Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ledoví muži

25. 4. 2017

Ahoj lidičky,

tenhle příspěvek by podle názvu mohl zavádět k tomu, že jsme s panem Brambůrkem nějaký velký otužilci, případně, že po návštěvě u královny Elzy s náma není všechno v cajku.

Ale je to tak, že jsme si s Brambůrkem volali a psali; já jsem navrhnul nějaký termíny, ve kterých bych do prázdnin mohl jet ven - a světe, div se: ve všech případech jsem se trefil do víkendů, kdy má Brambůrek něco. Kdyby to byla sportka, tak jsem miliardář, koupím si les s vesnicí a budu tam jezdit na vandry - ve svým  lese budu spát a v hospodě svojí vesnice budu hrát, lidi mě budou muset poslouchat a obdivovat, jakej jsem skvělej, krásnej a hodnej muzikant....

Kde jsem to skončil?

Aha - trefil jsem se do víkendů. Takže Brambůrek potom navrhnul svoje víkendy a průnikem jsme našli dva víkendy, z nichž jeden mám napůl rezervovanej, takže zbyl jen jeden - 12.,13.,14.5, tedy Pankreas, Kaďvác (on je to Servác, ale nechci sem psát sprostě) a Vekslvác (Bonifác - bony?nechcete bony?).

Vykoketovali jsme myšlenku, oslovit Vláďu v Hladkých Životicích; a shodou okolností měl kolem něj Brambůrek cestu, tak se tam zastavil. No a dílo dokonáno: 12.5. v pátek v hospodě Hl. Životice se koná jarní megapárty. Sobota a neděle je otevřená, ale poslední zkušenosti z Jívové (kterejžto popis se snažím zuřivě dokončit) se i na neznámým místě dá objevit diamant v hromadě hnoje.

Počasí teď ovšem předvádí, že Ledoví muži budou vlastně oteplení. Teď je taková kosa, že i Ledoví muži sedí v hospodě u kamen, lejou do sebe grog a s vděkem a slzou v oku vzpomínají na mínus deset.

Tak to bude možná takový ocelový. Dočkáme se my vůbec vandru, kdy v noci nebudeme moct vedrem spát?

Mějte se, lidičky.

p. V.