mým antibiotikům z toho sešlo... bléééé.
Jožka říkal, že jde vylézt to nejtěžší, co se ve Vysokých Tatrách vylézt dá, tak usilovně doufáme, že se nám Mr.Bassbreaker vrátí ;-) Kdo by nám totiž tahal bassu :-D a nemyslím piva.
Kde je Oskar? Odjel do Estonska. Moc tomu nerozumím, ale říkal, že jsou to nejtěžší vojenské závody na světě. Čeká ho vylodění z moře. Následné obsazení pláže skupinou čítající pohé čtyři lidi. Uběhnutí 200 km za necelé tři dny. Všechno vybavení si nesou sami. Mají jenom dva checkpointy na tříhodinový spánek a šest povinných checkpointů na plnění úkolů. Vše se musí dít v časovém daném časovém limitu a ještě jsou k tomu pronásledování Estonskou policií a pravděpodobně i vojáky. Pláže jsou ostřelovány vrtulníky a osázeny kulometnými hnízdy. Cesty obsazeny hlídkamy. Plus velice silná konkurence vojáků z celé světa. Tak mu držte palečky, ať to dokáže.
A co dělám já? Guitaring!

Sobota, 28.7.2007, Břeclav, Mikulov, Kozel - Chřiby:Obrazek
S klukama jsme se domluvili na nehoráznou zkoušku v 10:00 u Kuby Zemana, ovšem trošku to nevyšlo a musel jsem jet pro bráchu k Zbyňálovi, kde skončila kalba, a pro naše do Mikulova, kde kalili s někým ve vinohradě, protože se naši nemohli vymotat z vinohradu ;-D, tak se zkouška odložila na neurčito a pak i na nikdy. Kluci tudíž jeli lozit na skály. Když jsem se ptal Ozziáše, jak se tam měli, ať o tom napíše článek, tak mi napsal toto:
Oskar (12:01 odp.) :
tak sme se jednu krasnou cervencovou sobotu rozhodli ze si zajedeme o5 zalozit...
Oskar (12:01 odp.) :
nemam:-D
Oskar (12:01 odp.) :
a nech me psat:-D
Oskar (12:02 odp.) :
vydali sme se kolem 10 ranni smer kozlik Chriby
Oskar (12:02 odp.) :
jel sem ozziaas dzouzes nas kamos kladik a ozzuiassuv kolega hubs:-D
Oskar (12:02 odp.) :
:-D
Oskar (12:02 odp.) :
ne:-D
Oskar (12:02 odp.) :
uprav si to:-D
Oskar (12:02 odp.) :
pocasi krasne vyslo..
Oskar (12:02 odp.) :
jen tech lidi:-D
Oskar (12:03 odp.) :
krasne sme si zalozili..
Oskar (12:03 odp.) :
i se psama se pomazlili....
Oskar (12:03 odp.) :
:-D
Oskar (12:03 odp.) :
dali sme si poradny obed...
Oskar (12:03 odp.) :
nekdo i 2 menu:-D
Oskar (12:03 odp.) :
a pak se frcelo dom:-D
Oskar (12:03 odp.) :
dik kamo:-D
Obrazek

:-D:-D:-D tak snad to pochopíte :-D


Sobota, 21.7.2007, Týnec, koncík SFOBOM a DUŠAN, hospoda a bar U Didovů, 20:00 - 3:00:
Dušani rozjeli koncík opět ve velkém a my se od nich snažíme učit. :-D Po koncíku Dušánci odjeli, čímž nás trošičku zklamali, protože jsme se těšili jak pokecáme a popijeme, ale museli, protože skoro všeci řídili, takže jsme domluveni na nějakou BV akci :-D
Fotky zde budou doufám, co nejdřív ;-)
Po zbalení aparatur, přišlo to pravé vystoupení :-D. Dva z účinkujících (nejmenování :-D) začali konzumovat český jiskřivý národní nápoj. (Byli jsme to my dva :-D. "Protože to nebyly obyčejný budky, ale byly to kadibudky.") Chytli se akustické kytary a zpěvu a blbli až do té doby, dokud nás ostatní slušně řečeno nerozvezli domů :-D. Když se mi to podaří, tak zkusím na tento webík hodit nějaké to videjko z této pozdní a neplánované akce :-D.


