Jdi na obsah Jdi na menu
 


PéEf 2010, slovy: dvatisícedeset

30. 12. 2009

Co se vaří? A co je aktuálního teď, na konci prvního desetiletí jedenadvacátého století?

   Yedowa Chüže prošla zajímavým rokem - co se týče hraní, byla to houpačka v tý sestupný fázi: vnitřní dohadovanice nám bránily užívat si hraní víc, než jsme si fakt užili. Možná mi ostatní přikejvnou řepama, že odděleně jsme si zahráli líp, než dohromady - teda určitě pocitově, hudebně bylo znát, že některý nástroje chyběj - ať tak, nebo tak. Ale prosinec nám nachystal překvápko ve dvou výbornejch hraní v Camp Vltava Trója; uvidíme, co z toho bude ve 2010 a jestli se zúčastníme v plným počtu.

   Vandr byl jen jeden - sice ten dlouhej, ale jen jeden. Chuť zmizet v přírodě vzala za svý, spíš jsme se potáceli kolem kempů a hospod, což je podle mě rozhodně blbě a blbě a ještě jednou blbě. Vandr 2010 - doufám - bude návrat ke kořenům. Hory, lesy, krajina; a hraní a lidi jen jako zpestření a náhoda, ne přihlouplej prvoplán. Až si to přečtou kluci, asi mě zbijou.

   Personálně se žádný nežádoucí zemětřesení nekonalo (po vypečeným a pos.aným roce 2008 ani není divu, ten rok už asi nic nepřekoná) - ani v rodinách, ani v sestavě Yedowky. Partnerství se utužujou, děti rostou (stejně, jako ručička na váze, signalizující míru domestikace).

   V roce 2010 nás čeká: 34 járů pana Vajíčka, hranatých 35 pana Brambůrka a pan Topinka oslaví taky dobrý číslo. Ale především: 17.3.2010 bude Yedowce 15 let. Zkusíme udělat nějakou oslavu nebo prostě se opijeme a zabrečíme u vzpomínek, jak to bylo, když.... Doufám, že nás čeká spousta hraní, spousta novejch zážitlů, spousta cest, nějaký vandry a pohoda na světě.

Takže i těm 500 lidí, který se sem dostali v prosinci, a nejen těm, přeje celá Yedowa Chüže

                                                          HEPY ŇŮ JÝR, POSÍLIŠ MÍR!

Ve 2010 ahoj.

Pan Vajíčko