Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze stolu sklidím

31. 12. 2016

Lidičky,

rok je zase za náma. Ještě dvě a půl hoďky a bude to zase neotřelý, nový a bude to sedumnáctka, což už je, minimálně věkem, moc pěkný.

Dělo se toho, až hambakuk. Odešlo spousta světově uznávanejchch lidí, spousta lidí se narodilo, v životech Yedowky se taky cosi podělo a dokonce - pozitivní věc z nejpozitivnějších - v létě jsme absolvovali téměř velkej vandr se spoustou pěknýho hraní. Pěkný hraní jsme konec konců utrpěli na všech akcích, kde jsme letos byli. Jak praví moudro - hrací je to tam, kde jsme my. Už si to tak potvrzujeme; jsem zvědavej, jestli i příští rok to bude tak.

Před Vánocema jsem v rámci cesty do Práglu na firemní Vánoční taškařici navštívil pana Brambůrka a strávil jsem s ním krásný odpoledne. Možná jsem byl mizernej  společník, protože najednou mě bylo do ticha. Ale jak poznamenal Brambůrek - "zase mi to připadá, že pokračujeme v debatě tam, kde jsme před půl rokem skončili." Pravda, pravda a ještě jednou pravda. Celá ta návštěva pro mě byla taková hřejivá, při každým slovu jsem si připomněl nějakou věc z našeho jednadvacetiletýho kamarádství a bylo mi jako mokrýmu u krbu.

No a je Silvestr.

Záměrně jsem sem nepsal nic kolem Vánoc, nechal jsem si to na teď.

Posledních pár dní mi v hlavě hraje písnička Franty Stralczynského "Divoký peřiny." Nechtěl bych jí teď hrát; dost možná bych přes knedlík v krku neprotlačil některý slova.

Fakt "jsme trochu jiní ze dne na den, tak, jakoby - jakoby nic," ozvěna plynoucího času; naštěstí mimo dalších pesimistickejch slov jsou tam krásný a optimistický, majáčky naděje do novýho roku, předzvěsti věcí budoucích; malý víkenďáčky a velkej vandr v létě, kopec hraní - a zároveň i smutek nad každým rozloučením, nad každým koncem každý akce: "plachty a trámy, přijedem za vámi" a potom "veliký výstřihy a paní Samota."

Paní Samota.

Přeju vám i nám, aby třeba vaše paní Samota zjistila, jaká je to krása, sedět v plný hospodě a zpívat na plný pecky. A aby každý loučení znamenalo ne rozchod, ale další setkání v blízký budoucnosti.

Ne "sbohem," ale "na shledanou."

Takže ahoj a na shledanou v roce 2017.

p. V., 31.12.2016, 21:57