Pátek, 20.7.2007, Břeclav - 162 m.n.m., Brno - 227 m.n.m., Blansko - od 260 do 503 m.n.m - Krkavčí skála, Josefské údolí, Moravský kras:
Zase "lezeme", resp. Jožka a Oskar (ti fyzicky a psychicky zdatnější - já bych asi mohl odněkud někam spadnůt :-D). Prostě jsme se ráno zbalili, po včerovečerním telefonátu Džouzífka a jeli jsme omrknout Krkavčí skálu. Kluci vylezli nějakou 5+ a slanili dolů 10ku (myslím) a jelo se do Brniska. Joža šel očekovat cosik v práci, tudíž my s Oskárkem jsme měli volné pole působnosti na to, abychom mu mohli vyžrat kartu na oběd. Díky Jožko. :-D. Klasická kapelověta. :-D. Popápli jsme si hezky. Pěkný vepřový steak s dvojitýma hranolkama, pitíčko, todle menu dvakrát a ještě k tomu jako zákusek v podobě pizzy. Oskar šel objednat Hawaii."Chcete tu Hawaii se šunkou?" ptal se vyzáblý pomocník kuchyně. "Ne, s hranolkama, ty blbečku, já se tady nebudu bavit s nějakým děkanem! :-D" zněla Oziášova odpověď "a co je totok stříbrné?" "Příbor a na co máš safriškomaryško lžičku, když nemáme polévku?!" "Já všecko v lese jím nožem!" zněla Lukynova odpověď a mohli jsme to chálovat. Pak ještě na jezdícím pásu, jež odváží do kuchyně špinavé nádobí, poskládal všechny tácy, talíře a příbory, všechno za chodu, na sebe, zasmál se na mě: "Puzzle! Level 3!:-D" A zdrhali jsme. Všecko dohromady za 150Kč. Dobrý, ne?

Sobota, 6:50 - 4:45, 14.7.2007, auto a hromada našich věcí kolem, asi 2450m.n.m, Dolomity:
Dobalili jsme a vyrážíme směr severní stěny. Ráno je v Tre Cime nádherné. Naprosto dokonalé. Obloha bez mráčku, nádherný čistý vzduch a ještě tomu zvonkohra od pobíhajících krav. Sešmatláváme a vyšmatláváme s báglama na hrbách na místo srazu s Pavlem Urbánkem, kterého jsme potkali včera před naší odbočkou na Paternkofel. Cesta pěkná. Sice plná šutrů. Trochu nadávám, že nemám kotníčkové boty, ale takové zkur... tenisky :-D. Zastavujeme pod severkama resp. pod Grande, kde rozbalujeme Müsli-tyčinkový tábor a boldrujeme na kousíčku stěny. Nečekáme jenom na Pavla, ale i na Fugasa, který si zapoměl polarizační filtr na foťák. Fugas se vrací spokojený a za chvilku i Pavel, ten vypadá unavenějc, ale společně se s Jožou přesunujou na nástup na stěnu a druhá skupina (Fugas, Oskar, Patachon) se přesouvá směr nehorázné opalování do ledovcového jezírka. Jdeme cestou kolem všech třech skal, ale u poslední slézáme a jdeme se podívat po nějakých "suvenýrech" (já a Oskar). Fugas pokračuje dál po cestě a po těch stejných suvenýrech jde bruslit dolů z kopce. :-D. S Ozziášem dorážíme později, ale zato intenzivněji se jdeme slunit. Fugásek se sel okoupat do jezýrka. Nebo pro pokutu :-D. Naštěstí to bylo chvilku. Po chvilce našeho chytání bronzu přichází skupina němek. Do této doby jsme mysleli, že v celém Německu se neposkládá pět pěkných ženských, ale tady jsou na jednom místě (asi nějaká výhra v soutěži krásy :-D ). Taky se idů opalovat. Ozziášek je čekuje dalekohledem a my ostatní z toho máme nehoráznou prdel. Potom se oblékáme a vyrážíme cestou zpět na parkoviště ovšem kolem dokola kolem Tre Cime západní cestou.Po cestě potkáváme krávy a taky nádherný potůček a protože máme zuřivou saharu nejenom v báglech, ale i v zásobách v autě, alespoň jsme si to mysleli, tak "čepujeme" tři litry vody. Pro strýčka příhodu. Trvá nám to asi třičtvrtě hodiny a pak vyrážíme zpět na parkoviště.. V autě jsme našli pakl vod. :-D Opalujeme se i na parkovišti a čekáme na Džouzefa až doleze a vymýšlíme plán slezení pěkné skalky nad parkovištěm. Oskárek mezitím domluvil večeři ve Vídni; Džouzef přišel. Plán ještě něco vylézt padl. Shade. Balíme a míříme směr Vídeň. Serpentiny a Itálii řídím já, kousek Rakouska a pak bere Ozziáš řízení a řítíme se směr Wien. No tak tady sů hrozní kovbojové na silnicách. Kolaři na červenou všechny křižovatky. Autem na červenou přes křižmo přez čtyřproudku, nebo tlačení se autem do míst, kde není možné se protáhnout pěšky je zde asi na běžném pořádku. Koupili jsme sice mapu, ale i tak než najdeme hospůdku Oskárkového taťky, tak nám to trvá asi hodinku, nebo hodinku a půl. Přicházíme kolem půl jedné. Je zavřeno. Oskárek budí taťíka a ten nám jde uvařit něčeho dobrého. Lukáš v právě rozsvícené hospůdce trousí jednu poznámečku za druhou. Napříkad: "Máš tu nějak prázdno. Asi ti sem lidi moc nechodí, co, Tati? :-D" Dostali jsme svíčkovou (geniální - hromada brusinek - za všechno moc děkujem), pivečka, becherovku a pro řidiče kolu. Bomba. Všecko na účet podniku. Klaníme se až k zemi, pokecáme a odjíždíme směr Česká republika. Všecko v pořádku až na pitomce na hranicích. Přežili jsme, abychom mohli naplánovat další koncík (a lezení). Který se uskuteční v Týnci. V sobotu 21.7.2007.

Sobota, 6:00, 14.7.2007, stan, asi 1450m.n.m, Dolomity:
Ještě večer Jožka (náš hlavní vedoucí výpravy) plánuje budíček. Původní plán zní 4:00 ani o minutu víc. Po chvilce přemýšlení se plán mění na 6:00, po chvíli ještě o dvě hodiny prodloužení. Potom se společně dohodneme na kompromisu a Džouzef nastavuje "kohouta" na 7:00. Samobudíčkem se budí v 6:00, takže vstáváme všeci, vlastně kromě Fugáska, ten si dává ještě dvacet. Hned jak Fugas vyleze ze stanu balím stan. Ha. Napřesno. Přijíždí "námořníko-vyhazovat" - hlídač parkoviště - naštěstí stíhám odtáhhnout poslední kusek stanu za auto a ještě skočit do auta na palubku pro lístek, který chlapíkovi ukazuju dostatečně z dálky. Lístek byl starý. Ha. Štěstí. Nepřišli jsme ani o dalších 20Eur za parkovné, ani na nás nevolal "karabiny" za stanování. :-D


Pátek, o 640km později, 13.7.2007, Dolomity:
Zkoušíme překonat pátek 13tého. Jak v autě. "Nehoráznýma honičkama" na rakouských a italských silnicích, tak po zaparkování výstupem na Monte Paterno, neboli Paternkofel, jenom jsme nabalili bágly na cestu, zamnknuli auto a v naprosto dokonalé přírodě za ideálního počasí se vydali směrem na vrchol. 2746m.n.m. Cesta nahoru feratou. Dolů po schodech v tunelech vytesaných ve skále. Převážně. Při sestupu ještě zastávka na Frankfurtském párku a zdolání tohoto bodu (krom mě). Návrat na parkoviště, kde jsme rozbalili narychlo stan a přespali :-D Stan jsme přikurtovali skobama na lezení do parkoviště :-D. Teda tam, kde to bylo ready na přikurtování :-D. Oskar spí v autě. My ve stanu. Geniální odpočinek. Italové vedle nás mají kalbu, ale myslím nikomu to už neva :-D


Čtvrtek, 21:30, 12.7.2007, Břeclav -> Dolomity (Tre Cime):
Jožka vymyslel, že pojedeme polozit skály v Dolomitech, tak jedeme, prostě jenom tak bez velkého přemýšlení. V řízení se střídáme s Oskárkem. Jedeme Oskarovým autem ve složení , Oskar, Džouzef a Fugas (sice není z kapely, ale je duševní opora, psychologofilozofoprávník :-D a kamarád).

Odtama do 12.7.2007, Břeclav, Brno, Jihlava, Kováčová (u Zvolena):
Trošku jsme se rozptýlili. Kytarista na dovolené. Kluci trénovali lezení. Nikdo nezkoušel. Vlastně myslím oni jo. Já ee.

Sobota, 30.6.2007, Břeclav:
Pravděpodbně nám odchází bubeník. V dalším, týdnu se to ukázalo jako pravda.

Sobota, 00:00 - 4:38, 30.6.2007, Kovárna a Block, Břeclav:
Posezení s naším novým Fun Clubem v Kovárně po skočení koncertu a přesun do Blocku na další nehoráznou kalbu.

Pátek, 15:30 - 20:55, 20:55 - 00:00, 29.6.2007, Kovárna, Břeclav:
Všichni na místě. Instalace a úpravy aparatur. Koncert má začínat ve 20:00.
Dušani začínají 20:55. A jede se. Pekelná jízda.
Dušan
Chickens Undergroun
Final Fiction
Six fingers of bonobo monkey
Snad se nám to povedlo. Ještě jednou touto cestou děkuju Dworisovi za perfektní plagátky ;-)

Pátek, 14:30 - 15:30, 29.6.2007, Kovárna, Břeclav:
Kurevsky smutné aktivity.

Pátek, 14:00 - 14:30, 29.6.2007, Kovárna, Břeclav:
Už jsme na kovárně. Ha. Chcem instalovat aparaturu. Eště není žádná :-D

Pátek, 6:31 - 14:00, 29.6.2007, Břeclav:
Chodím jak lev v kleci. Samozřejmě jsme se s klukama ujistili, že to děláme jenom z prdele :-D

Pátek, 6:31, 29.6.2007, Břeclav:
Nemožu dospat. Bojím se koncertu. Néée proto, že bychom neměli aparaturu, nee proto, že bychom měli málo písniček, nee proto, že bychom to neuměli, prostě nějak jsem to nedával. Hlavně, že jsme tam pozvali všecky kamarády.

Domluvenka na kovárnu, Břeclav, červenec, rok 2007:
Asi v Březnu, kdy jsem měl v palici, že chci kapelu, ale nemám s kým :-D, jsme na Kovárně měli srázek ze školy. Takový menší. (Tuplák za 20 vteřin). No a po takových výkonech mi to kecá, tak jsem předběžně domluvil koncík pěkně v hospodě. Šéf souhlasil.
V červnu jsem se mu byl připomenout a moc se mu to nehodilo. Termín moc brzo, atd. Ale naštěstí zasáhla dámská ručka, která nám z toho pomohla a s šéfovou ženou jsme se domluvili právě na 29. Geniální.

Obrazek

Kus roku 2007, v našich myslích, kdykoliv jsme se potkali:
Najednou jaksi to pěkně šlo, už jsme byli tři: zpěv, kytara, baskytara, jenom ty bicí nám chyběly do rockové čtyřky a taky ta zkušebna ;-(. Naštěstí se můj bratr kamarádí se Zbyněčkem (ó jak familiérně řečeno - Zbyněk Růžička), který je baskytaristou Bad Fun a Chickens Underground, díky tomu, že obě tyto kapely měly v té době společnou zkušebnu a díky ochotě všech jsme si mohli jenom tak ze srandy udělat zkoušku a právě Zbyněk, že zkusí sednout za bicí, rytmus v krvi, to bylo vidět a drajv taky dobrej, takže jsme si řekli, že by to šlo - spolupráce dobrá, ještě jsme uvažovali o prozatimním vypůjčení bubeníka z Bad Fun - Jakub Zeman (který má stejně hovnoco na práci, takže s námi do toho mohl mlátit). Když si s náma oba kluci zkusili zahrát, vsadili jsme na černého koně - Zbyňka. Nic jsme neuměli jenom jsme čuměli na to, jak dokážou být 50tky komba obrovská :-D, prostě vesničani.
První zkouška byla totální katastrofou, ze které jsem nemohl spát a asi pět minut jsem opravdu uvažoval o tom, že kapelu rozpustíme a budeme dělat něco užitěčnějšího, naštěstí jsem tuto katastrofální myšlenku okamžitě zapudil (velké díky mé přítelkyni Haničce) a domluvil další zkoušku. Perfektní. Obrat o 180°. Začali jsme si trošičku věřit, že by to i mohlo jít. Ovšem jenom do té doby, než Jožka navrhl, že bychom mohli zrobiť koncert! Kývnuli jsme, ale nevěděli jsme, co tím myslí, udělat koncert, on myslel zázračné datum 29.6.2007. Takže do koncertu zbývalo 21.dní. Potom se chtěl jet zabít někam do skal (myslím, doufám, že teď nekecám).
Začlo neuvěřitelně hektické období. Rychle se domluvit, co budeme hrát, kde budeme zkoušet, kde bude koncert, a taky spousta jiných šílených věcí. Po "dlouhodobém zkoumání" jsme přišli na playlist pěti písniček, které jsme byli schopní odbrnkat, ve stejných chvílích jsme domlouvali Kovárnu, plagáty a kapely. Nic nešlo jak mělo. Hospoda zamluvená na pět kapel. My byli jediná jistá. Naštěstí jsem jednu sobotu (spíš neděle ráno) potkal Dworisa (Final Fiction) - oba jsme ji měli jak z praku - a on kývnul na to, že FF budou hrát s náma. Taky Eywen a Čeče (Dušan) slíbili účast.Necelý rok předtím než kývnuli jsem se s nima potkal na "Hájence" a už tehdy jsem Čečemu sliboval, že založím kapelu a je pozvu jako předkapelu :-D (su hajzlík, co? nene, sranda, my jsme největší fanoušci Dušanů), ale na to abych se s nimi mohl domluvit, jsem musel projet "celý" web, abych na ně našel kontakt. Naštěstí na mattonce bylo ICQ na Pedra a pak "snadná" cesta domluvit koncík. Jak po másle. Zbývalo sehnat ještě dvě kapely. Chickens Undergroun, nebo Bad Fun, domovské kapely našeho bubeníka. Museli jsme vybrat jednu z nich. Nakonec vyhráli ChU. Poslední kapelou, která s námi měla hrát byla "Za 10 8 5" - Mikulovčáci - borci jak sviňa. Je jsme potkali v brněnských hudebnínách, a i když ještě jsme vůbec nevěděli o nějakém koncertu, tak nám kývli. Nakonec nemohli dojet, protože jsme jim to řekli moc pozdě (necelé tři týdny) a oni už měli domluvené hraní v Hrobce. Snad příště.

Obrazek

Zima, jaro, nebo léto, rok 2007, cesta rychlíkem do Brna:
S Ozzymanem - Džouzef (Josef Šesták) se znám taktéž dlouho - od střední, takže když mě zahlédnul v kupéčku, přisedl. Hned mě začalo zajímat, co to táhne v obalu na baskytaru, taky že jo, baskytara, heuréka, já chtěl ke mně a Ozziášovi sehnat basáka a jeden přede mnou. Hned jsme se domluvili na spolupráci ;-)

Jarňoletní večer, rok 2007, ohniště U tří dubů, alko nealko, moc kamarádů, které jsme s Oskárkem sezvali:
Táboráková akce (alá minikoncert, na který jsme se nijak nepřipravovali, nikdy jsme nezkoušeli žádnou písničku, ale hrábli do zpěvníku a zkoušeli přímo na místě) byla naším vrcholným snem, prostě jsme si chtěli zablbnout a zazpívat a "zahrát" u ohýnku. A právě na tomto místě přišlo na první písničku, kterou jsme oprvadu začali spolu zkoušet - Sweet Home Alabama : Jenom tak jsem si obehrál ty tři akordy, které tuhle písničku z větší části tvoří v mezipauze, kdy se nehrálo a toho se chytla Eva Krutáková, která tu písničku celou prskla z patra; nám s Ozziášem se to tak zalíbilo, ta chytlavost písničky, že jsme se rozhodli založit repertoár tímto songem.

Zimní večer, rok 2006, chata Tiborkového strýčka, sklep plný vína, Hlohovec, moje kytara, krb:
S Oskárkem (Petr Žížala) se znám už pěkně dlouho - od základky, kdy nás seznámil Dříč (Jiří Glos), a protože nás náš společný kamarád Tiborek Netopilík pozval na menší sešlost u vínečka, tak jsme se domluvili, že tam pojedeme spolem, nějakou neopatrností jsem vzal kytaru, na kterou jsem skoro neuměl hrát (uměl jsem jenom trošku držet akordy a občas hrábnout do strun) a nějaký domácký zpěvníček (z netu tištěný). Z přibývajícím obsahem vína v našich žaludcích přece jenom došlo i na kytaru a já poprvé poznal Oskárkovy kvality (i když jsem do této doby vůbec netušil, že zpívá), proto jsem se ho hned na téhle akci zeptal, jestli si občas se mnou nechce zahrát a zazpívat. Když kývnul, tak jsme se ještě jednou sešli na stejném místě a pak vymýšleli další akce. (Tímto děkujeme Tiborkovi)
...
no, to je asi moc brzo, tak začneme trochu později
...
Počáteční singularita - Velký třesk - Big bang
Tak asi začneme úplně od začátku:
Obrazek